Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47

Tema: Verdikti

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Postuar mė parė nga Sokoli
    Mbase nena mund t'i kish kursyer atij dhe vetes nje jete te tere me vuajtje e dhembje si dhe t'i perkushtohej me vone nje femije tjeter me te shendetshem i cili mund te kish me shume shance per te qene i lumtur, te kontribonte me shume ne shoqerine ne te cilen jetonte.
    Mire thua ti por NUK jemi ne ato qe vendosim fatin e krijesave te pafajshme. Vetem Zoti ta jep jeten dhe vec AI ta merr. Ne nuk jemi pajisur me aftesine te shikojme se c'do te ndodhe ne te ardhem qe te marrim vendime kaq ekstreme qe t'i shkurtosh jeten nje foshnje! Eshte njesoj sikur te kesh nje femije 3 vjec dhe t'i ndodhe nje aksident dhe ta lere antikapat per gjithe jeten. Do ta vrisje? Sepse keshtu po i kursen dhe vetes dhe femijes shancet per te qene miserable. Ne asnje lloj menyre sepse do e quash krim. Well, dhe ne rastin e ketij fetusi, krim eshte!

Pastaj, kush te garanton qe ndoshta nena do ishte me e lumtur pa kete femije? Nena eshte nene; pamvaresisht nese femija eshte perfekt apo me difekte. Madje kur e ke me difekt, te dhemb zemra me shume per te sesa per te tjeret. Une njoh nje grua shqiptare se ciles i pesoi foshnja traume gjate lindjes (gabim i mjekeve shqiptare) dhe sot e kesaj dite vajza eshte e perkufizuar ne veprime fizike dhe mendore. Por nena e saj thote qe jeta e saj s'do kishte qene e njejte pa Elizen.

Bottom line, jeta s'eshte dhe s'do jete kurre perfekte! Ajo eshte e mbushur plot me surprisa, prandaj duhet te perballosh ate qe te ka rene per pjese! Dhe per mendimin tim, bukuria e jetes dhe ajo e njeriut qendron ne imperfeksionet e tyre!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    "Nese e vini veten ne rolin e nenes ne gjyq, vereni dhe kur ish shtatezene pra. Po ashtu nese e vini veten ne rolin e atij femije po ne sallen e gjyqit, perfytyroni veten dhe gjate gjithe jetes se tij."

OK. Ja ta veme veten ne vend te nenes kur ishte shtatzene. Cilat kane qene ndjenjat qe e kane shtyre ate qe ta mbante femijen? Mendoj qe ka qene DASHURIA per krijesen qe asaj i levizte ne bark dhe SHPRESA, se mos ndoshta mjeket gabohen ose se ndoshta shkenca do gjente mjete kurimi per ato lloj semundjesh.
    Cilat do ishin ndjenjat qe do e shtynin te abortonte? Do ishte EGOIZMI( pra do shikonte qe te mos i prishej rehatia dhe mos turbulonte jeten e vet) dhe KEQARDHJA per veten dhe femijen.
    Cilat nga keto ndjenja jane me pozitivet? Une mendoj qe jane te parat.
    Megjithate, une nuk do e gjykoja edhe po ta abortonte. Do ishte vendimi i saj dhe ajo qe do bente ajo nuk kishte per te qene gjeja me e keqe, ne kete bote te mbushur me tmerre dhe perversitete. Por une nuk mundem kurresesi ta denoj (pra ta bej fajtore, jo ta denoj vertet me kaq apo aq vjet heqje lirie, sepse kete e di une qe nuk eshte e drejta e jurise) per shkak se ajo e mbajti femijen.
    Ji Vetvetja!

Per mendimin tim. kjo juri meriton pergezime ne planin ideor por jo ne ate praktik. Dihet qe te gjitha idete vlejne per potencialin e tyre te pasyqruar ne praktike, dhe e forta eshte se aty ngecin te gjitha.
    Dmth. qe sa prej nesh do e benin realisht kete me te njejten fryme qe e mbeshtesin?

Sidoqofte, thomeni: A nuk eshte deshira dhe qellimi paresor i prindit qe femija i tij te jete i lumtur? Sa e ka arritur qellimin PRIMAR ky prind? Sipas tezes qe mbron shumica e jurise rrjedh qe qellimi kryesor i prindit eshte te jete prind e asgje me teper.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Nuk kam kohe ti lexoj tere postimet... Po verdikti:
    Nena e pafajshme!!
    Ne nuk zgjedhim se si vijme ne kete bote, por ne momentin qe behemi te pjekur tamam per te bere padi, jemi rritur tamam per te marre jeten ne doren tone dhe per te vendosur vete per te, aq sa te kemi mundesi.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Lumturia qe ju po flisni ka te bej shume, pasi prindi ate deshiron per femijen, por un them se prindi ne kete rast nuk ka lumturine si qellim paresor, por ka ate qe te rrisi femijen, dhe te shpresoj se dicka do ndryshoje, apo do dali dhe me mire.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Nuk eshte aq e thjeshte te gjykojme ne fakt dhe as per ate jurine nuk ka per te qene e tille. Megjithate them se ligjet atje duhet t'i kene te percaktuara mjaft mire te tilla situata.

PO TE ISHA UNE, NUK DO TA MBAJA ATE FEMIJE PO TE EKZISTONIN MUNDESITE E ABORTIMIT NE NJE PERIUDHE TE TILLE SHTATZANIE. ME DHIMBJE E THEM POR MENDOJ SE DO ISHTE ZGJIDHJA ME E PERGJEGJSHME SI PER MUA, SI PER FEMIJEN.

MEGJITHATE, TI KTHEHEM DHE NJEHERE ASAJ GRUAS, UNE NUK E KAM PROVUAR NDJENJEN E MEMESISE, DMTH, ATE GJENE ME JETE QE TE LEVIZ NE BARK. NUK MUND TE GJYKOJ ZGJEDHJEN E SAJ. NDOSHTA AJO KA TE DREJTE. PRA RRJEDHIMISHT ESHTE E PAFAJSHME PER ZGJEDHJEN E SAJ QE PO IA BEN GROPEN SOT.

SA PER PADINE E DJALIT, KJO ME ACARON PAK NERVAT E ME BEN TE DYSHOJ. SHUME PAK SHANSE KA QE AFTESIA E TIJ E GJYKIMIT TE ARRIJE DERI TEK KERCENIME TE TILLA. KOT FARE ME DUKET.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Postime
    13
    Nuk kam kohe te lezoj te gjitha postimet por disa i lexova.
    Lexoni emrin tim dhe do e kuptoni nga vete ju kush eshte Verdekti.
    Mos harroni nje gje''Qe akuza eshte e manipuluar nga nje njeri i trete(avokati)mqs femija ka prapambetje menore apo ku di une.
    Tjeter eshte nje shprehje qe me kane thene kur kam qene i vogel per nenat:
    Kur i biri vrau nenen dhe i mori zemren dhe duke vrapuar u rezua zemra e nenes i tha ''U vrave bir''
    Me falni por nena eshte gjeja me e shtrenjte ne kete bote dhe eshte gjithmone e pafajshme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-03-2004
    Postime
    52
    Derisa shteti (ligji) i jepte nenes te drejten e zgjedhjes,nuk mund ta denoje qe zgjodhi njeren nga 2 alternativat e lejuara.
    Cuditem qe ceshtja ka kaluar per gjykim.
    E ku shkruhen ne karte
    fjalet e gjuhes se zjarrte...

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Ama juri qe qenkeni! Mire qe s'ini ne listat e pritjes per ndonje gjyq te vertete se ēvaj halli pastaj... Nga njera ane nuk me ēudit shume ky fakt se anetare te nderuar, me principe dhe me zero shkresa ne arkivat e imoralitetit s'besoj te kete ketu ne forum (me nje a dy perjashtime). Po si o asnjerit nuk i ra ndermend te pyese per ligjet ne pushtet te asaj kohe... Se ta kam llafin ka ngjase qe ligjet e asaj kohe te kene qene kunder abortit. Dhe ligjet per kesi lloj gjerash, qe trajtojne abortin, jane te perkufizuara, e te percaktuara, mire e mire ne ēdo pike te tyre.

Ne fakt zgjidhja e problemit eshte e thjeshte : nena nuk eshte kurresesi fajtore ne pikepamjen juridike. Pse? Ka vetem dy mundesi ligjesh : ose aborti ne ate kohe ishte i lejuar ose ishte i ndaluar.

Ne rast se aborti eshte i lejuar atehere femija konsiderohet pergjithe kohen qe ndodhet ne barkun e nenes si pjese perberese e kesaj te fundit dhe rrjedhimisht nena mund te beje cfare te doje me te... A mund te denohet nje njeri sepse pret doren, apo kemben e vet? Nuk besoj! Domethene nena mund te bente cfare te donte dhe nuk mund te fajesohej. Gjithesesi ajo mund te fajesohet neqofte se egziston nje ligj tjeter qe i nxit nenat te abortojne ne raste kur femija mbart nje fare lloj semundjeje qe ligji e percakton. Por nuk besoj te kete ligje te tilla sidomos ne “ju es ej”.
    Ne rastin ku aborti eshte i ndaluar, femija ende ne plenc te nenes konsiderohet si individ i veēante me te drejtat e veta te pashkelshme (po i bie shkurt), dhe ne kete rast aborti kthehet ne vrasje. Me nje fjale nena ishte e detyruar te nxirrte ne drite femijen e saj sepse ligji e detyronte… dhe rrjedhimisht nuk mund te denohet.

Pra juridikisht nena eshte e pafajshme !!! (Ja e shpetova dhe nene gjoren.)

Tani neqofte se deshironi mund te diskutoni per aspektin moral te ēeshtjes…

N.B. A i ka gjerat me te qarta juri germadha ? Gjithashtu me falni per cilesine terminologjike varferore te shkrimit.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Si jane keta korcaret breee... e gjejne llafne kur duane...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Uniteti islam: Fetva: Sheltuti (sunni) dhe Khomeini (shiia)
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •