Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Jam shume dakort me mendimin qe pavaresia ekonomike eshte pika kyce e emancipimit dhe e nje shoqerie te barabarte.
    Ka plot gra qe vuajne gjithe jeten me nje palo burre, por qe per hir te femijeve dhe pamundesise per t'i ushqyer e edukuar vetem, nuk ndahen.
    Pse??
    Po te kesh nje pune dhe shtepi ku te fusesh koken ja ben naften qe ne momentin e pare, qe e sheh qe abuzon me ty.
    Po nuk i ke keto (gje qe ndodh ne Shqiperi), ku do shkosh ??? Tek babai, apo vellai???Tek asnjeri nuk mundesh, pasi mjaftohen me shprehjen qe motra ose vajza ka burre..
    Pastaj dhe dicka tjeter.Natyra mashkullore nuk e duron dot qe femra te dale mbi te. E marrin per dobesi.
    Ketu ku jam une (ne Spanje) perdite ne televizion japin vrasje te bera nga burrat kundrejt bashkshorteve te tyre apo ish - eve. Gjendja eshte shume problematike, saqe qeveria e re po ben gati ligjin kunder dhunes bashkshortore.
    Kjo ndodh se grate duan te ndahen dhe burrat s'e pranojne dot kete fakt.
    Tek ne puna eshte shume here me keq.
    Mgjte ato qe do e ndryshojne kete gje jane vetem femrat.Sigurisht qe nuk eshte e lehte,por qe te mos presim qe burrat te na e bejne vendin gati.Gjithcka fitohet vetem me sakrifica.
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355

Pavaresi ekonomike?!

Ne cilin vend te botes femrat paguhen me shume se meshkujt?
    Ne cilin vend te botes levizjet feministe trajtohen si te rendesishme?
    Ne cilin vend te botes jeta eshte fushe me lule per femren?

Askund.

Femrat ne Shqiperi dhunohen me shume se ato qe jetojne ne vende me te zhvilluara. Pse?
    - Jo sepse burrat andej jane me te mire por sepse nuk ka nje ligj qe e ndalon dhunen dhe keshtu frika e ruan vreshtin....

Cfare t'u bejme meshkujve qe iu eshte ngulitur ne koke se jane gjinia siperore?
    - Te shembim mitet e tyre dhe mendesite e kalbura....

Si?
    - Me dashuri!!! Me shpalosjen e gjithe feminitetit. Edhe me krimineli i krimineleve dorezohet para zemres se nje nene dhe para embelsise se nje gruaje.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anėtarėsuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Hajdeni gra ngrehuni, rrembeni armet, por kujdes se mos ju akuzojne per armbajtje paleje, e mjere ne!
    Pse mos te formohet partia e te drejtave te grave shqiptare(PDGSH)?

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

:@pp

Puhiza, ti me shkrin fare. Ti e dashur, vuan nga nje semundje e pasherueshme--romanticizmi! Te kishe qene mashkull, do me ishe dukur tepke si Don Kishoti...por je femer dreqi e mori

Po pse moj Puhize, ti kujton se tere gjeneratave femerore ju ka munguar dashuria eh? Ti thua se femrave deri me sot u ka munguar feminiteti????
    Aman se do me besh te marr malet

Edhe degjo: kur thua qe meshkujt duhet ti bien ne gjunje embelsise femerore, e ke bere femren krijesen me te perulur, me te pavlere qe mund te ekzistoje; ne llum e ke zhytur!

Ke mendje femer ti Puhize; ta them une qe s'ke per tu sheruar ndonjehere (lol)

Perzemersisht,
    Summertime, and the livin' is easy...

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355

Te mbetesh femer!

E dashur Cupke pe Korce!

Ne fakt, gjithe naivizmi im ka nje qellim te vetem: Te mbetem femer. Me te gjitha kuptimet qe ka kjo fjale.

Ne ate qe bej dhe ndjej as nuk kam e as nuk kam patur ndonjehere nevoje te perulem e aq me pak te ngrihem mbi te tjeret qofshin ata gjinia tjeter "mashkulli". Natyra apo Zoti me kane krijuar te tille dhe mua me pelqen ajo qe jam e kam persa kohe shkon drejt persosjes. Kurre nuk kam thene ndonjehere "-Ah sikur te isha djale". Zhorzh Sand nderroi dhe emrin per t'u pranuar ne qarqet e "burrave". Une nuk kam pse ta bej nje gje te tille. Vetem ndjenja me lidh me meshkujt. Gjithcka tjeter e tyre ngelet perjetesisht e tyrja.

Ka disa vlera sot qe vazhdojne te quhen si antivlera. C'te keqe ka te jesh romantike sot? Po te mos isha une romantike ti nuk do te mund ta kuptoje qe vete nuk je e tille. Prandaj na duhen te tjeret, per te pare se ku jemi vete.

Bota eshte e larmishme si ne ide si ne veprime dhe do ishte mekat sikur te gjithe te mendonin e te silleshin njesoj.

Sinqerisht Puhiza
    Vajza e Eres....
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Puhiza, u preke ti?

Une nuk e kisha fjalen per prirjet e tua, karakterin apo personalitetin tend me teper sesa menyren si e parashtron nje ideollogji. Nuk ka asgje te keqe te jesh romantike!!! E kam fjalen, kur the qe barazia midis femres dhe mashkullit duhet te vije si rezultat i feminitetit te femres, delikateses, brishtesise, etj, kjo mu duk se tepermi romantike (enderrimtare dhe aspak realiste!)
    Do te keshilloja te lexoje ca literature feministe (perendimore) dhe jam e sigurt qe do te krijosh nje opinion krejt te ndryshem nga ai qe ke sot, gjithmone ne lidhje me emancipimin e femres.

Une nuk kam thene kurre qe, per te arritur barazine, femra duhet te behet mashkull. Eshte afer menc qe te synohet nje gje e tille, pasi ndryshimet jane thelbesore si nga ana biologjike ashtu dhe nga ana sociollogjike. Sic e kam permendur edhe me pare, emancipimi i femres shqiptare eshte nje proces qe implikon shume faktore te jashtem qe jane vendimtare.

Eshte opinioni im qe, nje relacion i shendoshe eshte rezultat i barazise: vetem atehere kur partneret jane te barabarte mund te ndajne dicka (i.e dashurine) ne menyre te barabarte.

Mund te flas per kete pafund, por besoj se keto pak fjale mjaftojne.

Gjithe te mirat,
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2004
    Postime
    19

Exclamation sugjerim

Citim Postuar mė parė nga DURRSAKE 4 EVER
    Stela2 , kaltersia,devil-girl-uk, rudi etj. Puqem plotesisht me pergjigjet tuja dhe me thon te drejten nuk kam ca pergjigje te jap pasi ju i kini thon te gjitha.
    Per mu vetem nji gjo ngelet a do te iki mentaliteti i prapangel shekullore i shqiptarit (pse e pe ate, me cin ishe duke fol, nga e njef e bla bla bla bla bla)gjona jane vetem dhimje koke.
    Femra duhet te urdherohet nga te gjith dhe te mos japi urdhra me pak fjale duhet te jete gjithnji ne tutel qe nga mo i madhi e deri tek mo i vogli.
    FEMER: jane pese yje qe formojn kte fjale dhe po kape kuptimin athere do e dish se sa vlera ka.
    Shifemi ne shkrime te tjera
    AME nje antar i ri i forumit do te doja te jepsha nje sugjerim mbi faktin, ankesene qe kishe pere trajtimine e te shikone, Une do thosha se je akoma ne ndjenjat e ti dhe ka iterese per ty

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2004
    Postime
    19
    DHE rushi
    Nenqesha nga inati qe dot sja dola mbare, Por nuk thashe se eshte i pa pjekure ndaje serisht ja nisa Punes per te vjelur Po te njejte PJergull

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2004
    Postime
    19
    Mqfare kame pare une per pake ko spanja eshte nje shte liberale dhe qdo vende ivarfere a
    i pasure qofte ka ato mangesite e veta ne mentalitetin e shqipta per mendimin ti shumica qe provokojne mashkollin jane femrate arsyja jane gjeloze naje shoqerise dhe nene shtrohene thjeshte per tu dukur japine gjithqka pa ndjer ndonje ase gje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2004
    Postime
    19
    Citim Postuar mė parė nga Puhiza
    E dashur Cupke pe Korce!

Ne fakt, gjithe naivizmi im ka nje qellim te vetem: Te mbetem femer. Me te gjitha kuptimet qe ka kjo fjale.

Ne ate qe bej dhe ndjej as nuk kam e as nuk kam patur ndonjehere nevoje te perulem e aq me pak te ngrihem mbi te tjeret qofshin ata gjinia tjeter "mashkulli". Natyra apo Zoti me kane krijuar te tille dhe mua me pelqen ajo qe jam e kam persa kohe shkon drejt persosjes. Kurre nuk kam thene ndonjehere "-Ah sikur te isha djale". Zhorzh Sand nderroi dhe emrin per t'u pranuar ne qarqet e "burrave". Une nuk kam pse ta bej nje gje te tille. Vetem ndjenja me lidh me meshkujt. Gjithcka tjeter e tyre ngelet perjetesisht e tyrja.

Ka disa vlera sot qe vazhdojne te quhen si antivlera. C'te keqe ka te jesh romantike sot? Po te mos isha une romantike ti nuk do te mund ta kuptoje qe vete nuk je e tille. Prandaj na duhen te tjeret, per te pare se ku jemi vete.

Bota eshte e larmishme si ne ide si ne veprime dhe do ishte mekat sikur te gjithe te mendonin e te silleshin njesoj.

Sinqerisht Puhiza
    Vajza e Eres....

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  4. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  5. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •