Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Genci,

Me kane pelqyer ca postimet e tua (sidomos ai per lutjet sepse jane pak a shume cfare them dhe une dhe nje tjeter qe ke postuar ca kohe me pare) dhe nga natyra dukesh qe je njeri i dashur dhe pa doreza. Dhe ke shume te drejte kur thua qe ke te besoj priftin qe ben mekate diteve te javes dhe te djelen jep meshe ne kishe, apo dhe myslimanin qe fut rakine ne filxhanin e kafese.
    Keto probleme kam hasur dhe une ne te kaluaren, dhe me beso, i has cdo dite. Sidomos nga ata njerez qe thone "oh, ju myslimanet shqiptare s'dini asgje nga feja" dhe na shikojne me perbuzje e te tjera komente nga keto. Dhe reagimi im fillestar ishte "Kush je ti te thuash sa i keq/i mire jam ne syte e Zotit te madh?"
    Dhe te them te drejten, kur shkoja ne xhami e kisha problem ne fillim sepse mendoja "c'po bej ketu midis ketyre njerezve qe mendojne se jane ata e s'ka tjeter?" Pastaj, me kalimin e kohes i thoja vetes, "s'ka rendesi kush eshte ketu, ti pse je ketu? E sigurisht, per Zotin dhe sepse ndihesha me mire kur shkoja atje."

Me kete, nuk po te them fillo e shko ne xhami, por dua te them, qe kur ta besh dicka, beje sepse mendon se eshte e drejte, po jo te kufizohesh nga njerezit dhe mendimi yt per ta. Ata qe e konsiderojne veten myslimane jane njerez dhe si te tille do bejne gabime; por ne presim qe ata te jene perfekte; gje qe s'ka mundesi. Po ashtu dhe per fete e tjera. Pastaj, s'eshte per ne te gjykojme njerin apo tjetrin.

Pastaj, Genci, kur thua qe, mjafton vec te besoj ne Zot, nje pyetje kisha per ty. Po mire, kush jane parimet e jetes sende? Dmth, kush jane ato qe ky Zot te lejon dhe s'te lejon? Cfare veprimesh e "merzisin" kete Zot? Kush jane ato gjera qe ky Zot deshiron prej teje? Ti mund te thuash une s'vras, nuk pres, jam bujar, s'i bej keq njeriu. Hmmm, mendon se eshte mjaft? Pastaj kur thua s'i bej keq njeriu...marrim nje shembull shabllon....nuk mendon se dhe kur fle me dike po je jasht martese, i ke bere keq dhe asaj dhe vetes sepse e ke cuar drejt degjenerimit? Nejse, nje ide kjo!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anėtarėsuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    AI eshte lart ne qiej , por Shpirti i TIJ dhe Syri i TIJ eshte kudo.
    Pra Zoti eshte lart ne qiej si Qenie por per Zotin nuk mund te themi qe shpirti i Tij eshte kudo ose syri i tij eshte kudo mund te themi qe Zoti me shikimin e tij eshte kudo kurse per shpirtin nuk mund te pohojme per te .Sepse ndoshta ke dash te thuash qenia por shpirt smund te thuash per Zotin.

Genc kam nje huq te keq qe te citoj vetem fjalet qe une i konsideroj gabim per ato qe sti citoj ne shumicen e rasteve jam dakort me ty por sbesoj se te vjen keq per citimet dhe per mos pohimin per shumicen e gjerave.kam dalluar dicka tek ty qe perputhet me mesimet Islame nje Madheshti ndaj Zotit qofte dhe me fjalet e shkruara por keshtu dhe me zemer dhe pranim i caktimit te Zotit sido qofte ai i keq apo i mire .keto konkluzione i kam arritur gjate dy postimve te tua ndoshta ke me shume por je i kamofluar si gjeneral i ushtrise se vdekur qe je lol Kjo qe me shaka mos ma merr per ters je cun kampion pa hipokrizi per disa gjera kuptohet sidomos kur e kam fiskim ndoshta me ke vene re dhe ti i kam shume qejf ti kundershtoj "mbreterit" dhe sme pelqen servilizmi dhe ti ke dicka te perbashket me mua ne kete pike apo e kam gabim lol.

Dalim tek tema dhe citimi booll te fryva puplat tani te bie ne koke se ne muslimanet sdime te bejme lajka shume per te bere per vete ti themi gjerat ne sy kur eke te keqe dhe kur e ke te mire ti themi mbarapa syve.

Nese secili prej nesh do ti hushte nje sy njerzimit do te shikoj qe secili prej nesh jane ndryshe ne aftesi intelekt dituri dhe te gjithe jemi realative dhe fleksibel ka casti ose koha ne kohe.Duke qene ndryshe si njerez atehere me cilesite tona me virtytet dhe aftesite tona me kufizueshmerine tone dalim ne perceptime ide kuptime te ndryshme per jeten tone per probleme te caktuara per ide se si ta ndertojme kete jete e cila eshte shume komplekse dhe e veshtire.Atehere secili prej nesh jep nje ide per mynyren e jetes se tij njeri thote se kam ardhur ne kete bote per te bere qejf .Tjetri thote qe kam ardhur per te shtuar rracen tjetri pa pik turpi thote erdha si shkembim i mait dhe i babit .Tjetri thote erdha ne kete bote per te jetuar pa asnje qellim vetem te lind vdes martohem te ha te pi etj si keto.Shumica e njerzve pyesin veten dhe une te pyes njekohesisht dhe ty.PSe u krijuam pse erdhem ne kete jete pa deshiren tone dhe do ikim pa deshiren tone.Pse egziston emire dhe keqa .Ku do te shkoj mbas vdekjes si ta organizoj jeten time ne mynyre qe mos te me demtohet trupi dhe shpirti.Si te sillem ne shopqeri qe mos te kem probleme individuale dhe shoqerore.Si ta ushqej trupin tim dhe shpirtin tim.Si te shmangem nga streset.Si ti perballoj fatkeqesite .Cfare detyrash kam ne jete dhe cfare detyrash kam ndaj Zotit familjes shoqerise etj.

Pra te gjithe keto pyetje fokusohen tek individi qe shumicen prej ketyre pyetjeve iu ka dhene nje pergjigje prej kohesh dhe kjo pergjigje e trasheguar prej profeteve egziston sot dhe kesaj dite sic jane normat morale mos vidh mos pre mos vrit mos bej keq etj te gjitha keto jane te trasheguar prej fese nuk diskutohet si padyshim jane trasheguar dhe shume dituri te tjera ose ligje qe egzistojne sot ne shoqerine moderne.Pra nese do te stuiosh historine boterore te njerzimit qe nga njeriu i pare ose nga faronet e egyptit e deri ne kohen e sotme do te shikosh me vemndje se cfare dobish ka pasur feja per njerzimin.Sdo te dije sot ti se kush eshte vlere ose antivlere nese nuk do kish egzistuar feja.Pra sdo ta dije sot ti qe te vjedhesh eshte gabim ose homoseksualizmi nese keto nuk do te ishin trasheguar nga feja ose normat qe profetet i kane shpallur njerzimit per ti treguar se kush eshte mira apo e keqa.Pra ti e di sot se kush eshte mire apo e keqe si pasoje e iturise se trasheguar nga profetet te cilet qe ne kohet e lashta shpallen vlerat dhe antivlerat dobite dhe demet qe njeriu ti ruhet te keqes dhe te perdori te miren.

Pra Zoti e krijoi njeriun por jo pa qellim pra jeto njeri ne kete toke dhe bej cet duash.Shume njerez jane ne kunfuzionin e tyre me te madh te egzistences derisa te indetifikojne qellimin e egsiteces se tyre ne kete bote.Pra pse kane ardhur.Te gjithe filozofet me te zgjuar si japin pergjigje kesaj pyetje dot .PSe .Sepse sishin ato qe e krijuan njeriun por ishte Zoti.Atehere Zoti per tia bere te ditur qellimin e krijimit njeriut dergoi profete ose zgjodhi disa njerez me te cilet komunikonte me ane te engjeve dhe i jepte ligje ose rregulla qe njeriu te kuptoje pse ka ardhur ne kete jete dhe se si ai ta plotesoi qellimin etij dhe mynyrat se si ai te zabtoje kete qellim.

Atehere qellimi njerzor qe shume dijetar shkencetar ose intelektuale jane ne konfuzion ose akoma se kane zbuluar ose jane te pavetedijshem per ta zbuluar dhe nuk e fusin mendjen ne pune per ta zbuluar i jep pergjigje Krijuesi i njerzimit dhe gjithesise me nje varg te thjeshte ne kuran.

56. Unė nuk i krijova xhinėt dhe njerėzit pėr tjetėr pos qė tė mė adhurojnė.
    57. Unė nuk kėrkoj prej tyre ndonjė furnizim e as dėshiroj tė mė ushqejnė ata.
    58. All-llahu ėshtė furnizues i madh. Ai fuqiforti.

Pra qellimi i krijimit eshte adhurimi i Zotit dhe falenderimi ndaj Tij per miresite qe na ka dhene >Shiko dhe llogjika deshmon per kete.
    Uji i sherben njeriut po keshtu i sherben dhe ajri po keshtu toka po keshtu bimet po keshtu kafshet yjet po keshtu dielli hena dhe gjithcka i sherben njeriut.Pra shiko sa madhshtore gjithcka i sherben njeriut kesaj krijese te vogel .Pra shiko se cfare misoni ke o njeri ti ne kete jete te gjithe keto krijesa te medha te sherbejne ty .Po ti o njeri kujt duhet ti sherbesh.Patjeter atij qe ti dhuroi keto miresi dhe ta falenderosh Ate (Zotin)

10:5.
    Ai e bėri diellin shėndritės, e hėnėn dritė dhe asaj (hėnėn) ia caktoi fazat, qe ta dini numrin e viteve dhe llogarinėAll-llahu nuk krijoi kėtė pėr tjetėr, pos me qėllim tė caktuar. Ai ia sqaron argumentet njė populli qė kupton

43:10.
    Ai qė tokėn e bėri djep pėr ju dhe mundėsoi tė keni rrugė nėpėr tė, e tė mund tė orientoheni (pėr qėllimet tuaja).

21:16.
    Ne nuk e krijuam qiellin, tokėn e ēdo gjė ēka mes tyre shkel e shko (pa qėllim tė caktuar).

Pra shiko se cfare pergjigje te jep feja ate pergjigje qe shumica intelktualeve nuk e dine shumica filozofeve pervec besimtareve te Zotit sepse ato i mesojne qellimet e krijimit me ane te fese(lidhjes se Zotit me njerzve)

Ja si thote Zoti ne kuran per ato qe se dine qellimin e jetes ose vetedijen me te madhe njerzore.

30:8.
    Dhe, a nuk menduan ata me vetėn e tyre se All-llahu nuk krijoi qiejt dhe tokėn dhe ēdo gjė qė gjendet ndėrmjet tyre pa ndonjė qėllim tė caktuar dhe pėr njė kohė tė kufizuar por njė pjesė e njerėzve janė mohues tė takimit me Zotin e tyre (nė momentin e ringjalljes pas vdekjes).

44:38.
    Ne nuk i krijuam qiejt e tokėn dhe ēka ka ndėrmjet tyre, pa njė qėllim.
    44:39.
    Por, Ne i krijuam tė dyja me qėllim tė caktuar,
    mirėpo shumica e tyre nuk dinė.

46:3.
    Ne nuk i krijuam qiejt e tokėn dhe atė qė ekziston ndėrmjet tyre, pėrpos me qėllim dhe pėr njė afat tė caktuar, kurse ata qė nuk besuan nuk i vunė veshin asaj me ēka u tėrhiqet vėrejtja.

Pra qellimi definitiv i gjithe krijesave eshte sherbim ndaj njeriut ose qe me ane te tyre njeriu te falenderoj Zotin ose me ane te tyre njeriu te kuptoje se Zoti i ka dhuruar shume gjera njeriut dhe kur te shikoj keto mrekulli te kujtoi dhe te falenderoj Zotin.

PRa pse shume mendje te zgjuara ose filozofe akoma se kane arritur ta zbulojne kete qellim sepse u mungon ajo qe quhet Fe ose njoftim ose shpallje prej Zotit.

PRa Zoti krijoi shume krijesa ne sherbimin tend toke uje det ajer Imagjino pak ta kishet qeveria ajrin ose dillin od te grinte nga taksat a nuk duhet me e falenderu Zotin per keto miresi a nuk duhet ta adhurojme ta madheshtojme ate per keto miresi/Patjeter duhet.Por si ta adhurojme lind pyetja .Atehere Ai Zot qe te krijoi Ai Zot qe te dhuroi te gjithe te mirat te tregon si ta falenderosh ne mynyre qe te mos gabosh me mendjen tende ne falnderim dhe adhurim ose mos adhurosh nje krijese e cila se meriton te adhurohet ne vend te Zotit.Pra shiko sa keq per njerzit sot adhurojne lusin konsiderojne per Zot idhujt jezusin varret natyren njeriun sendet etj .Pse e bejen kete sepse skane ate qe quhet fe ate qe quhet mesim ose udhezim nga Zoti.Pradaj pruri dhe Zoti profete qe ti o njeri mos te rrish ne humbje por nga dashuria Zoti te solli argumnete qe neser kur te denoje ta shikosh se sihe ti ai qe sdoje tiu bindje urdherave te tij.

40:56.
    Ata qė kundėrshtojnė shpalljen e All-llahut pa pasur argument, nuk kanė tjetėr nė zemrat e tyre vetėm se njė mendjemadhėsi, me tė cilėn nuk do t'ia arrijnė qėllimit, e ti kėrko mbrojtje te All-llahu, se Ai tė gjitha i dėgjon dhe i sheh.

Pra o njeri pse se pranon dhuraten e Zotit udhezimin e Zotit fene e Zotit kur ti e di shume mire qe je i gabueshem dhe mendja jote smund te jete egzkate ne percaktimin e gjerave.

Pra genc nuk te mjafton besimi ne Zemer qe ke per Zotin sepse kete besim ekane dhe ateistet pavrisht se me goje e mohojne kete besim me zemer e kane dhe idhujtaret por ne realitet ato kane zgjedhur nje rruge e cila nuk te con ne adhurimin e duhur te Zotit ose zbatimin e urdherave te tij .E per shume ceshtje ju sgjeni pergjigje per pyetjete tuaj Zoti iu pruri profete me shpallje me ligje.Pse njeriu duhet ti japi vetes cilesi profetesh ta besoje Zotin si do vete kur e di mire qe profetet kane ardhur per te caktuar mynyren se si ta besosh Zotin.Pra sikur te gjithe te mendojme se duam ta besojme Zotin si duam ne atehere jo qe do kete 5000 fe por sa njerez aq fe sepse secili do te mundohet ta adhuroje Zotin sipas mynyres se tij per te cilen me kete mendim kundershton profetet qellimin e ardhjes se tyre kundershton librin e Zotit dhe nuk pranon urdherat e tij .Pse o njeri je kaq mohues je kaq mendjemadh dhe se praonon udhezimin i cili i unifikon njerzit vetem ne nje besim te vetem ne nje fe.Por disa njerez hpiken besimet e tyre me mendjet e tyre .Pse sepse i dhane perparesi mendjes se tyre para fese ateher u percane dhe krijuan shume fe.

2:213. Njerėzit ishin njė popull (tė fesė sė natyrshme islame) e (kur u pėrēanė) All-llahu dėrgoi pejgamberėt pėrgėzues dhe qortues, dhe atyre Ai u zbriti edhe librin me fakte tė sakta pėr tė gjykuar nė atė qė u kundėrshtuan ndėrmjet veti.

Genc me shume se kaq skisha kohe te shpjegoja sepse skam dhe kohe por fjalen njeri e kam perdor ne pergjithesi dhe per ndonje gabim autografik skam kohe tani ta korrigjoj.
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarėve kishte burra qė vėrtetuan besėn e dhėnė All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhėnė jetėn, dhe ka prej tyre qė janė duke pritur (ta zbatojnė) dhe ashtu nuk bėnė kurrfarė ndryshimi

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Fjala e Drejte tha :

Pra Zoti eshte lart ne qiej si Qenie por per Zotin nuk mund te themi qe shpirti i Tij eshte kudo ose syri i tij eshte kudo mund te themi qe Zoti me shikimin e tij eshte kudo kurse per shpirtin nuk mund te pohojme per te .Sepse ndoshta ke dash te thuash qenia por shpirt smund te thuash per Zotin

Eshte e mundur te ma sqarosh me detajisht kete ?
    Kurse persa i perket te tjerave mos e vrit mendjen fare . Njerez jemi dhe ndoshta nganjehere perplasemi eger ne debat . Me vone e kuptojme qe beme gabim . Ne kohet e fundit kam vene re nje debat te qete nga te gjithe . Ka lezet mo vlla . Sikur te gjithe te ushtrojne pak tolerance , punet shkojne vaj. Se tek e fundit nuk po ndajme kufijte e shtetit . Flm per postimin.
    Nje gje tjeter: Ndoshta une ngul pak kembe tek e imja . Ndoshta bej gabim qe hap nje teme kur e kam shume te veshtire qe te nderroj mendje. Ama duhet te kuptosh ti edhe te gjithe qe postimet tuaja i lexoj detajisht . Mundohem te bindem , mundohem te " prove myself wrong " por prape e pamundur. Nuk me ngrof fare puna e fese . Se di pse ! Me duket me e qete bota pa egzistencen e fese . Sikur grupohen njerezit ne fe te ndryshme . Krijohen dallime dhe aty fillon percarje.
    Ndoshta une jam gabim . Nuk them kurre qe kam absolutisht te drejte. Thjesht mbroj gjykimin tim.

MissCongeniality tha :

Pastaj, Genci, kur thua qe, mjafton vec te besoj ne Zot, nje pyetje kisha per ty. Po mire, kush jane parimet e jetes sende? Dmth, kush jane ato qe ky Zot te lejon dhe s'te lejon? Cfare veprimesh e "merzisin" kete Zot? Kush jane ato gjera qe ky Zot deshiron prej teje?

Ndryshimi i njeriut nga kafsha, per mendimin tim eshte ndergjegja ! Si rrjedhim kjo ndergjegje te pickon ne cdo veprim qe njeriu ben te padrejte. Flasim per njerez me ndergjegje te larte . Njeriu nuk e pranon nje gabim , por ndergjegja po .
    Prandaj mund te them qe jane te rralla rastet kur ndergjegja ime me sulmon ne veprimet e padrejta qe bej. Te pakten mundohem qe te reduktoj cdo dite e me teper .
    A bej gabime ? A devijoj nga rruga e ZOTIT ? A e merzis ATE ?
    POOOOO . Se mohoj kurre . Ne shume raste . Ama c'te bej ? ...jam njeri ! Te pakten mundohem qe kur te bi ne gjume ne darke , te flej i qete dhe te mos shqetesohem per kete apo ate qe cenova , mashtrova , vrava , perbuza , etj etj .
    Ka edhe raste qe bejme gjumin e trazuar eee

Persa i perket opinionit tend per mua , te falenderoj nga zemra !

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Ka dicka ne kete mes qe une e kuptoj por nuk e di sa mire do mundem ta shpjegoj. Filllimisht nese zbaton fjalen e zotit dmth qe je brenda nje feje, sipas menyres qe ti zbaton. Tani libri i fese myslymane eshte Kurani. Ne fillim duhet te bindesh veten nese kurani eshte fjale e zotit apo e njeriut. Mua qe te pranoja fene islame nuk me binden dot fjalet e njerzve, ato vetem me shtyne te lexoj dhe te kerkoj. Pra duhen fakte. Edhe asnjehere sbesohet dicka qorrazi pa fakte. Fjala e pare qe ka ardhur nga zoti
    ne kuran eshte "ikra" qe do te thote lexo. Ketu fillon kerkimi dhe te kuptuarit, tek leximi pra. Nese do te perdorim llogjiken tone per ti dhene kuptimin kesaj jete nuk do te mundim te gjejme gje, pasi konkluzionet do te jene te ndryshme sipa eksperiencave te sejcilit. Kush e thote te drejte kuptimin e kesaj jete? Ai qe e ka krijuar. Vepren e tij e shpjegon me se miri zanatciu qe e ka bere. Tani nese do shohesh kuranin vetem nga faktet shkencore qe ka, te cilat jane zbuluar me teknologjine e shekullit 20 dhe jane vertetuar qe jane ashtu sic eshte thene ne kuaranin e shenjte.
    Jane shume fakte te tjera te cilat mbase njeriu si ka zbuluar akoma. Kjo nuk do te thote qe kurani eshte liber shkencor por verteton qe eshte fjala e te madhit zot, qe ka dituri per gjithcka.
    Ne kuran thuhet qe Bizantinet do te humbnin betejen dhe do te humbnin ne vendin me te ulet ne bote.
    Shume vite me vone Bizantinet humben betejen me te madhe te tyre me persianet ne rajonin e detit te vdekur. Ne kohen e profetit tone nuk mund te masje as gjatesine tende trupore jo me te dije se cilet ishin rajonet me te larta e me te ulta ne bote.
    Se fundmi eshte zbuluar se ai rajon eshte vendi me i ulet ne bote -354 m nen nivelin e detit. Pra ?????

Ne kuran thuhet qe qielli eshte nje cati me 7 shtresa per token. Se fundmi eshte zbuluar qe qielli perbehet nga 7 shtresa, dhe sejcila ka vetite e nje catie per toke qe e mbron nga rrezet e demshme. Ka aq shume fakte sa qe une sdo te mbaroj dot kurre se permenduri dhe jane maramendese. Mund ti kerkoni dhe ti gjeni ne kuranin famlarte. Lexojini edhe binduni per vertetesine e fjales se zotit. Kurani eshte vetem nje kopje Deus. Ka nje uniformitet te pashpjegueshem saqe po ti levizesh nje fjale prishte kuptimi i cdo gjeje. Tani kur te bindesh qe kurani eshte fjale e zotit dhe qe ate nuk e ka ndryshuar njeri as ne grimcen me te vogel, atehere sdo te kesh veshtire te pranosh dhe te zbatosh fene e cila eshte vetem rruga qe zoti jep per te arritur xhenetin. Tani kjo jete do zgjasi ja 30 ja 60 ja per ty 100 vjet. Ska rendesi. Por a ja vlen te humbesh perjetesine per 60 vjet apo 100. Ketu eshte ? me e madhe. Sepse te gjithe do kishin deshire te jetonin pa detyrime. Pra te gjithe i pelqejne qejfet, por puna eshte se cfare humbet e cfiton. Puna eshte se nuk duhen pare njerezit si e zbatojne fene. A je i zoti behu shembull per te tjeret si ta zbatojne fene ne base te fjales se zotit. Nese dikush mashtron por edhe falet, nuk do te thote qe ky eshte myslymani apo i krishteri edhe ja feja qenka kot. Seshte faji fese qe ai mashtron. Eshte dobesia qe ka ai ne besim.

Gjithe te mirat se e bera roman
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Del Monako : 05-03-2004 mė 20:32
    HOLLAND...

Re: Pa fe , por , jo pa ZOT !

Postuar mė parė nga DeuS
    Nje pyetje per ju :

- A duhet detyrimisht ti perkasesh nje feje per tu pranuar si besimtar i denje i ZOTIT ?

...dhe nese po , ju lutem te me sillni pak koment !

Kurse lutja kryesore eshte kjo : Sinqerisht ju kerkoj qe nese do debatoni , flisni secili per fene tuaj ose per experiencat e ndryshme. Le ti leme menjane konkurencat mes feve . Mos u perleshni mes njeri-tjetrit . Do ti humbi vlera temes .
    A mund te kesh prind dhe te mos jesh pjesetar i familjes?
    Nese Zoti eshte Krijuesi, nese Krishti eshte Fjala qe krijoi gjithka, a duhet t'i besosh atij qe te jesh besimtar?
    Une me sa kuptoj eshte se po nuk njohe nenen dhe baben nuk ke familje, po njohe nenen dhe baben ke. Kush njeh Krishtin ka familjen ne Perendine, dmth i perket atij, eshte besimtar i denje, sic je shprehur vete Deus.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Per mua, feja eshte nje shteg qe te con ne nje maj mali e cila eshta Parajsa/Nirvana. Te gjitha fete, e Krishtere, Muslimane, Buddhiste, etj etj jane shtengje TE NDRYSHME te cilat te cojne tek e NJEJTA maj mali.

E keqja eshte se njerezit harrojne QELLIMIN e feve, por grinden rreth INTERPRETIMIT te tyre. TE GJITHA fete thone se ka vetem NJE Zot, prandaj... te gjitha fete jane te mira. Ka edhe dicka qe eshte permendur me siper, se fete mundohen t'i mbajne nen kontroll njerezit qe te kene FUQI mbi ta. Feja te cliron te lire, dhe qellimi i fese eshte te te edukoj qe mos te kesh me NEVOJ per fene. Bukuria eshte se ne kemi mundesi te zgjedhim shtegun e njeres fe per te hipur ne maj te malit, ose ta gjejme nje vete (pa fe).

Une besoj ne te gjitha fete e rruzullit tone, sepse te gjitha thone: KA VETEM NJE ZOT.

Gjithashtu dua te sjell cfare i tha Jezusi dishepujve te tij, sepse e DUA SHUME ZOTIN, dhe nuk do lodhem kurre t'ia them ne jeten time:

Our Father in Heaven
    Hallowed be Your name
    Your kingdom come,
    you will be done
    On Earth as it is in Heaven.
    Give us this day our daily bread (shpirti)
    and forgive us our debts
    as we forgive our debtors
    and do not lead us onto temptation,
    but deliver us from the evil one
    For Yours is the kingdom
    and the power and the glory.

AMEN

Cfare do t'i thoja UNE dikujt rreth feve? Me pare se te jemi te Krishtere, Musliman, Buddhist, etj etj ne jemi NJEREZ, prandaj le ta duam NJERI-TJETRIN per cfare ne jemi, pa i llogaritur fete e ndryshme si grupe qe na ndajne, por si RRUGET QE DUHET T'NA BASHKOJNE!

Le t'i themi Zotit sesi e duam njeri-tjetrin padallimin e fese qe kemi, sepse te gjitha fete na mesojne sesi ta duam njeri-tjetrin!

Prandaj nuk ka rendesi se cfare fe ke, apo nese nuk ke fe. Shiu bie si tek fetari, ashtu edhe tek pafetari, sepse ne jemi NJEREZ njelloj si me fe edhe pa fe!

Dashuria-Gezimi-Vertetesia jane cfare na bashkojne ne te gjithe.

JuZgjasteJeta te gjithe Njerezve ne rruzullin tone.
    Perzemersisht,
    Drini ne Los Angeles.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Drini, te gjitha mizat fluturojne, por vetem bleta ben mjalte. Feja asnjehere nuk gjykohet ne emer apo ne komplekt, gjykohet nga qyteterimi qe krijon ashtu si fara gjykohet nga produkti qe jep ne diten e te korrurave.

Sic e tha edhe Jezu Krishti ne fjalen e Tij, ne diten e te korrurave engjejt do te ndajne grurin nga barri i keq.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Albo, ke te drejte per cfare thua rreth qyteterimeve, dhe rreth fryteve te tyre. Ke te drejte edhe kur thua gjendja e nje qyteterimi shikohet tek frytet qe mbart si shoqeri.

Nuk jam njohes i mire i Kuranit, por mesa kam degjuar nga muslimane qe me kane dhene fjalen se jane muslimane te vertete, pergjigjia e tyre ka qene: "Ne vendet islame nuk praktikohet feja islame e vertete por nje version i atyre qe e "imponojne" me qellim per ta patur fuqine e fese ne duart e tyre, sikur talibanet ne Afaganistan."

Ata me kane thene gjithashtu se ne asnje vend ne Kuran nuk thuhet qe gruaja duhet ta mbuloj ftyren me shami ne koke, por i eshte shtuar qellimshi nga... ata qe duan fuqine e fese ne duart e tyre.

Pra, duke besuar ata qe me kane thene, kuptoj se nuk e ka fajin Kurani dhe feja Islame ne vetvete per gjendjen shoqerore te shteteve islamike, por ata qe jane ne fuqi.

Deshira ime eshte te tejkalohen te gjitha problemet fetare ne bote, dhe ne ta sjellim paqen pa u nevojitur konvertim, por PLOTESIM i mesimeve qe kemi marre ne jete, dhe te cilat i thone te gjitha fete: ta duam njeri-tjetrin. Alternativa ime ne lidhje me gjendjen e shoqerive te vendeve te ndryshme eshte t'i them te tjereve:
    Postuar mė parė nga drini_nė_L.A.
    Le t'i themi Zotit sesi e duam njeri-tjetrin padallimin e fese qe kemi, sepse te gjitha fete na mesojne sesi ta duam njeri-tjetrin!
    Sic e tha edhe John Lennon ne kengen e tij: ALL WE NEED IS LOVE.
    postuar me pare nga Albo
    Sic e tha edhe Jezu Krishti ne fjalen e Tij, ne diten e te korrurave engjejt do te ndajne grurin nga barri i keq.
    Ke te drejte dhe pajtohem me ty. Por Une mendoj se gruri i keq ne vendet islame do te jene ata qe e kane keqinterpretuar fene islame. Nuk eshte feja e tyre faji i gjendjes shoqerore ne ato vende, por interpretuesit e tyre.

Do vij ajo dite qe te gjithe bashke, muslimane, te krishtere, buddhist, indiano-amerikane, etj etj do te perqafohemi me njeri-tjetrin, dhe... kjo ngjarje do te jete FRYTI me i madhnishem i te gjithe qyteterimit tone si rruzull.

Drini.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Ajeror fare...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga drini_nė_L.A.
    Do vij ajo dite qe te gjithe bashke, muslimane, te krishtere, buddhist, indiano-amerikane, etj etj do te perqafohemi me njeri-tjetrin, dhe... kjo ngjarje do te jete FRYTI me i madhnishem i te gjithe qyteterimit tone si rruzull.
    Drini, me pelqen entuziazmi dhe optimizmi yt, por sado optimist qe te jesh mendoj se ajo qe thua ti nuk ka per t'u realizuar kurre. Gjithashtu shpresoj qe te mos presesh qe ajo dite te jete gjate kohes se jetes tende ketu ne toke, pasi do jete nje arsye per t'u shuar optimizmi dhe kjo enderra e bukur qe ke. Ndonjehere eshte me mire te ikesh nga kjo jete duke enderruar gjithnje per nje te ardhme me te bukur,(akoma edhe kur kjo enderr do ngelet gjithmone enderr) sesa te ikesh i zhgenjyer nga jeta.

Tani per sa i perket fese. Ashtu sic ke sjelle faktet nga feja myslimane dhe qe duket qarte se perfaqesuesit e tyre kane abuzuar mbi kete emer, ashtu ka edhe shume raste te fese se Krishtere, ku perfaqesuesit e tyre kane abuzuar, abuzojne dhe do vazhdojne te abuzojne perderisa kjo toke te jete ne egzistence. Duke pare pra keto abuzime qe behen ne emer te Zotit, njerezit kane frike t'i afrohen fese, duke pare qe feja nuk u ofron atyre dashurine e vertete, paqen e vertete dhe miresine e vertete (pamvaresisht se ata predikojne keto virtyte), njerezit e thjeshte i largohen fese. Por e keqja eshte se njerezit duke pare abuzimet qe bejne perfaqesuesit e fese, akuzojne Perendine per kete gje.

A mundet njeriu te dashuroje me nje dashuri hyjnore? A mundet njeriu te kete nje paqe te vertete te brendshme ne nje kohe kur cdo gje jashte dhe rreth tij eshte ne lufte? A mundet njeriu te kete miresine e Perendise dhe te doje akoma edhe armiqte? Pergjigja eshte; KURRE. Eshte njesoj sikur te thuash se majmuni do te arrije nje dite te beje jeten e njeriut. Eshte njesoj sikur te thuash se peshku do arrije nje dite te beje jeten e kafshes, eshte njesoj sikur te thuash se bimet do arrijne nje dite te bejne jeten e peshkut.

Ne njerezit jemi te nje jete me te ulet se asaj qiellore, dhe kurre nuk mund te bejme jeten qiellore. Por atehere a eshte i padrejte Perendia qe na kerkon te bejme nje jete qiellore, duke e ditur qe ne nuk mundemi? Kush e tha se Perendia e kerkon nje gje te tille? Perkundrazi, Perendia ka deklaruar se asnje qenje tokesore nuk mund te beje jeten e Tij. Po atehere si shpjegohet qe fete e ndryshme predikojne qe njerezit te mundohen dhe te bejne jeten e Perendise?

Kjo eshte nje nga arsyet qe kam thene se feja (ne trajten qe ka ajo sot) eshte nje krijese njerezore, dhe si pasoje nuk e ka origjinen nga Perendia.

Ajo qe Perendia ka deklaruar eshte se Njeriu i vetem qe mundi ta kenaqe Ate 100%, eshte KRISHTI. Ishte i vetmi qe jetoi ketu ne toke pa mekatuar. Por ajo qe ka bere te mundur Perendia per ne eshte qe cdo njeri qe beson ne Ate qe Perendia dergoi, Ai person, pra Krishti, te banoje ne te. Dhe keshtu njeriu qe ka Krishtin brenda nuk do mundohet me te jetoje jeten e Perendise, pasi eshte e kote sikur edhe 100 jete t'i jepte Perendia, por ne ate person te jetoje vete Perendia, te jetoje vete Krishti. Te jete Krishti qe do nxjerre virtytet Hyjnore sic jane dashuria, paqja, lumturia, gezimi, miresia, etj, dhe jo njeriu, pasi njeriu sic e thashe me lart, nuk mund te beje nje jete me te larte, Jeten e Perendise.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •