Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2005
    Postime
    28
    Une pervec shume lutjeve te mia qe kam ne shpirt gjithmone lutem te zoti per antishqiptaret "Zot i madh e i plotfuqishem fali mekataret se sdine se cbejne!".

U bėftė sipas vulletit Tėnd!!!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar Maska e Engelchen
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Postime
    11
    Une lutem ne mengjes dhe ne mbremje.
    I lutem zotit te mi fale gabimet e mia qofshin ato edhe ne mendim, i lutem te mbroje familjen time te na jape shendet dhe te na dhuroje nje vdekje te lehte kur te na vije ora. I lutem edhe qe te me ndihmoje te kuptoj fene e drejte sespe sot ka kaq shume ideologji fetare saqe jane bere rrumpalle. I lutem zotit qe te mos zemerohet me mua, sepse ajo qe me tremb me shume ne kete bote eshte zemerimi i tij.

Pershendetje

Të nderuar/a
    Një asket që ishte edhe varfanjak, banorët e atij vendi të varfër e lutën /asketin që ishte mik me mbretin/, që të shkojë e ta lusë mbretin tu ndërtojë ndonjë objekt të dobishëm për ta. Asketi u tha që nuk kam kërkuar kurrë asgjë as për vete dhe nuk di të lypë. Pasi bashkëvendasit këmbëngulën ai shkoi. I treguan se mbreti është duke u lutur në tempull. Ai hyri lehtë brënda dhe iu afrua mbretit pas shpine. Mbreti kur e përfundoi lutjen iu drejtua Zotit: - Zot ma bë mbretërinë më të madhe!- Asketi u nevrikos, u ngrit dhe nisi me hikë. Mbreti e pa dhe i tha, se pse po ikë? Asketi iu përgjigj. Më kanë dërguar bashkëvendasit që të lyp diçka nga Ti, e unë paskam ardh te një lypës më i madh se unë...
    Zoti është DASHURI. Ai nuk është gjykues i tmerrshëm, as gjykues aspak. Ai nuk zemërohet. Ai nuk dënon. Ne me veprime të këqia e çojmë veten kah e keqja. Do na ndodhin të këqiat që kemi bërë...

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Un as i lutem kurre zotit. Larg qofte pastaj te bej si arab dhe te them fjalet allah dhe falje. Vetem shqip ketu. Per mu ska zot, dhe ata qe hiqen si profetet e zotit jane vetem ca pisa qe per nder po ti kisha para ne bark do ja kisha fut thiken 7 here si shpagim qe e kane marre boten ne qafe.

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Lutja ime eshte qe mos kem shume pune te nesermen ..lol

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Lutja ime eshte per ato jete te shumta te shkuara dem si pa gje gjate gjithe ketyre koheve ne Irak, si nga populli i thjeshte ashtu edhe nga ushtaret, si edhe per fatkeqsite e shumta qe kane zaptuar popullaten e thjeshte te atij vendi ne jeten e perditeshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Engelchen
    Une lutem ne mengjes dhe ne mbremje.
    I lutem zotit te mi fale gabimet e mia qofshin ato edhe ne mendim, i lutem te mbroje familjen time te na jape shendet dhe te na dhuroje nje vdekje te lehte kur te na vije ora. I lutem edhe qe te me ndihmoje te kuptoj fene e drejte sespe sot ka kaq shume ideologji fetare saqe jane bere rrumpalle. I lutem zotit qe te mos zemerohet me mua, sepse ajo qe me tremb me shume ne kete bote eshte zemerimi i tij.
    Pershendetje
    I lutem Zotit te ta heqe nga zemra urrejtjen e pakufi qe ke!

Nje keshille per ty:
    Te ftoj qe te reflektosh per ato qe thua se mund edhe te jesh duke mashtruar veten se beson ne Zot, sepse nje njeri qe me te vertete beson ne Zot nuk mund te urreje aq shume sa ti.

vioxx i nderuar!
    Vėrtetė mjaft udhėheqės shtetėror e fetarė e kanė marrė njerėzimin nė qafė, edhe nė emėr tė Zotit = Allahut, Krishtit, Muhamedit etj., por si i bėhet hallit qė edhe tė pafetė gjithashtu e kanė marrė njerėzimin nė qafė, si Lenini, Stalini, Enveri, Mao ce Tungu/Duni, Pol Poti, Fidel Kastro etj.
    Zoti i vėrtetė nuk ėshtė Ai qė predikojnė fetė. Zoti ėshtė gjithēka e manifestuar dhe e pamanifestuar. Ju bėni mėkat qė mendoni ashtu... Sikur ta realizoshi, do bėnit krim. Mendoj se gjykimin e xhelatizmin t'ia lėmė dikujt tjetėr, tė pakten ligjeve bashkohore e pėrparimtare... Nga pėvoja ime dhe nga leximet e mia 45 vjeēare jam i bindur se diēka misterioze ekziston... Ata qė bėjnė vepra tė mira dhurohen. Ata qė bėjnė keq i gjen e keqja nga vetėvetja, jo nga Zoti. Ju keni tė drejt tė jeni ateist, pagan a ēfarė tė dėshironi, por po supozoj se jeni viktimė e komunizmit, si pothuaj tė gjithė shqiptarėt qė janė mbi 30 vjeē e pėrpjetė. Ne nuk dimė as ēka ėshtė liria, religjioni i vėrtetė, dashuria e vėrtetė as demokracia...
    Po do hecim pėrpara...
    Tė dėshiroj gjithė tė mirat e kėsaj bote!!!

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Flm per sqarimin. Po te siguroj se nuk jam 30 vjec dhe se sjam viktime e komunizmit se jam larguar nga shqiperia qe 18 vjec.

Feja ne kuptimin e saj me elementar, pra besimi ne fe te ndryshme qe e kane te prejardhjen nga i njejti zot kane sjelle shume probleme njerezimit. Shih bosnjen ku u vrane besimtaret e profetevete te nje zoti. Ndaj per mua feja eshte thjesht nje pacavure injiorante. Por besimi ne zot eshte dicka tjeter. Pavaresisht se per mua njeriu dhe fuqia e tij ka me shume vlere.

Mos gjyko te tjeret qe nuk besojne. Sdo me thene te jesh komunist ose fashist po nuk besove. Mendo se mund te jesh edhe humanist dhe iluminist i parrulles 'zgjedh njeriun' ne vend te misticizmit irracional 'zgjedh zotin'. Cilin zot, ate qe se kemi pre kurre, por qe i ndjejme eren? Seeing is believing buddy.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A pėlqeni tė drejtoni makinėn/veturėn.
    Nga Davius nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 11-12-2005, 22:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •