Postuar më parë nga Tironsja_PHILLY
Pse sjane shqiptaret te bardh?![]()
PO
JO
Postuar më parë nga Tironsja_PHILLY
Pse sjane shqiptaret te bardh?![]()
L DOG FROM C TOWN
Ketu ku jetoj un ne amerike
Cleveland Ohio
Nuk ka Rracizem sepse ka shum lloje njerezish ne shkollen ku shkoj u8n ka nxenes nga 80 vende te ndrushme te botes pjesa me e madhe jan araba pastaj jane nja 50 shqiptare tjeret jane te [perzire dhe gjysma tjeter e shkolles qe ka 2500 nxenes eshte amerikane
L DOG FROM C TOWN
xeni,Postuar më parë nga [xeni]
ti sigurisht je ne jupiter
Ketu ne Rumani ku studioj une, ka racizem, per ne shqiptaret.Por puna eshte se ne nuk varemi nga ta ,keshtu qe kush e can ******.
Ne Amerike sidomos ne NYC, racizmi eshte kudo. Te gjith jan te keq jo se e tregojn nga reagimet apo pamja por mrapa krave te gjith jan te keq. Po nuk jua mbylle gojen keta ty hypin nbi kurriz dhe te shtypin me kembe, po nuk u bere i eger dhe i zgjuar. Cfare do qe jan si te bardh, zezake, latine, apo imigrant te tjere te gjith jan "fucked up" eshte vet sistemi dhe menyra e jeteses qe ndan klasat e ndryshme nga te varfer ne te pasur, plus ka te bej dhe gjendja ekonomike.
Per mendimin tim racizmi eshte injorance,dhe duke u nisur nga kjo ne te gjithe boten ka racizem, sepse ka edhe injorante!
me resp. romeoOOO
Postuar më parë nga ice_storm
Tamam e ke thene
Pothuajse dhe ne USA njesoi eshte.... ska rracizem.
Kur isha 12 vjec u largova me familjen per ne greqi.as qe kisha degjuar ndonjehere per racizem.kur vajta aty e para gje qe me thane ishte:"kudo qe te jesh mos thuaj qe je shqiptar dhe mos fol shqip."ne fillim se kuptova dhe aq mire por me vone kur nisa shkollen dhe shikoja reagimet e femijeve greke sapo mesonin qe isha shqiptar nisa te vras pak mendjen se cfar po ndodhte dhe te shikoja se ne cvend kisha vajtur.vitet qe kalova me tej ishin shume te veshtira nga ana psikollogjike.me vinte zor nganjehere te thesha qe isha shqiptar edhe pse une nuk jam pe atyre tipave qe ndrojne emrat dhe qe se duan vendin e tyre.desha te ikja nje ore e me pare....Postuar më parë nga riminum
dhe kjo gje ndodhi pas 7 vjetesh,kur pata shansin dhe me ane te llotarise erdha ne amerike.ktu nuk ka racizem midis te bardheve.ka thjesht midis te bardheve,zezakeve dhe latineve.ketu jeta nuk eshte kaq e lire(nga ana e kohes dhe e argatimit)por te pakten sndjehesh gjithmone i frikesuar se mos te marin vesh qe je shqiptar apo dicka tjeter.privilegji me i madh i shqiptareve ketu eshte kjo gje pra.dhe nje tjeter gje qe po ndjej eshte qe po behem une pak si racist ketupo te kesh jetuar 7 vjet me raciste do me thuash racist do behesh edhe vete.ose te pakten nacionalist,qe eshte fjale pak me e afert me ate qe jam tani.te them te drejten po mos duam shqiperine cfare do te ne mbetet tjeter?
Qente le te lehin, karavani shkon perpara..!
Te jap plotesisht te drejte edhe pse per jetesen e trajtimin ne Usa dhe fqinjet tane,Greqi e İtali thjesht kam degjuar.Eshte e ditur qe shumicae familjeve shqiptare ne Usa jane familje intelektuale qe kane shkuar me llotari ose familje e individe qe kane shkuar per nje jete me te mire..dhe niveli pak a shume kuptohet..Kurse shumica e shqiptarve qe punojn ne Greqi e Itali jane nevojtare,te papune e te pashkolle qe e shohin thjesht si te vetmen rrugzgjidhje emigrimin atje.Nuk dua te bej pergjithsimese ne te dy rastet ka perjashtime po kjo eshte c'kam vene re... Nuk i ve faj grekve e italianve qe kur shohin shqiptar qe vjedhin e presin vellezrit e shoket, merren me droge,kontrabande,prostitucion etj. nuk i duan shqiptaret.Po i ve faj per paragjykimin!Si mund ta shikosh me tjeter sy,ta ulesh dike pa e njohur fare thjesht se eshte shqiptar.Shume shqiptar kudo i kane bere vend vetes duke e ndryshuar ne nje fare menyre ate opinionin po e pergjithshmja anon akoma nga negativja..E do vazhdoje gjate..Postuar më parë nga macia_blu
Mendoni, akoma s'kemi pasur nje shtet ti daleper zot njerzve te tij!..C'pretendojm te na duan kur s2duam vetveten.
Ktu ku jam une shqiptaret ne pergjithsi i duan..megjithate nuk e tolerojn leht faktin qe mund te jemi me te mire se ata; plus faktin qe je i huaj e mund te kesh para s'lene pa e shfrytezuar kur gjejn rast.
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Vallaj nuk eshte per tu cudit per dallimin apo racizmin,sepse ktu bejne dallim shqiptaro-shqiptar pale ata qe jan te huaj![]()
M&M
Krijoni Kontakt