Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    5. Trinia
    Kisha vlerëson se Zoti është i përbërë nga tri komponente (që përbëjnë Një Zot). Kjo është në kundërshtim me porositë e pejgamberëve të mëparshëm dhe mësimet biblike te sotme.

Po ashtu ne kundershtim me Islamin qe beson se ka vetem nje Zot te Plotfuqishem per gjithcka e ska nevoje te kete ortake.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    6. Hyjnizimi i Mesihut
    Kisha konsideron se Jezu Krishti është Bir i Zotit dhe njëkohësisht Zot. Kjo është në kundërshtim me vetë tekstet e Ungjillit, që regjistroi fjalët e Krishtit, i cili qindra herë kishte përsëritur se është Pejgamber, Lajmëtar, njeri apo bir i njeriut. Poashtu ne bibel vertetohet se Jezusi ishte profet.

Islami pretendon se eshte njeri, profet i nderuar i cili mbajti mesazhin hyjnor dhe ju shpall libri i shenjete Ungjilli.

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    7. Kryqëzimi
    Kisha konsideron se Jezusi është kryqëzuar për hir të shlyerjes së mëkateve. .

Sipas Islamit Shlyerja e mëkateve arrihet me pendim dhe devotshmëri e assesi me kryqëzimin e ndokujt tjetër. Edhe vetë ndodhia e gozhdimit në kryq, siç argumentojnë versionet e ungjijve, është e paqartë dhe kundërthënëse, dhe as që ka ndodhur kryqëzimi i Isait.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Me nje permbledhje prej nje rrjeshti nuk mund te pretendosh se e ke kuptuar fene e ndokujt tjetri sidomos kur nuk je besimtar i asaj feje. Sic te thashe dhe ne fillim pergjigje ka shume, por ato pergjigje apo bindje si te thuash jane vetem per ata qe jan pagan ose qe nuk besojn ne Zot. Per nje besimtar tjeter qe ka nje bindje ne fene e tij a priori kesaj bisede nuk mund te bindet.

Ti mund te kesh jo 1 apo 10 po 1000 pyetje.
    Pyetjet per ata qe duan te dine, e pranojn pergjigjen, per ata e duan te binden gjithashtu e pranojn pergjigjen.
    Per ata qe nuk jane te sigurte(qofte ne ato qe besojn e qofte ne jete) atehere do kete gjithmone pyetje dhe skepticizem ne cdo pergjigje qe do marrin.

Ps: Nqs nuk e kupton pse Hitleri nuk mund te shpetoj sdi cte them me un ty.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Lindja e jezusit dhe shpirti i shenjte engjelli Gabriel

Lexo Ungjillin e Mateut (1 :18).
    "Lindja e Jezusit, Mesise, ndodhi keshtu: Maria, nena etij ishte e fejuar me Jozefin. Por, para se te martoheshin doli se Maria priste nje femije te mbarsur me ane te Shpirtit te Shenjte".

Luken 1 :26-27.
    "Ne muajin e gjashte te barres se Elizabetes, Perendia dergoi engjellin Gabriel ne Nazaret ne Galile, tek nje virgjereshe me emrin Mari. Ajo ishte e fejuar me nje njeri te quajtur Jozef, qe ishte nga fisi i mbretit David."

Pra mateu kur tregon per lindjen e Jezusit flet per shpritin e shenjte kurse luka tregon per engjellin Gabriel.(Xhibrilin)

Tani shiko me poshte

(Luka 1 :13-15): "Por engjelli i tha: Mos ki frike Zakaria sepse Zoti e degjoi lutjen tende dhe Elizabeta, gruaja jote do ta linda nje djale te cilin do ta quash Gjon. Sepse Zoti e ka emeruar ate qe te beja vepra te medha. Qe ne barkun e nenes do te jete i mbushur me shpirtin e shenjte."

Pra shiko se jo vetem Jezusi kishte lindur me shpirtin e shenjte engjellin gabriel por edhe profeti Jahja ose Gjon pagezori.

"Por askush nuk e di diten as oren kur do te ndodh kjo askush, as engjell ne qiell, as biri, vetem Ati e di." (Marku 13:32)

Ketu lart jane perdorur tre fjalet qe ju i quani trini por ne vend te shpirtit te shenjte eshte thene engjejt
    -

Pra eshte mese qarte qe shpirti i shenjte eshte engjell megjithese ne disa raste fryma e shenjte perdoret si frymezim nga Zoti ose shpirt njeriu.

Tani shiko pak perputhjen e asaj qe eshte ne bibel e vertete pra shpirti i shenjte eshte engjelli gabriel me perputhjen me ajetet kuranore.

sure 3:45 thuhet: "Perkujto kur engjejt i thane: "0 Merjeme (Mari), Allahu te pergezon me fjalen e vet (me lindjen e nje femije si rezultat i fjales se Zotit)"

Sure 3:47: "AJo (Merjemja) tha: Zoti im, si mund te kem une djale e mua s'me ka prekur njeriu. Ai (Allahu) tha: Ja, keshtu Allahu krijon çka te doje. Kur Ai vendos per nje çeshtje, vetem i thote "Behu" Ajo menjehere behet."

Dhe 3:59: "Vertet çeshtja e Isait (Jezusit) (te lindur pa baba) tek Allahu eshte sikurse çeshtja e Ademn (Adamit). Ate e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha: "Behu ai u be."

:253.
    Këta (për të cilët të rrëfyem) janë të dërguarit, disa prej tyre i dalluam nga të tjerët, prej tyre pati që All-llahu u foli, disa i ngriti në shkallë më të lartë, Isait, birit të Merjemës i dhamë argumente dhe e përfocuam me shpirtin e shenjtë (Xhibrilin).

5:110.
    All-llahu (atë ditë) i thotë: "O Isa, bir i Merjemes, përkujtoj të mirat e Mia ndaj teje dhe ndaj nënës sate, kur të fuqizova me shpirtin e shenjtë (Xhibrilin), e ti u fole njerëzve (kur ishe) në djep dhe (kur ishe) i pjekur (si burrë), kur ta mësova ty librih e urtësinë Tevratin e Inxhilin, kur me lejen Time formove nga balta si formë shpeze e i fryve asaj dhe me urdhërin Tim u bë shpezë, kur e shërove të verbërin dhe të sëmurin nga sëmundja e lëkurës me dëshirën Time, kur me urdhërin Tim i nxore (të gjallë) të vdekurit, kur i zbrapa beni israilët prej teje (që deshën të të mbysin) atëherë kur erdhe me argumente, e disa prej tyre që nuk besuan than: "Kjo (mrekullia e Isait) nuk është tjetër vetëm se magji e qartë!"

97:4.
    Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) (naten e kadrit)të zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje.

2:87.
    Ne i patëm dhënë Musait librin dhe pas tij patëm dërguar shumë pejgamberë. Isait, birit të Merjemës i dhamë argumente (mrekulli) dhe e fuqizuam me (xhibrilin) shpirtin e shenjtë. E saherë që u erdhi ndonjë i dërguar me çka nuk u pëlqeu juve, a nuk u bëtë kryelartë dhe disa prej tyre i përgënjeshtruat e disa i mbytët?

16:102.
    Thuaj; "Atë (Kur'anin) e solli "Ruhul Kudus" - shpirti i shenjtë (Xhibrili)- plot vërtetësi nga Zoti yt, për t'i përforcuar edhe më ata që besuan, dhe për të qenë udhërrëfyes e myzhde për myslimanët.

2:97.
    Thuaj:" Kush është armik i Xhibrilit (është armik i All-llahut), e ai me urdhërin e All-llahut e zbriti Kur'anin në zemrën tënde, që është vërtetues i asaj që ishte më parë dhe udhërrëfyes e përgëzues për besimtarët.

-
    16. E, përmendju në këtë libër (tregimin për) Merjemen kur ajo u largua prej familjes së saj në një vend në lindje.
    17. Ajo, vuri një perde ndaj tyre, e Ne ia dërguam asaj Xhebrilin, e ai iu paraqit asaj njeri në tërësi.
    18. Ajo tha: "Unë i mbështetem të Gjithëmëshirëshmit prej teje, nëse je që frikësohesh Atij (pra më le të lirë)!"

19. Ai (Xhibrili) tha: "Unë jam vetëm i dërguar (melek) i Zotit tënd për të dhuruar ty një djalë të pastër (pejgamber)".

20. Ajo tha: "Si do të kem unë djalë, kur mua nuk më është afruar njeri (nuk jam e martuar), e as nuk kamë qenë e pamoralshme".

21. Ai (Xhibrili) tha: "Ja, kështu ka thënë Zoti yt; ajo për Mua është lehtë, e për ta bërë atë (djalin e krijuar pa babë) argument për njerëzit e edhe mëshirë nga ana e Jonë. Kjo është çështje e kryer!"
    22. Ajo e barti atë (Isain), andaj (me të në bark)

u izolua në një vend të largët.
    23. E dhembja (e lindjes) e mbështeti atë te një trup i hurmës. Ajo tha: "Ah sa mirë ka qenë për mua të kisha vdekur para kësaj e të isha e harruar që moti!"
    24. E prej së poshtmi atë e thirri (Xhibrili): "Mos u brengos, Zoti yt bëri pranë teje një përrockë (uji)".

25. E ti shkunde trupin e hurmës se do të bijnë ty hurma të freskëta.
    26. Ti pra, ha pi e qetësou, dhe nëse sheh ndonjë prej njerëzve thuaj: "Unë ka vendsur heshtje për hir të Gjitëhmëshirshmit, andaj asnjë njeriu sot nuk i flas!"
    27. Dhe duke e bartur ngryk shkoj me të te të afërmit e vet ata i thanë: "Oj Merjeme, ke bërë një punë shumë tëkeqe!"
    28. Oj motra e Harunit, babai yt nuk ishte njeri i prishur e as nëna jote nuk ka qenë e pamoralshme!
    29. Atëherë ajo u dha shenjë kah (Isai). Ata thanë: "Si t'i flasim atij që ëshë foshnjë në djep?"
    30. Ai (Isai) tha: "Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber.
    31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jemë gjallë!
    32. Më ka bërë të mirësjellshëm ndaj nënës sime, e nuk më ka bërë kryelartë as të padëgjueshëm! [sure Merjeme]
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarëve kishte burra që vërtetuan besën e dhënë All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhënë jetën, dhe ka prej tyre që janë duke pritur (ta zbatojnë) dhe ashtu nuk bënë kurrfarë ndryshimi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    Te perbashket te gjitha i kemi, asku nuk ndrshojne feja Islame me te Krishteren, ne njerez te thjeshte me vetedije te ulet e ndryshojme te pandryshuaren. Po ti futja pak kryp patateve plako.

i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    o mision krisshterimi me islamin jane si nata me diten kurse une po bie vetem perputhjet te cilat jane te vetmet te verteta qe kane muslimanet me krishteret dhe me argumente biblike.Prandaj kur te flasesh duhet te dish se a jane te barabarta apo jo .

quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    :
    --------------------------------------------------------------------------------
    Postuar më parë nga drini_në_L.A.
    Dua te falemnderoj keta anetare per informacionet e sakta dhe shume te dobishme ne lidhje me krahasimin qe behet ne kete teme:

INDRITI
    PrInCiPiEl
    Cyclotomic
    Fjala e drejte

Ju falemnderit sinqerisht qe e morret mundimin duke harrxhuar kohe dhe duke i sjellur te tjereve dituri me vlere per t'u lexuar.

Ska ndonje gje per falenderim ishte kenaqesia jone qe shkruajtem.

quote:
    :

Per Fjala e drejte

Mos u ngatarro kur permendet Triniteti ne Krishterim (ne shqip thuhet "i krishter" dhe jo "kristjan"), se te krishteret thone prap se ka nje Zot, por Zoti manifestohet ne treshen e shenjte, domethene:

Ne Atin, Birin, dhe Shpirtin e Shenjte

Treshja e shenjte nuk gjehet vetem tek keto te treja, por edhe ne shume gjera te tjera qe ka te bej me boten:

E kaluara, e tashmja, e ardhmja
    Gezimi, Dashuria, Vertetesia
    X, Y, Z
    Zeusi, Athina, Shqiponja
    Nena, Babai, Femija
    Ideja, thenia, veprimi
    ...
    Fillimi, Vazhdimi, Fundi
    "ketu", "atje", "midis",
    Shpirti, Mendja dhe Trupi.

Pra sic e shikon, te gjitha keto jane perberje te Treshes se Shenjte. Tani qe ta kuptosh edhe me mire Fjala e Drejte, une po ta ve keshtu:

Ti je i perbere nga TRE gjera kryesore: (1)Shpirti; + (2)Mendja; + (3)Trupi = TI si NJE njeri. A e kupton dot? Nese jo, me thuaj ta riperseris me hollesishem se keto te TREJA perbejn NJE.

Kam shume kohe qe dua ti shpjegoj juve kristianeve qe jeni pagane , politeiste dhe panteiste nga mynyra se si besoni Zotin por juve si mbushet mendja .Atehere deshmove vete me shkrimin tend megjithese ke deshmuar dhe me pare kur ke then qe Zoti eshte ne cdo trup njeriu.Pra teoria jote eshte kjo Zoti eshte i perbere nga tre qenie vetem sepse ka dhe krijesa qe jane te perbere nga tri gjera.Pra Zoti eshte Ati biri shpirti shenjte vetem pse njeriu eshte i formuar nga trupi shpirti dhe mendja.Nuk ka njeri ne bote me mendje te shendoshe ta pranoje kete si teori.Pra te deklarosh per Zotin se ai eshte i perbere nga tre qenie vetem sepse njeriu eshte i perbere nga tre qenie dhe jo se njeriu ka vetem keto tre por sepse kaq te pelqen ty te numerosh.Pse se fute bashke me trupin dhe shpirtin mendjen dhe frymen gjakun ndergjegjen dhe te me thuash qe Zoti eshte i perbere nga 5 gjera.po e ben si puna atij tjeterit qe meqe trekendeshi ka tre kende edhe Zoti edhte i perbere nga keto te treja nga Ati biri dhe shpirti i shenjte.Po makina qe ka 100 pjese pse se merrni per shembull po 5 kendeshin pse se merrni per shembull.Kjo tragjedia e besimit tuaj Kur mundoheni qe trenitetin e besimit tuaj ne tre Zotera ta beni nje Zot duke i bashkuar keto duke e ditur shume mire qe jezusi nuk ishte Zot por ishte njeri ecte ne toke u krijua ne mynyre madheshtore sikurse u krijua Ademi pa nene pa babe qe shkencetarte e sotem qe bejne femije me klonim ose me mbaresim artificial te mos thojne qe ne ia kaluam Zotit.Ose Kur shkenca sot ka arritur qe te krijoje njeriun me mbaresim artificial atehere po Zoti spaska fuqi te krijoka pa baba.Pra ne te gjithe shembuj qe me ke marre me ke futur tre qenie te ndryshme biles ke arritur deri aty sa te marresh shembull mitologjine greke per te vertetuar trinitetin tuaj.Pra ke thene Zeusi, Athina, Shqiponja.Atehere si pretendoni ju te hyni ne parajse me kete besim ku Zoti krahsohet me idhujt grek te mitologjise.Pra eshte e vertet fjala qe krishterimi ka futur brenda tij mitologjine greke dhe ate romake.Si me thua meqe nena babi dhe femija jane tre atehre dhe Zoti duhet te jete tre hej keni llogjike ku flisni ju apo keshtu ju kane mesuar.Jo re fut dhe nusen dhe krushqite dhe na dilken sipas teorise sate 100 Zota.Cjane keto o drin fute pqk mendjen ne pune re Thuaj Ai Zoti eshte nje .More Vesh NJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE dhe jo tre NJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE e lexon dot 1 eshte jo tre .
    O Zot i madh udhezoji keto se ndoshta se kuptojne cfare po thojne.

5:73.
    Gjithashtu bënë kufr (mosbesim) ata që thanë: " All-llahu është i treti i treve". S'ka në gjithësi tjetër pos një All-llahu, e nëse nuk pushojnë nga ajo që thanë (tre zotëra), do t'i kapë dënim i dhëmbshëm, ata që nuk besuan prej tyre

quote:
    :

Gjithashtu, persa i perket vendit te Jezusit ne Krishterim, Muslimanet duhet te kuptojne dicka: Ai nuk eshte Zoti qe ne i lutemi, por ai eshte Djali i Zotit, dhe si i tille ne i thurrim falemnderime dhe i kendojme kenge ne emer te tij.

Dhe mos te harroni se feja muslimane nuk do te kishte lindur nese Jezusi nuk do e kishte zvarritur kryqin, dhe nuk do ta kishte lene JETEN e tij, PER NE. Vetem per kete gje, muslimanet duhet te kene shume respekt ne personin e Jezusit, sepse ai i hapi rrugen dhe FRYMEZOJ Muhamedin qe te shkruaj Kuranin, dhe te formoj fene E TIJ!

A mor drin

me thua jezusi nuk eshte Zoti por eshte djali i Zotit.Po ku ka Zoti femije mer Zoti ska gjini ska grua ska femije.Vete jezusi e mohoi kete ne bibel.Por pali e shpiku kete gje shikoje si thuhet ne bibel.

Luken 4:41.
    . "Shuma veta i liroi nga shpirtarat e keqinj; dhe keta bertiten: "Ti je Biri i Perendise". Por Jezusi i urdheroi rreptesisht qe te mos flitnin sepse e dinin qe ai ishte Mesia". .

(Veprat e Apostujve 9:20):"Pastaj (Pali)shkoi menjehere ne sinagoga dhe predikoi per Jezusin si Birin e Perendise".

Po te shikosh se e gjithe bibla ne shume pjese i quan profetet bij te perendise si isrelin davidin dhe gjithe njerzit e tjere kur kete gje e ndaloi vete jezusi ne bibel jy pyes pse.

Leter Bashkesise se Romes 8:29
    Sepse. ata qe i zgjodhi Perendia, edhe i paracaktoi pert 'i ngjare Birit te tij, sepse Biri, si i ringjalluri, duhej te ishte i pari nder shume vellezer"?

(Letra e dyte i Korintasve 6:18)"Do te jem Ati juaj, e ju do te jeni bijte e mi dhe bijat e mia. Kete e thote Zoti i gjithesise."

Pra pervec jezusit bibla thote dhe per njerez te tjere qe jane femijet e Zotit.I paster eshte Zoti keto shtesa

Po keshtu dhe ademi qe lindi pa nenen pa baba nuk eshte djali i Zotit po keshtu mijera njerez qe lindin nga mbarsimi artificial nuk jane femijet e Zotit po keshtu engjejt nuk jane femijet e Zotit ne jemi roberit e Zotit.Uallahi te betohem ne Zotin se nese vdisni me kete besim ju e meritoni denimin e Zotit perderisa nuk largoheni nga fjalet se Zoti eshte tre ose Zoti ka femije Zoti ju udhezofte ne rrugen e drejte dhe ua largofte keto shtremberime qe keni ne mendime.
    Sa per jezusin ne e nderojme dhe e respktojme ate se ka qene profet i Zotit dhe jo Zot ose biri i Zotit qe ebeni ju.Per kete Muhamedi a.s tha Mos me adhuroni dhe madheroni mua sic bene pasuesit e Jezusit.

3:64.
    Thuaju (o i dërguar): "O ithtarë të librit (Tevrat e Inxhil), ejani (të bashkohemi) te një fjalë që është e njejtë (e drejtë) mes nesh dhe mes jush: të mos adhurojmë, pos All-llahut, të mos ia bëjmë Atij asnjë send shok, të mos konsiderojmë njëri - tjetrin zotër pos All-llahut!" E në qoftë se ata refuzojnë, ju thoni: "Dëshmoni pra, se ne jemi muslimanë (besuam një Zot)!"

5:15.
    O ithtarë të librit, juve ju erdhi i dërguari Jonë që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit, e për shumë nuk jep sqarime. Juve ju erdhi nga All-llahu dritë, dhe libër i qartë.
    5:19.
    O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send

quote:
    :

Nje tjeter dallim qe nuk duhet harruar midis fese se krishtere dhe asaj myslimane eshte se tek to, dy njerzit me te rendesishem te tyre vdiqen:

Jezusi Ne emer te ATIT ne qiell, PER NE;

Muhamedi vdiq nga vdekje natyrerore,

Prandaj Jezusit i thurren kenge, i thurren lavda, dhe i perkushtohen Ikona qe kane per qellim vetem KUJTIMIN e tij, dhe jo idhujtimin e tij, ndersa Muhamedit i kujtohet emri si themellues i fese Islame, dhe ASGJE tjeter.

Ah mor drin
    Ne se njohim Muhamedin si themelues te fese sone por si profet dhe transmetues te shpalljes hyjnore te Zbritur nga Zoti .Sikurse njohim dhe jezusin si profet dhe jo si Zot i cili ecte ne toke si njeri dhe hante dhe pinte flinte etj si keto.Kryqezimi jezusit per faljen e mekateve te njerzve eshte shpikja e palit por ti se ke pare mire biblen por vetem degjoni cju thojne prifterinjte e juaj ose shikon ndonje film dhe kujton se besimi eshte film ose cte thopte prifti shko lexoje biblen me vemendje dhe ne cdo moment jezusin do ta gjesh si njeri dhe si te derguar te Zotit dhe jo si Zot.Emri i fese tone eshte emertuar nga Zoti ndryshe nga kristianizmi qe emrin e fese e emertuan njerzit

3:70.
    O ithtarë të librit, përse nuk i besoni ajetet (Kur'anin) e All-llahut, e duke e ditur të vertetën?
    3:71.
    O ithtarët e librit, përse, duke qenë se ju e dini të vertetëne ngatërroni me gënjeshtrën dhe fshihni realitetin?

quote:
    :

Edhe nje here duhet theksuar se NESE Jezusi nuk do kishte vdekur ne kryq PER NE, sot NUK DO TE KISHIM fene islame. Prandaj Fjala e drejte, kur permend Televizorin Bardh e Zi, ki pak shpirt dhe zemer si njeri, dhe mos u be si ata qe thone "e kalova lumin, te dhjefsha kalin..." Krishterimi eshte me i hershem se feja islame, por kjo nuk do te thote qe nuk te con ne parajse dhe nuk te meson udhen e drejte. Feja e krishtere eshte aq e mire saqe feja islame bazohet tek ajo si shtese e saj, prandaj nese nuk do ishte per krishterimin, ne s'do te kishim islamizmin si fe! Kerkimi nuk behet me dyshim (leximi i blibles nga muslimani, dhe anasjelltas) por me kujdesje dhe vetedije.

Paqja, miresia, dhe gezimi qoft me te gjithe,
    Drini.

Nese nuk do kishim krishterimin me thote sdo kishim fene islame kujton se krishterimi eshte fe hyjnore harrove qe krishterimin e shpiku pali me gjithe doktrinat e tij dhe emrin ia vune njerzit nuk gjendet vend ne bibel qe feja juaj emertohet krishterim sikurse me teket mua tia ve emrin fese tuaj trinizim duke u bazuar tek treiniteti dhe keshtu eshte dhe puna e krishterimit.

( Veprat e apostujve) 11-26 ...Ketu ne antioki nxenesit per here te pare u quajten te krishtere"

Vete jezusi kurre nuk tha po le fene krishtere perkundrazi ai ishte besimtar e i Zotit dhe jo idhujtar i tre Zotave shume here iu ka sqaruar ne bibel por juve se pelqeni biblen kur jua sjell nje musliman ju duket sikur eshte kuran..

(mateu 18 15-9)" Dhe me kot me adhurojne duke mesuar doktrina qe jane urdherime nga njerzit"--

Luken 4:41.
    . "Shuma veta i liroi nga shpirtarat e keqinj; dhe keta bertiten: "Ti je Biri i Perendise". Por Jezusi i urdheroi rreptesisht qe te mos flitnin sepse e dinin qe ai ishte Mesia". .

(Veprat e Apostujve 9:20):"Pastaj (Pali)shkoi menjehere ne sinagoga dhe predikoi(shpiku) per Jezusin si Birin e Perendise".

88. Ata thanë: "I Gjithëfuqishmi ka fëmijë".
    89. Ju (jobesimtarë) vërtet sollët një fjalë shumë të shëmtuar.
    90. Aq të shëmtuar sa gati u copëtuan qiejt, gati pëlciti toka dhe gati u shembën kodra nga ajo (fjalë).
    91. Për atë se të Gjithëmëshirshmit i përshkruan fëmijë.
    92. E të Gjithëmëshirshmit nuk i takon të ketë fëmijë.
    93. Nuk ka tjeër, vetëm se githë çka është në qiej e në tokë ka për t'iu paraqitur Zotit si rob.

Ndryshuar për herë të fundit nga Fjala e drejte : 22-03-2004 më 08:39
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarëve kishte burra që vërtetuan besën e dhënë All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhënë jetën, dhe ka prej tyre që janë duke pritur (ta zbatojnë) dhe ashtu nuk bënë kurrfarë ndryshimi

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Per Te Parandaluar Keqkuptime Ne Te Ardhmen

E shof qe me rifreskimin e forumit paskan humbur dhe postimet e mija dhe te Drinit.

Dua tju kujtoj dhe nje here se ky Forum ka te bej me Pyetje per Besimtaret nga jobesimtaret. Megjithate une, moderatoret e tjere apo "kryetari im" apo "klani" qe nodhet ketu e ka lejuar qe te kete nje bisede te tille, dmth qe edhe besimtaret e nje feje tjetre te kryejn pyetje. Dihet qarte qe motivacioni per kete lejim te tille, eshte vetem qe te mesojm nga njeri tjetri, e jo te kundershtojm pa te drejte(derisa sa pyet nuk di gje, dhe nuk ke pse kundershton pasi sic thoni vete nuk jemi ne Matematike apo Filozofi) ose te fillojm te sulmojm te gjithe. Kjo eshte nje vater opinionesh dhe do mbetet e tille.

Per ata qe kane zgjidhur problemet e Krishterimit dhe se eshte fe pagane, i inkurajoj te shkruajn ndonje liber dhe une apo Drini apo kushdo tjeter mezi do presim kur te dale, dhe impaktin qe do kete, apo qe nuk do kete.

Fjala e Drejte, ty nuk kane si te bindin argumentat e mia apo te Drinit apo te dikujt tjeter kur nuk te bindin ato te skolasticizmit te pafund Krishter(nqs e ke lexuar ndonjehere dicka nga ato). Cfar ndryshimi kane besimtaret nga teologet nuk eshte dhe aq i madh, pasi edhe pse teologet mundohen te kuptojn sa me shume rreth Zotit dhe besimtari i thjeshte i pranon veprat e Zotit sic jane nga librat apo cfardolloj menyre tjeter ato perseri konvergjojn ne nje pike. Shpetimi arrihet permes Jezu Krishtit. Simbolika eshte teper thjeshte per ate qe perdor llogjiken per te kuptuar dhe jo per te interpretuar. Drita e llogjikes te verbon ne keto raste. Iluminimi vjen nga hyjnorja, jo nga tokesorja. Ata qe perdorin llogjin tokesore le ta perdorin. Atyre qe i kerkon feja te perdorin llogjike tokesore le ta perdorin, por pa harruar se 5/6 e botes beson ne dicka tjeter, ka kulture krejtesisht tjeter e keshtu me rradhe.

Me thoni qe argumentat e mia per Trinine etj me matematike apo inklinimi im tek filozofia me ben mua te humbur, nderkohe jeni ju qe si bumerang i hidhni ato argumenta. Me dukeni si ato fizikantet teorik qe po mundohen te zbulojn TOE(Theory of Everything), ku cdo force konvergjon. Mirepo ja e gjeten... ngelet PSE-ja se nga ka ardhur kjo force. Prandaj ju inkurajoj ti leni nga nje ane investigimet shkencore... si psh shpjegova x me ane te y, mirepo tani duhet te shpjegoj y me ane te z, e keshtu me rradhe. Pra lerini keto skematika llogjike sepse keni perpara nje seri pytjesh dhe nje efekt domino te perjetshem. Krijoni sillni ide interesante qe ta bejm dhe forumin interesant.

Nqs do vazhdoni me kete lloj llogjike domino atehere perjetesisht rrini dhe zgjidhni x-et dhe y-et apo z-at, nderkohe te tjeret do gezojn miresine e Perendise se madhe, cilidoqofte ky Perendi.

Tema do mbyllet ketu, pasi dhe hapesi u shpreh qarte. Keto tema nuk hapen me ndejtur 200 vjet te hapura, pasi jane diskutuar dhe 200 here. Kush ka ndonje ankese, qe normalisht pervec hapesit asnje nuk duhet te kete, le te shkruaj tek Pyetje e Pergjigje apo Verejtje e Keshilla. Jo mesazhe private, gjithshkah qe keni rreth mbylljes se kesaj teme ne publik tek ato dy forumet. Nderkohe pergjigja ime eshte ketu.

Cdo te mire.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •