Postuar më parë nga
Leila
Keq me vjen per femrat e meshkujt qe s'e kane provuar nje marredhenie te tille. Po flasim per marredhenie te sinqerta, pa perfitime. Duke u rritur me meshkuj ne familje, e duke qene vete si cun dikur (yup... koken qethur, too) aq sa as kalamajte ne kopesht nuk e dinin ne isha vajze a djale (se i rrihja djemte), jam detyruar qe e kam provuar. Dmth nuk ka qene zgjidhje e imja kjo qe te miqesohesha me meshkujt qellimisht. Rriteni bashke, keni menyre te vecante bisedimi (te afert, por duke i ditur limitet), jepni keshilla per seksin e kundert, etj.. Cdokush jashte kesaj miqesie nuk e kupton llojin e bisedimit, relatat, etj. dhe medeomos e vlereson me sy shume negativ. Vjen gjimnazi/kolegji/universiteti... djemte behen me te dashura dhe ti si femer qe je miqesohesh dhe me to; je ne gjendje t'u flasesh te dyve, ti pajtosh, etj.. Duke qene ne rreth meshkujsh, femra eshte me e mbrojtur, ka disa meshkuj qe i dalin zot. Kete mund ta vertetojne ato me vellezer (pervec atyre me vellezer qullace... lol). Ndryshon puna kur mashkulli eshte debil; medeomos nuk zgjat shume marredhenia. E pastaj fillojne inatet.
Kur isha ne klase te 5-te, vajta ne nje shkolle te re (gjithnje i kam nderruar) dhe se si rrjedhuan gjerat, u krijua nje divergjence midis meje dhe disa nga vajzat e klases. Pavaresisht se ato ishin nja 3-4 veta, pjesa tjeter e vajzave te klases nuk dinin kujt t'ia prishnin e kujt t'ia ndreqnin... keshtu qe nuk benin ze, por ndiqnin urdhrat e te tjerave. Gjate asaj periudhe, ishin meshkujt e klases qe me bashkuan me to dhe me fusnin ne loje me vajzat dhe u bertisnin nqs s'me pranonin. Nuk kaloi shume, pune 1 jave, dhe gjithe sherri u harrua. Luanim krejt normal.
Gjerat shkojne downhill kur nje femer tjeter hyn ne ate rreth shoqeror sepse femra eshte femer, dhe nqs ndjen qe njera po merr me shume komplimenta se sa ajo vete, ose nqs ndjen se ajo "tjetra" ka nje miqesi me te afert me mashkullin, automatikisht do sulmoje tjetren ose do mendoje se NUK ekzistojne miqesite midis nje femre dhe nje mashkulli... sepse ky arsyetim eshte me i lehte per t'u besuar, me i lehte per t'u ndjere mire per veten, me i lehte per t'u bere pak... self-righteous (hundeperpjete). Te jemi realiste; RRALLE ndodh qe kjo shoqeri te shnderrohet ne dicka me intime, edhe pse eshte frika me e madhe qe shprehin njerezia kur behet fjale per miqesi midis femres dhe mashkullit. Prej statistikave cuditem se si e beni kaq gogol kete shoqeri qe rralle here behet romantike. Edhe sot e kesaj dite, te dalesh cift (double-dating) me shoke te vjeter, me burrin, e me te dashurat/grate e tyre, eshte fantastike. Shoket e burrit interesohen per mua all the time dhe kerkojne te krijojne miqesi midis meje dhe grave ose te dashurave te tyre... ose qe te bejme pushime te gjithe bashke. Edhe burri im flet krejt normal me grate e shokeve te vet, se s'eshte harbut qe t'i injoroje nqs i dalin ne telefon ose ne rruge. Lloj flirti eshte kjo? lol Come on!
Njoh njerin qe hyn e del ne shtepine e tjetrit dhe injoron komplet gruan e tij, dmth zonjen e shtepise, e as qe denjon ta shohe ne sy kur flet... se kush e di, i duket vetja burre i ndershem ashtu. Turp! Njeri shpellash, tamam.
Krijoni Kontakt