Postuar mė parė nga Klaraaa
Asgje shtes!!..
Postuar mė parė nga Klaraaa
Asgje shtes!!..
Jam JETUS jo TREGUS!.
familja eshte kryesore .. por meqe mu rriten kalamajte tani ... karieren![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Edhe njera edhe tjetra kane vendin e tyre tek une.
Personalisht dua te jem person i suksesshem ne kariere njashtu edhe ne familje.
Nuk vleresoj me teper njeren mbi tjetren.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Kjo teme asht dilema qi kam. Profesioni qi kam asht gjithcka qi kam andrrue, por nqs. e vazhdoj, sakrifikoj familjen. Megjithse kam edhe 1 1/2 vjet me marre vendim, 90% asht familja. Per mue, nuk ka kurrfare kuptimit me sakrifikue familjen per knaqsi personale.
Defend the second amendment
Familja eshte numer nje, por gjithashtu edhe faturat mujore, jane nje realitet i pashmangshem. Nese burri ka mundesi ta mbeshtese familjen 100% dhe ne te njejten kohe te krijoje kursime, per cdo rast nevoje, atehere zgjedhja per gruan, kariere apo familje eshte me e lehte.
Une kam nje vajze, qe eshte mbi gjithcka, eshte dhurate e jetes, por nese nuk kam pune, s'kam mundesi ta rris. Burri im punon, por nuk ka mundesi te krijoje aq sa te mbulohen shpenzimet qe jeta amerikane i ben te paevitueshme, plus qe me pelqen te punoj, them se po te isha ne shtepi, mundesia per te perfunduar si shume nena ne ameriken qendrore, (gjysme te cmendura, dhe te shendosha) do te ishte shume me e madhe. Puna ve ne levizje trurin, dhe e ben njeriun krijues, te jep mundesine te kesh mall per familjen dhe ta vleresosh ne menyren me te larte. Nese nuk punon eshte me e lehte te biesh ne deshperim, dhe te merresh me llafe dhe budallalleqe te panevojshme.
Mendimi im!
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Jam shume dakort me mendimet e kolombit dhe manulakit. Kolombi me kujton cunin e xhaxhait kur e lexoj. E kam lexuar edhe ne disa tema te tjera dhe nganjehere kam menduar se eshte femer. Shkruan kaq embel, i zgjedh disa fjale te bukura dhe te jep pershtypjen e nje mashkulli te bute, te urte shume por te zgjuar. Manulaki e ka thene drejte me lart qe puna e ve ne levizje trurin dhe e ben njeriun krijues. Prandaj karriera eshte e rendesishme, por do ishte shume mire qe te ishte ne perpjestim te drejte me familjen, se edhe ajo ka shume rendesi. Eshte keshtu edhe ashtu dmth.
Faleminderit per leximin.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
shpresoj qe asnjeri nga ju te mos vihet para kesaj zgjedhje kaq te veshtire...
eshte e lehte te shkruash ketu ne forum por ne jeten reale eshte krejt ndryshe...
nqs..cdonjeri nga ne duhet te vihej para nje zgjedhje te tille do ti duhej te mendonte mire...sipas rrethanava dhe kushteve.sepse si shqiptar ne te gjithe zgjedhim familjen eshte e parashikueshme.dhe ia temat e postuara e tregojne qarte.
Me respekt ElMajico...
Kariera dhe familja, dy elemente perberese keto per jeten e enje njeriu!
Po te ishim ne nje udhekryq ke do zgjidhnim?!
Une mendoj qe familja duhet te jete primare per te gjithe ne, nes emendojme te jemi dikush ne jete.Pse them keshtu? Ngaqe, nese jeta do na sillte prane nje fati qe do na pelqente neve, atehere duhet te veprojme menjehere dhe mendoj se fati (ne kete rast familja), ai sic do ta deshironim ne, te vjen njehere ne jete dhe duhet ta grabisim madje edhe me kater duar sepse NUK PRET!Nderkaq kariera, gjithahstu si nje element kryesor ne jete, mendoj qe duhet te merret si nje element sekundar, ngase kjo vjen sahere qe ne ta deshirojme!
Perkrah nje familjeje te mire, me harmoni, cfaredo kariere (pune) do te ishte e mire!
Pershendetje per te gjithe ju,
Zana e Malit![]()
Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica
Kjo eshte e drejte por ajo karriere i sherben edhe familjes jo vetem personit.Postuar mė parė nga sh.hasanaj
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Ne qofte se ngrohtesia e familjes mbush mungesen e afermacionit ne jete problemet nuk ekzistojne.
Po kush ka lindur per te shkruar ndonje fjale ne historine e jetes nuk mund te ndaloje para asgjeje.Mungesa e afermacionit ne jete ben njeriun nje numer dhe kjo mundesisht duhet evituar.
Pastaj ka kush thote qe mjafton familja dhe ēdo lloj pune e eshte ne rregull.
Per mua nuk vlen sepse une dua te arrij e te realizohem.Ndoshta determinacioni dhe egoizmi im me shtyjne kunder krijimit te nje familje,por une keshtu ndihem i gjalle.
Ndoshta nje dite do pendohem per kete,sigurisht do me mungoje diēka,por dua te jetoj e te rrij siper ne dallgen time deri sa te mbaroje.
Admiroj ata qe gjejne qetesine ne gjirin e familjes.
leci
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Krijoni Kontakt