Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Drini, me pelqen entuziazmi dhe optimizmi yt, por sado optimist qe te jesh mendoj se ajo qe thua ti nuk ka per t'u realizuar kurre...

...A mundet njeriu te kete miresine e Perendise dhe te doje akoma edhe armiqte? Pergjigja eshte; KURRE...

...Ajo qe Perendia ka deklaruar eshte se Njeriu i vetem qe mundi ta kenaqe Ate 100%, eshte KRISHTI...
    Ajo dite do te realizohet midis viteve 2012-13, POR ti s'ke pse me beson mua. Nuk kerkoj t'me besosh, prandaj mund ta anshkalosh pa bere koment, por po te them cfare DI vete. Te lutem, me fal nese te tingellon keq ne vesh.

Po, njeriu mundet te kete miresine e perendise, dhe aq shume dashuri sa te doj edhe armikun e tij. Mjafton ta deshirosh me qellim qe ta kesh dashurine yjnore, dhe Zoti ta mbush zemren me gjithe dashurine qe te duhet. Ai/ajo ma ke dhene mua kete dashuri sa te dua edhe armikun tim, sepse di se e mira e te gjitheve eshte edhe e mira ime. Nje njeri i vetdijshem e di se nese e godet dike tjeter me cekik kokes, do marri nje goditje si pergjigje, prandaj ai e do tjeterin sepse keshtu ai do edhe vetveten. Por nese nuk e kerkon dashurin yjnore, ajo sigurisht nuk do te te vij, prandaj ne jemi te lire.

Jezu Krishti eshte njeri nga me te mencurit dhe me te medhenjte qe ecen ne rruzullin tone, padyshim dhe pa asnje mohim. Por e di se cfare eshte nje nga theniet e tij me te rendesishme?

"Une jam si ty, e ti je si mua."

A do te jesh si Jezusi? Po te deshirosh mund te jesh, por nese nuk do nuk do jesh si ai. Kjo quhet liri, por ne kemi lindur te jemi si Jezusi sepse djallzia eshte vetvrasie! Nuk mund te jesh i PASTER, po nuk ishe i PISET te pakten nje here ne jete, apo jo? Nuk mund ta shohesh DRITEN, nese me pare nuk ke pare ERRESIREN, apo jo? Pra nuk mund te jesh I FALUR po nuk pate bere mekate me pare, apo jo? E njejta gje vlen edhe per ndjenjat me te larta: dashuria dhe gezimi. Ti dhe cdokush nuk do te dinte se cfare eshte dashuria me gezimin nese nuk ka vuajtur te pakten nje here me pare ne jete, apo jo? Prandaj jemi me fat qe kemi djallin dhe friken, se pa ta nuk do te dinim se cfare jane ndjenjat me te larta: Dashuria dhe Gezimi.

Nuk mund ta gjejme veten, nese nuk e kemi humbur me pare veten, sepse perndryshe nuk do ta gjenim dot dhe ta quanim vetveten "te gjetur". Prandaj humbja (mekati) eshte pjese e procesit te miresise.

Ata qe e dine kete te vertete, e kalojne PA BERE mekate, sic beri edhe Jezusi. Por per ata qe nuk e dine (sepse s'e kane pare) Zoti dergon qenin e bariut per t'i rigjetur serisht delet e humbura.

Te fala dhe qofsh mire,
    sinqerisht,
    Drini.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Feja + jeta hyjnore e filluar ne toke

Eshte e vertete se jeta mbinatyrore na jepet si dhurate dhe njeriu kurre nuk mund ta "meritoje". Jeta hyjnore na jepet si dhurate e kulluar nga hiri i shenjte i Zotit. Mirepo, njeriu prapeseprape duhet te jete i hapur ndaj trashendences (Zotit) qe te mund te marre. Ose thene me ndryshe duhet t`i shtrije duarte (zbrazur) qe te mund te mbushet me te mirate hyjnore. Zoti nuk jep dhurata pa e pergatitur njeriun qe ky te dije t`i cmoje ato. Kjo domethene te jetosh nen frymezimin e Shpirtit te Zotit, kjo domethene te besosh, te jesh fetar.
    Te kesh prinder te mire, te kesh talent qe te dish te vizatosh, te jesh lojtar i mire futbolli, etj... te gjitha keto jane thjesht gjera natyrore (qe mund t`i kete secili njeri, madje edhe jobesimtari). Mirepo ta kesh hirin shenjterues, jeten hyjnore, kete mundet vetem ai qe beson se ka nevoje per shpetim. Feja pra nuk ndalet vetem ne gjerat tokesore por para se gjithash ia jep ne thelb (si fara) jeten hyjnore, ia tregon njeriut drejtimin kah jeta e amshuar, pike se pari qe te jete njeri, e qe me pas te mundet ta jetoje nje jete te denje te birit apo bijes se Zotit. Feja krishtere meson si te jetohet neper Jezu Krishtin, me Te dhe ne Te dhe vetem keshtu shpetohemi.
    IHS

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur Shpresmir,

Bashkohem me mendimin tend, por qellimi im ka qene te theksoj se nuk eshte zbatimi i disa rregullave dhe traditave fetare (te cdo lloj feje) qe te bejne te denje para Perendise, sado qe te perpiqet dikush. Eshte Krishti dhe vetem Krishti qe mund te kenaqe Atin, dhe fatmiresisht ky Krisht vjen dhe banon ne cdo njeri qe e pranon Ate si Zotin e vertete dhe Shpetimtarin e tij.

Pra qellimi im ka qene qe une te vendos themelin, nese do thoja keshtu, te nje bisede. Nuk mund te vazhdoj te bisedoj me cdo njeri ne keto ceshtje, sado motive te pastra dhe te mira te kete, nese si themel nuk vendosim se vetem Krishti eshte Ai qe mund te jetoje jeten Hyjnore, dhe me pas vijne ato qe thua ti, dhe qe une kam shume e shume per te thene, por qe jane pak te veshtira per t'u kuptuar nga cdo kush. (p.sh. temen e kryqit)
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur Drini,

Pergjigja ime per ty eshte......nje buzeqeshje miqesore dhe e sinqerte.

Shpresoj te me kujtosh ne vitet 2012-2013......ose te te kujtoj une ty.

Pac per here bekimet e Krishtit,
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •