Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 98
    V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Kush i ka sherbyer njerzimit dhe kush po vazhdon ti sherbeje.

Nese ti mendon se Islami po i ben dem njerzimit te sotem .Une te them jo.Islami dhe muslimanet do ti kthejne dinjitetin njeriut qe i ka humbur ne bordellot e perendimit.Islami kerkon qe tranvestitet, homoseksualet, prostitutat, ato qe shkedhehen me qente dhe kafshet ne kopeshtet zoologjike e shume e shume qe skam ndermend ti permedn qe ju i shikoni njerzit sot neper bote si jane kthyer ne kafshe.Kete e verjen me shume shqiptaret qe sapo kane emigruar.

Bota e degjeneruar ke nevoje per dinjitet
    Nuk ka kush ta sjelli vetem se muslimanet
    Teoria e tyre lufte kunder te keqes dhe ngritje ne pidestal te miren.
    Kur ta clirojne boten nga kafsheria dhe degjenerimi njerzor ateher zemrat e semura do ta kuptojne se hipnotizimi i tyre ishte i kote.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    I mallkuar ai qe nuk zbaton ligjet e Zotit

Dhiata e vjeter

26 "Mallkuar qoftë ai që nuk u përmbahet fjalëve të këtij ligji për t'i zbatuar në praktikë!". Tërë populli do të thotë: "Amen".(Ligji i perterire 27)

Dhiata e Re

10 Dhe të gjithë ata që themelohen mbi veprat e ligjit janë nën mallkim, sepse është shkruar: "I mallkuar është kushdo që nuk qëndron në të gjitha ato që shkruhen në librin e ligjit për t'i praktikuar".(Galatsve 3)

Pali ne kundershtim me Jezusin e hoqi mallkimin ndaj moszbatuesve te ligjit qe te hiqet mallkimi mbi hebrejte qe vrisnin profetet

13 Krishti na shpengoi nga mallkimi i ligjit, sepse u bë mallkim për ne (duke qenë se është shkruar: "I mallkuar është kushdo që varet në dru"),(Galatesve 3)

Jezusi predikoi zbatimn e ligjit dhe plotesimin e tij

17 ``Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t`i shfuqizuar, po për t`i plotësuar.
    18 Sepse në të vërtetë ju them: Deri sa qielli dhe toka, të kalojnë asnjë jotë a asnjë pikë e ligjit nuk do të kalojnë, para se të plotësohet gjithçka.
    19 Ai, pra, që do të shkelë një nga këto urdhërime më të vogla, dhe do t`u ketë mësuar kështu njerëzve, do të quhet më i vogli në mbretërinë e qiejve; kurse ai që do t`i vërë në praktikë dhe do t`ua mësojë të tjerëve, do të quhet i madh në mbretërinë e qiejve. (Mateu 5:17)

16 Ligji dhe profetët arrijnë deri në kohën e Gjonit; që atëherë shpallet mbretëria e Perëndisë dhe gjithkush përpiqet të hyjë aty.
    17 Por është më lehtë që të mbarojnë qielli dhe toka, se sa të bjerë poshtë qoftë edhe një pikë nga ligji.
    18 Ai që lëshon gruan e vet dhe merr një tjetër, shkel kurorën; edhe ai që martohet me një grua të lëshuar nga i burri, shkel kurorën".Luka 16

17 Dhe ai tha: ''Pse më quan të mirë? Askush nuk është i mirë, përveç një të vetmi: Perëndia. Tani në qoftë se ti don të hysh në jetë, zbato urdhërimet''.(Mateu 19)

36 "Mësues, cili është urdhërimi i madh i ligjit?".
    37 Dhe Jezusi i tha: ""Duaje Zotin, Perëndinë tënde me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd dhe me gjithë mendjen tënde".
    38 Ky është urdhërimi i parë dhe i madhi.
    39 Dhe i dyti, i ngjashëm me këtë, është: "Duaje të afërmin tënd porsi vetveten".
    40 Nga këto dy urdhërime varet i tërë ligji dhe profetët".)(Mateu22)

Pse Jezusi i porositi hebrejte keshtu?

A është e ligjëshme t'i paguhet taksa Cezarit apo jo? Duhet t'ia paguajmë apo jo?
    15 Por ai, duke njohur hipokrizinë e tyre, u tha atyre: "Përse më tundoni? Më sillni një denar që ta shoh!".
    16 Ata ia prunë. Dhe ai u tha atyre: "E kujt është kjo fytyrë dhe ky mbishkrim?". Ata i thanë: "E Cezarit".
    17 Atëherë Jezusi u përgjigj dhe u tha atyre: "I jepni Cezarit atë që është e Cezarit, dhe Perëndisë atë që është e Perëndisë". Dhe ata u çuditën nga ai.(Marku12)

Kjo per te vetmin shkak se hebrejte nuk i respektonin ligjet e Zotit nderkohe qe kerkonin respektimin ndaj ligjeve te Cezarit.Pra Jezusi iu pergjigj ironikisht duke i thene "I jepni Cezarit atë që është e Cezarit, dhe Perëndisë atë që është e Perëndisë". " ne kuptimin qe respektoni ligjet e Zotit dhe Cezarit jepjani ate qe meriton (mosbindjen).

Prandaj thote ke Mateu

18 Por Jezusi, duke e njohur ligësinë e tyre, tha: "Pse më tundoni, o hipokritë?
    19 Më tregoni monedhën e taksës". Atëherë ata i treguan një denar(Mateu 22)

Kete e tregon dhe ky verset biblik.

2 Dhe filluan ta paditin duke thënë: "Këtë ne e gjetëm që përmbyste kombin tonë dhe ndalonte t'i jepeshin taksa Cezarit, duke u vetëquajtur një mbret, Krishti".(Luka 23)

Pse Jezusi nuk e denoi gruan imoraliste?

4 i thanë Jezusit: "Mësues, kjo grua është kapur në flagrancë, duke shkelur kurorën.
    5 Por në ligj Moisiu na ka urdhëruar të vriten me gurë gra të tilla, por ti ç'thua?".
    6 Flisnin kështu për ta vënë në provë dhe për të pasur diçka për ta paditur. Por Jezusi, duke u shtënë se nuk dëgjoi, u përkul dhe shkruante me gisht në dhe.
    7 Dhe, kur ata vazhdonin ta pyesnin, ai u drejtua dhe u tha atyre: "Kush nga ju është pa mëkat, le ta hedhë i pari gurin kundër saj!".(Gjoni 8)

Kjo per arsyen se hipokritet farisenj nuk i zbatonin ligjet per vete dhe prandaj Jezusi iu drejtua kush eshte pa mekat le ta hudhe gurin i pari duke e ditur se ato e provokonin dhe duke e ditur se ato ishin te paret qe duheshin denuar sipas ligjit te Moisiut.

19 A nuk jua ka dhënë Moisiu ligjin? E pra, asnjë nga ju nuk e vë në praktikë ligjin. Pse kërkoni të më vritni?".(gjoni7)

23 Mjerë ju, skribë dhe farisenj hipokritë! Sepse ju llogaritni të dhjetën e mëndrës, të koprës dhe të barit të gjumit, dhe lini pas dore gjërat më të rëndësishme të ligjit: gjyqin, mëshirën dhe besimin; këto gjëra duhet t'i praktikoni pa i lënë pas dore të tjerat.(Mateu23)

46 Dhe ai thoshte: "Mjerë edhe ju, o mësues të ligjit! Sepse i ngarkoni njerëzit me barrë që me vështirësi baren, dhe ju nuk i prekni ato barrë as edhe me një gisht.
    47 Mjerë ju! Sepse ju ndërtuat varret e profetëve dhe etërit tuaj i patën vrarë ata.
    48 Duke vepruar në këtë mënyrë, ju dëshmoni se i miratoni veprat e etërve tuaj; në fakt ata vranë profetët dhe ju ndërtoni varret e tyre.
    49 Për këtë arsye edhe urtësia e Perëndisë tha: "Unë do t'u dërgoj profetë dhe apostuj, dhe ata do të vrasin disa prej tyre kurse të tjerët do t'i përndjekin",
    50 me qëllim që këtij brezi t'i kërkohet llogari për gjakun e të gjithë profetëve, i cili u derdh që nga krijimi i botës:
    51 nga gjaku i Abelit deri te gjaku i Zakarias, që u vra ndërmjet altarit dhe tempullit; po, unë po ju them, se këtij brezi do t'i kërkohet llogari.
    52 Mjerë ju, o mësues të ligjit! Sepse ju e morët çelësin e dijes; ju vetë nuk hytë dhe penguat hyrjen e atyre që po hynin".(Luka 11)

48 Mos vallë ndonjë nga krerët ose nga farisenjtë besoi në të?
    49 Por kjo turmë, që nuk e njeh ligjin, është e mallkuar".(Gjoni7)

Kush jane ligjet dhe pse u mallkuan hebrejte nga goja Jezusit, Davidit, dhe profeteve te tjere dhe cfare peson ai qe shkel ligjin.

15 "Mallkuar qoftë ai njeri që bën një shëmbëlltyrë të gdhendur o prej metali të shkrirë, gjë e neveritshme për Zotin, vepër e duarve të një artizani, dhe e vendos në një vend sekret!". Dhe tërë populli do të përgjigjet dhe do të thotë: "Amen".

16 "Mallkuar qoftë ai që përçmon atin ose nënën e tij!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

17 "Mallkuar qoftë ai që zhvendos kufijtë e të afërmit të tij!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

18 "Mallkuar qoftë ai që i humb rrugën të verbërit!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

19 "Mallkuar qoftë ai që cënon të drejtën e të huajit, të jetimit dhe të gruas së ve!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

20 "Mallkuar qoftë ai që bie në shtrat me gruan e atit të tij,; sepse ka ngritur cepin e mbulesës së atit të tij!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

21 "Mallkuar qoftë ai që bie në shtrat me çfarëdo kafshë!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

22 "Mallkuar qoftë ai që bie në shtrat me motrën e tij, me bijën e atit të tij ose me bijën e nënes së tij!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

23 "Mallkuar qoftë ai që bie në shtrat me vjehrrën e tij!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

24 "Mallkuar qoftë ai që vret të afërmin e tij në mënyrë të fshehtë!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

25 "Mallkuar qoftë ai që pranon një dhuratë për të goditur për vdekje një të pafajshëm!". Dhe tërë populli do të thotë: "Amen".

26 "Mallkuar qoftë ai që nuk u përmbahet fjalëve të këtij ligji për t'i zbatuar në praktikë!". Tërë populli do të thotë: "Amen".(Ligji i perterire 27)

15 Por në rast se nuk i bindesh zërit të Zotit, Perëndisë tënd, për të respektuar me kujdes të gjitha urdhërimet dhe të gjitha statutet e tij që sot të urdhëroj, do të ndodhë që të gjitha këto mallkime do të bien mbi ty dhe do të të gjejnë.

16 Do të jesh i mallkuar në qytet dhe do të jesh i mallkuar në fshat.

17 Të mallkuara do të jenë shporta jote dhe magjja jote.

18 I mallkuar do të jetë fryti i barkut tënd, fryti i tokës sate, pjelljet e lopëve të tua dhe fryti i deleve të tua.

19 Do të jesh i mallkuar kur hyn dhe i mallkuar kur del.

20 Zoti do të dërgojë kundër teje mallkimin, rrëmujën dhe mosmiratimin për çdo gjë mbi të cilën do të vësh dorë dhe që do të bësh, deri sa ti të shkatërrohesh dhe të vdesësh shpejt, për shkak të ligësisë së veprimeve të tua në të cilat më ke braktisur.

21 Zoti do të bëjë që të të zërë murtaja, deri sa të konsumohesh prej saj në vendin ku je duke hyrë për ta pushtuar.

22 Zoti do të godasë me ligështim, me ethe, me mahisje, me vapë djegëse, me shpatë, me plasje dhe vrug, që do të ndjekin deri në shkatërrimin tënd.

23 Qielli mbi kokën tënde do të jetë prej bakri dhe toka poshtë teje do të jetë prej hekuri.

24 Zoti do ta kthejë shiun e vendit tënd në rërë dhe pluhur, që do të bien mbi ty deri sa të shkatërrohesh.

25 Zoti do të të braktisë në disfatë dhe në masakër para armiqve të tu; do të dalësh kundër tyre nga një rrugë dhe do të largohesh prej tyre duke ua mbathur nëpër shtatë rrugë; dhe kështu do të bëhesh një objekt urrejtjeje nga ana e të gjitha mbretërive të dheut.

26 Kufomat e tua do t'u shërbejnë si ushqim tërë zogjve të qiellit dhe kafshëve të tokës, dhe askush nuk ka për t'i përzënë.

27 Zoti do të të godasë me ulcerën e Egjiptit, me hemorroidet, me zgjeben dhe me qerren, sëmundje nga të cilat nuk do të mund të shërohesh.

28 Zoti do të të godasë me marrëzinë, me verbërinë dhe me shushatjen e zemrës;

29 dhe do të ecësh me tahmin në mes të ditës, ashtu si ecën i verbëri në errësirë; nuk do të kesh mbarësi në rrugët e tua, por do të jesh vetëm i shtypur dhe i zhveshur vazhdimisht pa pasur ndihmën e askujt.

30 Do të fejohesh me një femër, por një burrë tjetër do të bjerë në shtrat me të; do të ndërtosh një shtëpi, por nuk do të banosh në të; do të mbjellësh një vresht, por nuk do të mbledhësh rrushin e tij.

31 Kau yt do të vritet para syve të tu, por ti nuk do të hash mishin e tij; gomarin tënd do të ta marrin në praninë tënde dhe nuk do të ta kthejnë; delet e tua do t'ua japin armiqve të tu dhe askush nuk do të të ndihmojë.

32 Bijtë e tu dhe bijat e tua do t'i jepen një populli tjetër; sytë e tu do të shikojnë dhe do të përgjerohen tërë ditën nga dëshira për t'i parë, dhe dora jote do të jetë pa fuqi.

33 Një popull që ti nuk e ke njohur, do të hajë frytin e tokës sate dhe të gjithë mundit tënd, dhe pa tjetër do të jesh i shtypur dhe i dërmuar vazhdimisht.

34 Do të çmëndesh para pamjes që do të shohin sytë e tu.

35 Zoti do të të godasë në gjunjët dhe në kofshët me një ulcer të keqe, nga e cila nuk do të mund të shërohesh, nga tabani i këmbëve deri në majë të kokës.

36 Zoti do të të çojë ty dhe mbretin tënd, që e ke vënë mbi ty, në një komb që as ti, as etërit e tu, nuk e keni njohur; dhe atje do t'u shërbeni perëndive të tjera prej druri dhe prej guri;

37 dhe do të bëhesh objekt habie, proverbi dhe talljeje në mes tërë popujve pranë të cilëve do të të çojë Zoti.

38 Do të çosh shumë farë në arë por do të korrësh pak, sepse karkaleci do ta gllabërojë.

39 Do të mbjellësh vreshta, do t'i punosh, por nuk do të pish verë as do të mbledhësh rrush, sepse krimbi do t'i hajë.

40 Do të kesh ullinj në të gjithë territorin tënd, por nuk do të lyesh me vaj, sepse ullinjtë e tu do të bien.

41 Do të të lindin bij dhe bija, por nuk do të jenë të tutë, sepse do të shkojnë në skllavëri.

42 Tërë pemët e tua dhe frytet e tokës sate do të jenë pre nga karkalecit.

43 I huaji që ndodhet në mes teje do të ngrihet gjithnjë e më lart mbi ty dhe ti do të biesh gjithnjë e më poshtë.

44 Ai do të të japë hua, por ti nuk do t'i japësh hua atij; ai do të jetë koka dhe ti bishti.

45 Të gjitha këto mallkime do të bien mbi ty, do të të ndjekin dhe do të të zënë deri sa të shkatërrohesh, sepse nuk iu binde zërit të Zotit, Perëndisë tënd, duke respektuar urdhërimet dhe statutet që ai të ka urdhëruar.

46 Ato do të jenë si një shenjë dhe si një mrekulli për ty dhe pasardhësit e tu, për gjithnjë.

47 Sepse nuk i ke shërbyer Zotit, Perëndisë tënd, me gëzim dhe hare në zemër për bollëkun në çdo gjë,

48 do t'u shërbesh armiqve të tu që Zoti do të dërgojë kundr teje, në një gjendje urije, etjeje, lakuriqësie dhe mungese të çdo gjëje; dhe ai do të vërë një zgjedhë të hekurt rreth qafës sate deri sa të të shkatërrojë.

49 Zoti do të sjellë kundër teje nga larg, nga skajet e dheut, një komb të shpejtë, si shqiponja që fluturon, një komb gjuhën e të cilit ti nuk do ta kuptosh,

50 një komb me një pamje të egër që nuk do të respektojë plakun dhe nuk do të ketë mëshirë për të voglin,

51 dhe do të hajë frytin e bagëtisë sate dhe prodhimin e tokës sate, deri sa të shkatërrohesh; dhe nuk do të lërë as grurë, as musht, as vaj as pjelljet e lopëve të tua ose pjelljet e deleve të tua, deri sa të të ketë shkatërruar.

52 Dhe do të rrethojë në të gjitha qytetet e tua, deri sa të rrëzohen në të gjithë vendin muret e larta dhe të fortifikuara te të cilat kishte besim. Do të të rrethojë në të gjitha qytetet e tua, në të gjithë vendin që Zoti, Perëndia yt, të ka dhënë.

53 Përveç kësaj gjatë rrethimit dhe në fatkeqësinë në të cilën do të të katandisë armiku yt, do të hash frytin e barkut tënd, mishin e bijve dhe të bijave të tua, që Zoti, Perëndia yt, të ka dhënë.

54 Njeriu më zemërbutë dhe më delikat do të ketë një zemër kaq keqdashëse ndaj vëllait të tij, ndaj gruas që pushon mbi kraharorin e tij e ndaj fëmijëve që ka akoma,

55 sa të mos i japë asnjerit prej tyre mishin e bijve të tij, që ai do të hajë për vete, sepse nuk do t'i mbetet asgjë gjatë rrethimit dhe në mjerimin në të cilin do ta katandisin armiqtë e tu në të gjitha qytetet e tua.

56 Gruaja më zemërbutë dhe delikate midis jush, që për delikatesën dhe elegancën e saj do të kishte guxuar të vendoste tabanin e këmbës në tokë, do të ketë një zemër keqbërëse ndaj burrit që pushon mbi gjirin e saj, ndaj djalit dhe vajzës së saj,

57 ndaj placentës që del nga barku i saj dhe ndaj fëmijëve që lind, sepse ajo do t'i hajë fshehurazi, për shkak se çdo gjë mungon gjatë rrethimit dhe për shkak të mjerimit të madh që do të pësosh nga armiqtë e tu në të gjitha qytetet e tua.

58 Po të mos kesh kujdes të zbatosh në praktikë të gjitha fjalët e këtij ligji, që janë shkruar në këtë libër, duke pasur frikë nga ky emër i lavdishëm dhe i tmerrshëm, Zoti, Perëndia yt,

59 atëherë Zoti do të lëshojë mbi ty dhe mbi pasardhësit e tu mjerime të papërshkrueshme, të mëdha dhe të zgjatura, si dhe sëmundje të këqija dhe të qëndrueshme;

60 përveç kësaj do të kthejë mbi ty të gjitha sëmundjet e Egjiptit, nga të cilat kishe frikë, dhe ato do të të ngjiten.

61 Edhe të gjitha sëmundjet dhe tërë fatkeqësitë e pashkruara në librin e këtij ligji, Zoti do t'i sjellë mbi ty, deri sa të shkatërrohesh.

62 Kështu do të mbeteni pak, mbasi keni qenë shumë si yjet e qiellit, sepse nuk i je bindur zërit të Zotit, Perëndisë tënd.

63 Dhe do të ndodhë që, ashtu si Zoti ndjente kënaqësi t'ju bënte të mirë dhe t'ju shumëzonte, po kështu Zoti do të ndjejë kënaqësi duke ju zhdukur dhe shkatërruar; dhe do t'ju rrëmbejnë nga vendi ku po hyni për ta pushtuar.

64 Zoti do të të shpërndajë midis tërë popujve, nga njeri skaj i tokës në tjetrin; dhe atje ti do t'u shërbesh perëndive të tjera, që as ti as etërit e tu nuk i keni njohur kurrë, perëndi prej druri dhe prej guri.

65 Dhe midis atyre kombeve nuk do të gjesh prehje dhe vend ku të pushojnë tabanët e këmbëve të tua; aty Zoti do të të japë një zemër të drithëruar, sy përgjërues dhe ankth në shpirt.

66 Jeta jote do të qëndrojë përpara pezull në pasiguri; do të dridhesh natën dhe ditën dhe nuk do të kesh asnjë siguri për qenien tënde.

67 Në mëngjes do të thuash: "Ah, të ishte mbrëmje!", dhe në mbrëmje do të thuash: "Ah, të ishte mëngjes!", për shkak të llahtarës që do të mbushë zemrën tënde dhe të pamjes që do të shohin sytë e tu.

68 Dhe Zoti do të të kthejë në Egjipt me anije, nëpër rrugën që të pata thënë: "Nuk do ta shohësh më kurrë!". Dhe aty do t'ju ofrojnë armiqve tuaj për t'ju shitur si skllevër dhe si skllave, por askush nuk do t'ju blejë".(Ligji i Përtërirë 28)

1 Këto janë fjalët e besëlidhjes që Zoti i urdhëroi Moisiut të përfundonte me bijtë e Izraelit (Ligji i Përtërirë - Kapitulli 29)

28 Kushdo që shkel ligjin e Moisiut vritet pa mëshirë me deponimet e dy ose tre dëshmitarëve. Hebrenjve - Kapitulli 10

Mbeteria e Zotit ishte zbatimi i ligjeve te Zotit ne toke.

9 Ju, pra, lutuni kështu: "Zoti ynë që je në qiej, u shenjtëroftë emri yt.
    10 Ardhtë mbretëria jote. U bëftë vullneti yt në tokë si në qiell.(Mateu 6)

Urrejtja ndaj paganeve dhe tagrambledhesve dhe lidhja midis .... .

14 Kështu është dëshira e Atit tuaj që është në qiej, që asnjë nga këta të vegjël të mos humbasë".

15 "Por në qoftë se vëllai yt ka mëkatuar kundër teje, shko dhe qortoje vetëm për vetëm; në qoftë se të dëgjon, ti e fitove vëllanë tënd;

16 por në qoftë se nuk të dëgjon, merr me vete edhe një ose dy vetë, që çdo fjalë të vërtetohet nga goja e dy ose tre dëshmitarëve.

17 Në se pastaj refuzon t'i dëgjojë, thuaja kishës; dhe në qoftë se refuzon edhe ta dëgjojë kishën, le të jetë për ty si pagan ose tagrambledhës.

18 Në të vërtetë ju them se gjitha gjërat që do të keni lidhur mbi tokë do të jenë lidhur edhe në qiell; dhe gjitha gjërat që keni zgjidhur mbi tokë do të jenë zgjidhur edhe në qiell.(Mateu18)

17 ``Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t`i shfuqizuar, po për t`i plotësuar.
    18 Sepse në të vërtetë ju them: Deri sa qielli dhe toka, të kalojnë asnjë jotë a asnjë pikë e ligjit nuk do të kalojnë, para se të plotësohet gjithçka.
    19 Ai, pra, që do të shkelë një nga këto urdhërime më të vogla, dhe do t`u ketë mësuar kështu njerëzve, do të quhet më i vogli në mbretërinë e qiejve; kurse ai që do t`i vërë në praktikë dhe do t`ua mësojë të tjerëve, do të quhet i madh në mbretërinë e qiejve. (Mateu 5:17)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 02-06-2006 më 15:24
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Sipas bibles cdo politeist dhe pagan duhet vrare sepse shkel urdherimet e Moisiut .Politeiste jane te gjithe ato qe besojne me shume se nje Zot, pra qe besojne ne filozofite greke, trinine krishtere dhe te gjitha llojet e politeizmit.

Argument per kete eshte

28 Kushdo që shkel ligjin e Moisiut vritet pa mëshirë me deponimet e dy ose tre dëshmitarëve.( Hebrenjve - Kapitulli 10)

Jezusi deklaron per zbatimin e ligjeve te Moisiut

“ Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t’i shfuqizuar, po për t’i plotësuar.” (Mateu 5:17)

4 Atëherë Jezusi i tha: "Ruhu se ia tregon kujt; por shko, paraqitu te prifti, bëj flijimin që ka urdhëruar Moisiu, me qëllim që kjo të jetë dëshmi për ta".(Mateu 8)

Urdherimi i pare Sipas Moisiut ishte Besimi ne nje Zot te vetem.

(Eksodi 20) 1. "Nuk do të kesh perëndi të tjerë para Meje".
    2. "Nuk do të bësh skulpturë ose shëmbëlltyrë të asnjë gjëje.... Nuk do të përkulesh para tyre dhe as do t'i shërbesh".

Urdherimi i pare dhe me i madh sipas Jezusit ishte Besimi ne nje Zot te vetem.

(Markut 12/28-29)Cili është I pari I të gjitë urdhërimeve? 29. Dhe Jezusi iu përgjigj: -Urdhërimi I parë I të gjithëve është: Dëgjo, o Izrael! Zoti, Perëndia ynë është I vetmi Zot.
    40 Nga këto dy urdhërime varet i tërë ligji dhe profetët”.(Mateu 22)

28 Kushdo që shkel ligjin e Moisiut vritet pa mëshirë me deponimet e dy ose tre dëshmitarëve.( Hebrenjve - Kapitulli 10)

Ne kuran

2:193.
    Luftoni ata (idhujtarët) derisa të zhduket propagandimi i idhujtarëve dhe deri sa të aplikohet feja vetëm për All-llahun. E në qoftë se ndalen (nga propaganda dhe lufta), atëherë lereni armiqësinë, përveç atyre që janë zullumqarë.

8:39.
    Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besim i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.

9:29.
    Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 03-06-2006 më 14:02

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Xhamia e Kalase se Rozafes
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Filloi prape lufta ne palestine.Mirepo cthote bibla per hebrejte dhe per ata qe shtypin hebrejte.Ajo permend skllaverine e tyre tek Faraoni por nuk duhet lene pa kujtuar dhe holokausti.

20 Kush i bën flijime një perëndie tjetër, veç Zotit, do të shfaroset.

21 Mos keqtrajto të huajin dhe mos e mundo, sepse edhe ju ishit të huaj në vendin e Egjiptit.
    22 Nuk do të mundosh asnjë grua të ve, as asnjë jetim.

23 Në rast se i mundon ata në një farë mënyre dhe ata bërtasin në drejtimin tim, unë do ta dëgjoj pa tjetër britmën e tyre;

24 do të zemërohem dhe do t'ju vras me shpatë; gratë tuaja do të mbeten të veja dhe bijtë tuaj jetimë
    .

25 Në rast se ti i jep para hua dikujt nga populli yt, të varfrin që është me ty, nuk do ta trajtosh si fajdexhi; nuk do t'i imponosh asnjë kamatë.
    (EKsodi 22)

6 Mos shkel të drejtën e të varfrit tënd në gjyqin e tij.

7 Shmangu nga çdo pavërtetësi; mos vrit të pafajshmin dhe të drejtin, sepse unë nuk do ta fal të ligun.

8 Mos prano asnjë dhuratë, sepse dhurata verbon atë që sheh dhe prapëson fjalët e njerëzve të drejtë.

9 Mos shtyp të huajin, sepse ju e njihni shpirtin e të huajit, sepse keni qenë të huaj në vendin e Egjiptit.(Eksodi 23)

Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar më parë nga ORIONI
    Filloi prape lufta ne palestine.Mirepo cthote bibla per hebrejte dhe per ata qe shtypin hebrejte.Ajo permend skllaverine e tyre tek Faraoni por nuk duhet lene pa kujtuar dhe holokausti.

20 Kush i bën flijime një perëndie tjetër, veç Zotit, do të shfaroset.

21 Mos keqtrajto të huajin dhe mos e mundo, sepse edhe ju ishit të huaj në vendin e Egjiptit.
    22 Nuk do të mundosh asnjë grua të ve, as asnjë jetim.

23 Në rast se i mundon ata në një farë mënyre dhe ata bërtasin në drejtimin tim, unë do ta dëgjoj pa tjetër britmën e tyre;

24 do të zemërohem dhe do t'ju vras me shpatë; gratë tuaja do të mbeten të veja dhe bijtë tuaj jetimë
    .

25 Në rast se ti i jep para hua dikujt nga populli yt, të varfrin që është me ty, nuk do ta trajtosh si fajdexhi; nuk do t'i imponosh asnjë kamatë.
    (EKsodi 22)

6 Mos shkel të drejtën e të varfrit tënd në gjyqin e tij.

7 Shmangu nga çdo pavërtetësi; mos vrit të pafajshmin dhe të drejtin, sepse unë nuk do ta fal të ligun.

8 Mos prano asnjë dhuratë, sepse dhurata verbon atë që sheh dhe prapëson fjalët e njerëzve të drejtë.

9 Mos shtyp të huajin, sepse ju e njihni shpirtin e të huajit, sepse keni qenë të huaj në vendin e Egjiptit.(Eksodi 23)
    Psalmi 15:5
    5 nuk i jep paratë e tij me kamatë dhe nuk pranon dhurata kundër të pafajshmit. Ai që bën këto gjëra nuk do të hiqet kurrë.

Atehere sipas bibles te gjithe Bankat cifute dhe miliaderet cifute te bankave jane te mallkuar dhe duhet te vriten .

Dhiata e vjeter

Dhiata e Re

10 Dhe të gjithë ata që themelohen mbi veprat e ligjit janë nën mallkim, sepse është shkruar: "I mallkuar është kushdo që nuk qëndron në të gjitha ato që shkruhen në librin e ligjit për t'i praktikuar".(Galatsve 3)

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Zbatimi i ligjeve hyjnore dhe mos abrogimi i tyre.

18 Nuk do ta lësh të jetojë shtrigën.(EKsodi 22)

14 Por në rast se nuk më dëgjoni dhe nuk zbatoni në praktikë të gjitha urdhërimet e mia,

15 në rast se përçmoni statutet e mia dhe shpirti juaj hedh poshtë dekretet e mia, duke mos zbatuar në praktikë të gjithë urdhërimet e mia, duke shkelur besëlidhjen time,

16 edhe unë do ta bëj këtë për ju: do të çoj kundër jush tmerrin, ligështimin dhe ethet, të cilët do të konsumojnë sytë tuaj dhe do ta bëj jetën tuaj të meket; dhe do ta mbillni kot farën tuaj, sepse do ta hanë armiqtë tuaj.

17 Do ta kthej fytyrën time kundër jush dhe armiqtë tuaj do t'ju mundin; do të sundoheni prej atyre që ju urrejnë dhe do t'ua mbathni këmbëve pa qenë të ndjekur nga askush.

18 Dhe në qoftë se edhe mbas kësaj nuk më dëgjoni, unë do t'ju dënoj shtatë herë më tepër për mëkatet tuaja.
    23 Dhe në se, me gjithë këto gjëra, nuk do të ndreqeni për t'u kthyer tek unë, por me sjelljen tuaj

24 silleni si armiq të mi, edhe unë do të bëhem armiku juaj, dhe do t'ju godas shtatë herë më tepër për mëkatet tuaja.

25 Dhe do të sjell kundër jush shpatën që do të kryejë hakmarrjen e besëlidhjes sime; ju do të mblidheni në qytetet tuaja, por unë do të dërgoj në mes jush murtajën dhe do të bini në duart e armikut.

33 Do t'ju shpërndaj midis kombeve dhe do të nxjerr shpatën kundër jush; vendi juaj do të shkretohet dhe qytetet tuaja do të jenë të shkretuara.Levitiku - Kapitulli 26

23 Ruhuni se harroni besëlidhjen që Zoti, Perëndia juaj, ka lidhur me ju, dhe bëni ndonjë shëmbëlltyrë të gdhendur në trajtën e çfarëdo gjëje që Zoti, Perëndia yt, e ka ndaluar.

24 Sepse Zoti, Perëndia yt, është një zjarr që të konsumon, një Zot ziliqar.

25 Kur të kesh pjellë bij dhe bij të bijve të tu, dhe të keni banuar për një kohë të gjatë në atë vend, në rast se shthureni dhe sajoni shëmbëlltyra të gdhendura në trajtën e çfarëdo gjëje, dhe bëni të keqen në sytë e Zotit, Perëndisë tuaj, për ta ngacmuar,

26 unë thërres sot për të dëshmuar kundër jush qiellin dhe tokën, se ju do të zhdukeni shpejt plotësisht nga vendi ku shkoni për t'u bërë zotër të tij, duke kaluar Jordanin. Ju atje nuk do t'i zgjatni ditët tuaja, por do të shkatërroheni plotësisht.

27 Dhe Zoti do t'ju shpërndajë midis popujve, dhe nuk do të mbetet nga ju veçse një numër i vogël njerëzish midis kombeve ku do t'ju çojë Zoti.

28 Dhe atje do t'u shërbeni perëndive prej druri e prej guri, të bëra nga dora e njeriut, që nuk shohin, nuk dëgjojnë, nuk hanë dhe nuk nuhasin.Ligji i Përtërirë - Kapitulli 4

11 Prandaj respekto urdhërimet, statutet dhe dekretet që po të jap sot, duke i zbatuar në praktikë.

12 Kështu, në rast se ju keni parasysh këto ligje, i respektoni dhe i zbatoni në praktikë, Zoti, Perëndia juaj, do ta mbajë besëlidhjen me ju dhe dashamirësinë për të cilën u është betuar etërve tuaj.Ligji i Përtërirë - Kapitulli 7

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Islami eshte Beselidhja e Paqes ne Bibel

10 Edhe sikur malet të zhvendoseshin dhe kodrat të luanin nga vendi, dashuria ime nuk do të largohet prej teje as besëlidhja e paqes nuk do të hiqet, thotë Zoti, që ka dhëmbshuri për ty.(Isaia - Kapitulli 54)

Nga Dhiata e Re

36 sipas fjalës që ai u ka dhënë bijve të Izraelit, duke u shpallur Paqen me anë të Jezu Krishtit, .....(veprat e apostujve 10-36)

17 Dhe ai(Jezusi) erdhi për t`ju shpallur Paqen, juve që ishit larg dhe atyre që ishin afër,(Efesianëve 2)

22 Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira.

23 Dhe ai që lindi nga shërbëtorja lindi sipas mishit, por ai që lindi nga e lira lindi për hir të premtimit.

24 Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari.

25 Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme ...(Galatsve 4)

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Nëse do të analizonim biblën fjalë për fjalë do të gjenim më qindra dhe mijëra gabime porse ky nuk është qëllimi ynë.Është e domosdoshme të flasësh për disa gabime të cilat prekin qartë autencitetin e biblës dhe mynyrën e konceptimit të Zotit që jep ajo.

Ai është i cili krijoi qiejt e tokën brenda gjashtë dite (fazave), e Arshi (Froni) i Tij kishte qenë (më parë) mbi ujë,(Hud 7)

Ndryshe nga feja Islame që thotë se froni i Zotit para se të krijohej qiejt dhe toka ishte mbi ujëra ,(Hud 7), bibla e përmend në një mynyrë tjetër duke thënë gabimisht se “Fryma e perëndisë fluturonte mbi ujëra”(Zanafilla 1/3).Në fillim të saj përmendet se gjëja e parë që Krijoi Zoti ishte toka dhe qiejt.Më vonë bibla përmend se Zoti krijoi dritën dhe gabimisht ajo shkruan se mbasi e krijoi dritën Zoti e pa se drita ishte e mirë(Zan 1/3-4).Sipas fesë Islame Zoti i di si janë gjërat para se ti krijoi të mira apo të këqija.Dhe e kundërshton kategorikisht mynyrën që bibla e interpreton sikurse Zoti i njihka gjërat mbasi i krijoka.
    Bibla gjithashtu flet për krijimin e dritës pa përmendur më parë krijimin e diellit dhe yjeve.Ajo flet për ardhjen e mbrëmjes dhe mëgjesit pa përmendur më parë krijimin e diellit.
    Ajo përmend se në ditën e dytë u krijua qieli dhe se krijimi i qiellit ishte për të ndarë ujërat nga ujërat.
    “Pastaj Perëndia tha: "Le të jetë një kupë qiellore mes ujërave, që t'i ndajë ujërat nga ujërat".(Zan1/6)

Se cfarë ujërash do të ndante qielli në këtë verset ështe e paqartë.Më pas bibla thotë se Zotit urdhëron që ujërat të grumbulluan dhe të shfaqet tera.Më pas kjo terë u quajt tokë dhe këto ujëra u quajtën dete.Pastaj sipas biblës u krijuan bimët dhe frutat.Pastaj bibla vazhdon me të njëjtin gabim se mbasi Zoti i krijoi këto i pa se ishin të mira ndërkohë që Zoti si i dituri absolut i dinte se si do të ishin para se ti krijojnte.
    Më pas Bibla përmend krijimin e diellit dhe hënës ,ajo i quan këto të dy ndricues ndërkohë që hëna është vezulluese e dritës ndërsa dielli është ndricues sipas kuranit.Vazhon gabimi biblik se mbasi Zoti i krijoi këto i pa se ishin të mira ndërkohë që Zoti i dinte para se ti krijonte.

Më pas Zoti sipas biblës krijoi kafshët, shpendët, peshqit dhe gjithë krijesat e gjalla.Këto sipas biblës u formuan nga dheu.
    19 Dhe Zoti Perëndi formoi nga dheu tërë kafshët e fushës dhe tërë zogjtë e qiellit(Zanafilla 2/19)

Mbas kësaj Zoti krijoi njeriun.Kjo përmendet në bibël
    26 Pastaj Perëndia tha: "Ta bëjmë njeriun sipas shëmbëlltyrës sonë
    27 Kështu Perëndia krijoi njeriun simbas shëmbëlltyrës së vet(Zanafilla 1/26-27)
    Kuptimi i saj është ndryshe nga kuptimi që i japin disa të krishterë të cilët e marrin këtë argument se meqë Zoti e krijoi njeriun sipas shëmbëltyrës së tij atëherë Jezusi që ishte njeri është dhe Zot.Mirëpo ky verset ka domethënie tjetër.Shëmbëtyra ka kuptimin se disa cilësi në kuptimin gjuhësor tek njeriu janë të njësoj me disa cilësi të Zotit.Ne themi qe Zoti shikon dhe kështu themi dhe për njeriun.Ne themi që Zoti dëgjon por këtë e themi dhe për njeriu.Ne themi që Zoti ka dorë dhe këtë e themi dhe për njeriun në kuptimin gjuhësor.Porse ne kuptimin e realtë ne nuk mund të themi që dora e Zotit është njësoj si dora e njeriut ose shikimi dhe dëgjimi i Zotit është sikurse shikimi i njeriut.Pra kuptimi se njeriu u krijua sipas ishëmbëlltyrës së Zotit do të thotë se tek njeriu gjendet disa cilësi në kuptimin gjuhësor të cilat i ka dhe Zoti porse këto cilësi nuk janë të barabarta në madhësi dhe realitet,Zoti është absolut dhe kështu janë dhe cilësitë e Tij ndërsa njeriu është i kufizuar dhe kështu janë dhe cilësitë e tij.

Gjithashtu në bibël përmendet se Zoti e krijoi njeriun nga toka dhe i dha shpirtin dhe njeriu u bë qënie e gjallë.
    “Atëherë Zoti Perëndi formoi njeriun nga pluhuri i tokës, i fryu në vrimat e hundës një frymë jete, dhe njeriu u bë një qenie e gjallë.”(Zanafilla 2/7)

Zoti i dha pushtet njeriu mbi cdo krijesë në tokë dhe qiell.

Mbasi krijoi tokën dhe qiejt për gjashtë ditë bibla vazhdon të gabojë duke shkruar se:
    2 Ndërkaq ditën e shtatë Perëndia mbaroi veprën që kishte kryer dhe ditën e shtatë u çlodh nga gjithë vepra që kishte kryer”
    3 Dhe Perëndia bekoi ditën e shtatë dhe e shenjtëroi, sepse atë ditë Perëndia u çlodh nga gjithë vepra që kishte krijuar dhe kryer (Zanafill 2/2-3)

Sipas biblës Zoti u çlodh ditën e shtatë ndërkohë që kurani e përmend qartë se Zoti nuk lodhet.

Megjithëse ne folëm se në ditën e dytë sipas biblës u krijuan gjelbërimi, bimët etj bibla më vonë flet se në tokë nuk kishtë asnjë bar dhe shkurre.

11 Pastaj Perëndia tha: "Të mbijë toka gjelbërimin, barërat të nxjerrin farë dhe drurët frutore të japin në tokë një frut që të përmbajë farën e tij, secili simbas llojit të tij". Dhe kështu u bë.
    12 Dhe toka prodhoi gjelbërim, barëra që e bënin farën simbas llojit të tyre dhe drurë që mbanin fruta me farën e tyre brenda, secili simbas llojit të vet.(Zanafilla 1/11-12)

Pra si ka mundësi që bimët dhe drurët u krjuan në fillim pastaj thuhet që toka ska bimë.

5 Nuk kishte ende mbi tokë asnjë shkurrëz në fushë dhe asnjë bar nuk kishte mbirë ende në fushë, sepse Zoti Perëndi nuk kishte hedhur asnjë shi mbi tokën dhe nuk ekzistonte njeriu për të punuar tokën.(Zanafilla 2/5)

Sipas biblës Ademi u vendos ne Eden dhe jo në xhenet.Në këtë vend përmendet guri i Oniksit që mund të jetë guri i zbritur nga xheneti grui Evs.(Zanafilla 2/12,15)

8 Pastaj Zoti Perëndi mbolli një kopsht në Eden, në lindje, dhe vendosi në të njeriun që kishte formuar.
    15 Zoti Perëndi e mori pra njeriun dhe e futi në kopshtin e Edenit, me qëllim që ta punonte dhe ta ruante. .(Zanafilla 2/8,12)

Më pas sipas biblës Ademi ia vuri emrat sendeve dhe kafshëve, ndërsa kurani tregon se emrat e sendeve dhe kafshëve ia mësoi Zoti Ademit (Bekare 2/31).
    Pasi krijoi Ademin Zoti krjoi nga brina e tij Evën.
    22 Pastaj Zoti Perëndi me brinjën që i kishte hequr njeriut formoi një grua dhe e çoi te njeriu.(Zanafilla 2/22)

Mbas kësaj bibla shprehet se të dy Ademi dhe Eva ishin lakuriq.

25 Dhe burri e gruaja e tij ishin që të dy lakuriq dhe nuk kishin turp prej kësaj.(Zanafilla 2/25)

Ndërkohë që këtë gjë më pas bibla thotë se mbas hëngrën pemën e ndaluar pastaj e panë se ishin lakuriq.

7 Atëherë iu hapën sytë të dyve dhe e panë që ishin lakuriq; kështu ata qepën gjethe fiku dhe bënë breza për t'u mbuluar.(Zanafilla 3/6-7)

Kurani ndryshe nga bibla e tregon këtë gjë duke thënë se pjesët e turpshme te Ademit dhe Evës ishin të mbuluara me dritë vezulluese dhe mbasi hënrën pemën e ndaluar drita ju zhduk.

Bibla tregon se mashtruesi i njeriut ishte gjarpëri dhe se ky fliste dhe nuk tregon se çfarë ishte ky gjarpër.Më vonë në fund të biblës tek zbulesa do ta kuptojmë se ky gjarpër ishte Satanai ose Iblisi.

9 Kështu dragoi i madh, gjarpëri i lashtë, që është quajtur djall, edhe Satan, që mashtron gjithë dheun, u hodh mbi tokë; me të u hodhën edhe engjëjt e tij.(Zbulesa 12)

Gjarpri sipas biblës mashtroi vetëm gruan në fillim dhe pastaj gruaja ia dha pemën e ndaluar Ademit.Ai i mashtroi duke i thënë se po ta hanin do të bëheshin të pavdekshmë.Mbasi e hëngrën pemën të dy atëherë i doli në pah lakuriqësia dhe filluan të mbulohen me gjethe.(Zanafilla 3/1-7)

12 Njeriu u përgjigj: "Gruaja që ti më vure pranë më dha nga pema dhe unë e hëngra".
    13 Dhe Zoti Perëndi i tha gruas: "Pse e bëre këtë?". Gruaja u përgjigj: "Gjarpri më mashtroi dhe unë hëngra prej saj". (Zanafilla 3/12-13)

Ndërsa kurani këtë histori e tregon më qartë dhe se sipas Kuranit u mashtrua Ademi në fillim dhe jo gruaja pavarsisht se pemën e hëngrën të dy.

120. Por, atë e ngacmoi djalli duke i thënë: "O Adem, a do të të treoj për pemën e pavdekshmërisë dhe të sundimit të pazhdukshëm!"
    121. Ata të dy hëngrën nga ajo (pemë) dhe që të dy u zhveshën, e ia nisën ta mbulojnë veten e tyre me gjethe që mbldhnin nëpër Xhennet, dh kështu Ademi theu urdhërin e Zotit të ve dhe gaboi.(Taha)

Po djalli i bëri që ata të dy të mashtrohen (Bekare 36)(Araf 20)

Gabimet e biblës vazhdojnë kur ajo tregon për bisedën e Zotit me Ademin dhe Evën.

Së pari ajo e përshkruan Zotin shumë keq duke thënë.

8 Pastaj dëgjuan zërin e Zotit Perëndi që shëtiste në kopsht në flladin e ditës; dhe burri e gruaja e tij u fshehën nga prania e Zotit Perëndi midis pemëve të kopshtit.
    9 Atëherë Zoti Perëndi thirri njeriun dhe i tha: "Ku je?".(Zanafilla 3/8-9)

Zoti është madhështor dhe është larg përshkrimit biblik se shëtiste nëpër kopësht.Gjithashtu Zoti është i dijshëm për gjithçka se ku ndodhet dhe në çfarë gjendje është dhe mynyra e pyetjes “Ku je?” që tregon bibla i jep atij mangësi për të cilat Ai është i pastër dhe absolut në cilësitë e Tij.

Më pas në bibël tregohet dialogu midis Zotit dhe çiftit njerzor dhe mallkimi që Zoti i bën Satanait për shkak të mashtrimit që ai i bëri njeriut dhe se ai(Iblisi) dhe qënia njerzore do të jenë në armiqësi në të gjitha brezat.

14 Atëherë Zoti Perëndi i tha gjarprit: "Me qenë se bëre këtë gjë, qofsh i mallkuar ndër gjithë kafshët dhe tërë bishat e fushave! Ti do të ecësh mbi barkun tënd dhe do të hash pluhur gjithë ditët e jetës sate.
    15 Dhe unë do të shtie armiqësi midis teje dhe gruas, midis farës sate dhe farës së saj; fara e saj do të shtypë kokën tënde, dhe ti do të plagosësh thembrën e farës së saj".
    16 Gruas i tha: "Unë do të shumëzoj në masë të madhe vuajtjet e tua dhe barrët e tua; me vuajtje do të lindësh fëmijë; dëshirat e tua do të drejtohen ndaj burrit tënd dhe ai do të sundojë mbi ty".(Zan 3)

Më pas bibla tregon se Zoti e nxorri gjininë njerzore nga kopështi i Edenit ndryshe nga Kurani kur tregohet se për shkak të ngrënies së Pemës Zoti e zbriti Ademin prej xheneti.Dhe se sipas Islamit Satanai(Iblisi) u mallkua në kohën kur ai nuk iu përkul në formë respketi Ademit mbasi gjithë ëngjëjt iu përkulën.Histori që do ta tregojmë në vijim.

Më pas bibla tregon historinë e Kainit dhe Abilit dhe vrasjen që vëllai i bën vëlliat duke qenë kjo vrasja e parë në gjininë njerzore dhe mëkati i dytë mbas mosbindjes së Zotit për mos ngrënë pemën e ndaluar me të cilën u mashtro shejtani.(Zanafilla 4/1-25)

Në përmendjen që bibla i bën pasardhësve të ademit ajo përmend vetëm pasrdhësit e Kainit dhe Sethit prej të cilit ka prejardhjen i dërguari i Zotit Nuh(Noe).

Një gabim biblik tregohet kur flitet për Enokun dhe Zotin.

22 Mbas lindjes të Methuselahut, Enoku eci me Perëndinë treqind vjet dhe pati bij e bija të tjerë.
    24 Pra Enoku eci me Perëndinë, por nuk u gjend më, sepse Perëndia e mori me vete.(Zanafilla 5/22.24)
    Noeu eci me Perëndinë.(Zanafilla 6/9)

Sikurse e theksuam dhe më parë bibla e përshkruan Zotin me cilësi njerzore duke thënë shëtiste, ecte, dhe më pas vjen pendohet.Zoti është i pastër nga këto mangësi që ia vendosin njerzit.
    Gjitashtu bibla i quan djemtë si bij të Zotit ndërsa vajzat si bijat e njerzve.

2 djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që i zgjodhën vetë.
    4 Kishte gjigantë mbi tokë në ato kohë, madje edhe më vonë, kur bijtë e Perëndisë iu afruan bijave të njerëzve dhe këto u lindën atyre fëmijë. Ata janë heronjtë që jetuan në kohët e lashtësisë, janë njerëzit e famshëm të këtyre kohëve.(Zanafilla 6)

Zoti nuk ka fëmijë bij ose bija ndoshta këtu është në kuptimin gjuhësor sikurse themi shtëpia e Zotit për të personifikuar vendin ku adhurohet Zoti dhe jo vendin ku ai qëndron.Sikurse themi toka e Zotit, njeriu i Zotit etj.Pra fjala bij nuk ka kuptim real prandaj shprehja e përdorur nuk është e saktë në kuptimin domethënës.

Vazhdon bibla të shkruaj gabim kundër madhështisë së Zotit duke thënë.

6 Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.
    7 Kështu Zoti tha: "Unë do të shfaros nga faqja e dheut njeriun që kam krijuar, duke filluar nga njeriu deri te kafshët, te rrëshqanorët, te zogjtë e qiellit, sepse pendohem që i kam krijuar".(Zan 6)

Kjo është gjëja më e ulët që i thuhet Zotit .Pse do pendohesh Zoti mbasi e krijoi njeriun.Pse nuk e dinte Zoti se çfarë do bëntë njeriu dhe trashgimtarët e tij?Për Zotin nuk ka të shkuar të tashme dhe të ardhme.Ai e di çdo gjë para se ta krijoi.Njeriu pendohet kur zhgënjehet nga puna e tij e keqe.Ndërsa Zotit nuk ka pse të zhënjehet sepse ai e dinte se natyra njerzore është gabimtare dhe mëkatare.Prandaj vlen për tu theksuar se Zoti i vërtetë nuk i meriton këto fjalë dhe cilësi të cilat ia atribon bibla, e cila padyshim nga shtremëbërime dhe është shkruar nga dora njerzore pa qenë në kujdesin Zotit.Biles dhe Zanafilla dhe shumë pjësë të biblës janë transmetime gojore nga brezi në brez dhe nuk ekziston për to ndonjë material i shkruar.

Noe ose Nuhu ishte i dërguari i parë në rruzullin tokësor.

Mbasi në tokë u hap e keqa atëherë Zoti e urdhëroi Nuhun që të ndërtonte arkën e cila do ta shpëtontë atë dhe pasardhësit e tij bashkë më qëniet e tjera.Nuhu është i dërguari i parë që i erdhi shpallje hyjnore për ti tërhequr vërejtjen populit të tij.

18 Por unë do të caktoj besëlidhjen time me ty dhe ti do të futesh në arkën: ti, fëmijët e tu, gruaja jote dhe gratë e bijve të tu.(Zanafilla 6/18)

Gjithashtu në kohën e Nuhut ndodhi dënimi i parë masiv njerëzor kur botën e përmbyti uji.

23 Dhe të gjitha gjallesat që ishin mbi faqen e dheut u shfarosën: duke filluar nga njeriu deri te bagëtia, te gjarpërinjtë dhe zogjtë e qiellit; ato u shfarosën nga toka dhe shpëtoi vetëm Noeu bashkë me ata që ishin me të në arkë.24 Dhe ujërat mbuluan tokën ... (Zanafilla 7/23/24)

Më pas mbasi uji ra nga niveli i tij lartë Nuhu ndërtoi një altar dhe bëri kurban për Zotin.

20 Atëherë Noeu ndërtoi një altar për Zotin, mori nga çdo lloj kafshësh dhe zogjsh të pastër dhe ofroi fli mbi altarin.(Zanafilla 8/20)

Zoti i vendosi rregull Nuhut që të përdori mirësitë e Zotit në toka, bimët,frutat, kafshët dhe se gjakun e tyre mos ta përdori si ushqim.

4 por nuk do ta hani mishin me gjallërinë e tij, domethënë me gjakun e tij.(Zanafilla 9/4)

Zoti do ti kërkojë njeriut llogari për jetën e tij dhe mirësitë që ai ka shfrytëzuar.

5 Unë do të kërkoj sigurisht llogari për gjakun e jetëve tuaja dhe këtë do t'ia kërkoj çdo kafshe dhe njeriu. Do t'i kërkoj llogari për jetën e njeriut dorës së çdo vëllai të njeriut.(Zanafilla 9/5)

Zoti e ndaloi vrasjen e njeriut dhe për këtë vendosi ligjin me vdekje.

6 Cilido që derdh gjakun e një njeriu, gjaku i tij do të derdhet nga një njeri, sepse Perëndia e ka krijuar njeriun simbas shëmbëlltyrës së tij.(Zanafilla 9/6)

Pra Zoti cakton shpalljen hyjnore për Nuhun dhe se zbatimi i saj nuk do të sjell asnjë dënim prej Zotit më të kundërt Zoti do të sjellë shkatarrime dhe dënime.

8 Pastaj Perëndia u foli Noeut dhe bijve të tij që ishin bashkë me të, duke thënë:
    9 "Sa për mua, unë caktoj besëlidhjen time me ju dhe me brezin që vjen pas jush,
    10 dhe me gjithë gjallesat që janë me ju: zogj, bagëti dhe tërë kafshët e tokës që janë me ju, duke filluar nga tërë ata që kanë dalë nga arka dhe deri te tërë kafshët e tokës.
    11 Unë e caktoj besëlidhjen time me ju: asnjë lloj mishi nuk do të shfaroset më nga ujërat e përmbytjes, dhe nuk do të ketë më përmbytje për të shkatërruar tokën".
    12 Pastaj Perëndia tha: "Kjo është shenja e besëlidhjes që unë përfundoj midis meje dhe jush, me të gjitha qeniet e gjalla që janë me ju, me të gjithë brezat e ardhshëm.(Zanafilla 9)

Vzhdon bibla me gabimet e saj ndaj konceptimit të Zotit dhe atribimit ndaj profetëve vepra të cilat ata nuk i kanë kryer pasi kanë qenë të ruajtur prej Zotit.

14 Dhe kur të sjell re mbi tokën, do të ndodhë që harku të shfaqet në retë;
    15 dhe unë do të kujtohem për besëlidhjen time midis meje dhe jush .... .
    unë do ta shikoj për të kujtuar besëlidhjen e përjetshme ... .(Zanafilla 9/14-16)

Fjala kujtesë i atribohet njeriut pasi ajo ëstë antonimi i harresës dhe se njeriu kujtohet kur harron dicka.ndërsa Zoti nuk ka nevojë të kujtohet sepse ai nuk harron.Pra shprehja e përdorur nga shkruesit e biblës është e gabuar.

Po kështu llogjika e besimtarit nuk e pranon këtë cilësi për një profet të Zotit i cili dehet dhe zhvishet lakuriq.

20 Më vonë Noeu, që ishte bujk, filloi të mbjellë një vresht;21 dhe piu verë e u deh, dhe u zhvesh në mes të çadrës së tij.(Zanafilla 9/20-21)

Më vonë tek pasardhësit e Nuhut(Noeut) përmendet profeti Abraham , kulla Babelit, sundimtari Nemrod, shumimi i gjuhëve njerzore etj.

8 Kushit i lindi Nimrodi, që filloi të jetë një njeri i fuqishëm mbi tokë.
    9 Ai qe një gjahtar i fuqishëm para Zotit; prandaj thuhet: "Si Nimrodi, gjahtari i fuqishëm para Zotit".
    10 Dhe fillimi i mbretërimit të tij qe Babeli, Ereku, Akadi dhe Kalmehu në vendin e Shinarit.(Zanafilla 10/8-10)

Kulla e Babelit dhe gjuhët e popujve.
    1 Por tërë toka fliste të njëjtën gjuhë dhe përdorte të njëjtat fjalë.
    3 Dhe i thanë njëri tjetrit: "O burra, të bëjmë tulla dhe t'i pjekim me zjarr!". Dhe përdorën tulla në vend të gurëve dhe bitum në vend të llaçit.

4 Dhe thanë: "O burra, të ndërtojmë për vete një qytet dhe një kullë maja e së cilës të arrijë deri në qiell, dhe t'i bëjmë një emër vetes që të mos shpërndahemi mbi faqen e tërë dheut".
    6 Dhe Zoti tha: "Ja, ata janë një popull i vetëm dhe kanë të gjithë të njëjtën gjuhë; dhe kjo është ajo që ata filluan të bëjnë; tani asgjë nuk ka për t'i penguar ata të përfundojnë atë që kanë ndërmend të bëjnë. 9 Prandaj këtij vendi iu dha emri i Babelit, sepse Zoti aty ngatërroi gjuhën e tërë dheut dhe i shpërndau mbi tërë faqen e dheut.(Zanafilla11/4-9)

Diku aty përmendet dhe dy emra të cilat na përngjasojnë me dy emra të njohura të ceremonisë së Haxhit.

28 Obali, Abimaeli, Sheba,
    29 Ofiri, Havilahu dhe Jobabi. Tërë këta qenë bij të Joktanit.
    30 Dhe vendbanimi i tyre qe mali lindor, nga Mesha deri në Sefar.(Zanafilla 10/28-30)

Vlen për tu theksuar se në këtë verset përmendet dhe Sheba ndoshta prej tij ka marrë emrin Beer-Sheba. Të cilën do ta përmendim më poshtë.

Abrahami
    Abrahami nuk ishte jehudi.Sipas biblës ai ishte biri i Terahut i cili pati tre femije.Abrahamin,Nahori dhe Harani.Harani kishte si femijë profetin Lot.Tek Zanafilla 11/27-28 tregohet se Abrahami ishte nga Uji i Kaldeasve i cili i bie ne Mesopotami.Me pas Abrahami sipas bibles transferohet për në vendin e Kananëve, mirëpo një farë kohë qëndroi në Haran.(Zanafilla 11/31).Abrahami ndërtoi disa altare.(Zanafilla 12/7-8 dhe 13/18) dhe thirri emrin e Zotit në vendin ku kishte ndërtuar këto Altare.(Zanafilla 12/8 dhe 13/4)Mbasi Abrahami arriti në Kanan në të cilin iu dha dhe premtimi për ta poseduar si vend.(Zanafilla 13/15).Abrahami si profet i Zotit luftoi për të çliruar nipin e tij Lotin i cili ishte zënë rob.

14 Kur Abrami mësoi se vëllai i tij ishte zënë rob, ai armatosi njerëzit e stërvitur, shërbyes të lindur në shtëpinë e tij, gjithsej treqind e tetëmbëdhjetë veta dhe i ndoqi mbretërit deri në Dan.
    15 Ai i ndau forcat e tij kundër tyre natën, dhe me shërbyesit e tij i sulmoi dhe i ndoqi deri në Hobah, që ndodhet në të majtë të Damaskut.
    16 Kështu ai rimori tërë pasurinë dhe solli me vete edhe Lotin, të vëllanë, dhe tërë pasurinë e tij, si edhe gratë dhe popullin.(Zanafilla 14/14-15)

Mbas luftës Abrahami i dha plaçkë lufte Mbretit të Salemit 1/10.(Zanafilla 14/20)
    Më vonë Zoti bëri një besëlidhje me Abrahamin duke i premtuar si vend nga përroi i Egjiptit e deri në lumin Eufrat.(Zanafilla 15/18)

Abrahami ishte i martuar me Sarën të cilët udhëtuan për në Egjipt mbas zisë së bukës që ra.(Zanafilla12/10).Mbas mrekullisë që pësoi Faraoni për të mos e prekur Sarën ai i dhuroi asaj dhe Abrahamit shumë dhurata dhe ndër to një Shërbyese, e cila quhej Agar.Mbasi Sara nuk linde dhe ishte sterile atëherë ajo ia dha burrit të saj Abrahamit shërbëtoren e saj, Agarin për grua.Kështu që Abrahami e la shtatzënë Agarin gruan egjyptase.Kur Agari e kuptoi se ishte me barrë sipas Sarës në biblël përmendet pretendimi i Sarës se ajo e përbuzi dhe kështu Sara u zemrua dhe i tha Abrahamit për këtë.Abrahami i la liri veprimi.Ndërkohë që Sara u soll në mynyrë të ashpër ndaj Agarit dhe ajo donte të largohej prej saj.Një Ëngjëll i Zotit i premtoi Agarit s`e pasardhësit e saj do të shumohen dhe do të lindësh një djalë të cilin do ta quash Ismael.(Zanafilla 16/10)

11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd; (Zanafilla 16/11)

Ndoshta Sara kishte abuzuar me të dhe e kishte akuzuar pa të drejtë prandaj Zoti ia mori parasysh hidhërimin e saj.Kur lindi Ismaeli Abrahami ishte në moshën 86 vjecare.

16 Abrami ishte tetëdhjetë e gjashtë vjeç, kur Agari lindi Ismaelin për Abramin. (Zanafilla 16/16)

Zoti bëri katër premtime me Abrahamin.Dy premtime për dy vende për trashëgimtarët e tij dhe dy premtime për dy pasardhësit e tij.

18 Po atë ditë Zoti bëri një besëlidhje me Abramin duke i thënë: "Unë u jap pasardhësve të tu këtë vend, nga përroi i Egjiptit deri në lumin e madh, lumin e Eufratit (Zanafilla 15/18)

Kjo bëhesh fjalë për vendin e pasardhësve të Ismaelit të cilin dhe iu lajmërua nga Zoti.

4 Atëherë fjala e Zotit iu drejtua duke i thënë: "Ai nuk do të jetë trashëgimtari yt(Elizeri i Damaskut shërbyesi Abrahamit), por ai që ka për të dalë nga të përbrendshmet e tua do të jetë trashëgimtari yt".

5 Pastaj e çoi jashtë dhe i tha: "Vështro me kujdes qiellin dhe numëro yjet, në rast se mund t'i numërosh", pastaj shtoi: "Kështu kanë për të qenë pasardhësit e tu".(Zanafilla 15/4-5)

Pikërisht këtë premtim Ëngjëlli ia tregoi për Ismaelin.

10 Pastaj Engjëlli i Zotit shtoi: "Unë do t'i shumëzoj fort pasardhësit e tu aq sa të mos mund të llogariten për shkak të numrit të tyre të madh".
    11 Engjëlli i Zotit i tha akoma: "Ja, ti je me barrë dhe do të lindësh një djalë dhe do ta quash Ismael, sepse Zoti mori parasysh hidhërimin tënd;(Zanafilla 16/10-11)

Më vonë Zoti i premtoi Abarahamit se do ti jepte trashëgim për pasardhësit e tij edhe vendin e Kananëve.

8 Dhe ty dhe pasardhësve të tu pas teje, do t'u jap vendin ku ti banon si një i huaj: tërë vendin e Kanaanëve, në pronësi për gjithnjë; dhe do jem Perëndia i tyre".

9 Pastaj Perëndia i tha Abrahamit: "Nga ana jote, ti do ta respektosh besëlidhjen time, ti dhe pasardhësit e tu, nga një brez në tjetrin.(Zanafilla 17/8-9)

Pastaj i premton për pasardhësin e tij Isakun.

16 Dhe unë do ta bekoj dhe do të bëj që ajo të të japë edhe një bir; po, unë do ta bekoj dhe prej saj do të lindin kombe; mbretër popujsh do të dalin prej saj".
    17 Atëherë Abrahami u shtri me fytyrën ndaj tokës dhe qeshi; dhe tha në zemër të tij: "A do të lindë vallë një fëmijë nga një njeri njëqindvjeçar? Dhe do të lindë Sara që është nëntëdhjetë vjeç?".
    19 Por Perëndia u përgjegj: "Jo, por Sara gruaja jote do të lindë një bir, dhe ti do ta quash Isak; dhe unë do të caktoj besëlidhjen time me të, një besëlidhje të përjetshme me pasardhësit e tij. (Zanafilla 17/16, 19)

Gjithashtu bibla tregon se kushti për Besëlidhjen midis Zotit dhe pasardhësve të Abarahamit do të ishte rrethprerja(synetlluku) dhe respketimi i ligjeve të Zotit.

9 Pastaj Perëndia i tha Abrahamit: "Nga ana jote, ti do ta respektosh besëlidhjen time, ti dhe pasardhësit e tu, nga një brez në tjetrin.
    10 Kjo është besëlidhja ime që ju do të respektoni midis meje edhe jush, si dhe pasardhësve të tu pas teje: çdo mashkull që ndodhet midis jush do të rrethpritet.
    11 Dhe do të rrethpriteni në mishin e prepucit tuaj; dhe kjo do të jetë një shenjë e besëlidhjes midis meje dhe jush.(Zanafilla 17/9-11)

Dhe ishte Ismaeli dhe Abrahami ai që ë zbatoi këtë Besëlidhje të parën dhe Zoti i premtoi se prej Ismaelit do të lindë një komb i madh.

20 Sa për Ismaelin, unë ta kam plotësuar dëshirën. Ja unë do ta bekoj, do ta bëj të frytshëm dhe do ta shumoj fort. Ai do të bëhet babai i dymbëdhjetë princërve, dhe unë do të bëj prej tij një komb të madh.(Zanafilla 17/20)

Pastaj Abarahami i mori pasardhësit dhe u bënë sunet(rrethprenë).

23 Atëherë Abrahami mori Ismaelin, djalin e tij, të gjithë ata që kishin lindur në shtëpinë e tij dhe tërë ata që kishte blerë me paratë e veta, tërë meshkujt e shtëpisë së Abrahamit dhe, po atë ditë,
    24 Por Abrahami ishte nëntëdhjetë e nëntë vjeç kur u rrethpre në mishin e prepucit të tij.
    25 Dhe Ismaeli, biri i tij, ishte trembëdhjetë vjeç kur u rrethpre në mishin e prepucit të tij.
    26 Po atë ditë u rrethprenë Abrahami dhe Ismaeli, biri i tij.(Zanafilla /17/23-26)

Një tjetër gabim biblik përvec kronologjisë së ngjarjeve, ku shkuarja në Egjipt mbas zisë dhe ndodhia e me Abilemelun i cili donte të merrte Sarën për grua është e njëjta kohë.Ndërkohë që bibla i trajton në kohë të ndryshme .Gjithashtu Agari qe dhuratë nga faraoni i Egjiptit për shkak të ngacmimit që ai i bëri Sarës.Ndërsa bibla këtë e trajton si problem mbas lindjes së Ismaelit.Gjithashtu bibla e thotë se Sara ishte motra e Abarahamit prej babai.Pra këtu ka vende për aludim gabimesh.

11 Abrahami u përgjegj: "E bëra sepse thoja me veten time: "Sigurisht, në këtë vend nuk kanë frikë nga Perëndia; dhe do të më vrasin për shkak të gruas sime".
    12 Përveç kësaj ajo është në të vërtetë motra ime, bijë e babait tim, por jo bijë e nënës sime; dhe pastaj u bë gruaja ime.(Zanafilla 20/11-12)

Mbas dënimit të popullit të Sodomës dhe Gomorrës Abraahmi lindi Isakun të cilin e bëri sunet.

2 Dhe Sara u ngjiz dhe lindi një djalë me Abrahamin në pleqërinë e tij, në kohën e caktuar që Perëndia i kishte thënë.
    3 Dhe Abrahami ia vuri emrin Isak birit që i kishte lindur dhe që Sara kishte lindur.
    4 Pastaj Abrahami e rrethpreu birin e tij Isak kur ishte tetë ditësh, ashtu siç e kishte urdhëruar Perëndia.
    5 Por Abrahami ishte njëqind vjeç, kur i lindi biri i tij Isaku.(Zanafilla 21/2-5)

Mbas lindjes së Isakut Sara bëhet xheloze ndaj Agarit dhe birit të saj Ismaelit.Prandaj ai i kërkon Abrahamit që ta largoj atë.

10 Atëherë ajo i tha Abrahamit: "Përzëre këtë shërbyese dhe birin e saj, sepse i biri i kësaj shërbyese nuk duhet të jetë trashëgimtar me birin tim, me Isakun".(Zanafilla 21/10)

Kjo xhelozi e shprehur me fjalë nuk i pëlqeu Abarahamit.Por Zoti e këshilloi që të mos mërzitej sepse cdo gjë ka urtësinë e saj.

11 Kjo gjë s'i pëlqeu aspak Abrahamit, për shkak të djalit të tij.
    12 Por Perëndia i tha Abrahamit: "Mos u hidhëro për shkak të djalit dhe të shërbyeses sate; dëgjo tërë ato që të thotë Sara, sepse nga Isaku do të dalin pasardhës që do të mbajnë emrin tënd.
    13 Edhe nga djali i kësaj shërbyeses unë do të bëj një komb, sepse është një pasardhës i yt".( (Zanafilla 21/11-13)

Zoti e quan Ismaelin pasardhësin e Abrahamit dhe largimi i tij ishte urtësi e Zotit për të formuar një komb tjetër .

13 Edhe nga djali i kësaj shërbyeses unë do të bëj një komb, sepse është një pasardhës i yt".(Zanafilla 21/13)

Abrahami e ndihmoi që të përgatisi rrobat Agarin për ta lënë nën urtësinë e Zotit sikurse Nëna e Musait la djalin e saj në lumë nën ruajtjen e Zotit.Duke ecur në shkretëtirën e Beer Shebës djali e zu etja dhe filloi të qajë.

14 Abrahami u ngrit herët në mëngjes, mori bukë dhe një calik ujë dhe ia dha Agarit; vuri gjithçka mbi shpatullat e saj dhe e nisi bashkë me fëmijën. Kështu ajo u nis dhe filloi të bredhë nëpër shkretëtirën e Beer-Shebas.
    15 Kur uji i calikut mbaroi, ajo e vuri fëmijën poshtë një kaçubeje.
    16 Dhe shkoi e u ul përballë tij, në një largësi sa një goditje me hark, sepse thoshte: "Nuk dua ta shoh fëmijën të vdesë!" Kështu ajo u ul përballë tij, ngriti zërin dhe qau.
    17 Dhe Perëndia dëgjoi zërin e djaloshit dhe engjëlli i Perëndisë thirri Agarin nga qielli dhe i tha: "Çfarë ke, Agar? Mos ki frikë, se Perëndia ka dëgjuar zërin e djaloshit aty ku ndodhet.
    18 Çohu, çoje djaloshin dhe mbaje fort me dorën tënde, sepse unë do të bëj prej tij një komb të madh".
    19 Atëherë Perëndia ia hapi sytë dhe ajo pa një pus uji: kështu vajti të mbushë calikun me ujë dhe i dha të pijë djaloshit.
    20 Dhe Perëndia ishte me djaloshin; ai u rrit, banoi në shkretëtirë dhe u bë shenjëtar harku.
    21 Ai banoi në shkretëtirën e Paranit dhe nëna e tij e martoi me një grua nga Egjipti.(Zanafilla 21/14-21)

Megjithëse bibla nuk e përmend tekstualisht porse Abrahami shkoi tek Agari dhe Ismaeli më vonë për të parë djalin e tij.Këtë e dëshmon dhe vetë bibla.

25 Pastaj Abrahami e qortoi Abimelekun për shkak të një pusi uji që shërbyesit e Abimelekut e kishin shtënë në dorë
    26 Abimeleku tha: "Unë nuk e di se kush e ka bërë këtë gjë; ti vetë nuk ma ke njoftuar dhe unë vetëm sot dëgjova të flitet për këtë ngjarje".
    27 Atëherë Abrahami mori dele dhe qe dhe ia dha Abimelekut; dhe të dy lidhën aleancë.
    28 Pastaj Abrahami vuri mënjanë shtatë qengja femër të kopesë.
    29 Dhe Abimeleku i tha Abrahamit: "Ç'kuptim ka ajo që ke vënë shtatë qengja mënjanë?".
    30 Abrahami u përgjegj: "Ti do t'i pranosh nga dora ime këto shtatë qengja, me qëllim që kjo të më vlejë si dëshmi që unë e kam hapur këtë pus".
    31 Prandaj ai e quajti këtë vend Beer-Sheba, sepse aty që të dy ishin betuar.
    32 Kështu lidhën aleancë në Beer-Sheba. Pastaj Abimeleku dhe Pikoli, kreu i ushtrisë të tij, u ngritën dhe u kthyen në vendin e Filistejve. .(Zanafilla 21/25)

Abrahami ndërtoi bashkë me Ismaelin Qaben e madhnueshme.Bibla këtë fakt nuk e thotë tekstualisht mirëpo faktet sikurse i përmendëm më lart në lidhje me ndërtimet e tempujve nga Abrahami janë të qartë.Ja si vijojnë.

7 Atëherë u shfaq Zoti përpara Abramit dhe i tha: "Unë do t'ja jap këtë vend pasardhësve të tu". Atëherë Abrami i ndërtoi aty një altar Zotit që i ishte shfaqur.
    8 Së këtejmi u zhvendos drejt malit në lindje të Bethelit dhe ngriti çadrat e tij, duke pasur Bethelin në jug dhe Ainë në lindje; dhe ndërtoi aty një altar kushtuar Zotit dhe i bëri thirrje emrit të Zotit. (Zanafilla 12/7-8)

Më pas ndërtoi dhe një altar tjetër
    18 Atëherë Abrami i ngriti çadrat e tij dhe vajti të banojë në liset e Mamres, që ndodhen në Hebron; dhe aty ndërtoi një altar kushtuar Zotit.(Zanafilla 13/8)

Bibla ka pësuar disa ndryshime të cilat fort mirë mund ti vërejë cdo kush ku thotë “që ndodhen në Hebron”. Fjala Hebron është emërtim i mëvonshëm vendit mirëpo kjo duket dhe nga mynyra se si shprehet treguesi i ngjarjes.

Megjithatë pavarsisht ndryshimeve biblike me dashje nga hebrejtë shenjat për Qaben e madhnueshme kanë ngelur në bibël.Tempulli i parë që ndërtoi Abrahami është Qabja pavarsisht shtrembërimeve biblike.

8 Së këtejmi u zhvendos drejt malit në lindje të Bethelit dhe ngriti çadrat e tij, duke pasur Bethelin në jug dhe Ainë në lindje; dhe ndërtoi aty një altar kushtuar Zotit dhe i bëri thirrje emrit të Zotit. (Zanafilla 12/7-8)
    Më vonë vetë bibla e tregon se ky Abrahami i bëri thirrje emrit të Zotit.Është pikërisht në vendin ku ishte Agari dhe Ismaeli.

33 Pastaj Abrahami mbolli një marinë në Beer-Sheba dhe aty thërriti emrin e Zotit, Perëndi i përjetësisë.(Zanafilla 21/33)

Pra hebrejtë i kanë fshehur shumë emra duke e ndryshuar biblën vetëm për vetëm që të mos dali e vërteta.Mirëpo Qabja e cila ndodhet në arabi përmendet dhe në dhiatën e re.

22 Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira.
    23 Dhe ai që lindi nga shërbëtorja lindi sipas mishit, por ai që lindi nga e lira lindi për hir të premtimit.
    24 Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari.
    25 Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme ...(Galatsve 4/22-25)

Pra Besëlidhja e Zotit do të lidhje me Ismaelin dhe pasardhësit e tij dhe në Mekën e madhëruar e cila ndodhet në Arabi.

"Me te vërtetë:Shtepia e pare, (Xhamia) e ndertuar për njerëz, është ajo qe u ngrit në Beke( MEKKA) e dobishme, udherrefyese për mbarë njerezimin.". Surah 3:96.

Po kështu hebrejtë për të ndryshuar bekimin e Ismaelit nga Zoti dhe sprovën e tij për tu bërë Kurban nga xhelozia e ndryshuan emrin e tij duke vënë emrin e Isakut prej të cilit kanë prejardhjen.Mirëpo pavarsisht ndryshimit të emrit shenjat historike dhe gjuhësore tregojnë se ai ka qenë Isameli.

1 Mbas këtyre gjërave Perëndia e vuri në provë Abrahamin dhe i tha: "Abraham!" Ai u përgjegj: "Ja ku jam".
    2 Dhe Perëndia tha: "Merr tani birin tënd, birin tënd të vetëm, atë që ti do, ...., shko në vendin e Moriahve dhe sakrifikoje në një nga malet që do të të tregoj".(Zanafilla22/1-2)

Pikërisht Ismaeli ishte biri i vetëm Abrahmit dhe këtë e kishte miratuar dhe Zoti.

10 Atëherë ajo i tha Abrahamit: "Përzëre këtë shërbyese dhe birin e saj, sepse i biri i kësaj shërbyese nuk duhet të jetë trashëgimtar me birin tim, me Isakun".11 Kjo gjë s'i pëlqeu aspak Abrahamit, për shkak të djalit të tij.(Zanafilla 21/10/11)
    26 Po atë ditë u rrethprenë Abrahami dhe Ismaeli, biri i tij(zanafilla 17/26)
    13 Edhe nga djali i kësaj shërbyeses unë do të bëj një komb, sepse është një pasardhës i yt".(Zanafilla 21/13)

Megjithëse cifutët e kanë ndryshuar emrin e Ismaelit me emrin e Isakut ato sduhet të harrojnë se Zoti e dinte se kur ti drejtohej Abrahamit dhe ai të kishte dy fëmijë, nuk do ti thoshte kurrë: “Merr tani birin tënd, birin tënd të vetëm”.
    Kjo tregon se në kohën e sprovës së Abrahamit , ai kishte vetëm një fëmijë Ismaelin dhe jo dy prandaj shprehja nga Zoti iu është drejtuar “Birin tënd të vetëm”.Këtë e përfocon dhe verseti tjetër biblik.

9 Kështu arritën në vendin që Perëndia i kishte treguar dhe atje Abrahami ndërtoi altarin dhe sistemoi drutë; pastaj e lidhi Isakun, birin e tij, dhe e vendosi mbi altar sipër druve.
    10 Pastaj Abrahami shtriu dorën dhe mori thikën për të vrarë të birin.
    11 Por Engjëlli i Zotit thirri nga qielli dhe i tha: "Abraham, Abraham!". Ai u përgjegj: "Ja ku jam".
    12 Engjëlli i tha: "Mos e zgjat dorën kundër djalit dhe mos i bëj asnjë të keqe. Tani e di mirë që ti i trembesh Perëndisë, se nuk më ke refuzuar birin tënd, të vetmin bir që ke".
    13 Atëherë Abrahami ngriti sytë dhe shikoi; dhe ja prapa tij një dash i zënë për brirësh në një kaçube. Kështu Abrahami shkoi, mori dashin e tij dhe e ofroi si sakrificë në vend të të birit.
    14 Dhe Abrahami e quajti këtë vend Jehovah Jireh. Prandaj edhe sot e kësaj dite thuhet: "Do të furnizohet mali i Zotit".
    15 Engjëlli i Zotit e thirri për të dytën herë Abrahamin nga qielli dhe tha:
    16 "Unë betohem për veten time, thotë Zoti, se ti e bëre këtë dhe nuk kurseve tët bir, të vetmin bir që ke,
    17 Unë me siguri do të të bekoj fort dhe do të shumoj pasardhësit e tu si yjet e qiellit dhe si rëra që ndodhet në brigjet e detit dhe trashëgimtarët e tu do të zotërojnë portat e armiqve të tij.
    18 Dhe tërë kombet e tokës do të bekohen te pasardhësit e tu, sepse ti iu binde zërit tim".
    19 Pastaj Abrahami u kthye te shërbëtorët e tij, ata u ngritën dhe shkuan bashkë në Beer-Sheba. Dhe Abrahami zuri vend në Beer-Sheba. (Zanafilla 22/9-19)

Pra dhe këtu përmdendet qartë nga ana gjuhësore dhe ajo historike kohore se Abrahami në kohën e sprovës së tij kishte vetëm një fëmijë, Ismaelin.Fjala e përmendur “të vetmin bir që ke” e tregon qartë këtë.Cdo aludim tjetër është i gabuar sikruse është dhe shtrembërimi i qëllimshëm i biblës nga ana e hebrejve për shkak të xhelozisë së tyre.Sepse nuk do kishte mundesi qe i njejti engjell te thote te vetmin bir qe ke dhe po ky engjell te gabonte .

Gjithashtu dhe premtimi për bekimin se:” Unë me siguri do të të bekoj fort dhe do të shumoj pasardhësit e tu si yjet e qiellit” është premtimi që ju bë Abarahamit kur ai nuk kishte fëmijë fare dhe se i tha Zotit se ai nuk dëshirontë që pasardhësi i tij të ishte Elizeu i Damaskut një njeri i huaj i lindur në shtëpinë e tij por që skishte lidhje trashëgimie më Abrahamin.Patsaj Zoti i premtoi se ai së shpejti do të linde një fëmijë.Dhe ky ishte Ismaeli.

2 Po Abrami i tha: "Zot, Perëndi, çfarë do të më japësh, sepse unë jam pa fëmijë dhe trashëgimtari i shtëpisë sime është Eliezeri i Damaskut?".
    3 Pastaj Abrami shtoi këto fjalë: "Ti nuk më ke dhënë asnjë pasardhës; dhe ja, një i lindur në shtëpinë time do të jetë trashëgimtari im".
    4 Atëherë fjala e Zotit iu drejtua duke i thënë: "Ai (Elizeu i Damaskut) nuk do të jetë trashëgimtari yt, por ai që ka për të dalë nga të përbrendshmet e tua do të jetë trashëgimtari yt".
    5 Pastaj e çoi jashtë dhe i tha: "Vështro me kujdes qiellin dhe numëro yjet, në rast se mund t'i numërosh", pastaj shtoi: "Kështu kanë për të qenë pasardhësit e tu".(Zanafilla 15/2-5)

18 Po atë ditë Zoti bëri një besëlidhje me Abramin duke i thënë: "Unë u jap pasardhësve të tu këtë vend, nga përroi i Egjiptit deri në lumin e madh, lumin e Eufratit (Zanafilla 15/18)

Dhe në realitet kjo ndodhi

12 Tani këta janë pasardhësit e Ismaelit, bir i Abrahamit, që egjiptasja Agar, shërbëtorja e Sarës, i kishte lindur Abrahamit.
    13 Këta janë emrat e bijve të Ismaelit, simbas emrit të brezave të tyre: Nebajothi, i parëlinduri i Ismaelit; pastaj Kedari, Abdeeli, Mibsami,
    14 Mishma, Dumahu, Masa,
    15 Hadari, Tema, Jeturi, Nafishi dhe Kedemahu.
    16 Këta janë bijtë e Ismaelit dhe emrat e tyre, simbas fshatrave dhe fushimeve të tyre. Ata qenë dymbëdhjetë princërit e kombeve të tyre përkatës.
    17 Por këto janë vitet e jetës së Ismaelit, gjithsej njëqind e tridhjetë e shtatë vjet; pastaj ai dha frymë dhe vdiq, dhe u bashkua me popullin e tij.
    18 (Dhe bijtë e tij banuan nga Havilahu deri në Shur, që është në lindje të Egjiptit, në drejtim të Asirisë). Ai u vendos në prani të të gjithë vëllezërve të tij.(Zanafilla 25)

Pra ky bekim i Zotit për Ismaelin u realizua ndërsa gabimet e shumta biblike dhe shtrembërimet e saj nuk mund ta mohojnë këtë.

Kush e quajti Beer Sheba?Abrahami apo Isaku?

Pusin Beer Sheba sipas biblës në fillim e quajti Abrahami.

30 Abrahami u përgjegj: "Ti do t'i pranosh nga dora ime këto shtatë qengja, me qëllim që kjo të më vlejë si dëshmi që unë e kam hapur këtë pus".31 Prandaj ai e quajti këtë vend Beer-Sheba, sepse aty që të dy ishin betuar.(Zanafilla 21)

Ndërkohë që më vonë pas vdekjes së tij bibla thotë se këtë emërim e bëri Isaku , biri i tij.

32 Po atë ditë ndodhi që shërbëtorët e Isakut erdhën për ta lajmëruar për pusin që kishin hapur duke i thënë: "Kemi gjetur ujë".33 Dhe ai e quajti atë Shibah. Për këtë arësye qyteti mban emrin Beer-Sheba edhe sot e kësaj dite.(Zanafilla 26)

Pra bibla ka shumë gabime dhe shtrembërime të cilat vetë ajo i deklaron në Dhiatën e vjetër dhe në Dhiatën e re.

7 sepse, në qoftë se Besëlidhja e parë do të qe e patëmetë, nuk do të qe nevoja të kërkohej vend për një tjetër.(Hebrejve 8/7)

13 Duke thënë "një besëlidhje e re", ai e vjetëroi të parën; edhe ajo që vjetrohet dhe plaket është afër prishjes.(Hebrejve 8/13)

( Jeremia 8-8)Si mund te thoni, 'ne jemi te mencur, dhe ligjet e Zotit jane me ne'? Por, kujdes, penda e shkruesve (te bibles) e ka kthyer ne Genjeshter.

36 Por orakullin e Zotit nuk do ta përmendni më, sepse fjala e secilit do të jetë orakulli i tij, sepse keni shtrembëruar fjalët e Perëndisë të gjallë, Zoti i ushtrive, Perëndia ynë.( Jeremia 23)

25 që e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen.(Romaket 1)

Pasardhësit e Isakut.

Mbas vdekjes së Sarës Abrahami më vonë dërgon shërbëtorin e tij Elizueun nga Damasku për të gjetur një nuse për birin e tij Isakun(Zanafilla 24).Ai i kërkoi të mos gjejë nuse nga Kananët ndoshta për shkak së Nuhu i kishte mallkuar ato.(Zanafilla 9/25)Shërbëtori i Abrahamit gjeti një vajzë e cila ishte Rebeka vajza e Buthelit, i biri i Milkahut gruas së Nahorit i cili ishtë vëllai i Abrahamit(Zanafilla 24/15).Ajo ishte zonjushë rrinte me shami në kokë dhe ishte e turpshme. e sjellshme dhe e bukur (Zanafilla 24/15,65).Më vonë bibla na tregon se Abrahami u martua me një grua tjetër me të cilën lindi shumë fëmijë të tjerë, porse sipas biblës Abrahami kishte pasur dhe fëmijë dhe disa robëresha të tij të cilëve iu dha pasuri dhe i largoi prej Isakut.(Zanafilla 25/1-6).Më vonë Abrahami ndërroi jetë dhe bijtë e Tij Ismaeli dhe Isaku e varrosën.Tek (Zanafilla 25/12-18) tregohet për 12 princit që lindi Ismaeli sipas premtimit të Zotit të bërë tek (Zanafilla 15/18 dhe 17/20).Gjithashtu tregohet se Rebeka ishte sterile(Zanafilla 25/21) sikurse dhe Sara e cili lindi nga fuqia e Zotit (Zanafilla 18/14).Me ndihmën e Zotit Rebeka ngeli shtatzënë me Isakun dhe më vonë lindi dy binjakë.I pari lindi Esau dhe i dyti Jakobi.Isaku ndërtoi një altar për Zotin dhe hapi një pus(Zanafilla 26/25).Sipas biblës Jakobi i blen Esaut parabirërinë me një tas supë(Zanafilla 25/33).Para vdekjes isaku i kërkon Esaut që ti gatuajë një gjellë sepse ai do ta bekonte para Zotit.Ndërkohë që Rebeka e dëgjon këtë dhe bashkë më Jakobin kurdisin planin për mashtrimin e Isakut dhe rrëmbimin e bekimit të Esaut .
    “35 Por Isaku iu përgjigj: "Yt vëlla(Jakobi) erdhi me mashtrim dhe mori bekimin tënd"”. (Zanafilla 27/1-35) dhe mbas hidhërimit të Esaut Isaku e bekon Esaun me lutjen
    40 Ti do të jetosh me shpatën tënde dhe do të jesh shërbëtori i vëllait tënd; por do të ndodhë që, kur do të luftosh, do ta thyesh zgjedhën e tij nga qafa jote".(Zanafilla 27/40)

Kjo është historia e biblike sipas të cilës Jakobi e vjedh bekimin Esaut duke mashtruar.Meqë hebrejtë janë pasardhësit e Jakobit ato e morën këtë histori si një mësim për ti ndërruar bekimit që Zoti i bëri Ismailit dhe vendosjen për bërjen kurban të tij nga Abrahami duke e ndërruar me emrin e Isakut mirëpo nuk ndërruan shprehjen “biri i vetëm”.Gjithashtu vlen për tu theksuar se nga Jakobi e kanë prejardhjen israelitët të cilët e kanë teori jetësore mashtrimin kurse nga Esau e kanë prejardhjen Europianët që vetëm më luftë mund ta zgjidhin mashtrimin dhe zgjedhën hebreje që kanë në qafën e tyre.

Esau më vonë u martua me bijën e Ismaelit.(zanafilla 28/9).

Isaku e këshillon Jakobin që të marrë për grua bijën e Lebanos, vëllain e e nënës së Jakobit.(Zanafilla 28/2 dhe 29/13) Ndërsa Jakobi niset për udhëtim ai shikon një ëndërr dhe ngren një përmendore të cilën e quan shtëpi të Zotit .Ai e quan vendin Bethel kur më përpara vendi ishte quajtur Luc.(Zanafilla 28/19)po kështu përmendet se emri Bethel ishte emërtuar ne kohën e Jakobit.(Zanafilla 35/7,15)Kurse emri Bethel tregohet dhe në kohën e Abrahamit.Kjo tregon qartë së hebrejtë e kanë ndryshuar emrat në bibël .Si ka mundësi një emër i emëruar nga Jakobi për herë të parë Bethel gjendet dhe në kohën e Abrahamit. Kjo tregon qartë për disa ndryshime në bibël.
    ... Atëherë Abrahami ndërtoi aty një altar që i ishte shfaqur.

Mbasi e ndërtoi këtë përmendore Jakobi vendosi që të paguaj taksë 1/10 për cdo mirësi që ka.(Zanafilla 28/22)Ai niset për të shkuar tek shtëpia e Lebanos.atje lidh një marrëveshje (mehri) për ta marrë vajzën e Lebanon për grua, Rakelën duke i shërbyer Lebanos 7 vjet.Porse Lebano mbas shtatë vjetësh i dha për nuse në mynyrë tinzare vajzën e parë Lea sepse në atë vend ishte zakoni që nuk martohej vajza e vogël para të madhes.(Zanafilla 29/11-30)
    Porse mbas martesës së Jakobit me Lean dhe Rakelën Zoti i dha fëmijë Jakobit me anë të Leas, Ruben, Simeon, Levi, Juda, Isakar, Zabulon dhe vajzën Dina.Rakela nga xhelozia i dha për grua Jakobit shërbyesen e saj Bilhah me të cilën Jakobi lindi Danin,Neftalin.Më vonë Lea i jep për grua Jakobit shërbëtoren e saj Zilpah e cila lindi me Jakobin Gadin dhe Asherin.Më vonë Rakela lind Jozefin dhe Ben Jaminin (Zanafilla 29/31-35, 30/1-25 dhe 35/16-29).Si rrjedhë e kësa Historia në bibël tregohet se Vajzën e Jakobit Dinën e përdhunon një princ vendas i cili bie në dashuri më të dhe dëshiron ta marrë për grua.Mirëpo bijtë e Jakobit i vunë si kusht që të rrethprehej ai dhe gjithë populli i tij.Në kohën kur populli i tij ishte rrethprërë dy bijtë e Jakobit, Simeoni dhe Levi i vrasin të gjithë meshkujt e atij populli dhe ia morën pasurinë.(Zanafilla 34/1, 25-31)
    Jakobit i ndërrohet emri nga Zoti duke e quajtur Israel.(Zanafilla 32/24-32 dhe 35/10)

Pra në këtë histori biblike tregohet se Jakobi pati dy gra motra Lea dhe Rakelën dhe dy shëbëtore si Konkubina Bilhah dhe Zilpah.Nga Lea lindi Juda për të cilin do flasim në vijim kurse nga Rakela lindi Jozefi dhe Ben-Jamini.

Juda u martua ne një grua Kananase dhe lindër tre fëmijë Er,Onan dhe Shelah.Ai djalit të tij Er i dha një grua të quajtur Tamara.Mirëpo ngase Eri ishte i keq në sytë e Zotit vdiq, kështu që Juda donte ta martonte Tamarën me Onanin, mirëpo dhe ky vdiq.Ateherë Juda u detyrua që tia japë për grua birit të tij të vogël Shelahut.Ngase Shelahu ishte akoma në moshë të vogël Juda e porositi Tamarën të rrintë në shtëpinë e të atit derisa Shelahu të rritej.Mirëpo mbas vdekjes së gruas së Judës, Shuas, Tamara i doli një rrugë ku u bë si prostitutë dhe Juda i kërkoi të hynte tek ajo.Kështu që Juda e la me barrë Tamarën duke mos e ditur se ishte nusja e djalit të tij.Kur populli e lajmëroi Judën për shtatzaninë e Tamarrës ai urdhëroi që ajo të digjej mirëpo ajoi tregoi se Juda ishte ai që e kishte lënë me barrë kështu që më vonë prej saj lindën dy fëmijë Perets dhe Zerah.(Zanafilla 38/1-30) Tek Ungjilli i Lukës tek gjenalogjia e Jezusit përmendet se Perets ka dhe një emërtin tjetër i quajtur Faresi(Luka 3/33).Sipas Mateut Jezusi e ka prejardhjen prej Judës nga fëmija i lindur me Tamarën. (Mateu 1/3).

Kopjoi me shume mundim nga

http://www.geocities.com/bibladhekurani

http://www.islam-universe.com/main.html

Profeti Muhamed a.s ne Bibel

http://www.islam-universe.com/The_Pr...the_Bible.html

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    dialogu midis muslimanit dhe nje kristiani ne video

http://www.islam-universe.com/audio/...or_Fiction.wmv
    Ndryshuar për herë të fundit nga forum126 : 19-07-2006 më 14:58

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •