alDI,
Media qe shekoj une nuk eshte ajo amerikane, sepse e para punes nuk eshte as media, nuk jep asnje lloj lajmi. Un shekoj francezin, italianin, gjermanin dhe anglezin, madje ka raste dhe polakun. Kam nje vizion simfonik se cfare ndodh, dhe jo nje vizion subjektiv ( pra shkurt pak rendesi ka kam te drejte apo jo, sepse ne fund te fundit kjo eshte politike e thelle, por nuk jam subjektiv si shume te tjere, dhe kjo ka rendesi, pasi te afron me teper tek e verteta )
Aznar-i sic tha dhe parafolsja pati gabimin trashanik ti vinte fajin ETA-s, nje gje qe ata nuk mund ta benin kurre. ETA njihet per disa bomba neper ndonje restorant, ndonje makine politikani e hedhur ne ere, por jo gjera te ketij kalibri qe vetem terroristat jane te afte ti bejn. Sot e kesaj dite po arrestohen me qindra ne Europe, kaseta qe u gjet u gjet ne nje xhami, mbasi ne cdo tren gjendeshin faqe te Kuranit, sidomos afer bombave te pashperthyera. Ai atentat po te kishte shperthyer te gjitha dhe po te ishte koordinuar pak me mire do kishte qene ne rrangun e 11 Shtatorit qe e kane organizuar po keta njerez, dhe jo Izraelitet qe nuk mund tja mbaj dot kurre te bejn dicka kundra Amerikes qe i mban me buke dhe i ka bere shtet. Edhe bebja e kupton kete gje. Shteti Amerikan i mbron qytetaret e vet me shume se cdo gje ne bote. Kjo nuk do te thote se te tjeret nuk i mbrojn, por Amerika ka dhe mjete qe ti mbroj, prandaj lere medien(internetin) sepse 3000 apo 200-ndeshi i fundit nuk ka te bej me cifutet fare, ato jane pista franceze apo arabe qe ndiqen per te destabilizuar Aleancen Atalantike apo gjendjen politike ne Europe... sic ja arriten qellimit, duke e ndryshuar pushtetin ne Spanje dhe nje ndryshim ne politiken e Europes kundrejt ceshtjes ne Irak.... pra si mund te kete Izraeli dore apo Aznari dore ne kete gje? Esht llogjikisht e pamundur. Kjo eshte veper per te destabilizuar, dhe Aznari nuk eshte gomar te destabilizoj veten e tij... Amerika nuk eshte "kaq e ndyre" te pergtisi skenare kundra vetes, dhe Israeli gjithashtu pasi nje ndryshim ne politiken Europiane ndaj lindjes se mesme do sjelli dhe nje dobesim ne marredheniet me Ameriken dhe mbi te gjitha do keqesoj posizten Israelite ne vend, dhe komplikoj me teper ate Amerikane ne bote.
Krijoni Kontakt