Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 98 prej 98
    Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Pyete Biblen. Ato jane fjale qe gjinden ne Bibel te Letra e korintaseve 1.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi
    Antikrishti= Dexhali

3 Askush të mos ju gënjejë kursesi, sepse ajo ditë nuk do të vijë, pa ardhur më parë rënia dhe pa u shfaqur njeriu i mëkatit, i biri i humbjes,

4 kundërshtari, ai që lartëson veten mbi çdo gjë që quhet perëndi ose objekt adhurimi, aq sa të shkojë e të rrijë në tempullin e Perëndisë si Perëndi, duke e paraqitur veten se është Perëndi.
    5 A nuk ju bie ndër mend se, kur isha akoma ndër ju, jua thoja këto gjëra?

6 Tani e dini atë që e ndalon atë që të shfaqet vetëm në kohën e vet.

7 Misteri i paudhësisë në fakt është tashmë në veprim, duke pritur vetëm që të hiqet nga mesi ai që e ndalon tashti.

8 Atëherë do të shfaqet ky i paudhë, të cilin Zoti do ta shkatërrojë me hukatjen e gojës së tij(Jezusit) dhe do ta asgjësojë me të dukurit e ardhjes së tij.

9 Ardhja e atij të paudhi do të bëhet me anë të veprimit të Satanit, bashkë me çudira, shenja dhe mrrekullish të rreme,

10 dhe nga çdo mashtrim ligësie për ata që humbin, sepse nuk pranuan ta duan të vërtetën për të qenë të shpëtuar.

11 E prandaj Perëndia do t'u dërgojë atyre një gënjim që do t'i bëjë të gabojnë, që t'i besojnë gënjeshtrës,
    12 që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan së vërtetës, por përqafuan ligësinë!(2 Thelenikesave)

Asnje nga teologet kristiane nuk ka thene qe antikrishti eshte Muhamedi a.s perkundrazi shume prej tyre e respektuan figuren e tij dhe i besuan e shume te tjere fondamentaliste dhe inatcinj i harruan versetet biblike qe Jezusi profetizoi per ardhjen e tij si profet te Zotit tek gjoni 14, 16.

Ndersa kristianet ne temat e Eskatologjise antikrisht i thojne disa figurave perendimore qe njihen kunder kishes.

Kisha e hershme mësoi që Nero ishte Antikrishti dhe që, kur ai do të vdiste, do të ringjallej prej së vdekurish. Në shekullin e njëmbëdhjetë valdensianët, husitët dhe uiklifët shpallën që Kisha Katolike Romake ishte Antikrishti, ndërsa Kisha Katolike Romake shpalli që Napoleoni ishte Antikrishti. Gjatë Luftës së Parë Botërore thuhej që Kaiser Vilhelm i Gjermanisë ishte Njeriu i Mëkatit. Mund të mendohet për shumë njerëz sikur janë Antikrishti, por hamendje të tilla janë të padobishme, sepse Antikrishti nuk do të shfaqet deri pas Rrëmbimit të Kishës (2 Thesalonikasve 2:1-12).

Mirepo realiteti i anti krishtit eshte se ai eshte hebre me flamurin e tij 666 (Dy trekendeshat)

Ja si thojne katoliket per te

Ai është një njeri! “Këtu është urtia. Ai që ka mend, le të bëjë llogari numrin e bishës, sepse është numër njeriu dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë” (Zbulesa 13:18). Vini re që Shkrimi thotë që ai ka numrin e një njeriu. Numri i njeriut është 6. Perëndia thotë që numri i Tij është 6-6-6: ai është njeri; ai është njeri; ai është një njeri! Ai nuk është Kisha Katolike Romake, ai nuk është një sistem, ai është një njeri. Ai do të mbretërojë në Jeruzalem dhe jo në Romë.

1. Ai do të jetë një hebre. “Ai nuk do të tregojë respekt për Perëndinë e etërve të tij” (Danieli 11:37a). “Unë kam ardhur në emër të Atit tim dhe ju nuk më pranoni, po të vinte ndonjë tjetër në emër të vet, ju do ta pranonit” (Gjoni 5:43). Fjala “tjetër” do të thotë një tjetër hebre. Emri “Antikrisht” është një titull hebre, dhe hebrenjtë nuk do të pranojnë një johebre si Mesinë e tyre.

Sipas Gjonit antikrishti i bie te jete Pali

“Fëmijë, është ora e fundit. Dhe, sikurse e dëgjuat, antikrishti duhet të vijë, dhe tani janë shfaqur shumë antikrishtë; prej nga e dimë se është ora e fundit” (1 Gjonit 2:18).

Kush ishin keta antikrishte te shfaqur.Pali i cili e ndryshoi ungjillin dhe anulloi ligjet e Moisiut.Ai e shpalli Jezusin hyjni dhe per kete e kundershton evete bibla

“Shumë të dashur, mos i besoni çdo frymë, por i vini në provë frymërat për të ditur nëse janë nga Perëndia, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë. Nga kjo mund të njihni Frymën e Perëndisë: çdo frymë që rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, është nga Perëndia. Dhe çdo frymë që nuk rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, nuk është nga Perëndia; dhe kjo është fryma e antikrishtit që, siç e keni dëgjuar se vjen; dhe tashmë është në botë” (1 Gjonit 4:1-3).

Kush thote se Jezusi eshte njeri prej mishi ai eshte nga Zoti.A nuk e quajti Jezusi veten e tij qindra here bir njeriu.Kushdo qe e larteson Jezusin dhe ben Zot apo bir te Zotit eshte nje antikrisht.

Pali e profetizon dhe Jezusi se eshte krishter i rreme

Sic e lexoni dhe vetë Jezusi profeti i Zotit i paralajmëroi nxënësit e tij.

“4 Dhe Jezusi duke u përgjigjur u tha atyre: "Ruhuni se mos ju mashtron ndokush!”

Sepse shumë vetë do të vinin nën emrin e Jezusit për ti mashtruar njerzit.

“5 Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: "Unë jam Krishti" dhe do të mashtrojnë shumë njërëz.”

Ai gjithashtu i njoftoi se shume njerëz do mashtrohen nga profetë të rremë.

“11 Dhe do të dalin shumë profetë të rremë, dhe do të mashtrojnë shumë njerëz.”

Keto profetë te rremë dhe krishtër të rremë do bëjën shumë mrekulli.

24 Sepse do të dalin krishtër të rremë dhe profetë të rremë, dhe do të bëjnë shenja të mëdha dhe mrrekulli të tilla aq sa t'i mashtrojnë, po të ishte e mundur, edhe të zgjedhurit.

Ato do të pretendojnë se kanë shikuar Jezusin dhe kanë marrë mësime prej tij.

23 Atëherë, në qoftë se dikush do t'ju thotë: "Ja, Krishti është këtu", ose "është atje", mos i besoni.

26 Pra, në qoftë se ju thonë: "Ja, është në shkretëtirë", mos shkoni atje: "Ja, është në dhomat e fshehta", mos u besoni.

Jezusi i këshilloi të mos i besojnë duke i paralajmëruar.

“25 Ja, unë ju paralajmërova.” (Mateu 24)

Tani le të shikojmë historinë e Palit.

3 Por ndodhi që, ndërsa po udhëtonte dhe po i afrohej Damaskut ,befas rreth tij vetëtiu një dritë nga qielli.

4 Dhe, si u rrëzua përtokë, dëgjoi një zë që i thoshte: ``Saul, Saul, përse më përndjek?``.

5 Dhe ai(Sauli) tha: ``Kush je..?``. Dhe ... tha: -``Unë jam Jezusi-, që ti e përndjek; është e rëndë për ty të godasësh me shkelm kundër gjembave``.,.....
    7 Dhe njerëzit që udhëtonin me të ndaluan të habitur, sepse dëgjonin tingullin e zërit, por nuk shikonin njeri.{Veprat e Apostujve 9)

Pali duke shkuar për në damask i ndriti një dritë prej qielli duke i thënë se jam Jezusi. Pali nuk e pa pamjen por pa dritën dhe dëgjoi vetëm zërin dhe kështu dhe njerzit nuk e panë pamjen por vetëm figurën.Kush ishte kjo figurë drite në të vërtetë ne mund ta indentifikojmë më vonë, ajo që na intereson tani është profecia e Jezusit për të ardhmen që e sqaruam më lart dhe vegimi ose pretendimi i Palit se pa Jezusin.

Kur Jezusi na foli për profetët e rremë ai na tregoi se ato do të thonin se kanë parë Jezusin ose do merrte emrin e tij.

“5 Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: "Unë jam Krishti" dhe do të mashtrojnë shumë njërëz.”(Mateu 24)

A e bëri këtë Pali?

14 dhe ju nuk më përbuzët aspak dhe s`patët neveri për provën që ishte në mishin tim, por më pranuat si engjëll Perëndie, si Jezu Krishtin vet.(Galatsve 4)

Gjithashtu Jezusi tha

23 Atëherë, në qoftë se dikush do t'ju thotë: "Ja, Krishti është këtu", ose "është atje", mos i besoni.

26 Pra, në qoftë se ju thonë: "Ja, është në shkretëtirë", mos shkoni atje: "Ja, është në dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24)

Ai i këshilloi përkrahësit të tij që mos i besojmë këtyre njerzve.Atëherë si ka mundësi që krishterët i besojnë vegimit të Palit dhe nuk i besojnë fjalëve te Jezusit.

“5 Dhe ai(Sauli) tha: ``Kush je..?``. Dhe ... tha: -``Unë jam Jezusi”. (Veprat e Apostujve 9)

Pra nëse do kishin një farë besimi ato nuk do ti besonin Palit se e pa Jezusin se vetë Jezusi e predikoi këtë profeci për ti ruajtur besimtarët e Zotit nga mashtrimet që mund ti bënin njerzit.

Cfarë ishte Vegimi i Palit?

3 Por ndodhi që, ndërsa po udhëtonte dhe po i afrohej Damaskut ,befas rreth tij vetëtiu një dritë nga qielli.
    4 Dhe, si u rrëzua përtokë, dëgjoi një zë që i thoshte: ``Saul, Saul, përse më përndjek?``.
    5 Dhe ai(Sauli) tha: ``Kush je..?``. Dhe ... tha: -``Unë jam Jezusi-, që ti e përndjek; është e rëndë për ty të godasësh me shkelm kundër gjembave``.,.....
    7 Dhe njerëzit që udhëtonin me të ndaluan të habitur, sepse dëgjonin tingullin e zërit, por nuk shikonin njeri.{Veprat e Apostujve 9)

Pak më parë lexuam profetësinë e Jezusit se ai nuk do ti shfaqej njerzve më njerzve.

23 Atëherë, në qoftë se dikush do t'ju thotë: "Ja, Krishti është këtu", ose "është atje", mos i besoni.(Mateu 24)

Atëherë sipas biblës ne mund të faktojmë se pamja e Palit nuk ishte tjetër vetëm se një Engjell drite që Pali e quan Satana tek letra e tij.

C’fareishte kjo dritë?

Mos ishte engjell?

23 Sepse këtë natë m'u shfaq një engjëll , ,(Veprat 27/23)

Engjell i Kujt?

7 Dhe, që të mos më rritet mendja për shkak të jashtëzakonshmërisë së zbulesave, m'u dha një gjëmb në mish, një engjëll i Satanit, për të më rënë me grushta, që të mos mbahem me të madh.(2 Korintësave 12)

Pse bëhet engjëlli drite?

Të tillë apostuj të rremë, janë punëtorë hileqarë, që shndërrohen në apostuj të Krishtit.Dhe nuk është për t`u çuditur, sepse Satanai vet shndërrohet në engjëll drite.(2 korintasave 11/13-14)

Pra vetë bibla na tregon se ka apostuj të rremë të cilët janë hileqarë dhe e marrin vetë emrin apostull të Jezusit duke mos qenë të tillë.A u shëndërua Pali në apostull i krishtit?Në të gjitha veprat e tij ai e deklaron këtë kur në të njëjtën kohë deklaron dhe shikimin e Jezusit.

1 Pali apostull i krishtit (Galatësve1)(Efesianëve 1) (Korintësave 1)

1 A s'jam unë apostull? A s'jam unë i lirë? Po a nuk e pashë Jezu Krishtin, Zotërinë tonë? A nuk jeni ju vepra ime në Zotin?
    2 Në qoftë se për të tjerët nuk jam apostull, së paku për ju unë jam; sepse ju jeni vula e apostullimit tim në Zotin.( 1 e Korintasve - 9)

5 Unë mendoj se nuk kam qenë aspak më poshtë nga apostujt më të shquar. (2 e Korintasve – 11)

Mirëpo ne realitet ai nuk ishte apostull i Jezusit.

26 Si arriti në Jeruzalem, Sauli u përpoq të bashkohej me dishepujt, por të gjithë kishin frikë nga ai, sepse nuk mund të besonin se ai ishte dishepull.(veprat 9)

9 Sepse unë jam më i vogli i apostujve dhe as nuk jam i denjë të quhem apostull, sepse e kam përndjekur kishën e Perëndisë. (1 e Korintasve – 15)
    Sa budalla eshte "Odisea"

komenti im rreth kesaj teme...
    muslimanet dhe te krishteret nuk kane asgje te perbashket persa i perket esences dhe estetikes se besimit, ja disa shembuj qe mund ti sheh cdokush :

- muslimanet e njohin Isen sikur te fderguar njejt sikurse Muhamedin kurse t ekrishteret nuk e njohin Muhamedin sikur te derguar, bile edhe e quajne genjeshtar (tash edhe terrorist),

- muslimanet besojne Zotin nje, te Plotefuqishem, si sundimtar dhe Zot i Boteve, kurse katoliket ne asnje vend nuk e cekin kete dhe pos kesaj sa here qe thone "O Zoti im" ndoshta mendjen e kan tek Jezusi,

- muslimanet e dojne realitetin dhe shkencen kurse katoliket nuk e dojne ( e dojne vetem ata qe muslimanizohen), i dini mire ato ngjarjet mesjetare me bishtin e dragoit ......

ka shume edhe gjera tjera....

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Tek trupat qe agjerojne nuk rrine demonet.Deshmon Jezusi

20 Dhe Jezusi u tha atyre: "Prej mosbesimit tuaj; sepse në të vërtetë, unë po ju them, se po të keni besim sa një kokërr sinapi, do t'i thoni këtij mali: "Zhvendosu nga këtu atje", dhe ai do të zhvendoset; dhe asgjë nuk do të jetë e pamundshme për ju.

21 Por ky lloji demoni nuk del veçse me anë të lutjes dhe të agjërimit".(Mateu 17)

Jezusi agjeroi

2 Dhe, mbasi agjëroi dyzet ditë e dyzet net, në fund e mori uria.(Mateu 4)

Agjerimi vullnetar

16 Dhe kur të agjëroni, mos u tregoni të pikëlluar si hipokritët; sepse ata shfytyrohen për t'u treguar njerëzve se agjërojnë; në të vërtetë ju them se ata tashmë e kanë marrë shpërblimin e tyre.

17 Kurse ti, kur të agjërosh, vajose kokën dhe laje fytyrën,

18 me qëllim që të mos u tregosh njerëzve se ti agjëron, por Zotit tënd në fshehtësi; dhe Zoti yt, i cili shikon në fshehtësi, do ta japë shpërblimin publikisht.(Mateu 6)

15 Dhe Jezusi u tha atyre: "A mund të mbajnë zi dasmorët, ndërsa dhëndërri është midis tyre? Por do të vijë koha kur do t'ua marrin dhëndërrin dhe atëherë ata do të agjërojnë.(Mateu 9)

Danieli 9:3
    E ktheva, pra, fytyrën time drejt Zotit Perëndi, duke e kërkuar me lutje e stërlutje, me agjërim, me thesin dhe me hirin.

Filozofia e agjerimit

58:2 Më kërkojnë çdo ditë dhe dëshirojnë të njohin rrugët e mia, si një komb që zbaton drejtësinë dhe nuk braktis ligjin e Perëndisë të tij; më kërkojnë gjykime të drejta dhe dëshirojnë t'i afrohen Perëndisë.

58:3 Ata thonë: "Pse kemi agjëruar, dhe ti nuk e ke parë? Pse kemi hidhëruar shpirtërat tona dhe ti nuk e ke vënë re?". Ja, ditën e agjërimit tuaj ju bëni atë që ju pëlqen dhe i detyroni punëtorët tuaj të kryejnë një punë të rëndë.

58:4 Ja, ju agjëroni për grindje dhe mosmarrëveshje dhe për të goditur pabesisht me grusht. Duke agjëruar ashtu si bëni sot, nuk bëni që zëri juaj të dëgjohet lart.

58:5 A është ky agjërimi të cilin e pëlqej, dita në të cilën njeriu pikëllon shpirtin e tij? Të përkulësh kokën si xunkthi dhe të shtrihesh mbi një shtrat prej thesi dhe hiri? A e quan këtë vallë agjërim dhe ditë që i pëlqen Zotit?

58:6 Agjërimi që më pëlqen a nuk është vallë ky: të thyesh zinxhirët e ligësisë, të zgjidhësh verigat e zgjedhës, t'i lësh të lirë të shtypurit, të dërmosh çdo zgjedhë?

58:7 A nuk konsiston vallë në ndarjen e bukës sate me atë që ka uri, në sjelljen në shtëpinë tënde të të varfërit pa strehë, në të veshurit e atij që është lakuriq, pa lënë pas dore ata që janë nga gjaku yt?

58:8 Atëherë drita jote do të shpërthejë si agimi dhe shërimi yt do të mbijë menjëherë, drejtësia jote do të të pararendë dhe lavdia e Zotit do të jetë praparoja jote.

58:9 Atëherë do të thërrasësh dhe Zoti do të të përgjigjet, do të bërtasësh dhe ai do të thotë: "Ja ku jam!". Në rast se ti heq dorë nga zgjedha, tregimi me gisht dhe të folurit mbrapsht,

58:10 në rast se plotëson nevojat e të uriturit dhe ngop shpirtin e pikëlluar, atëherë drita jote do të lindë nga terri dhe terri yt do të jetë si mesdita.

58:11 Zoti do të të udhëheqë vazhdimisht, do të ngopë shpirtin tënd në vendet e thata dhe do t'u japë forcë kockave të tua; ti do të jesh si një kopsht i vaditur dhe si një burim uji, ujërat e të cilit nuk shterojnë.(Isaia 58)

Agjerimi tek hebrejte eshte bere ne muajin e nente Henor qe sot bie me muajin e nente islam Ramazanin

9 Në vitin e pestë të Jehojakimit, birit të Josias, mbret i Judës, në muajin e nëntë u shpall një agjërim para Zotit për të gjithë popullin e Jeruzalemit dhe për gjithë popullin e ardhur nga qytetet e Judës në Jeruzalem.Jeremia 36;9

Muajt sipas vitit ne Islam jane si vijon:
    1)Muharrem,
    2)Safar,
    3)Rabia Aual,
    4)Rabia Thani,
    5)Xhumaada Aual,
    6)Xhumaada Thani,
    7)Rexheb,
    8)Sha'ban,
    9)Ramazan,
    10)Shau'al,
    11)Dhul-Ki'dah dhe
    12)Dhul-Hixhah (Muaji i Haxhit).
    Ndryshuar për herë të fundit nga ORIONI : 08-09-2007 më 15:06

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po njësoj jeni që të gjithë ore, si çifutë si arabë.

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi Lexo Postimin
    Nje mendim tjeter eshte dhe ky.

Njeriu qe do te bashkoje hebrejte me yllin e tyre gjashtekendesh (6) dhe do te udheheqe me biblen e cila ka 66 libra do te jete antikrishti.

6 (cepat e yllit cifut) dhe 66 (librat e bibles) = 666

1 Zanafilla
    2 Eksodi
    3 Levitiku
    4 Numrat
    5 Ligji i përtërirë
    6 Jozueu
    7 Gjyqtarët
    8 Ruthi
    9 1 i Mbretërve (1 i Samuelit)
    10 2 i Mbretërve (2 i Samuelit)
    11 3 i Mbretërve (1 i Mbretërve)
    12 4 i Mbretërve (2 i Mbretërve)
    13 1 i Kronikave
    14 2 i Kronikave
    15 Esdra
    16 Nehemia
    17 Ester
    18 Jobi
    19 Psalmet
    20 Fjalët e urta
    21 Predikuesi
    22 Kantiku i Kantikëve
    23 Isaia
    24 Jeremia
    25 Vajtimet
    26 Ezekieli
    27 Danieli
    28 Osea
    29 Joeli
    30 Amosi
    31 Abdia
    32 Jona
    33 Mikea
    34 Nahumi
    35 Habakuku
    36 Sofonia
    37 Hagai
    38 Zakaria
    39 Malakia
    40 Mateu
    41 Marku
    42 Lluka
    43 Gjoni
    44 Veprat e apostujve
    45 Romakëve
    46 1 e Korintasve
    47 2 e Korintasve
    48 Galatasve
    49 Efesianëve
    50 Filipianëve
    51 Kolosianëve
    52 1 e Thesalonikasve
    53 2 e Thesalonikasve
    54 1 e Timoteut
    55 2 e Timoteut
    56 Titit
    57 Filemonit
    58 Hebrenjve
    59 Jakobi
    60 1 e Pjetrit
    61 2 e Pjetrit
    62 1 e Gjonit
    63 2 e Gjonit
    64 3 e Gjonit
    65 Juda
    66 Zbulesa

Citim Postuar më parë nga Arrnubi Lexo Postimin
    Asnje nga teologet kristiane nuk ka thene qe antikrishti eshte Muhamedi a.s perkundrazi shume prej tyre e respektuan figuren e tij dhe i besuan e shume te tjere fondamentaliste dhe inatcinj i harruan versetet biblike qe Jezusi profetizoi per ardhjen e tij si profet te Zotit tek gjoni 14, 16.

Ndersa kristianet ne temat e Eskatologjise antikrisht i thojne disa figurave perendimore qe njihen kunder kishes.

Kisha e hershme mësoi që Nero ishte Antikrishti dhe që, kur ai do të vdiste, do të ringjallej prej së vdekurish. Në shekullin e njëmbëdhjetë valdensianët, husitët dhe uiklifët shpallën që Kisha Katolike Romake ishte Antikrishti, ndërsa Kisha Katolike Romake shpalli që Napoleoni ishte Antikrishti. Gjatë Luftës së Parë Botërore thuhej që Kaiser Vilhelm i Gjermanisë ishte Njeriu i Mëkatit. Mund të mendohet për shumë njerëz sikur janë Antikrishti, por hamendje të tilla janë të padobishme, sepse Antikrishti nuk do të shfaqet deri pas Rrëmbimit të Kishës (2 Thesalonikasve 2:1-12).

Mirepo realiteti i anti krishtit eshte se ai eshte hebre me flamurin e tij 666 (Dy trekendeshat)

Ja si thojne katoliket per te

Ai është një njeri! “Këtu është urtia. Ai që ka mend, le të bëjë llogari numrin e bishës, sepse është numër njeriu dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë” (Zbulesa 13:18). Vini re që Shkrimi thotë që ai ka numrin e një njeriu. Numri i njeriut është 6. Perëndia thotë që numri i Tij është 6-6-6: ai është njeri; ai është njeri; ai është një njeri! Ai nuk është Kisha Katolike Romake, ai nuk është një sistem, ai është një njeri. Ai do të mbretërojë në Jeruzalem dhe jo në Romë.

1. Ai do të jetë një hebre. “Ai nuk do të tregojë respekt për Perëndinë e etërve të tij” (Danieli 11:37a). “Unë kam ardhur në emër të Atit tim dhe ju nuk më pranoni, po të vinte ndonjë tjetër në emër të vet, ju do ta pranonit” (Gjoni 5:43). Fjala “tjetër” do të thotë një tjetër hebre. Emri “Antikrisht” është një titull hebre, dhe hebrenjtë nuk do të pranojnë një johebre si Mesinë e tyre.

Sipas Gjonit antikrishti i bie te jete Pali

“Fëmijë, është ora e fundit. Dhe, sikurse e dëgjuat, antikrishti duhet të vijë, dhe tani janë shfaqur shumë antikrishtë; prej nga e dimë se është ora e fundit” (1 Gjonit 2:18).

Kush ishin keta antikrishte te shfaqur.Pali i cili e ndryshoi ungjillin dhe anulloi ligjet e Moisiut.Ai e shpalli Jezusin hyjni dhe per kete e kundershton evete bibla

“Shumë të dashur, mos i besoni çdo frymë, por i vini në provë frymërat për të ditur nëse janë nga Perëndia, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë. Nga kjo mund të njihni Frymën e Perëndisë: çdo frymë që rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, është nga Perëndia. Dhe çdo frymë që nuk rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, nuk është nga Perëndia; dhe kjo është fryma e antikrishtit që, siç e keni dëgjuar se vjen; dhe tashmë është në botë” (1 Gjonit 4:1-3).

Kush thote se Jezusi eshte njeri prej mishi ai eshte nga Zoti.A nuk e quajti Jezusi veten e tij qindra here bir njeriu.Kushdo qe e larteson Jezusin dhe ben Zot apo bir te Zotit eshte nje antikrisht.

Pali e profetizon dhe Jezusi se eshte krishtër i rremë

Sic e lexoni dhe vetë Jezusi profeti i Zotit i paralajmëroi nxënësit e tij.

“4 Dhe Jezusi duke u përgjigjur u tha atyre: "Ruhuni se mos ju mashtron ndokush!”

Sepse shumë vetë do të vinin nën emrin e Jezusit për ti mashtruar njerzit.

“5 Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: "Unë jam Krishti" dhe do të mashtrojnë shumë njërëz.”

Ai gjithashtu i njoftoi se shume njerëz do mashtrohen nga profetë të rremë.

“11 Dhe do të dalin shumë profetë të rremë, dhe do të mashtrojnë shumë njerëz.”

Keto profetë te rremë dhe krishtër të rremë do bëjën shumë mrekulli.

24 Sepse do të dalin krishtër të rremë dhe profetë të rremë, dhe do të bëjnë shenja të mëdha dhe mrrekulli të tilla aq sa t'i mashtrojnë, po të ishte e mundur, edhe të zgjedhurit.

Ato do të pretendojnë se kanë shikuar Jezusin dhe kanë marrë mësime prej tij.

26 Pra, në qoftë se ju thonë: "Ja, është në shkretëtirë", mos shkoni atje: "Ja, është në dhomat e fshehta", mos u besoni.

Jezusi i këshilloi të mos i besojnë duke i paralajmëruar.

“25 Ja, unë ju paralajmërova.” (Mateu 24)

Tani le të shikojmë historinë e Palit.

Pali duke shkuar për në damask i ndriti një dritë prej qielli duke i thënë se jam Jezusi. Pali nuk e pa pamjen por pa dritën dhe dëgjoi vetëm zërin dhe kështu dhe njerzit nuk e panë pamjen por vetëm figurën.Kush ishte kjo figurë drite në të vërtetë ne mund ta indentifikojmë më vonë, ajo që na intereson tani është profecia e Jezusit për të ardhmen që e sqaruam më lart dhe vegimi ose pretendimi i Palit se pa Jezusin.

Kur Jezusi na foli për profetët e rremë ai na tregoi se ato do të thonin se kanë parë Jezusin ose do merrte emrin e tij.

“5 Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë: "Unë jam Krishti" dhe do të mashtrojnë shumë njërëz.”(Mateu 24)

A e bëri këtë Pali?

14 dhe ju nuk më përbuzët aspak dhe s`patët neveri për provën që ishte në mishin tim, por më pranuat si engjëll Perëndie, si Jezu Krishtin vet.(Galatsve 4)

Gjithashtu Jezusi tha

26 Pra, në qoftë se ju thonë: "Ja, është në shkretëtirë", mos shkoni atje: "Ja, është në dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24)

Ai i këshilloi përkrahësit të tij që mos i besojmë këtyre njerzve.Atëherë si ka mundësi që krishterët i besojnë vegimit të Palit dhe nuk i besojnë fjalëve te Jezusit.

“5 Dhe ai(Sauli) tha: ``Kush je..?``. Dhe ... tha: -``Unë jam Jezusi”. (Veprat e Apostujve 9)

Pra nëse do kishin një farë besimi ato nuk do ti besonin Palit se e pa Jezusin se vetë Jezusi e predikoi këtë profeci për ti ruajtur besimtarët e Zotit nga mashtrimet që mund ti bënin njerzit.

Cfarë ishte Vegimi i Palit?

Pak më parë lexuam profetësinë e Jezusit se ai nuk do ti shfaqej njerzve më njerzve.

23 Atëherë, në qoftë se dikush do t'ju thotë: "Ja, Krishti është këtu", ose "është atje", mos i besoni.(Mateu 24)

Atëherë sipas biblës ne mund të faktojmë se pamja e Palit nuk ishte tjetër vetëm se një Engjell drite që Pali e quan Satana tek letra e tij.

C’fareishte kjo dritë?

Mos ishte engjell?

23 Sepse këtë natë m'u shfaq një engjëll , ,(Veprat 27/23)

Engjell i Kujt?

7 Dhe, që të mos më rritet mendja për shkak të jashtëzakonshmërisë së zbulesave, m'u dha një gjëmb në mish, një engjëll i Satanit, për të më rënë me grushta, që të mos mbahem me të madh.(2 Korintësave 12)

Pse bëhet engjëlli drite?

Të tillë apostuj të rremë, janë punëtorë hileqarë, që shndërrohen në apostuj të Krishtit.Dhe nuk është për t`u çuditur, sepse Satanai vet shndërrohet në engjëll drite.(2 korintasave 11/13-14)

Pra vetë bibla na tregon se ka apostuj të rremë të cilët janë hileqarë dhe e marrin vetë emrin apostull të Jezusit duke mos qenë të tillë.A u shëndërua Pali në apostull i krishtit?Në të gjitha veprat e tij ai e deklaron këtë kur në të njëjtën kohë deklaron dhe shikimin e Jezusit.

1 Pali apostull i krishtit (Galatësve1)(Efesianëve 1) (Korintësave 1)

1 A s'jam unë apostull? A s'jam unë i lirë? Po a nuk e pashë Jezu Krishtin, Zotërinë tonë? A nuk jeni ju vepra ime në Zotin?
    2 Në qoftë se për të tjerët nuk jam apostull, së paku për ju unë jam; sepse ju jeni vula e apostullimit tim në Zotin.( 1 e Korintasve - 9)

5 Unë mendoj se nuk kam qenë aspak më poshtë nga apostujt më të shquar. (2 e Korintasve – 11)

Mirëpo ne realitet ai nuk ishte apostull i Jezusit.

26 Si arriti në Jeruzalem, Sauli u përpoq të bashkohej me dishepujt, por të gjithë kishin frikë nga ai, sepse nuk mund të besonin se ai ishte dishepull.(veprat 9)

9 Sepse unë jam më i vogli i apostujve dhe as nuk jam i denjë të quhem apostull, sepse e kam përndjekur kishën e Perëndisë. (1 e Korintasve – 15)
    Pikerisht dhe une e mbeshtes idene se eshte Pali pasi sipas Gjonit ai del.Gjoni e perforcon kete duke thene Tashme ai eshte ne bote

Ja cthote Pali ne letrat e Tij

16 Prandaj tash e tutje ne nuk njohim më askënd sipas mishit; po, edhe sikur ta kemi njohur Krishtin sipas mishit, nuk e njohim më ashtu.2 e Korintasve - Kapitulli 5

3 Sepse rrethprerja e vërtetë jemi ne, që i shërbejmë Perëndisë në Frymë dhe që mburremi në Krishtin Jezus pa besuar në mish,Filipianëve - Kapitulli 3

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Bibla kunder martesave homoseksuale

9 A nuk e dini ju se të padrejtët nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë? Mos u gënjeni: as kurvarët, as idhujtarët, as shkelësit e kurorës, as të zhburrëruarit, as homoseksualët,
    10 as vjedhësit, as lakmuesit, as pijanecët, as përqeshësit, as grabitësit nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë.
    11 Dhe të tillë ishit disa nga ju; por u latë, por u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Jezusit dhe me anë të Frymës së Perëndisë tonë.(1 e Korintasve 6)

26 Prandaj Zoti i dorëzoi ata në pasioneve të ulëta, sepse edhe gratë e tyre i shndërruan marrëdhëniet natyrore në atë që është kundër natyrës.
    27 Në të njejtën mënyrë burrat, duke lënë marrëdheniet e natyrshme me gruan, u ndezën në epshin e tyre për njëri-tjetrin, duke kryer akte të pandershme burra me burra, duke marrë në vetvete shpagimin e duhur për gabimin e tyre.
    28 Dhe meqenëse nuk e quajtën me vend të njihnin Perëndinë, Perëndia i dorëzoi në një mendje të çoroditur, për të bërë gjëra të pahijshme,
    29 duke qenë të mbushur plot me çdo padrejtësi, kurvërim, mbrapshtësi, lakmi, ligësi; plot smirë, vrasje, grindje, mashtrim, poshtërsi,
    30 mashtrues, shpifës, armiq të Perëndisë, fyes, krenarë, mburravecë, trillues ligësish, të pabindur ndaj prindërve,
    31 të paarsyeshëm, të pabesë, pa dashuri të natyrshme, të papajtueshëm, të pamëshirshëm.
    32 Por ata, ndonëse e kanë njohur dekretin e Perëndisë sipas të cilit ata që bëjnë gjëra të tilla meritojnë vdekjen, jo vetëm i bëjnë, por miratojnë edhe ata që i kryejnë.(Romakeve 1)

HOMOSEKSUALIZMI

Thotë rreth saj Muhammedi a.s.: Ajo së cilës i frikësohem më tepër është puna e popullit të Lutit (homoseksualizmi), dhe i mallkoi ata që e bëjnë atë duke thënë
    : E ka mallkuar Allahu atë që vepron si populli i Lutit... e ka përsëritur këtë tre herë.” Ky popull njihet në histori me emrin Sodoma. Ja se ç’thotë Zoti për ta në Kur’an:
    54. (Përkujto) Lutin kur ai popullit të vet i tha: "A bëni atë punë të shëmtuar që edhe vetë ju e kuptoni (se është e keqe)?"
    “A shkoni pas meshkujve të kësaj bote? E gratë tuaja i lini anash, të cilat Zoti i krijoi për ju! Por ju jeni një popull që kalon çdo kufi”. (Shuara, 165-166).

Kurse Homoseksualet thane per besimtaret se ato e ruajne pastertine.

56. Përgjegje e popullit të tij nuk qe tjetër vetëm se të thonë: "Përzienie familjen e Lutit nga vendi juaj, sepse ata janë njerëz që ruajnë pastërtinë?" Sure Nemel

Dhe për këtë arsye u ndëshkuan.

“Kur erdhi urdhri ynë dhe mbi ta hodhëm gurë pa pushim, ne i përmbysëm të gjithë ata duke kthyer çdo gjë nga lart poshtë.” (Hud, 81).

Gjithashtu Islami ndalon edhe rrugët që shpiejnë drejt imoralitetit, duke i konsideruar ato të ndaluara pasi janë shkak për rënien në të. Thotë Resulull-llahu a.s.: “Katër (lloje njerëzish) gdhihen në zemërimin e Allahut dhe ngrysen në zemërimin e Tij. I thanë: ‘Kush janë ata, o I dërguar i Allahut?’ – tha: “Burrat që ngjajnë si gratë dhe gratë që ngjajnë si burrat, ai që i afrohet kafshës (siç ka njerëz që e veprojnë atë sot) dhe ai i cili i afrohet mashkullit, pra homoseksuali” si dhe “E ka mallkuar Allahu gruan që vishet si burrat dhe burrin që vishet si gratë”, pra, të gjitha paraqitjet e jashtme me të cilat femra i ngjan mashkullit dhe mashkulli femrës.

Pejgamberi (a.s.) ka thënë:

“Vritini të dy homoseksualët: si atë që e bën, edhe atë që i bëhet”,

një hadith ky i sjellë nga autorët e katër Sunen-eve, me varg të mirë transmetimi. Edhe Tirmidhiu e ka vlerësuar si hadith të mirë.

Për këtë arsye, Pejgamberi (a.s.) i ka përmendur të dyja së bashku, në hadithet e Ibn Abasit (a.s.), që përcjell se Pejgamberi (a.s.) ka thënë: “Këdo që e gjeni dukë bërë punën e popullit të Lutit (pederastinë), vriteni!”

Ebu Bekër el Siddiku ka gjykuar që homoseksuali të dënohet me vrasje. Ai ia ka komunikuar këtë gjykim me shkrim edhe Khalid Ibn Uelidit, pasi është konsultuar me sahabët.

Kështu, Ebu Bekri el Siddiku (r.a.) ka thënë se ai duhet të hidhet nga një vend i lartë.
    Aliu (r.a.) ka thënë që mbi të duhet të shembet një mur.

Ibn Abasi ka thënë se duhet të vriten që të dy me gurë.

Pra, ata janë pajtuar për sa i përket dënimit me vdekje, edhe pse nuk kanë rënë dakord lidhur me mënyrën se si bëhet ekzekutimi.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-11-2013
    Postime
    26

Për: E përbashkëta midis Islamit dhe Krishtërimit

Krishterizmi është fe monoteiste në teori, e në praktikë është politeiste. Zoti, Jezuz Zoti, Shpirti i Shenjte, krejt jane nje, ose njo ndahet ne 3. Ekuacion me 3 të panjohur.

Allahu është një dhe i plotfuqishëm, profetët janë përcjellës të mesazheve të Allahut.

Të ilustrosh njeriun si zot është traditë pagane.

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •