Pa u zgjatur shume po hedh edhe une dy fjale!
Fillimisht i dashur Deus eshte besimi ne Zot pra ky eshte edhe hapi i pare qe ben njeriu ne drejtim te njohjes se krijuesit te tij.
Te besoje bindshem se Ky zot qe na ka krijuar., na ka urdheruar qe te jemi sa me te mire, te sjellshem dhe te dashur, si me veteveten ashtu edhe me te tjeret.
Ky Zot qe ti edhe une bashke me ty besojme ka vene norma mbi toke, pra ka vene ligje dhe njeriu nuk mund te krijoje nje koncept te drejte mbi besimin e tij nese nuk ndjek keto norma.
Ajo qe na i meson normat e besimit eshte feja pasi mendja e njeriut eshte e kufizuar dhe nuk mund te kuptoje cdo gje ne menye prefekte.
Po ti shohesh Arabet e para Islamit edhe ata besonin ne Zot por pervec zotit te vetem besonin edhe 360 idhuj pra shiko ku te shpie besimi sipas mendjes tende...
Po ashtu ti thua qe e beson zotin por valle si!!????
Ky Zot qe ti beson a ka urdheruar dicka? Nese po cfare kerkon prej nesh Ai?
Te gjithe keto pyetje mund te marin pergjigjie vetem neprmjet fese.
Nese une them se e respektoj babane tim mirepo nuk i ndjek porosite e tij e ckuptim do te kishte respekti?
po keshtu nese une besoj se ka nje Zot mirepo nuk zbatoj asnje norme te ngarkuar prej tij, atehere ckuptim ka ky besim?
E zeme se ti do te shkosh nga Anglia ne shqiperi mirepo qe te shkosh duhet te perdoresh mjete trasporti, si avjon anije, makine tren gomar apo ku ta di une, pra ti nuk vjen dot ne Shqiperi po sperdore nje mjet udhetimi, keshtu eshte edhe puna e besimit ne zot nuk ke nje besim prfekt nese arsyeton gjithmone sipas mendjes duke mos u mbeshtetur kure ne parimet hyjnore.
Zoti te dhente drejtim dhe te drejtofte zemren tek me e mira.
Indriti![]()
Krijoni Kontakt