Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Ndoshta determinacioni dhe egoizmi im me shtyjne kunder krijimit te nje familje, por une keshtu ndihem i gjalle.
    Interesant.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Nganjehere veshtrusja nuk imlikohet me shume ne komentet personale
    Do deshiroja te kisha me shume informacione mbi afermacionin qe bere,sigurisht brenda mundesive.

leci
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga leci
    Nganjehere veshtrusja nuk imlikohet me shume ne komentet personale
    Do deshiroja te kisha me shume informacione mbi afermacionin qe bere,sigurisht brenda mundesive.

leci
    ajo ishte interesante per mua sepse me beri pershtypje qe dicka qe mund te bej dike tjeter te ndihet i gjalle mund te me bej mua te ndihem e vdekur....

dmth, per mua krijimi i nje familjeje eshte nje pjese e madhe (por jo e vetmja pjese) e jetes qe na ben te ndihemi te gjalle....

Pastaj, dicka tjeter qe mendoj se eshte interesant brenda asaj qe ke shprehur eshte sepse je i sinqert ....nuk e mohon egoizmin tend (jo se po te quaj egoist ne kuptimin e keq te fjales)...

ciao

PS: kam patur nje eksperience te hidhur te ky forum kur jam implikuar me shume sec duhej brenda nje teme ne te kaluaren.... nuk e kam zakon te perserise gabimet...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Sikur familja te ishte i vetmi ilaē per tu ndjer i gjalle,vdekjet shpirterore do pesonin nje humbje te madhe kundrejt njerezimit.
    Do mjaftonte nje familje e pak lumturi per te jetuar nje jete.
    Por fatkeqesisht per disa e per fat te mire per te tjere, jeta te jep mundesine te luash nje rol brenda saj.
    Eshte kenaqesi per mua qe sinqeriteti im vlen etiketimin interesant nga ana jote

leci

ps.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    ajo ishte interesante per mua sepse me beri pershtypje qe dicka qe mund te bej dike tjeter te ndihet i gjalle mund te me bej mua te ndihem e vdekur....

dmth, per mua krijimi i nje familjeje eshte nje pjese e madhe (por jo e vetmja pjese) e jetes qe na ben te ndihemi te gjalle....

...
    Me ben pershtypje fakti se sa shume frike, nese s'jam gabim, eshte shprehur ndaj familjes ne keto fjale. Si munded familja te beje dike te ndihet i/e vdekur? Kam provuar shume gjera, por "vdekje ne familje", kurre!

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Me ben pershtypje fakti se sa shume frike, nese s'jam gabim, eshte shprehur ndaj familjes ne keto fjale. Si munded familja te beje dike te ndihet i/e vdekur? Kam provuar shume gjera, por "vdekje ne familje", kurre!

Pershendetje
    Manulaki,

me vjen keq por e ke keqkuptuar krejte ate qe kam shkruajtur ne lidhje me postimin e lecit...

Mi lav ja. Maska e Eminemka
    Anėtarėsuar
    27-06-2004
    Vendndodhja
    Boston,Ma ( me white-shefqetin--shadow))) :)
    Postime
    464
    tani eshte shume shpejt per te vendosur por n.q.s do zgjidhja ndermjet ketyre te dyjave eshte e sigurt qe do beja zgjedhjen e duhur........
    “Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever.”

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Citim Postuar mė parė nga kolombi
    Kariera dhe familja.
    Askush nuk munt te dyshoje ne rendesine e tyre.Sa nete na kane gjetur duke gatuar endrra per nje profesion qe kaq shume na ka pelqyer ,per nje familje te shtrenjte ,e te shenjte mbushur plot me cicerima vogelushesh.
    Nese jeta nje dite do tu vinte ne nje udhekryq,ke do te zgjidhnit
    KARIEREN apo FAMILJEN?
    Sa e lehte dhe sa e veshtire eshte per ju vajza te jeni te sukseshme ne profesionin qe keni zgjedhur ,por edhe nje bashkshorte dhe nene e mire?

Po meshkujt ,do preferonin nje grua nikoqire ne shtepi,apo karieren e saj?

1. FAMILJA PA DISKUTIM! Si foshnje vetem nenen dhe babain di, familja eshte themeli i jetes tende, i vetes tende. Pa familjen s'do ishe ne asnje vend, te mire te keqe sido qe ta kesh pa ata s'do ishe ketu sot e kesaj dite. Karriera eshte dicka qe hyn ne jete me vone, dicka qe nuk eshte e domosdoshme, eshte mire ta kesh, por jo e domosdoshme. Keshtuqe te vendosesh cila eshte me rednesishme eshte teper e thjeshte... themeli...familja!

2. Karriera arrihet me mundim, por arrihet... thjesht te duhet dituri, kushtim, motivim, dhe shkathetesi.
    Te arrish familje te sukseshme do shume me teper mundim se per karrieren.
    1) Ka rendesi karakteri jot.
    2) Edukata familjare dhe familja ne te cilen ke lindur.
    3) Dashuria per nje person tjeter me teper se veten tende.
    4) Dituria.
    5) Kushtimi maksimal ndaj saj.
    6) Durimi, dhe aftesia per te mesuar dhe kryer pune me shpejtesi.
    7) Partneri/a me te cilin ju perpuqen mendimet per familjen.
    (Keto si kam renditur me rradhe thjesht i kam renditur)

3. Ne Shqiperi eshte akoma tabu femra me karriere, femra qe nuk rri ne shtepi tere diten te pastroje shtepine e te laje breket nga mengjesi ne darke. Si gruaja dhe burri kan te drejten e tyre per nje karriere, por kurre nuk duhet te vene te para famijes sado e domosdoshme te jete per familjen e tyre. Vertete ju do thoni, <>
    Pergjigje ime per tipat si keta, familja eshte numer 1 atehere mundohu ti balancosh, mos harro qe nese ate karriere e ke te mbash femijen, atehere ate karriere ashtu mbaje, jo te kesh tjetrin te te rrisi femijen, eshte i joti/jotja dhe eshte detyra jote si prind ti japesh edukaten tende, dashurine tende, perkushtimin tend... jo te tjetrit.

Si perfundim apo permbledhje, kjo teme sado e rendesishme rralle permendet dhe pse pergjigja eshte e thjeshte, shume njerez nuk dine te mendojne dhe e kan meyren e jeteses shume ndryshe nga njeri tjetri. FAMILJA eshte mbi c'do gje.. nese vendos se karriera eshte me e rendesishme, mos bej femije, skan pse te pesojne femijet per gabimet e tua.

Flm!
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Tema eshte hapur nese jemi ne udhekryq qe te zgjedhim.
    Mendoj se me normalja eshte te zgjedhesh familjen sepse eshte gjeja me e veshtire per tu krijuar por akoma me e veshtire per ta ruajtur , dhe eshte gjeja me e bukur sa qe nuk ka karriere ti dali perpara.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e jp7879
    Anėtarėsuar
    13-06-2002
    Vendndodhja
    massachusetts
    Postime
    9

merre daken

Citim Postuar mė parė nga kolombi
    Kariera dhe familja.
    Askush nuk munt te dyshoje ne rendesine e tyre.Sa nete na kane gjetur duke gatuar endrra per nje profesion qe kaq shume na ka pelqyer ,per nje familje te shtrenjte ,e te shenjte mbushur plot me cicerima vogelushesh.
    Nese jeta nje dite do tu vinte ne nje udhekryq,ke do te zgjidhnit
    KARIEREN apo FAMILJEN?
    Sa e lehte dhe sa e veshtire eshte per ju vajza te jeni te sukseshme ne profesionin qe keni zgjedhur ,por edhe nje bashkshorte dhe nene e mire?

Po meshkujt ,do preferonin nje grua nikoqire ne shtepi,apo karieren e saj?

Kusho ne shpi dhe nikoqire eshte me mire se po u zuri kemba asflat ketyre ec e mbaji pastaj .

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Roli ekonomik i familjes fshatare
    Nga PLaku-i-Detit nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-01-2012, 08:27
  2. Familjet e nderuara shqiptare
    Nga alumni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 22-03-2010, 16:46
  3. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  4. Familja Boletini
    Nga CEZARND nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-08-2005, 21:31
  5. Shoqėria, dashuria, dhe familja
    Nga Arbushi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-11-2002, 22:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •