Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 58
    i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Jezusi eshte profet dhe njeri

Jezusi ishte profet

19:30.
    Ai (Isai) tha: "Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber.

43:59.
    Ai (Isai) ka qenë vetëm një rob, të cilin e bëmë pejgamber dhe e bëmë shembull të jashtëzakonshëm si përvojë për beni israilët.

61:6.
    Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: "Kjo është magji e hapët".

-

Gjoni 6/ 14: "Atëherë njerëzit, kur panë shenjën që bëri Jezusi thanë: Me të vërtetë ky është profeti që duhet të vijë në botë."

Luka 7/ 16: "Atëherë të gjithë u mrekulluan dhe lëvdonin Perëndinë duke thënë: Midis nesh doli një profet I madh dhe Perëndia e vizitoi populin e vet.."

Mateu 13/ 57: "…por Jezusi u tha atyre: Asnjë profet nuk përcmohet përvecse në vendlindjen e vet dhe në shtëpinë e vet."

Gjonit 17/ 3 është thëni e Isait duke I folur Zotit: "Dhe kjo është jeta e përjetshme, të të njohin ty të vetmin perëndi të vërtetë dhe Jezu Krishtin që ti ke dërguar."

=Jezusi eshte njeri dhe jo bir i Zotit ose Zoti
    -
    3:59.
    Vërtet, çështja e Isait (të lindur pa baba) te All-llahu është sikurse çështja e Ademit. Atë e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha "Bëhu!" ai u bë.

4:171.
    O ithtarët e librit, mos teproni në fenë tuaj dhe mos thuani tjetër gjë për All-llahun, përveç asaj që është e vërtetë. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetëm i dërguar i All-llahut

43:59.
    Ai (Isai) ka qenë vetëm një rob, të cilin e bëmë pejgamber dhe e bëmë shembull të jashtëzakonshëm si përvojë për beni israilët.

19:34.
    Kjo është (fjalë) e vërtetë, rreth Isait, birit të Merjemes në të cilin ata shkaktojnë dyshime.

17/ 22: "17. …kështu edhe birit të njeriut do ti duhet të vuajë prej tyre. 22. Por, ndërsa ata qëndronin në Galile, Jezusi u tha atyre: Biri I njeriut do të dorëzohet në duart e njerëzve." Sipas

Lukës 9/ 56: "…sepse biri I njeriut nuk erdhi për të shkatërruar shpirtrat e njerëzve…"

Luka 23/ 47: "Atëherë centurioni kur pa C'ndodhi përlëvdoi Perëndinë duke thënë: Me të vërtetë ky njeri ishte I drejtë."

-Jezusi luste vete Zotin

-19:36.
    (Isai i tha popullit të vet) Dhe se All-llahu është Zoti im dhe Zoti juaj, pra adhuronie Atë, kjo është rrugë (fe) e drejtë.

5:72.
    Bënë kufr (mohuan të vërtetën) ata që thanë: "All-llah është ai, Mesihu, bir i Merjemes". E vetë Mesihu, (Isai) tha: "O beni israil, adhuronie All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai që i përshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bërë haram) atij xhennetin dhe vendi i tij është zjarri. Për mizorët nuk ka ndihmës.

Mateu 26/ 36, 39, 42, 44: "36. Atëherë Jezusi shkoi bashkë me ta në një vend që quhej Gjetsemani dhe ju tha dushepujve: Uluni këtu ndërsa unë po shkoj aty të lutem. 39. Dhe si shkoi pak përpara ra me fytyrë përtokë dhe lutej… 42. U largua përsëri për herë të dytë dhe u lut… 44. Dhe pasi I la ata u largua përsëri dhe u lut për të tretën herë."

Luka 4/ 8: "Eshtë shkruar: Adhuro Zotin, Perëndinë tënde dhe shërbeji vetëm Atij."
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarëve kishte burra që vërtetuan besën e dhënë All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhënë jetën, dhe ka prej tyre që janë duke pritur (ta zbatojnë) dhe ashtu nuk bënë kurrfarë ndryshimi

Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Zoti eshte nje dhe jo tre

112. Ihlas
    1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
    2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
    3. As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.

5:73.
    Gjithashtu bënë kufr (mosbesim) ata që thanë: " All-llahu është i treti i treve". S'ka në gjithësi tjetër pos një All-llahu, e nëse nuk pushojnë nga ajo që thanë (tre zotëra), do t'i kapë dënim i dhëmbshëm, ata që nuk besuan prej tyre.

4:171.
    O ithtarët e librit, mos teproni në fenë tuaj dhe mos thuani tjetër gjë për All-llahun, përveç asaj që është e vërtetë. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetëm i dërguar i All-llahut. Ishte fjalë e Tij (bëhu) që ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymë (shpirt) nga Ai. Besonie pra All-llahun dhe të dërguarin e Tij e mos thoni: "Tre" (trini). Pushoni (së thëni), se është më mirë për ju. All-llahu është vetëm një All-llah; larg qoftë asaj që Ai të ketë fëmijë. Ç'ka në qiej dhe çka në tokë është vetëm e Tij. Mjafton që All-llahu është planifikues i pavarur.

( Deuteronomi 4:39)"...Perendia eshte Zot ne qiell e ne loke. Si Ai nuk ka tjeter."

(Deuteronomi 6:4)"Degjo 0 Izrael: Perendia,Zoti yne eshte Nje";

(Isaja 42:1011 )"...keshtu qe te me njohesh, te kuptosh e te besosh se une jam ai. Asnje Perendi nuk u krijua perpara meje dhe nuk do Ie kete nje te dyte me pas. Una dhe vetem une jam Perendia dhe perveç meje nuk ka Shpetimtar tjeter";

(Isaja 44:6):" Keshtu tha Perendia...Une jam i pari, dhe une jam i fundit; dhe vec; meje nuk ka Zot tjeter";

(Isaja 45:18): "Pasi kjo u tha nga Perendia qe krijoi qiejte; vete Zoti e krijoi dhe ndertoi boten dhe ate nuk e krijoi sa koti,nuk e ndertoi qa ta lera ta pabanuar: une jam Perendia dhe nuk ka tjeter."

Nga Isaja 45:18 mund te arrijma ne pertundimin se vetem Zoti ishte Krijuesi dhe askush tjeter, madje as Jezusi, nuk mori pjese ne kate krijim.

Po keshtu mund ta shohesh: Deteronomi 4:35, Eksodi 8:10, II Samuel 7:22; Mbreterit I 8:23; Kronikat 117:20, Psallmet 86:8 20:6 dhe 113:5; Hazeja 13:4; Zekeria 14:9

Markun 12:29 qe te shikosh se ç'thote Jezusi per vetveten :" Jezusi iu pergjegj: Ja, urdheresa me e madhe: Degjoni ju izraelitel Zoti eshte Perendia juaj, Zoti e askush tjeter."(1 Korintasve 8:4):
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

Prej besimtarëve kishte burra që vërtetuan besën e dhënë All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhënë jetën, dhe ka prej tyre që janë duke pritur (ta zbatojnë) dhe ashtu nuk bënë kurrfarë ndryshimi

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Postuar më parë nga MtrX
    Edhe Marx me duket se cifut ishte...
    Ashtu si Einsteini, Darwini, Freudi (the godless jew) dhe Trotsky.
    S'jam shembull i gjalle i objektivitetit e?
    Po delet dhe zarzavatet fillojne te Abrahami, Moisiu, Solomoni, dhe king Davidi...kta kane qen robt me tambur veshi me te zhvilluar ne histori.

ps: Fjala e Drejte mfal qe te nderpreva vershimet e citimeve vlla, pune te mbare, derisa te me bejne mu moderator. lol

Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Ne lidhje me Israelitet dhe mbytjen e profeteve dhe krimet e tyre

5:70.
    Ne patëm marrë besën prej beni israilve, atyre u dërguam pejgamberë, por sa herë që u erdhi atyre ndonjë pejgamber që (me mësime) nuk u pëlqeu epsheve të tyre, ata disa prej tyre i përgënjeshtruan, kurse disa të tjerë i mbytën.

3:112.
    Atyre (jehudive) u është vënë njollë e nënçmimit kudo që të gjenden, vetëm nëse kapen për litarin (fenë) e All-llahut dhe kthehen në besën e njerëzve (të muslimanëve), ata kanë shkaktuar kundër vetes përbuzje nga All-llahu, andaj atyre u është shtruar shtypja e mjerimi. Këtë për shkak se ata i mohonin argumentet e All-llahut, i mbytnin mizorisht pejgamberët dhe për shkak se kundërshtonin (udhëzimet e Zotit) dhe tejkalonin (çdo normë njerëzore).

5:64.
    Jehuditë thanë: "Dora e All-llahut është e shtrënguar!" Qofshin të shtangur duart e tyre dhe qofshin të mallkuar, pse thanë atë. Jo, duart e Tij janë të shlira. Ai furnizon ashtu si të dojë. Kjo që t'u zbrit ty do t'u shtojë disave nga ata (nga paria fetare) shumë largimin dhe mohimin. Ne ndërmjet tyre hodhëm armiqësi dhe urrejtje që do t'u vazhdojë deri në ditën e kijametit. Sa herë që ndezën zjarr për luftë, All-llahu e shuajti atë, e ata përpiqen për shkatërrime në tokë. All-llahu nuk i do ngatërrestarët.

2:61.
    Madje kur ju thatë: "O Musa, ne nuk mund të durojmë (hamë) vetëm një ushqim (të njëjtë), lute pra Zotin tënd për ne të na furnizojë me çka mbinë toka prej perimeve të saj, prej trangujve, prej hudrave, prej thjerze (groshë) dhe prej qepëve të saj"! (Musai) Tha: "A kërkoni ta ndërroni të mirën për atë që është me e thjeshtë"? Zdirgjuni pra në qytet, se aty do të keni atë që kërkoni! E mbi ta rëndoi poshtrimi dhe skamja, e ata kundër vetes shkaktuan hidhërimin e All-llahut. Kjo ndodhi ngase ata mohonin argumentet e All-llahut, mbytnin pejgamberët pa kurrfarë të drejte, dhe për shkak se kundërshtuan dhe i kalonin kufijt në të keqe.

4:155.
    Dhe për shkak të thyerjes së besës së dhënë, të mohimit të ajeteve (shpalljes) të All-llahut, të mbytjes së pejgamberëve pa kurrfarë të drejtë dhe thënies së tyre: "Zemrat tona janë të mbuluara" (me perde). Jo, por për shkak të mohimit të tyre All-llahu ua vulosi ato (zemrat), e nuk besojnë prej tyre vetëm pakkush.

2:96.
    Eshtë e sigurtë se njerëzit më lakmues për të jetuar, ti ke për të gjetur ata (jehuditë), bile edhe më lakmues se idhujtarët. Ndonjëri prej tyre dëshiron të jetojë njëmijë vjet, por edhe sikur të jetojë, ajo (jeta e gjatë) nuk do ta shpëtoj atë prej dënimit. All-llahu sheh çka veprojnë ata.

NE BIBEL

{ligji i perterire:32..20_50}"dhe tha {Zoti} une do tua fsheh atyre{israeliteve} Fytyren time dhe do te shoh cili do jete perfundimi i tyre,sepse jane nje brez i degjeneruar, bij tek te cilet nuk ka fare besnikeri.ata me kane bere xheloz me ate qe nuk ishte Zot {IDHULLIN QE ADHURUAN MBAS SHPETIMIT NDAJ FARAONIT}kane provokuar zemerimin tim me idhujt e tyre te rreme dhe UNE DO TI BEJ XHELOZ ME NJEREZ QE NUK JANE NJE POPULL,DO TI NGACMOJ CMIREN E TYRE ME NJE KOMB QE NUK ESHTE NE VETEUne do te mbledh mbi ta mjerime do ti mbaroj shigjetat e mia kunder tyre. Nga jashte shpata do ti privoje nga femijet. nga brenda terrori, duke shkaktuar vdekjen e te riut virgjereshes,te foshnjes se gjirit dhe te plakut te thinjur.
    UNE KAM THENE "DO TI FSHIJ NJE HERE E MIRE KUJTIMIN E TYRE NE MES TE NJERZVE"

Jeruzalem, Jeruzalem, që i vret profetet dhe i vret me gurë ata që të janë dërguar! Sa herë desha t`i mbledh bijtë e tu sikurse klloçka i mbledh nën krahë zogjtë e vet, por ju nuk deshët!
    35 Ja, shtëpia juaj ju lihet e shkretë.[Luka 13]

21 Dhe një engjëll i fuqishëm ngriti një gur të madh me përmasat sa një mokër dhe e hodhi në det, duke thënë: ``Me të njëjtin vrull do të hidhet" Babilona", qyteti i madh, dhe nuk do të gjendet më;.............24 Sepse në të u gjet gjak profetësh (ku u derdh gjak profetesh ne israel shiko lart fjalet e jezusit)dhe shenjtorësh,(MUSLIMANESH) dhe i gjithë atyre që janë vrarë mbi dhe(DHE NJERZIT E PAFAJSHEM)``..[zbulesa]

Atëherë Jezusi u tha atyre[hebrejve]: ``Po të ishte Perëndia Ati juaj, ju do të më donit, sepse kam dalë dhe kam ardhur nga Perëndia; nuk kam ardhur, pra, nga vetja ime, por ai më ka dërguar

Ju[hebrej] jeni nga djalli, që është ati juaj, dhe doni të bëni dëshirat e atit tuaj; ai ishte vrasës që nga fillimi dhe nuk qëndroi në të vërtetën, sepse në të nuk ka të vërtetë. Kur thotë të rrema, flet nga vetvetja, sepse është gënjeshtar dhe ati i rrenës....

Kurse mua, duke qenë se ju them të vërtetën, nuk më besoni..Atëherë Judenjtë iu përgjigjën dhe i thanë: ``A nuk themi me të drejtë se ti je Samaritan dhe se ke një demon?``.
    49 Jezusi u përgjigj: ``Unë s`kam një demon, por nderoj Atin tim; ju përkundrazi më çnderoni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fjala e drejte : 18-03-2004 më 09:57

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Per ata qe mundohen te nxjerrin ne pah ndryshime qysh ne rrenje... Zoti eshte njesoj si ne Krishterim dhe ne Islam... pra 1.

Ndryshimi eshte se si arrihet zoti. Ne Islam me nenshtrim ndaj Zotit. Ne Krishterim Zoti arrihet nepermjet perqafimit te Jezu Krishtit. Nuk ka as 3 e as 10, po vetem nje zot te vetem tek te dy fete. Teologjia dhe simbolika eshte shume here me komplekse ne Krishterim, prandaj dhe kur behet mesha ne cdo kishe te shkosh, gjen aplikim real dhe sot e kesaj dite. Diskutohet problemet e botes duke analizuar biblen. Nderkohe ne asnje fe perendimore nuk behet kjo sepse ka shume perseritje... ndersa ne saje te Simbolikes feja Krishtere eshte shume here me fleksibel se cdo Fe tjeter.

PS: Mos u mundoni te thjeshtoni, aq me teper gjera qe i kemi diskutuar 100 here ne forum.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Ndryshimi i bibles nga njerzit

5:15. O ithtarë të librit, juve ju erdhi i dërguari Jonë(Muhamedi a.s) që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit, e për shumë nuk jep sqarime. Juve ju erdhi nga All-llahu dritë, dhe libër i qartë.

4:46.
    Një palë nga jehuditë është që ndryshojnë fjalët (e Zotit) nga vendet e veta,

"Eshte shkatarrim per ata qe me duart e veta shkrujaten librin edhe thane-Ky liber eshte prej Zotit e per te arritur me te nje fitim te pakte ,pra eshte shkatarrim i madh per ata qe fitojne(el bekare 79)

5:13.
    Për shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bëmë të forta (të shtangura). Ata i ndryshojnë fjalët (në Tevrat) nga domethënia e tyre dhe braktisën një pjesë me të cilën ishin urdhëruar. Ti vazhdimisht do të vërejsh tradhtinë e një pjese të tyre, përpos një pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata që bëjnë mirë

5:41.
    O ti i dërguar! Të mos brengos vrapimi në mosbesim i atyre që me gojët e tyre thanë: "Ne kemi besuar", e zemrat e tyre nuk kanë besuar (munafikët), e as i atyre që janë jehudi, të cilët shumë i përgjigjen gënjeshrës dhe shumë e dëgjojnë (fjalën) një populli që nuk vjen te ti, ata janë që i menjanojnë fjalët pas vënies së tyre në vendin e vet (nga ana e All-llahut) e thonë: "Nëse u jepet kjo, pranoni, e nëse nuk u jepet, atëherë refuzoni. Po atë që All-llahu do, ta humbë, ti nuk mund të bësh asgjë për te (nuk mund ta shpëtosh). Janë ata të cilëve All-llahu nuk deshi t'iu pastrojë zemrat (prej kufrit). Janë ata që në këtë jetë kanë poshtërim, kurse në jetën tjetë kanë denim të madh.

jeremia 8-8)Si mund te thoni, 'ne jemi te mencur, dhe ligjet e Zotit jane me ne'? Por, kujdes, penda e shkruesve (te bibles) e ka kthyer ne Genjeshter.

(Romaket 7:6)Por tani jemi zgjidhur nga ligji duke qënë të vdekur nga ç`ka na mbante të lidhur, prandaj shërbejmë në risinë(shtesen) e frymës dhe jo në vjetërsinë e shkronjës.

6 Cuditëm që kaluat kaq shpejt nga ai që ju thirri ju me anë të hirit të Krishtit, në një ungjill tjetër,
    7i cili nuk është tjetër; por ka disa njerëz që ju turbullojnë dhe që duan ta shtrëmbërojnë ungjillin e Krishtit..[Galataseve-1 6-9]

ZBULESA
    18 Unë i deklaroj kujtdo që dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri, se nëse ndokush do t`i shtojë këtyre gjërave, Perëndia do të dërgojë mbi të plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Dhe nëse dikush heq nga fjalët e librit të kësaj profecie, Perëndia do t`i heqë pjesën e tij nga libri i jetës nga qyteti i shenjtë, dhe nga gjërat që janë përshkruar në këtë libër.

Mynyra se si jane ndertuar keto fjale tek "zbulesa" tregojne per ndryshimin e fjaleve ne te ardhmen sepse nese nuk do te ndryshoheshin do te vinte ne mynyre te prere per mos ndryshimin dhe nuk kishte pse te percaktohej ose paraljmerohej se me cfare do denoheshin ato qe do ti ndryshonin(tani grupet kristiane e dine mire kete) .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fjala e drejte : 18-03-2004 më 10:19

Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Postuar më parë nga Cyclotomic
    Per ata qe mundohen te nxjerrin ne pah ndryshime qysh ne rrenje... Zoti eshte njesoj si ne Krishterim dhe ne Islam... pra 1.

Ndryshimi eshte se si arrihet zoti. Ne Islam me nenshtrim ndaj Zotit. Ne Krishterim Zoti arrihet nepermjet perqafimit te Jezu Krishtit. Nuk ka as 3 e as 10, po vetem nje zot te vetem tek te dy fete. Teologjia dhe simbolika eshte shume here me komplekse ne Krishterim, prandaj dhe kur behet mesha ne cdo kishe te shkosh, gjen aplikim real dhe sot e kesaj dite. Diskutohet problemet e botes duke analizuar biblen. Nderkohe ne asnje fe perendimore nuk behet kjo sepse ka shume perseritje... ndersa ne saje te Simbolikes feja Krishtere eshte shume here me fleksibel se cdo Fe tjeter.

PS: Mos u mundoni te thjeshtoni, aq me teper gjera qe i kemi diskutuar 100 here ne forum.
    I gjithe problemi qendron se gjithkush thote me goje se nje Zot ka sepse do te fshehi besimin etij Politeist sepse mendja dhe llogjika njerzore e dine qe Zoti eshte nje.

Pra tjeter eshte te thuash Zoti eshte nje dhe tjeter eshte te besosh ne shume Zota.Po te marresh nje idhujtar dhe ta pyesesh sa Zota ka do thote nje por ne realitet ai "adhuron" zota te tjere ne toke qe i ka shpikur ose i ka emertuar vete si Zota.
    Duhet patjeter qe te dihet perkufizimi i fjales adhurim sepse nese ti thua eshte nje Zot me goje por ne realitet adhuron nje krijese ateher fjala jote se ka nje Zot bie poshte me punen tende ne adhurim.

Pra te thuash qe ju kristianet besoni nje Zot eshte genjeshter ose fshiheni pas kesaj thenie qe njerzit tiu besojne.Ose egziston mundesia tjeter qe te beheni panteiste ta bashkoni Zotin me krijesat ose ate qe ju e quani meshirim.

Pra nese Jezusi eshte Zoti.
    Po Ati cfare eshte.Po fryma e shenjte.

Nese te treja keto jane Zoti si ma shpjegon qe Jezusi ecte ne toke si njeri hante dhe pinte po keshti si fryma e shenjte gjendet ne cdo trup njeriu ose behet pellumb.Prandaj keni tre mundesi ju kristianet per te zgjedhur.
    1) Ose do thoni qe jane tre Zota.(Ati biri shpirti i shenjte)
    2)Ose do besoni ne Meshirimin e Zotit ne krijesa (Behet Zoti njeri(Jezusi) ose pellumb)
    3) Ose do te jeni dakort me ne muslimanet qe Ati eshte Zoti ,,,Jezusi eshte profeti i derguar nga Zoti.Dhe kjo alternativa e fundit e treta eshte me se e llogjikshme per cdo njeri normal dhe e pranueshme nga vet bibla juaj.

Dhe dicka lerini teorite me farat e grurit dhe misrit ose buken e grurit dhe buken e misrit se e verteta shkelqen dhe ska nevoje per shembuj buqesore por per fjale dhe argumenta teologjike dhe te llogjikshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fjala e drejte : 18-03-2004 më 10:35

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Ne nje diskutim qe bera dje me nje mysliman ne nje lokal , vecova keto fjale prej tij :

Islami dhe Kristianizmi jane te barabarte.
    Ne nuk e mohojme kurre Kristianizmin , perkundrazi e vleresojme dhe respektojme gjithcka te tyre , duke mos pranuar vetem quajtjen ZOT te Krishtit . Kete gje e bejme per te vetmet arsye qe te lartesojme ne skajet me te paarritshme ZOTIN e gjithesise ( ALLAHUN ) duke mos e njerezuar si ne . ( dmth te kete femije , baba etj )

Ama Krishtin ne e quajme si "Special" profet . Sepse lindi nga virgjeresha Mereme. Me vullnetin e ZOTIT, pa baba. Ngriti te vdekurit nga varri . Sheroi semundje te medha dhe beri mrekullira etj etj. qe askush nuk i kishte pare mepare.Qysh i vogel predikoi rrugen e drejte. Asnjerehe nuk mekatoi. Prandaj ishte Special nga te tjeret.

Si rrjedhim , kuptohet qe edhe Marine ( Meremen ) e gjykojne dhe e paraqesin ndryshe nga besimi Kristian.

Ama nje dite tha ai , myslimanet dhe kristianet do bashkohen se bashku ne nje trung , ne lufte kunder cifuteve. Do vije dita qe ta kuptojne te gjithe qe shkaku i cdo kaosi dhe lufte ne bote jane vetem cifutet. Jane ato qe krijojne percarjen dhe kontradiktat e vashdueshme mes feve tona. ( sinqerisht qe keshtu kam menduar edhe une disa here me pare. Cifutet )

Pastaj keto dallimet e tjera si alkoli , mishi i derrit , shamia etj sqarohen kollaj :

Alkoli ---> Syimulant i forte per mendjen e njeriut. Piu njeri atje . Morri ciften dhe vrau kunatin . U nevrikos vjerri vet qe ishte ne pushtet dhe e boni alkolin haram. E c'faj kane te tjeret qe nuk e kalojne masen e alkolit por pijne gjithmone nje sasi te konsiderueshme sa per te ardhur vetem pak ne qef ?

Mishi i Derrit ---> A mendoni noihere se cdo te thote te hash mish derri ne temperaturen maximale qe ka Arabia ? Te pellcet truni nga tensioni mer daj . Shko per recel buburrecash direkt.
    Keshtu qe pasi e hengren nja dy tre veta menduan qe ta bejne Haram edhe mishin. Me vone na dalin idiotelliqe qe gjasme eshte i piset si kafshe etj.

Po pse mer PULA ...a nuk ushqehet me M.U.T ?
    Apo hane M.u.T te paster pulat ? ...eh ci punojne pulave myslimanet ...edhe puplat ja hane.

Shamia ---> Diell i modh qe te shponte koken anej. Detyrimisht qe do mbaje shami. Tension i larte . Plus qe ne mungese syzesh dielli , i futen edhe nje perce perpara ...........

Trajtimi qe i bejne Krishtit keto dy fe ka ngjallur nje diskutim teper te madh historikisht ne bote dhe zor se do jemi ne ato qe do vejne pikat mbi I .

"Patatja eshte edhe buke ( grure dhe miser ) edhe gjell"
    Apo nuk te boka edhe te bukur ! ...se per pak desh ngelem pa burre
    Ndryshuar për herë të fundit nga DeuS : 18-03-2004 më 11:05

Anëtarësuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    genc

Alkoli mishi i derrit dhe cdo gje qe eshte e demshme per trupin e njeriut eshte e ndaluar ne islam dhe ska asnje lidhje me historite krushqeve dhe vapes arabe.Duhani megjithese nuk egzistonte ne kohen e profetit Muhamed a.s eshte i ndaluar per shkak se ai e demton trupin e njeriut . Islami eshte fe qe nuk lejon asgje qe i ben dem njeriut.Alkoli eshte nje prej faktoreve qe ndodhin sot 70% e vrasjeve perdhunimeve po keshtu eshte shkatarruesi i sistemit nervor dhe melcise e cila eshte lobaratori i trupit te njeriut.

Po keshtu mishi i derrit qe duheshin 1300 vjet te kalonin qe njeriu ta mesonte se derri ka perberje organike te demshme per njeriun Ke degjuar shirit derri lol Plus qe ndikon per renine flokeve lol) ose shendoshjen artificiale.Po keshtu nga shkencetaret ka zbuluar se derri ka 22 lloj semundjesh ne mishin e tij.Pastaj sa per ushqimin meqe pula ushqehet me mbetje oraganike nuk do te thote gje sepse islami ka treguar dhe nje rregull dhe per pulen e tille por kjo nuk eshte argumnet qe te hahet mishi i derrit meqe pula hahet sepse konstrukti oragnik ndryshon.Prnadaj zhapja me patate dhe mish vici.lol

Pra feja te cilet ju se donit i ka dhene njeriut rregulla dhe pergjigje per shume ceshtje ne mynyre qe njeriu mos ta demtoje trupin e tij sepse e ka amanet prej Zotit qe ta ruaje trupin e tij megjithese ty ta ka qejfi ti fusesh ndonje gote e rendesishme eshte qe te besosh Zotin nje dhe jezusi eshte profet sic thote profeti a,s Qe nese njeriu deshmon(dhe vepron) qe Ska te adhuruar tjeter pervec Allahut(Zotit) dhe se Muhamedi a.s eshte i derguari i tij dhe se Jezusi eshte Rob i Zotit i derguari i Zotit dhe jo bir i Zotit deshmon se xheneti eshte i vertet dhe xhehenemi eshte i vertete atehere ky person do hyje ne xhenet sipas veprave te tij.

Pra Islami ndryshe nga fete e tjera ka paresore besimin ne Zotin nje dhe pastaj dytesore veprat e njeriut per tu larguar te keqijave dhe vepraur te mirat.Nese ke te paren quhesh besimtar edhe po qe se te dytesoret si zbaton .Por nese zbaton te dytat dhe ske te paren nuk je besimtar.Shembull
    Pra nje njeri beson tek Zoti nje beson tek profetet dhe kuranin si liber te Zotit beson se jezusi eshte profet dhe jo Zot ose bir i Zotit atehere ky person konsiderohet besimtar edhe nese ai pi alkol ose duhan por denimi i tij ne boten tjeter do te jete sipas veprave te tij duke u bilancuarveprat e mira me veprat e keqia.Kurse nje person qe ska paresoren pra adhuron idhujt e konsideron jezusin si Zot ose bir te Zotit ose sbeson ne Zotin fare sao vepra te mira te beje ky njeri si sjellje te mire mos vjedhi mos presi etj si keto ky person eshte jobesimtar dhe veprat e mira i fshihen per shkak te mosbesimit te tij.Pra nje ateist mund te jete njeriu me i bute ne bote me i mire derisa ai nuk beson Zotin atij nuk i quhet asnje veper e mire tek Zoti .Pra Ajo cka doja te thoja eshte se ne kristianizem nuk egziston ky rregull por perkundrazi egziston rregulli tjeter qe vetem nese je politesit ose beson ne jezusin si Zot je i shpetuar pavrsisht se cfare veprash ben kurse islami lidh besimin ne Zotin nje plus balancimin ose peshoren e veprave te mira me te keqija si shumice per te ardhur tek ajo qe quhet denim ose shperblim.

Trajtimi qe i bejne Krishtit keto dy fe ka ngjallur nje diskutim teper te madh historikisht ne bote dhe zor se do jemi ne ato qe do vejne pikat mbi I .
    Duhet ne ti vejme pikat mbi I per veten tone secili njeri do pergjigjet per veten e tij.

4:159. Nuk ka asnjë nga ithtarët e librit vetëm se ka për t'i besuar atij (Isait si Zot) para vdekjes së vet, e në ditën e gjykimit ai dëshmon kundër tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fjala e drejte : 18-03-2004 më 11:47

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    Postuar më parë nga DeuS
    "Patatja eshte edhe buke ( grure dhe miser ) edhe gjell"
    Apo nuk te boka edhe te bukur ! ...se per pak desh ngelem pa burre

ca batuta te kjo teme ia vlejne per tek batutat me te forta te forumit, s'ka sesi kur kryetari fut paralelizma te ik truri
    MtrX ubicumque felix

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •