Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 141
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2006
    Postime
    32

Brumi për Pica

Pershendetje te gjitheve

Nese keni mundesi te me tregon dikush si pregaditet brumi per pica ,pasi se keta te picerive jan ber pak si te fsheht dhe nuk tregojn po mendojn se mos po jau marrim buken prej gojes.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ti e ke fjalen per pizza koti,apo per pizza come si deve?
    per pizza te mira fillohet keshtu,ne fillim ik e blej miellin qe eshte apostafat per pizza,te tjerat ti tregoj une pastaj.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    E bleve miellinOK,mos perdor furre elektrike,sepse pizzat dalin prej koti,gjithmone perdor furre me dru zjari,kjo vlen gjithmone para se te fillosh te zesh brumin.
    PS.nese ti furren e ke elektrike rafim uje ne hava kot me bo pizza te mira.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2006
    Postime
    32
    Jo land une vetem desha te dij se si pregaditet brumi ,mendoj se brumi eshte i njejt per te gjitha pizzat ,nese ke ndonje recet ma trego sa per miellin eshte ma i vogli problem.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2006
    Postime
    32
    Do e preferoj ashtu si me thua ti ne furr druri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2006
    Postime
    32
    o landi a nuk po mund ta gjesh receten a po ke harruar krejt te me tregojsh

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ta tregoj une receten,prit nji sekond
    PS.punoj ne nje restorante pizzeria te famshem ketu ne Gjermani
    UNE JAM TI-TI JE UNE

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    O Landi ai do me bo pizza ne shtepi se te jete per forno me dru shkon e han ne restorant.receta eshte shum e thjesht

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pizza per 4 persona(reth 35cmdiameter)250gr miell,10gr maja birre te fresket,kripe te imet,150gr djathe mozzarella per pizza,me i miri absolutisht eshte djathi bufala,por ne Shqiperi nuk ka,atehere gjej djathin e bute dhe pa kripe me te mirin e mundeshem,rigon(origano),vaj ulliri,dhe ingradientet e tjere qe te pelqejne ty.
    Shkermoqe majane ne nje tas me uje te ngrohte,temperatura e ujit eshte shume e rendesishme,nese eshte shume e nxehte do vriste organizmat e gjalla te majase,eshte e persosur temperatura 35-40grade,pak a shume temperatura e gishtit.hidh nje luge te vogel me kripe dhe shto miell pak e nga pak,dhe perzjeje me nje pirun derisa brumi te behet i forte,dhe pastaj vazhdo ta perpunosh me dore duke shtuar dhe miell sipas nevojes,punimi me dore vazhdon per 10 minuta deri sa brumi te behet elastik.Dhe pastaj lere brumin te pushoje reth 2 ore ne nje vend te ngrofet(temperature ambjenti 30-35 grade)kij kujdes qe brumi te jete ne nje ene te mbuluar,dhe duhet te kujtohesh qe brumi te mos fryhet shume.Pastaj mere brumin dhe hape ne nje tavoline te sheshte me dore(ose me okllai apo petes te trashe nese nuk je i zoti me dore,trashesia e petesit 3cm, jo ato qe perdorim ne ne Shqiperi per byreke)kur ta futesh pizzen ne furre mund ta lyesh edhe me vaj,por mos haro qe ne kete rast pizza tenton te mblidhet ne qender,djathin mozzarella gjithmone preje ne copa kubike shume te vegjel dhe shperndaje ne pizze ne menyre te barabarte,gjithmone mrapa se te kesh shperndare salcen e domateve,dhe rigoni hidhet pasi pizza te jete pjekur,mos haro qe tipi i salses te domates eshte i rendesishem(duhet nje salse e mire domatesh,sepse atje ne Shqiperi,shume lloje salsash ta shpifin.
    mua personalisht me pelqen pizza diavola me sallam pikant(djeges)dhe frutti di mare(midhje etjetj).
    PS.Flasim perseri ça ke te paqarte.tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 28-09-2007 më 07:14
    UNE JAM TI-TI JE UNE

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    tani ja fute kot o LAND.me mozzarella bufala nuk e bojn as ne itali.si e ka emrin ajo pizzeria qe punon ti ne gjermani?

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Makaronat me peshk
    Nga Fiori në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 23-01-2012, 17:03
  2. Si te gatuajme
    Nga Foleja_ në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 06:51
  3. Si të gatuajmë patë
    Nga rachi në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-12-2006, 17:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •