Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Pyetje te veshtira per pergjigje Brari por nje gje dije mire se sot mbi cdo gje eshte vene interesi per para.Eshte harruar cdo gje njerezore.
    Ndersa per ate se a ka demokrate ne Kukes po te them se do te kete kur te lindin se tani per tani jo.
    Nga te dy krahet njerezit jane te implikuar ne haram.
    Per ate e kam hapur nje teme se si te zhvillohet veriu i Shqiperise por deri tash ka shume pak interesim nga lexuesit e kjo me shtyn te mendoj se per ate zone nuk mendon me njeri.
    Ndersa per ato qe permendet lidhur me zhdukjen e imamit thua se ka perzierje dhe te forcave politike ekstremiste.A mund te me shpjegosh pak se per cfare aresye?
    Une te thashe ne shkrim se kjo veper e shemtuar mbase nuk eshte bere per para por fsheh dicka per periudhen gjate luftes ne Maqedoni.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ku eshte komiteti per drejtat e njeriut ne kosove..?

ai komitet eshte celule e LPK-se enveriste dhe me urdher te tyre bejne gam gam..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-09-2007
    Postime
    3

Thumbs down Jo transparente

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    gsh
    -------
    KUKES/ PRANGOSET PAS DESHMISE DRUVARI

Pengmarrja e Imamit, kapet fshatari strehues

--------------------------------------------------------------------------------

KUKES

Paraditen e djeshme uniformat blu të Kukësit kanë prangosur në shtëpinë e tij, në fshatin Bardhoc, Beqir Shahun, i cili dyshohet si i implikuar në marrjen peng të Imamit të Gostivarit, Irfan Idrizin. Kjo ngjarje mesa duket vazhdon të zbulojë akoma persona të implikuar në këtë ngjarje. Druvari, i cili ndodhet në gjendje të rëndë ekonomike, akuzohet nga Prokuroria e Shkodrës (e cila po heton ngjarjen në fjalë) se ka strehuar për disa ditë në shtëpinë e etij në Bardhoc Imamin e Gostivarit, i cili ishte marrë peng në shkurt të vitit 2002. Procedimi penal ndaj Shahut ka nisur që në dhjetor të vitit të kaluar, por arrestimi i tij është bërë i mundur vetëm dje. Burimet hetimore dhe ato policore janë shprehur se emri i Shahut ka dalë pas arrestimit dhe marrjes në pyetje të Masar Nelit, Shkëlqim Palushit dhe Tonin Gjinit (ish-polic në Pukë), të cilët, gjithashtu, dyshohen si të implikuar në këtë ngjarje. Sipas dëshmive të dhëna nga të lartpëmendurit, Imami i Gostivarit ishte strehuar nga pengmarrësit për disa ditë në banesën e Shahut në fshatin Bardhoc. Ndërkohë, vetë Shahu në momentet e para pas arrestimit nuk e ka pranuar këtë version të dhënë nga tre të arrestuarit e parë, duke deklaruar se nuk kishte strehuar në banesën e tij asnjë Imam. Gjithsesi, Shahu është shoqëruar në dhomat e paraburgimit të Komisariatit të Policisë së Shkodrës, pasi është prokuroria e këtij rrethi që po heton pengmarrjen e mistershme të Imamit të Gostivarit. Fati i këtij të fundit, edhe pse kanë kaluar më shumë se dy vjet nga marrja peng e tij, ende nuk dihet, nëse është ende i gjalë apo është vrarë nga pengmarrësit. Ndërkohë që grupi hetimor dyshon se në këtë ngjarje mund të jenë të përfshirë dhjetëra persona ende të paidentifikuar për organet e drejtësisë dhe me një rrjet kriminal që shtrihet përgjatë Maqedonisë, Kosovës dhe Shqipërisë.

Të afërmit e Imamit terheqin akuzën ndaj ish-prokurorin e Kukësit

Ndërkohë që Prokuroria e Shkodrës pas dy vjet hetimesh ende nuk ka mundur të zbardhë plotësisht ngjarjen, të afrëm të Imamit të marrë peng kanë deklaruar se disponojnë gjithë provat e duhuara mbi përfshirjen në këtë ngjarje dhe të personave të tjerë. Madje, disa herë ata paten akuzuar si të implikuar edhe ish-porkurorin e rrethit të Kukësit, Naim Tota; -por me pas e kane terhequr kete akuze duke e quajtur si nje gabim per shkak te fatkeqsise qe ju kish ndodhur. Ky i fundit përpara disa javësh (ndërkohë që ishte transferuar si prokuror i thjeshtë në Prokurorinë e Tiranës) është pezulluar nga detyra me urdhër të kryeprokurorit Theodhori Sollaku, dhe i është propozuar Presidentit të Republikës të dekretojë shkarkimin e tij nga detyra, i cili me vone u tregua shume i vendorur duke pritur faktet te cilat cuan ne mos shkarkimin e prokurorit NAIM TOTA. Ende nuk dihet nëse Prokuroria e rrethit të Shkodrës parashikon nisjen e hetimeve ndaj Totës, megjithese prokurori i pergjithshem Theodhori Sollaku i ka kerkuar falje publike Totes per akuzen e padrejte dhe pa fakte qe kish bere ndaj tij si dhe vendimi qe mori Presidenti i Republikes se Shqiperise Alfret MOISIU per mos shkarkimin e prokurorit TOTA. Ndërkohë, bëhjet e ditur, se policia ruan ende të fshehtë vendin ku mbahen të fshehur dy të afërmit e imamit, Agim Bilali e Nezim Bexheti, të cilët denoncuan zhdukjen e tij.

---------

Une i mendoj si te pa-baza keto qe jane thene ne gazeta. Pasi nuk eshte shume e arsyeshme qe te flasim me hamendsime. Prandaj duhen pritur te zbardhen faktet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga morphine : 05-09-2007 më 09:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-02-2008
    Postime
    3

Smile aaaa

marre me i ghujt ushtaret e liris

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    RRËFEN BASHKËSHORTJA E IMAMIT TË GOSTIVARIT
    Irfani është gjallë

Venera Latifi - Azizi
    Gostivar, 6 mars - Irfan Idrizi është gjallë dhe shëndosh e mirë. Këtë për gazetën "Koha" e konfirmon bashkëshortja e tij, Nexhibja. Ajo thotë se këto informacione ia kanë dhënë vëllezërit e Irfanit, që gjenden jashtë vendit.
    "Sipas asaj që më informojnë vëllezërit e bashkëshortit tim tani pesë vite, Irfani është gjallë dhe shëndosh e mirë dhe se është çështje kohe se kur do të jetë në mesin tonë. Unë nuk e di se ku gjendet, por se është gjallë konfirmojnë vëllezërit", thotë Nexhibja. Bashkëshortja sjell momente të reja në rastin e rrëmbimit të imamit. Sipas saj, menjëherë pas rrëmbimit nga Gostivari, bashkëshorti është mbajtur për një javë rresht në fshatin Rakovec të Tetovës. "Irfani pas rrëmbimit nga ana e katër personave të panjohur në Gostivar, e jo nga Shqipëria, siç thonë disa, është dërguar në fshatin Rakovec të Tetovës. Aty një javë është mbajtur në shtëpinë e Sahit Rushitit, i cili tani vuan dënimin në burgun e Idrizovës, por jo për rastin tonë", thotë Nexhibja.

S'mjafton me kaq
    Për bashkëshorten, dënimi i pesë nga gjashtë të pandehurve në procesin e rrëmbimit të imamit të Gostivarit, të shpallur fajtorë nga Gjykata e Krimeve të Rënda në Tiranë, të cilët u dënuan me 62 vjet heqje lirie është e pamjaftueshme. "Ne ende shpresojmë se Irfani është gjallë diku, bile kemi bindjen për këtë dhe do të vazhdojmë edhe më tej ta kërkojmë", pohon Nexhibja. Në aktvendimin përfundimtar që u shqiptua të martën, trupi gjykues dënoi me nga 14 vjet burg Masar Melin e Shkëlqim Palushin, me nga 12 vjet heqje lirie Basri e Beqir Shahun, dhe me 10 vjet burg Korab Melin. I vetmi që u shpall i pafajshëm nga gjykata ishte Nagip Musliu nga fshati Forinë i Gotivarit, për të cilin thuhej se në dëshmitë e familjarëve të viktimës, që erdhën me letërporosi nga Maqedonia, nuk dyshohej të ishte i involvuar në rrëmbimin e Irfan Idrizit.
    Të pandehurit akuzoheshin se në bashkëpunim me njëri-tjetrin në një vend në rrethin e Kukësit kanë mbajtur peng imamin e Gostivarit. Ata kanë koordinuar të gjitha veprimet tjera për kontaktimin e familjarëve të pengut me synim përfitimin e të hollave pas lirimit të tij.
    "Për të akuzuarit që janë në Shqipëri ne nuk dimë asgjë, as i njoh, as nuk e di kush janë, as që i kam parë ndonjëherë. Ne familjarët e imamit kemi qenë të ftuar në Gjykatën Themelore të Gostivarit për të dëshmuar. Aty na pyetën edhe për të akuzuarin nga Forina, që ne e njihnim. Aq sa di unë, ai vetëm ka ardhur te ne që të na ofrojë ndihmë. Nagip Musliu është kushëri i burrit. Pas rrëmbimit të Irfanit ai na tha se do të na ndihmojë dhe tha se duhet të japim para që të lirohet Irfani. Pastaj dëgjova se e burgosën edhe atë", sqaron Nexhibja.
    Sipas saj, dëshmitë dhe letërporosia që u gjetën në duar të Gjykatës së Krimeve të Rënda në Shqipëri, janë dërguar nga Gjykata Themelore e Gostivarit.
    Nexhibja më tej sqaron se ata deri më tani për lirimin e imamit kanë dhënë dy herë nga 500 mijë euro.

Provat e nëntorit
    Në seancën gjyqësore të 10 nëntorit të vitit të kaluar, prokurorët e çështjes i kishin ofruar Gjykatës së Krimeve të Rënda të Shqipërisë një sërë provash, dëshmi, kaseta filmike dhe audio, të cilat sipas organit të akuzës vërtetonin faktin se Irfan Idrizi është mbajtur nga gjashtë të pandehurit, të cilët u kërkonin të afërmve të Idrizit shuma të konsiderueshme parash për lirimin e njeriut të tyre. Dëshmitarët kryesorë të organit të akuzës ishin shtetasit shqiptaro-maqedonas, Agim Bilali dhe Mezim Bexheti, të cilët ishin të njohur të familjes së Irfan Idrizit dhe ishin autorizuar nga familjarët e këtij të fundit për të ndihmuar në gjetjen e tij, pas zhdukjes në 3 dhjetor të vitit 2002, në fshatin Forinë të Gostivarit. Bilali dhe Bexheti kanë deklaruar se në qytetin e Kukësit ata kishin kontaktuar fillimisht me të pandehurin Nagip Musliu, i cili e ka pranuar këtë fakt pas arrestimit të tij, por që e ka mohuar gjatë gjykimit në Gjykatën e Krimeve të Rënda. Madje Musliu ka pranuar fillimisht edhe bisedat e bëra mes tre të pandehurve të tjerë, Korab e Masar Meli dhe Shkëlqim Palushi me dëshmitarin Agim Bilali. Ndërkohë, dëshmitari tjetër, Mezim Bexheti ka pohuar përpara gjykatës se në shkurt të vitit 2003 dy persona ende të paidentifikuar, Linda dhe Tani e kanë çuar atë në një banesë në fshatin Bardhoc të Epërm në Kukës, ku Bexheti ka identifikuar praninë e pengut Irfan Idrizit, i cili shoqërohej nga dy persona të armatosur. Pas këtij momenti, Bexheti është dërguar sërish nga Linda dhe Tani në një banesë në Krumë, ku rreth 12 persona i kanë bërë të ditur se duhej të paguante 500 mijë euro për lirimin e pengut. Mezim Bexheti, pasi mori lekët nga vëllai i pengut udhëtoi drejt qytetit të Kukësit, por në dalje të qytetit ai është ndaluar nga 7 persona, mes të cilëve ka dalluar të pandehurin Shkëlqim Palushin. Pasi e kanë ndaluar, i kanë marrë 500 mijë eurot dhe Bexhetin e kanë mbajtur dy-tri ditë në Fushë-Arrëz dhe më pas e kanë transportuar në Vlorë, duke e rikthyer sërish në Fushë-Arrëz, ku e lanë të lirë.

Mashtrimi
    Pas mashtrimit dhe rrëmbimit të 500 mijë eurove, Mezim Bexheti ka lajmëruar policinë e Kukësit, duke i çuar efektivat e policisë në banesën në fshatin Bardhoc të Epërm, ku kishte dalluar pengun Irfan Idrizin, që mbahej nga dy persona të arrestuar. Pas kontrollit dhe verifikimeve të kryera nga policia, rezultoi se banesa u përkiste vëllezërve Beqir e Basri Shahu. Përveç dëshmisë së Bexhetit, prokuroria ka paraqitur si provë që pengu Irfan Idrizi është mbajtur në banesën e vëllezërve Shahu edhe përgjimin ambiental në dhomat e paraburgimit të shtetasve Violeta, Nazmie, Beqir e Basri Shahu, më datë 18.04.2004. Në përmbajtjen e kësaj bisede provohet fakti se të pandehurit Beqir e Basri Shahu kanë mbajtur peng shtetasin Irfan Idrizi.

koha.com.mk

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    si shpjegohet qe gazeta me e "guximshme" epoka e re.. nuk ka treguar kurre interes per rastin ne fjale?

shum gjera kuptohen nga cka flasin e cka nuk flasin.. veglat e mafies..

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Gjykata zbardh vendimin: SHIK-u vrau Remzi Hoxhën si ‘agjent serb’
    Nga ex-x në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 384
    Postimi i Fundit: 26-09-2013, 08:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •