Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 71
    i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anėtarėsuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Ketu keni disa lutje per cdo aspekt te jetes tuaj.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...518#post550518

O ZOT im ti je qe ske shoke nuk adhurohet krijesa ti je i plotfuqishem per cdo gje .
    Te lutem me dobesine time se ti je i plotfuqishem.
    te lutem me pappersosmerine time dhe ti je absolut pa te meta.
    te lutem ty me vogelsine time se ti je madheshtori absolut.
    te lutem ty me pamjaftueshmerine time se ti je ai qe furnizon.
    te lutem ty sepse pervec teje ska kush te me ndihmoje.Ta dorezoj ty veten time mendjen time zemren time mi hudhehiq ato ne rruge te drejte gjithmone ti je ai qe i frymezon njerzit ti je ai qe i mbush zemrat me besim.
    Te lutem ermrat e Tua me te bukur o Meshirues ti qe pranon lutjen Ti je qe me shikon dhe me degjon Ty qe cdo gje ne qiej dhe ne toke te madheron .Ty

O Allah te kerkoj te falur per gabimet e mia sepse ti je falesi
    o Allah pendohem tek ty sepse ti e pranon pendimin.
    O Allah te lutem te me furnizosh prej miresive te tua ne kete bote dhe boten tjeter ti je furnizuesi i pashok.
    Te lutem ty ti je udhezuesi ti udhezosh njerzit ne rrugen tende te vertete ne fene tende te drejte ne ate qe ia shpalle te gjithe profeteve me ate qe ndrite zemrat e besimtareve me Islamin.

Fali muslimanet kudo qe jane ndihmoji ato qe jane ne veshtirsi dhe se prevec teje ska kush qe i ndihmon.Meshiroji ato dhe falja gabimet .o Allah te lutem ty qe ta poshterosh idhujtarine dhe ta ngresh besimin ne kete bote dhe ti ndricosh mendjet dhe zemrat e njerzve me besim dhe dituri te drejte.
    Ketu keni disa lutje per cdo aspekt te jetes tuaj.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...518#post550518
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarėve kishte burra qė vėrtetuan besėn e dhėnė All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhėnė jetėn, dhe ka prej tyre qė janė duke pritur (ta zbatojnė) dhe ashtu nuk bėnė kurrfarė ndryshimi

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Shpesh here une lutem sipas modelit te Zotit, qe i mesoi dishepujt te luteshin keshtu, Mt. 6:9-13:

9..."Ati ynė qė je nė qiej, u shenjtėroftė emri yt.
    10 Ardhtė mbretėria jote. U bėftė vullneti yt nė tokė si nė qiell.
    11 Bukėn tonė tė pėrditshme na e jep sot.
    12 Dhe na i fal fajet tona, ashtu siē ua falim ne fajtorėve tanė.
    13 Dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na ēliro nga i ligu, sepse jotja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen".

Por shpesh here e marr kete lutje si model dhe filloj e i lutem Atit duke e falenderuar dhe adhuruar Ate ne fillim, pastaj duke kerkuar falje per mekatet e mia dhe duke i kerkur te me mbaje gjithmone ne Hirin e Tij, dhe pastaj i bej kerkese per shpetim te njerezve te mij te familjes dhe te afermeve, qe edhe ata te besojne ne Birin e Perendise, dhe te pranojne dhuraten e Atit. Pastaj lutja ime vazhdon me kerkesa te ndryshme per vellezer dhe motra ne Krisht qe kerkojne qe une te lutem per ta per nje problem qe ata po kalojne, gjithashtu lutem per te krishteret e kishes sime qe Perendia te kujdeset per ta, si dhe per te krishteret e Forumit Shqiptar, lutem per te gjithe ata pa perjashtim, qe Zoti ti perdore ata kudo qe jane dhe ti mbroje nga i ligu.
    Dhe gjithmone ne fund te cdo kerkese time them qe "vullneti i yt u befte o At", sepse ndonjeher kerkesat tona nuk jane ne perputhje me vullnetin e Atit qe njeh gjithshka dhe di gjithshka. Per mua eshte shume e rendesishme ti lutem Frymes te me drejtoje ne lutje qe kerkesat e mia te jene ne perputhje me vullnetin e Atit.
    Une gjithmone kur lutem ndjej nje kenaqesi, sepse ndjej pranine e Atit dhe kur vihet ne pranine e Perendise te gjitha problemet qe ne mendojme se jane probleme rrezohen dhe bien dhe adhurimi dhe falenderimi ndaj Perendise burojne nga zemra. Shpesh here kur ndjej pranine e Perendise me imagjinate mendoj se sa bukur ka qene ne fillim per Adamin, i cili para renies ne mekat gezonte shoqeri te plote me Perendine dhe ecte ne pranine e Tij. Pikerisht per te rregulluar kete maredhenie te prishur, Ati dergoi ne toke Birin e Tij qe te na coje perseri ne pranine e Perendise dhe qe te na behet e mundur jo vetem ardhja, por edhe qendrimi ne pranine e Perendise pergjithmone.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Oh Ever Living One, Oh Eternal One, by Your mercy I call on You to set right all my affairs. Do not place me in charge of my soul even for the blinking of an eye."

Oh Allah, I seek Your forgiveness and Your protection in this world and the next.
    Oh Allah, I seek Your forgiveness and Your protection in my religion, in my worldly affairs, in my family and in my wealth.
    Oh Allah, conceal my secrets and preserve me from anguish.
    Oh Allah, guard me from what is in front of me and behind me, from my left and from my right, and from above me.
    I seek refuge from being struck down from beneath me!!! Amen!!

Me falni po s'i perkthej dot se pastaj humbin kuptimin!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    ZOT une e di qe TI je fales,dhe qe e do e faljen,te lutem me fal mua.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

kurioze
    Anėtarėsuar
    01-03-2004
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    22
    urime per temen
    kjo eshte lutja qe mua me pelqen me shume

o zot i 7 qiejve dhe i tokes
    krijusi i cdo gjeje dhe sundusi i tyre
    ti qe je i paster dhe i larte nga cdo e mete
    as ke lindur kend e as nuk je i lindur
    i perhershem pa fillim dhe i fundit pa mbarim
    ti qe nuk ke rival
    te lutem ty me emrat e tua me te bukur ato qe ti e ke emertuar veten tende dhe me ato qe nuk ja ke treguar askujt
    me udhezo ne rrugen e te derguarit tend dhe te shokeve te tij me pastro zemren time nga kufri,shirku,nifaku,me largo prej tyre sic largon lindjen nga perendimi
    o ndryshues i zemrave beje zemren time te qendrushme dhe te sinqerte ne fene tende dhe me bashko me profetet deshmoret dhe te devotshmit ne xhenetin me te larte

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    O Zot ndihmovu te afermve te mij ne momentet e veshtira.Vetem ty te besoj dhe vetem prej teje ndihme kerkoj.
    Keto jane me se shpeshti lutjet e mija.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Lutjet jane te shumta dhe te ndryshueshme ne varesi te problemit qe kam.
    Pra nese jam semure lutem te sherohem nese kam probleme ne shkolle lutem te me lehtesohen e keshtu me rradhe.
    Une gjithmone kam kujdes qe lutja te jete ne permbledhje te mesimeve islame.
    Zoti ne kuran thote:"Lutmuni qe tju pergjigjem"
    duke pasur besim dhe siguri te plote tek ky varg po postoj me poshte disa lutje.
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

DIsa lutje!

1-Hallet dhe dėshpėrimi:
    ((O Allah! Ti je Madhėshtori dhe Durimtari. Nuk ka zot tjetėr veē Teje. I Vetėm je O Allah dhe je Zot i Arshit tė madh. I Vetėm je o Allah, je Zot i qiejve dhe i tokės dhe Zot i fronit Tėnd tė ndershėm)). ((O Zoti im! Unė jam robi Yt, biri i robit dhe i robėreshės tėnde. Jeta ime ėshtė nė dorėn Tėnde. Unė jetoj vetėm sipas caktimit Tėnd. Caktimi Yt ndaj meje ėshtė i drejtė. Tė lutem Ty me ēdo emėr qė ke, me tė cilin ke emėrtuar Veten Tėnde ose na e ke prezantuar nė librin Tėnd, apo ia ke mėsuar ndonjėrės prej krijesave tė Tua, apo e ke tė fshehur nė dijen Tėnde. Bėje Kur`anin pranverė tė zemrės time, dritė tė syve tė mi, shėrim tė vuajtjeve tė mia dhe largim tė dėshpėrimeve qė kam)).

2-Frika nga sprovat:
    ((O Zoti im! Mė ruaj nga mundimet e sprovave, nga humnerat e devijimit, nga fatkeqėsitė dhe poshtėrimet e armiqve!)).

3-Frika nga sėmundjet:
    ((O zot! Ma ruaj shėndetin tim nė trup! O Zot! Ma ruaj dėgjimin dhe shikimin tim! Ti je i Vetėm dhe i Pashoq)).

4- Nė vėshtirėsi: ((O Zot! Na e pėrmirėso fundin e gjithė kėsaj sprove, na ēliro nga vuajtjet e kėsaj bote dhe na ruaj nga dėnimi i ditės sė gjykimit!)).

5-Kur kemi fatkeqėsi:
    ((O Zot! Ty tė falėnderoj nė ēdo gjendje qofsha. Kėrkoj tė mė ruash nga gjendja e banorėve tė zjarrit!)). ((Ne jemi tė Allahut tė Madhėruar dhe vetėm tek Ai do tė kthehemi. O Zot! Ma kthe kėtė sprovė me diēka mė tė mirė)) -sipas njė hadithi Profetik atij njeriu i cili e bėn kėtė lutje, Zoti do t`ia plotėsojė atij kėrkesėn

6-Frika nga varfėria:
    ((O Zot! Tė lutem mos ma largo mirėsinė Tėnde, as shėndetin qė mė dhe, mos mė jep fatkeqėsi tė papritura dhe mos u zemėro me mua!)). ((O Zot! Tė lutem mė mbro nga varfėria dhe pėshtėrimi, mė mbro qė tė mos bėj padrejtėsi dhe as tė mė bėjnė!)).

7-Uria dhe tradhėtia:
    ((O Zot! Tė lutem mė ruaj nga uria sepse ajo ėshtė gėrryerja mė e keqe dhe mė ruaj nga tradhėtia sepse ajo ėshtė fshehtėsia mė e ligė)).

8-Hipokrizia, humbja dhe morali i keq:
    ((O Allah! Tė kėrkoj mbrojtje nga humbja e rrugės sė drejtė, nga hipokrizia dhe morali i keq!)).
    vPėrtesa: ((O Allah! Tė kėrkoj mbrojtje nga pėrtacia, pleqėria e thyer, frika, kopracia, sprovat e dexhalit dhe torturat e varrit!)).
    vPuna e keqe: ((O Allah! Tė kėrkoj mbrojtje nga punėt e kėqia qė kam punuar dhe ato qė nuk i kam punuar!)).

9-Mendjemadhėsia:
    (( O Allah! Tė falenderoj Ty qė mė bėre tė bukur fizikisht. Bėje tė bukur moralin tim ashtu si dhe trupin tim!)).

10-Pas diskutimeve:
    ((I madhėruar dhe i falenderuar je o Zot. Nuk ka zot tjetėr veē Teje. Ty tė kėrkoj falje dhe tek Ti pendohem)).

Dicka me gjate mund te gjeni ketu:http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=30347
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

I sinqert me tė gjith Maska e Shkupjani
    Anėtarėsuar
    07-01-2003
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    124
    Allahu te shperbleft AMINA me te vertet ke zgjedh nji lutje (dua) shum te mir mua shum me pelqen kjo lutje dhe beje pa nderpre edhe te gjith le ta bejn se eshte nji lutje e mir gjithashtu edhe permbledhjen qe e ka ber indriti se ka derguar shum lutje te mira.
    me respekt
    Nese njeriu nuk e ka nji gjė pėr tė cilėn duhet tė vdes,ska vler jeta e tij nė kėt botė...

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Biseda me Zotin ndahet ne lutjen e mengjesit dhe darkes (te ngjitura tek koka e krevatit).

Lutja e mengjesit
    ATI im!
    Bekoje kete dite dhe me jep fuqine te jem tolerant ndaj mekatareve te tu. Beko racen time dhe mencuroje ne mbizoterimin ndaj inferioreve. Qetesoje shpirtin tim dhe lehtesome barren e peshes se ndergjegjes. Pasuroje diten time me eksperienca te reja dhe me mbro nga tundimi i mekatit. Vullneti dhe deshira tende mbreterofte gjate kesaj dite.
    Amen

E darkes!
    Te jam mirenjohes per diten qe me fale. Falu gjumin e lehte gjithe luftetareve te idealit tim dhe mbroi nga vreri i mekatareve. Bekoje kete nate me prezencen tende ne krahun tim. Vullneti dhe deshira jote mbreterofte gjate kesaj nate.
    Amen
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A pėlqeni tė drejtoni makinėn/veturėn.
    Nga Davius nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 11-12-2005, 22:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •