Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 65
    i/e regjistruar Maska e DEMION_21
    Anëtarësuar
    07-08-2003
    Vendndodhja
    barking,united kingdom
    Postime
    17

Te Tregoj Un

UN PER VETE NUK E DI LOL SEPSE JAM PA FE
    the_white_wholf..............the_white_man_power

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Feja jane rregullat per te perputhur deshirat e Zotit me vullnetin e njeriut.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Feja jane rregullat arbitrare qe kerkon ti imponoje te tjereve ai njeri qe pretendon se i di deshirat e Zotit.
    Nga i di ti deshirat e Zotit? Fakti esht se "deshirat e Zotit" kane ardhur dore pas dore nga njeriu ne njeri, te shpikura e te zbatuara nga njerezit. Zoti nqs egziston te me paraqitet mua si ju paraqit Muhametit ose Krishtit dhe atehere e besoj.
    Pse me kerkon mua Zoti qe te besoj nje arab dhe nje cifut qe kane jetuar mbi 2000 ose 1500 vjet me pare kur ata kane qene njerez si un?
    Asaj i thon haptas te besosh njeriun jo Zotin. Se si arrijne dynjaja te besojne ne keto gjera mbetet nje mister per mua...mire apostujt e Krishtit ose ndjekesit e Muhametit po njerez qe pas kaq shum shekujsh te besojne akoma ne dogma dhe trillime te tilla sdi njeriu a te qaje a te qeshe...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 07-05-2004 më 22:56

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Ryder
    . Zoti nqs egziston te me paraqitet mua si ju paraqit Muhametit ose Krishtit dhe atehere e besoj.

Ryder...

Cfare kuptimi do te kishte vullneti i lire per te menduar dhe per te llogjikuar nese Zoti do te paraqitej njerezve?Nuk e di a e arrin ta konceptosh,por une jam i bindur plotesisht qe nese Zoti do te paraqitej , njerezit nuk do te kishin asnje nevoje,qe nenkuptoj se nuk do te perdornin mendimin,dhe shume cilesi te tjera qe njeriut i jane dhuruar prej Zotit ne menyre te atille qe te kete mundesi te besoje ne Zot edhe pa pasur nevojen per ta pare ate.

Per mua nuk eshte besimtar ai qe sugjestionon veten me dogma ,por besimtar eshte ai person qe mundohet dita dites qe me cilesite qe i ka dhuruar Zoti te ndjeje me zemer dhe te kerkoje me mendje perfeksionimin e Zotit ne ambjentin qe e rrethon.Nuk ka skute ku mund te te perplase jeta dhe te mos gjesh nje rregull te perpikte qe mbizoteron ne cdogje.Madje edhe zbraztesia,heshtja dhe erresira flasin bindshem qe vetvetiu i nenshtrohen nje force te paarritshme.Bota ka shume gjera te bukura per te pare dhe per te argumentuar qe asgje nuk krijohet vetvetiu pa shkak.Eshte interesante qe nje grup shkenctaresh te koheve te fundit kishin zbuluar qe qelizat e ndjeshmerise se njeriut jane krijuar ne nje menyre te atille qe te ndjejne pranine e krijuesit.Nuk ka njeri te asnje rangu dhe te asnje llojI,qofte president,hipokrit, hajdut,vrases, kriminel,prift,pape,hoxhe, dervish,coban druvar etj etj qe kur goditen me fatkeqesi te renda te mos nenshtrohen plotesisht dhe te bindur te madherishmit dhe ti luten me tere bindje sikur e shikojne,por ajo qe eshte e veshtire eshte te arrish ti lutesh Zotit me plot bindjen dhe ta falenderosh sikur po e shikon edhe ne raste kur ke te mira prej tij.

Dhe dicka tjeter.....

Abuzohet shume me terma te tilla qe rregullat fetare jane te ujdisura prej njerezve,
    kjo eshte e pavertete pasi rregullat fetare jane shume larg me rregullat e ujdisura prej njerezve.Pastaj me iu nenshtruar njecike imagjinates,del qe nese keto njerez kaq te zgjuar qe ujdisen rregulla fetare pse nuk e perdoren inteligjencen e tyre ne menyre te atille qe tua hijeshonin krimineleve dhe hipokriteve sjelljet dhe menyrat e tyre dhe te fitonin respekt dhe reputacion nder ta ,por perkundrazi ata qendruan plotesisht te bindur ne rregullat e Zotit pamvarsisht se numri i atyre qe nuk i pelqenin keto rregulla ishte shume here me i madh se sa numri i besimtareve.

Me kujtohet nje paragraf i bukur ne historine islame,kur idhujtaret e mekkas i ofrojne Muhamedit(as) qe te behej i pari i tyre,se do ti jepnin te tere pasurine,dhe te tera vajzat me te bukura per martese vetem me nje kusht qe te hiqte dore prej rregullave te zotit qe binin ne kundershtim me menyren e tyre,por ai u pergjigj ""sikur te me jepnit per te mbartur henen ne njeren dore dhe djellin ne doren tjeter ,une nuk heq dore nga shpallja e Zotit tim""(thenia e profetit pak a shume eshte ne kete menyre pasi nuk me kujtohet qe ta citoj ne menyre ekzakte fjale per fjale,por ajo qe eshte e rendesishme eshte bindshmeria ne Zot edhe pse i ofroheshin shume te mira te kesaj bote,apo shume kercenime qe i benin pabesimtaret nese nuk do te pranonte)
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Feja jane rregullat arbitrare qe kerkon ti imponoje te tjereve ai njeri qe pretendon se i di deshirat e Zotit.
    Nga i di ti deshirat e Zotit? Fakti esht se "deshirat e Zotit" kane ardhur dore pas dore nga njeriu ne njeri, te shpikura e te zbatuara nga njerezit. Zoti nqs egziston te me paraqitet mua si ju paraqit Muhametit ose Krishtit dhe atehere e besoj.
    Pse me kerkon mua Zoti qe te besoj nje arab dhe nje cifut qe kane jetuar mbi 2000 ose 1500 vjet me pare kur ata kane qene njerez si un?
    Asaj i thon haptas te besosh njeriun jo Zotin. Se si arrijne dynjaja te besojne ne keto gjera mbetet nje mister per mua...mire apostujt e Krishtit ose ndjekesit e Muhametit po njerez qe pas kaq shum shekujsh te besojne akoma ne dogma dhe trillime te tilla sdi njeriu a te qaje a te qeshe...

RYDER

Musait ketij profeti tek populli hebre iu kerkua prej popullit te tij ta shikonin Zotin qe ta besonin.

4:153.
    Po ata patën kërkuar prej Musait edhe më tepër e i patën thënë: "Dëftona Zotin sheshas" (ta shohim me sy) e për shkak të mizorisë së tyre i kapi rrufeja. Pastaj edhe pasi që iu patën shfaqur atyre mrekulli të qarta, ata adhuruan idhullin. Ne u patëm falur atë, e Musait i dhamë argumente të forta.

Ajo qe kisha qellim te thoja me kete ajet eshte se nuk e kisha per te then ty do te kapi rrufeja,por doja te theksoja se ne jemi njerez dhe nuk jemi ne ato qe zgjedhim per vetet tona shume here.

40:36.
    E faraoni tha: "O Haman, ndërtoma një pyrg, e ndoshta do t'i gjejë rrugët.
    40:37.
    Rrugët e qiejve, e ta shoh Zotin e Musait, pse unë mendoj se ai është rrenës". Dhe ashtu, faraonit iu dukë e mirë vepra e tij e keqe dhe u shmang prej Rrugës së drejtë, kështu që parashikimet e faraonit ishin të asgjësuara.
    40:38.
    Ai që kishte besuar tha: "O populli im, ejani pas meje, e unë t'ju udhëzoj në rrugë të drejtë!

Edhe faraoni megjithese thoshte une jam Zoti kur iu drejtua Musait i tha Hamanit keshilltarit te tij na bej nje pirg per te hipur ne nje vend te larte sepse zemra e tij e dinte qe Zoti ishte ne qiell por goja e tij thoshte Jam une Zoti.

Ti Ryder sikurse dhe une jemi shume here pre e fatit .Erdhem ne kete bote pa deshiren tone dhe po keshtu do ikim.Pra per te kerkuar dicka qe ne te jemi profete ose te shikojme Zotin kjo nuk eshte ne doren tone ose te jemi ne ato qe e perzgjedhim kete.

Muasit kerkoi qe te shikonte Zotin dhe ai ishte profet por kete gje ose deshire te Muasit Zoti e ka lene pershembull per popujt qe do te vine me pas.

Musai tha O Zot duhet te shikoje .Atehere Zoti i tha ti shiko kodren nese kodra do rezistoje ti ke per te me pare.Atehere ju shfaq kodres Zoti dhe ajo u be thermie thermie dhe musait i ra te fiket.Kur doli nga gjendja e te fikmit atehere kerkoi falje tek Zoti per kerkesen e anuar qe kishte bere.

Ajo qe dua te theksoj tek kjo histori eshte e pamundur qe ne te deshirojme ta shikojme Zotin me keto cilesi njerzore qe kemi .ne nuk shikojme dot diellin se na vret syrin ose nuk shikojme dot komplet qiellin por vetem nje pjese te tij kap shikimi i yne.

Prentendimi yne qe ne te na beje Zoti profete nuk eshte ne oren tone ajo eshte rezultat e zgjedhjes se Zotit dhe jo i deshires sone.

28:68.
    Zoti yt krijon çka të dojë dhe zgjedh kë të dojë, atyre nuk u takon zgjedhja. I pastër edhe i lartë është All-llahu nga çka i përshkruajnë për shok.

Ne si njerez kemi si detyre ndaj Zotit qe ti bindemi ta adhurojme ta falenderojme dhe te ndjekim profetet ne udhezimet e tyre pavrsisht se jmi mbreter te varfer meshkuj apo femra te medhenj apo te vegjel.Ato i ka zgjedhur Zoti dhe ia kuminikuar me to me ane te engjellit xhebrail qe sjell shpalljet hyjnore per udhezimin njerzor.

Zoti e krijoi njeriun por nuk e la ate qe te jetoje si te doje me vullnetin e tij por shpesh here Zoti pruri profet qe ta udhezoje vullnetin e lire njerzor tek e mira dhe ta largoje njeriun nga e keqa.Atehere njeriu zgjedh me vullnetin e tij te miren apo te keqen dhe sipas i kesaj do te kete pasoja ne kete jete dhe ne jeten tjeter.

Per kete thuhet ne kuran.

29. E ti thuaj: "E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë

17:84.
    Thuaj: "Secili vepron sipas rrugës së vet, e Zoti juaj e di më së miri për atë që është në rrugë më të drejtë".

76-2. Ne e krijuam prej një uji të bashkëdyzuar për të sprovuar atë, andaj e bëmë të dëgjojë e të shohë.
    3. Ne e udhëzuam atë në rrugën të drejtë, e ai do të jetë: mirënjohës ose përbuzës.

Me respkt arrnubi

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Shkrimin lart le te fshihet se eshte bere pa dashje

RYDER

Musait,,, ketij profeti tek populli hebre iu kerkua prej popullit te tij ta shikonin Zotin qe ta besonin.

4:153.
    Po ata patën kërkuar prej Musait edhe më tepër e i patën thënë: "Dëftona Zotin sheshas" (ta shohim me sy) e për shkak të mizorisë së tyre i kapi rrufeja. Pastaj edhe pasi që iu patën shfaqur atyre mrekulli të qarta, ata adhuruan idhullin. Ne u patëm falur atë, e Musait i dhamë argumente të forta.

Ajo qe kisha qellim te thoja me kete ajet eshte se nuk e kisha per te then ty do te kapi rrufeja,por doja te theksoja se ne jemi njerez dhe nuk jemi ne ato qe zgjedhim per vetet tona shume here.

40:36.
    E faraoni tha: "O Haman, ndërtoma një pyrg, e ndoshta do t'i gjejë rrugët.
    40:37.
    Rrugët e qiejve, e ta shoh Zotin e Musait, pse unë mendoj se ai është rrenës". Dhe ashtu, faraonit iu dukë e mirë vepra e tij e keqe dhe u shmang prej Rrugës së drejtë, kështu që parashikimet e faraonit ishin të asgjësuara.
    40:38.
    Ai që kishte besuar tha: "O populli im, ejani pas meje, e unë t'ju udhëzoj në rrugë të drejtë!

Edhe faraoni megjithese thoshte une jam Zoti kur iu drejtua Musait i tha Hamanit keshilltarit te tij na bej nje pirg per te hipur ne nje vend te larte sepse zemra e tij e dinte qe Zoti ishte ne qiell por goja e tij thoshte Jam une Zoti.

Ti Ryder sikurse dhe une jemi shume here pre e fatit .Erdhem ne kete bote pa deshiren tone dhe po keshtu do ikim.Pra per te kerkuar dicka qe ne te jemi profete ose te shikojme Zotin kjo nuk eshte ne doren tone ose nuk jemi ne ato qe e perzgjedhim kete.

Muasit kerkoi qe te shikonte Zotin dhe ai ishte profet por kete gje ose deshire te Musait Zoti e ka lene pershembull per popujt qe do te vine me pas.

Musai tha O Zot duhet te shikoje .Atehere Zoti i tha ti shiko kodren nese kodra do rezistoje ti ke per te me pare.Atehere ju shfaq kodres Zoti dhe ajo u be thermie thermie dhe Musait i ra te fiket.Kur doli nga gjendja e te fikmit atehere kerkoi falje tek Zoti per kerkesen e gabuar qe kishte bere.

Ajo qe dua te theksoj tek kjo histori,, eshte e pamundur qe ne te deshirojme ta shikojme Zotin me keto cilesi njerzore qe kemi .Ne nuk shikojme dot diellin se na vret syrin ose nuk shikojme dot komplet qiellin por vetem nje pjese te tij kap shikimi i yne.

Prentendimi yne qe ne te na beje Zoti profete nuk eshte ne doren tone ajo eshte rezultat e zgjedhjes se Zotit dhe jo i deshires sone.

28:68.
    Zoti yt krijon çka të dojë dhe zgjedh kë të dojë, atyre nuk u takon zgjedhja. I pastër edhe i lartë është All-llahu nga çka i përshkruajnë për shok.

22:75.
    All-llahu zgjedh të dërguar prej engjëjve dhe prej njerëzve, All-llahu dëgjon e sheh

3:179.
    All-llahu nuk është që t'i lë besimtarët ashtu siç jeni, pa dalluar të keqin nga i miri. All-llahu nuk ju zbulon juve të fshehtat (e të dini se ç'mbajnë në zemrat e tyre. Por All-llahu është Ai që nga të dërguarit e vet zgjedh atë që do (e i zbulon ndonjë të fshehtë). Prandaj, besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij, e në i besofshit dhe nëse ruheni, atëherë ju keni një shpërblim të madh.

Ne si njerez kemi si detyre ndaj Zotit qe ti bindemi ta adhurojme ta falenderojme dhe te ndjekim profetet ne udhezimet e tyre pavarsisht se jemi mbreter, te varfer meshkuj apo femra te medhenj apo te vegjel.Ato i ka zgjedhur Zoti dhe ia kuminikuar me to me ane te engjellit xhebrail qe sjell shpalljet hyjnore per udhezimin njerzor.

Zoti e krijoi njeriun por nuk e la ate qe te jetoje si te doje me vullnetin e tij por shpesh here Zoti pruri profet qe ta udhezoje vullnetin e lire njerzor tek e mira dhe ta largoje njeriun nga e keqa.Atehere njeriu zgjedh me vullnetin e tij te miren apo te keqen dhe sipas i kesaj do te kete pasoja ne kete jete dhe ne jeten tjeter.

Per kete thuhet ne kuran.

29. E ti thuaj: "E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë

17:84.
    Thuaj: "Secili vepron sipas rrugës së vet, e Zoti juaj e di më së miri për atë që është në rrugë më të drejtë".

76-2. Ne e krijuam prej një uji të bashkëdyzuar për të sprovuar atë, andaj e bëmë të dëgjojë e të shohë.
    3. Ne e udhëzuam atë në rrugën të drejtë, e ai do të jetë: mirënjohës ose përbuzës.

Me respekt arrnubi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 08-05-2004 më 09:24

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi

[B]4:153.
    Po ata patën kërkuar prej Musait edhe më tepër e i patën thënë: "Dëftona Zotin sheshas" (ta shohim me sy) e për shkak të mizorisë së tyre i kapi rrufeja.
    Ktu njehere duket qarte filozofia fetare. Beso ne ate qe them un (Musai) dhe mos kerko prova te metejshme ose do te te zeje rrufeja.
    Esht edhe kjo tjetra, qe perse Zoti e konsideroi Musain te denje per t'ju paraqitur dhe "ata" nuk ishin te denje te degjonin fjalen e Zotit ne dore te pare?
    Nuk thot Zoti qe te gjith njerezit jane te barabarte para tij? Apo tani duhet te besojme qe paska nje race profetesh cifute qe qenkan mbi njerezit e tjere?

Nejse...s'pashe askund prova qe Zoti ka kontaktuar njerezit, vetem perralla cifuto-arabe.
    I bie qe Zoti nuk do qe un te besoj ne Zot por do qe un te besoj verberisht ne njerez si Musai, Abrahami, Isaja dhe profete cifute te tjere qe s'kane asnje lidhje me mua apo kombin tim.
    Per me teper kur behet fjale per mbreter cifut si Davidi dhe Moisiu qe kane punuar vetem per te miren e kombit te tyre.
    Kjo esht thjeshte mitologjia dhe identiteti i popujve semite, te besosh ne keto gjera (pa ofendim) mua me duket iluzionim i thelle.

Aq me teper qe Zoti nqs egziston esht absurde qe Ai te jete pre e vanitetit njerezor dhe te kerkoje adhurim nga krijesat e tij. Adhurimi esht vec koncept njerezor se imagjinoj ku ka vend Zoti ketu?
    Ja kalofshi mire tani, se skam as nerva per debat, por mendimi im esht i qarte dhe s'ka citat talmudik qe ta hedhi poshte...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 08-05-2004 më 17:05

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ryder kjo eshte realiteti njerzor une ta kam then me lart .

Njeriu eshte me vullnet te lire dhe si pasoje e zgjedhjes se tij do meritoje denim ose shperblim nga Zoti.Historia ka treguar shume popuj jane shkatarruar si pasoje e kundershtimve qe ato i benin profeteve dhe thyerjes se ligjeve te Zotit.

Ryder ti ben nje lopate ose nje makine dhe e perdor per qellimet e tuaja.Kurse Zoti te ka krijuar ty dhe kete krijim ai nuk e ka bere per te qene me cilesi te keqia.

Por e ka bere sepse ai eshte krijues dhe ska nevoje per njerzit dhe adhurimet e jona ndaj tij ose falenderimet qe duhet tia kushtojme atij si pasoje e miresive qe na ka dhene.

Njeriu i thote njeriut faliminderit por Zoti a nuk e meriton me shume.E c'eshte fjala faleminderit para dhuratave qe Zoti i ka dhe njeriut.Eshte thjesht nje nxejrrje e ajrit qe ai ta dha per te marre fryme pra dhe falenderimin qe ti ben e ka miresine e Zotit brenda.

Nese une do te qersja me dicka ose do te jepja nje gote uje padyshim do me thoje faleminderit si pasoje e sjelljes se mire ose asaj te mire qe te ofrova une ty.

Futu pak ne meditim dhe shiko se cfare Zoti te ka dhururar ty si njeri duke filluar nga vetja jote .Syte vetem ato si blen kush.

Po qahesh nje person.tha skam s'kam .Atehere i tha diskuh tjeter sa mund ti kushtojne syte njeriut.Tha personi ku blihen syte.E pra ti qeke shume i pasur prandaj mo u qaj se ske se ka dhe me keq si ty por kerko furnizimin ose pasurine dhe mjete te lejuara.

Zoti eshte i tille sikur njerzit ti luteshin ne nje koder dhe cdo njeriu qe egzistonte egziston dhe do te egzistoje ne te ardhmen dhe te gjithe krijesat po keshtu ti kerkojne Zotit cfare te duan dhe Zoti madheshtor tia plotesoj secilit prej atyre cdo deshire.Sdo pakesonit nga pasuria e Zotit ose sundimi i tij asgje sikur pakeon gjilpera qe del prej detit.

Fjala adhurim eshte koncept shume i gjere dhe vertet i perket njeriut sepse jemi ne ato qe kemi nevoje per Zotin dhe ska nevoje Zoti per ne ose adhurimin tone.Nese dikush prej nesh nuk beson nuk pakeson atij asgje nga madheshtia e tij nese dikush prej nesh nuk falet ose nuk e adhuron nuk i pakeson Zotit asgje nga krenaria e tij dhe madheshtia e tij ose sundimi i tij.Cdo njeri qe vepron mire e ka per vetn e tij cdo njeri qe beson ose nuk beson e ka per veten e tij sipas te ciles ai do te meritoje denim ose shperblim.Kjo eshte domethenia e kesaj jete dhe e mynyres se si eshte krijuar njeriu me vullnet te lire.kafshet nuk ndeshkohen ose nese nje kafshe nuk ben mire asnjerit prej nesh nuk i shkon mendja ta ndeshkoje .

Shikoje ne jemi njerez dhe e kemi deshiren se nese bejme mire duam qe dhe te tjeret te na bejne mire.Pra une te respektoj ty kete gje dua dhe qe ti ta besh per mua.Pra une te dhuroj nje gje sot neser ti mos ma hudhesh poshte konsideraten time per ty ose mos jesh falenderues per ate te mire qe te bera.

Kur kjo egziston tek njerzit Zoti e meriton me shume se njeriu qe atij mos i mohohen te mirat ose te jemi arrogante ndaj tij.

Nenshtrimi dhe bindja ndaj Zotit eshte krenari dhe pavrsi nga krijesat ne kuptimin filozfik ose psikologjik.

Dhe dicka ne lidhje me profetet.

Ato jane ndertues te civilizimeve jane njerzit me te larte te kesaj toke jane ato qe huddhen bazat dhe konceptet per tu lartesua e mira dhe te largohet e keqa nga njerzit.

Nga historia dhe e kaluara jane mesimdhnesit me te mire per njeriun.

Ska rendesi se si jane profetet jane arabe ose israelite ka pas profete dhe shqiptare ose greke ose e kombeve te tjera sipas fjales se Zotit Une tek cdo popull dergova profete.[kuran]Por ajo qe ne na intereson me shume jane mesimet e tyre ideologjia e tyre argumentet e tyre dhe jo prejardhja e tyre.

Per kete profeti Muhamed .as ka thene

Nuk eshte me i mire nje arab se nje jo arab as nje i bardhe se nje i Zi por me i mire eshte ai qe eshte me i devotshem tek Zoti.

Fjala devotshmeri ka kuptimin zbatim i ligjeve ose urdherve te Zotit.

Ose te vesh pengese midis teje dhe denimit te Zotit.

Zoti kur ka vene urdhera ose ligje nuk i ka lene ato pa pasoja te mira ose te keqija si meshire per njerzit qe ato te kuptojne se veprimi i saj eshte i gabuar.

Nese Zoti e ndalon dicka payshim brenda saj gjendet nje e keqe per te cilen Zoti i ka lajmeruar njerzit .
    Psh

Nese mishi i derrit eshte i ndaluar ne islam atehere ngrenia e ketij mishi sjell tek njeriu raksione mikrobakteries te demshme per trupin e njeriut.Dhe per tia bere te qarte njeriu se ajo qe veproi ishte e keqe Zoti te keqiat i ka vene me pasoja pra mbas ngrenie shfaqen semundje te ndryshme te cilat e ndergjsojne njeriun per veprimin e tij te gabuar.

Po keshtu vjedhja ose vrasja le gjurme ne memorien e njeriut .Shikoje pak macen kur e vjedh dicka ajo e ha fshehtas kurse kur i jep i Zoti i saj ha haptas.

Pra cdo e keqe ka pasoje te keqija kurse cdo emire ka pasoja te mira dhe lumturi ne kete bote dhe boten tjeter.

Kjo eshte feja shpjegim kush eshte mire dhe kush eshte e keqe dhe perputhje te vullnetit njerzor me deshiren e Zotit qe njeriu te marri vetm te mirat dhe te largohet nga te keqiat.

Ryder ndoshta e zgjat pak por besoj se do te gjej mirekuptim tek ti.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Mirekuptim do gjesh ose me mire tolerance mendimesh po per te rene dakort jemi larg.
    Ti vazhdon te thuash qe Zoti nuk do te me jape mua prova te qarta per egzistencen e tij sepse ai do qe un te perdor vullnetin e lire apo jo?
    Kurse un te them qe Vullneti i lire per mua ka kuptimin qe un me zgjedhjen time te bej ate qe e quaj te drejte.
    Dhe per te bere ate qe me duket e drejte duhet te di te gjitha faktet qe te me bindin mua qe ajo gje eshte e drejte.
    Dhe mua te besoj ne ca profete te vet-deklaruar te Zotit...aq me teper kur e di mitologjine cifute dhe kanaanite perpara saj dhe i di rrenjet nga te cilat kane ardhur shum nga historite e Testamentit te vjeter si arka e Noes, Samsoni etj...nuk me duket gje e drejte per ti besuar keta si Fjala e Zotit.
    Un kete zgjedhje e bej me vullnet te lire.

Un jam dakort qe njeriu eshte krijese dhe nuk e di se nga esht krijuar dhe pse esht krijuar.
    Sic e kam thene injoranca e njeriut per prejardhjen e tij esht i vetmi element hyjnor. Kur njeriu thot "Nuk e di"...ai i esht afruar te vertetes me shum nga te gjithe.
    Por cfare deklaratash te dala nga njerezit qe pretendojne se e dine arsyen dhe rregullat e krijeses jane vec spekulime blasfeme.

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Kurse un te them qe Vullneti i lire per mua ka kuptimin qe un me zgjedhjen time te bej ate qe e quaj te drejte.
    Ryder une besoj se ti ashtu sikurse dhe une jo gjithmone godasim ne shenje tek e mira vete natyra jone e kufizuar ,deshirat tona, dituria jone, interesat tona e shume faktore te tjere jane ndikime qe sna lejojne me zgjedh te miren gjithmone.kete e verteton praktika jone e perditshme ose ajo qe ne e quajme natyre gabimtare e njeriut.

Dhe mua te besoj ne ca profete te vet-deklaruar te Zotit...aq me teper kur e di mitologjine cifute dhe kanaanite perpara saj dhe i di rrenjet nga te cilat kane ardhur shum nga historite e Testamentit te vjeter si arka e Noes, Samsoni etj...nuk me duket gje e drejte per ti besuar keta si Fjala e Zotit.
    Islami ashtu sikurse jehudizmi i njeh profetet e Zotit dhe jo si vetshpallur por si profete te derguar me te vertet prej Zotit.Sikur mos ishin te derguar prej Zotit nuk do te hapur detit Musait po keshtu profeti jezus nuk do kishte bere shume mrekulli po keshtu dhe profeti Muhamed cahu henen ne dy pjese .

54. Kamer 1. Momenti (i katastrofës së përgjigjthshme) është afruar, e hëna është çarë (në dysh).

Per kete eshte vertetuar shkencerisht se gjendet nje kanal ne hene me vone do ta sjell dhe me foto. ose kliko ketu
    http://www.klubikulturor.com/Qarja%20e%20henes.htm

Dhe transmetohet në një hadith të saktë,se profeti as.ka thënë:”E ka krijuar All-llahu Ademin dhe gjatësia e tij ka qenë 60 krahë dhe do të vazhdojnë (njerëzit)duke u zvogëluar deri tani” * transmeton Buhari nga Ebu Hurejre (ra).

Un jam dakort qe njeriu eshte krijese dhe nuk e di se nga esht krijuar dhe pse esht krijuar.
    Sic e kam thene injoranca e njeriut per prejardhjen e tij esht i vetmi element hyjnor. Kur njeriu thot "Nuk e di"...ai i esht afruar te vertetes me shum nga te gjithe.
    Por cfare deklaratash te dala nga njerezit qe pretendojne se e dine arsyen dhe rregullat e krijeses jane vec spekulime blasfeme.
    Ryder pikerisht nje nga qellimet e shpalljes se profeteve eshte lajmerimi i njeriut per ato fenomene qe ai vete si ka perjetuar.Pikerisht nje nga keto eshte dhe krijimi per te cilin Zoti i lajmeron njerzit se Ai i ka krijuar ato nga balta e thate dhe me ere.nese shikon konstuktin njerzor dhe pikerisht mynyren e ndertimit te spermes ose vezoreve do dalim ne nje konkuzion se ato permbajne elemente te cilet ndodhen dhe ne toke.Pikerisht eshte prape toka banesa e njeriut derisa te ringjallet.

Pra nese Zoti thote dicka ska pse njerzit mos e pranojme eshte me perparesore te prnohet prej Krijuesit sesa prej krijeses.Pra sa te pranoj darvinin une kur ai ishte thjesht nje koleksionist botanike dhe mbas te disa veshtrimeve te tij ne natyre pa ndonje mjete modern nxorri teorine e krijimit te specieve ose prej ardhjen enjeriut nga majmuni kur ky i fundit nuk ka ate vullnet qe ne njerzit sot Zoterojme nuk e posedon intelektin njerzor nuk e posedon llogjiken por i ben gjerat me instikt.Pra pikerisht zgjedhja e keqe e con njeriun ne gabime.Pra Zoti solli drejtim hyjnor per njeriun ne mynyre qe njeriu te jete i vetedijshem per shume ceshtje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 16-05-2004 më 05:28
    Sa budalla eshte "Odisea"

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •