Islami ndryshe nga bibla e cila nese perdhunuesi perdhunon nje grua beqare e detyron te martohet me te duke e paguar.Kurse ne islam ai ndeshkohet me vdekje per shkak te cnderimit qe i ben femres dhe duke ditur se kjo femer do te vuaje pasoja psikologjike gjithe jetes se saj.
Le të shohim se cili ishte qëndrimi i profetit Muhamed ndaj dhunimit.
Transmeton Valid ibn Huxhr:
“Në kohën e Profetit përderisa një grua po shkonte për t’u falur, një burrë e sulmoi dhe e perdhunoi atë. Ajo bërtiti dhe dhunuesi iku. Një burrë erdhi aty dhe gruaja i tregoi çka kishte ndodhur. Disa Muhaxhirë u afruan po ashtu dhe ajo u tregoi. Ata u nisën dhe e zunë burrin për të cilin menduan se ishte ai që kishte perdhunuar gruan.
Ajo tha: Po, ky është. Pastaj ata e sollën burrin tek i Dërguari i Allahut. Kur Profeti ishte duke marrë vendimin, njeri i cili akuzohej për dhunim u ngrit dhe tha: Po, unë e kam dhunuar.
Profeti i tha gruas: Shko sepse Allahu të ka falur ty. Dhe për burrin që pati perdhunuar gruan, tha: Gurëzojeni atë deri në vdekje.” (Sunan Abu Davud, Libri 38 Numër 4366)
Imoraliteti ne Kuran per te pamartuarit
Imoralistet sipas rregullit islam te cilet jane beqar dhe te pamartuar nuk ndeshkohen duke u vrare porse ligji per to eshte goditja dhe rrahja ne publik.
4:16.
Ata të dy prej jush që bëjnë atë (imoralitet-zina), ndëshkoni (me te sjellur); e në qoftë se ata pendohen dhe përmirësohen, atëherë hiqni dorë prej tyre, pse All-llahu pranon fort pendimin dhe mëshiron shumë.
Imoraliteti per te martuarit
Persa i perket imoralisteve te cilet jane te martuar dhe bejen imoralitet jashte martese ndeshkoheshin ne fillim duke u mbyllur ne shtepi por me vone shpallja zbriti per denim me vdekje ndaj tyre.Kjo sepse Islami familjen e konsideron te shenjte dhe ajo eshte vatra e edukimit njerzor.
4:15.
Ato nga gratë tuaja që bëjnë imoralitet (zina), kërkoni që kundër tyre të dëshmojnë katër vetë prej jush (burra); nëse vërtetohet më dëshmitarë (imoraliteti), mbyllni ato në shtëpia derisa t'i marrë vdekja ose derisa All-llahu të përcaktojë ndonjë rrugë për to.
Pastaj Allahu me vone caktoi denimin me vdekje per imoralistin e martuar.derisa All-llahu të përcaktojë ndonjë rrugë për to.
Do thote dikush pse eshte ky ligj kaq i rrepte.
Atehere une i them ketij personi pse ky person nuk u nda nga gruaja e tij dhe te martohej me ate qe beri imoralitet.Por e prishi dhe e shkatarroi nje familje te tere sepse dihet qe mbas tradhtise bashkeshortore familja ka vetem shkatarrim .Shume njerez i kryejne keto gjera me njerez te afer si komshijte, motrat e shokeve, grate e shokeve ose miqve te tyre e keshtu me rradhe sic e shikoni ne kronikat e lajmeve cdo dite atehere per ta parandaluar keto dukuri Islami vendos ligj te forte ne mynyre qe dukuria te humbase dhe njerzit te jetojne pa djallezi dhe tradheti bashkeshortore.
Krijoni Kontakt