Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Mirdita Shoqeri

.........ME DUKET NJI TEM SHUM E RENDESISHME DHE NJE PYETJE QE E LUAN ROLIN E RENDESISHEM NE JETEN TON, NUK E DI SE JU A MENDONI KESHTU, POR KY ESHTE MENDIMI I IM.
    Vet i jap shum rendesi shoqeris, dhe pyetja qe a existon shoqeria ne mes Femres dhe Mashkullit, eshte nji pergjigjeje shum e thjesht dhe normale qe exixton dhe qe kejo shoqeri mund te jet me e bukur dhe me e fuqishme se psh. dy Vajza, apo dy Djem.
    ....deri me tani kam pasur dhe kam Shoqeri me Meshkuj dhe eshte nji gje e shkelqyeshme,....per fat te keq eshte nji tradit, apo mendje e zez, gjelozi qe disa mendojn qe kejo shoqeri nuk existon, kejo mund te ndoll per at qe e ka nji mendje te keqe, por siq po shifet qe disa nuk e vlersojn as shoqerin Djal dhe Djal apo Femer dhe Femer, e te mos bisedojmi me gjini te kunderta.
    Kejo me befasoi sepse qe vet i jap rendesi te madhe shoqeris ne pergjithesi, e hapa nji tem mbi shoqerin dhe per befasi vetem nji antar shkruajti mesazh qe per te shoqeria eshte jeta dhe ket antar e adhuroj, e nderoj, sepse nese dikush di ta vlersoj shoqerin di te jetoj, sepse pa shoqeri nuk ka jet, Shoqeria eshte Jeta. Nuk jemi te krijuar te jetojm sikurse shtas , SHOQERIA KA VLER TE MADHE, eshte nji diamant i bukur ta gjesh nji shok te vertet....SHOQERIA ESHTE NJI PASURI, ME E RENDESISHME SE PASURIA MATREALE....... ...JU LUTEM TE JENI MENDJE TE SHENDOSH PER SHOQERI FEMER - MASHKULL, DHE MASHKULLL- FEMER SEPSE KEJO ESHTE NJI SHOQERI SHUM ME E BUKUR DHE ME E SHENDEOSH QE MUNDEMI TA PARAMENDOJM...
    JU DESHIROJ FAT, GEZIM DHE SUKSESE E DASHURA RINI.......KALOFESHI NJI JET NE SHOQERI DHE LUMTURI.
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Po pse pyetje eshte kjo???????????????????????? Me gjithe ato shoqe qe kemi, cfare, ia paskemi futur kot deri tani??????????????????

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900
    -----------------po--------------------------

edhe----------------------------jo-------------------------------
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Perjashtuar Maska e strano
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    ska rendesi se me ke rri e dashura ime, rendesi ka mos te ma dredhi se ja kpus komet, edhe ja var n'qafe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga marlboro1
    Une per vete jam nje cik konfuz persa i perket kesaj.
    dikush ka thene se ndryshimi midis miqesise dhe dashurise qendron tek nje e puthur!!!!

te dashuren time me pelqen me shume ta shof me ndonje shoqe se me ndonj eshok :P

shoku ti po pate hallin e te dashures sate qe ka shoke, un them qe nqs ti e njeh mire te dashuren tende, edhe ta besosh plotesisht, nuk shoh asnje arsye qe te mos ket shok

kurse per sa i perket ne pergjithsi, un jam i mendimit qe po miqesia virtuale ekziston midis dy sekseve te ndrryshem,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    po ekziston shoqeria ne mes nje mashkulli edhe nje femre une kam nje shok te mire shume,kam qen qe ne shkoll fillore bashke,ne mahall,ne fakultet,une bilem tash i thome vella edhe krejt femnat e tij me thone kunat se eshte pak avanturist ka shume femna,une ate e kam ditar jete dmth krejt cka boj i tregoj,tash eshte be edhe shok i ngushte i te dashurit time e kjo eshte gezim i madh per mua

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Keq me vjen per femrat e meshkujt qe s'e kane provuar nje marredhenie te tille. Po flasim per marredhenie te sinqerta, pa perfitime. Duke u rritur me meshkuj ne familje, e duke qene vete si cun dikur (yup... koken qethur, too) aq sa as kalamajte ne kopesht nuk e dinin ne isha vajze a djale (se i rrihja djemte), jam detyruar qe e kam provuar. Dmth nuk ka qene zgjidhje e imja kjo qe te miqesohesha me meshkujt qellimisht. Rriteni bashke, keni menyre te vecante bisedimi (te afert, por duke i ditur limitet), jepni keshilla per seksin e kundert, etj.. Cdokush jashte kesaj miqesie nuk e kupton llojin e bisedimit, relatat, etj. dhe medeomos e vlereson me sy shume negativ. Vjen gjimnazi/kolegji/universiteti... djemte behen me te dashura dhe ti si femer qe je miqesohesh dhe me to; je ne gjendje t'u flasesh te dyve, ti pajtosh, etj.. Duke qene ne rreth meshkujsh, femra eshte me e mbrojtur, ka disa meshkuj qe i dalin zot. Kete mund ta vertetojne ato me vellezer (pervec atyre me vellezer qullace... lol). Ndryshon puna kur mashkulli eshte debil; medeomos nuk zgjat shume marredhenia. E pastaj fillojne inatet.

Kur isha ne klase te 5-te, vajta ne nje shkolle te re (gjithnje i kam nderruar) dhe se si rrjedhuan gjerat, u krijua nje divergjence midis meje dhe disa nga vajzat e klases. Pavaresisht se ato ishin nja 3-4 veta, pjesa tjeter e vajzave te klases nuk dinin kujt t'ia prishnin e kujt t'ia ndreqnin... keshtu qe nuk benin ze, por ndiqnin urdhrat e te tjerave. Gjate asaj periudhe, ishin meshkujt e klases qe me bashkuan me to dhe me fusnin ne loje me vajzat dhe u bertisnin nqs s'me pranonin. Nuk kaloi shume, pune 1 jave, dhe gjithe sherri u harrua. Luanim krejt normal.

Gjerat shkojne downhill kur nje femer tjeter hyn ne ate rreth shoqeror sepse femra eshte femer, dhe nqs ndjen qe njera po merr me shume komplimenta se sa ajo vete, ose nqs ndjen se ajo "tjetra" ka nje miqesi me te afert me mashkullin, automatikisht do sulmoje tjetren ose do mendoje se NUK ekzistojne miqesite midis nje femre dhe nje mashkulli... sepse ky arsyetim eshte me i lehte per t'u besuar, me i lehte per t'u ndjere mire per veten, me i lehte per t'u bere pak... self-righteous (hundeperpjete). Te jemi realiste; RRALLE ndodh qe kjo shoqeri te shnderrohet ne dicka me intime, edhe pse eshte frika me e madhe qe shprehin njerezia kur behet fjale per miqesi midis femres dhe mashkullit. Prej statistikave cuditem se si e beni kaq gogol kete shoqeri qe rralle here behet romantike. Edhe sot e kesaj dite, te dalesh cift (double-dating) me shoke te vjeter, me burrin, e me te dashurat/grate e tyre, eshte fantastike. Shoket e burrit interesohen per mua all the time dhe kerkojne te krijojne miqesi midis meje dhe grave ose te dashurave te tyre... ose qe te bejme pushime te gjithe bashke. Edhe burri im flet krejt normal me grate e shokeve te vet, se s'eshte harbut qe t'i injoroje nqs i dalin ne telefon ose ne rruge. Lloj flirti eshte kjo? lol Come on!

Njoh njerin qe hyn e del ne shtepine e tjetrit dhe injoron komplet gruan e tij, dmth zonjen e shtepise, e as qe denjon ta shohe ne sy kur flet... se kush e di, i duket vetja burre i ndershem ashtu. Turp! Njeri shpellash, tamam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 28-04-2006 më 21:29
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

larguar Maska e Silk
    Anëtarësuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    last summer...
    Postime
    307
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Keq me vjen per femrat e meshkujt qe s'e kane provuar nje marredhenie te tille. Po flasim per marredhenie te sinqerta, pa perfitime. Duke u rritur me meshkuj ne familje, e duke qene vete si cun dikur (yup... koken qethur, too) aq sa as kalamajte ne kopesht nuk e dinin ne isha vajze a djale (se i rrihja djemte), jam detyruar qe e kam provuar. Dmth nuk ka qene zgjidhje e imja kjo qe te miqesohesha me meshkujt qellimisht. Rriteni bashke, keni menyre te vecante bisedimi (te afert, por duke i ditur limitet), jepni keshilla per seksin e kundert, etj.. Cdokush jashte kesaj miqesie nuk e kupton llojin e bisedimit, relatat, etj. dhe medeomos e vlereson me sy shume negativ. Vjen gjimnazi/kolegji/universiteti... djemte behen me te dashura dhe ti si femer qe je miqesohesh dhe me to; je ne gjendje t'u flasesh te dyve, ti pajtosh, etj.. Duke qene ne rreth meshkujsh, femra eshte me e mbrojtur, ka disa meshkuj qe i dalin zot. Kete mund ta vertetojne ato me vellezer (pervec atyre me vellezer qullace... lol). Ndryshon puna kur mashkulli eshte debil; medeomos nuk zgjat shume marredhenia. E pastaj fillojne inatet.

Kur isha ne klase te 5-te, vajta ne nje shkolle te re (gjithnje i kam nderruar) dhe se si rrjedhuan gjerat, u krijua nje divergjence midis meje dhe disa nga vajzat e klases. Pavaresisht se ato ishin nja 3-4 veta, pjesa tjeter e vajzave te klases nuk dinin kujt t'ia prishnin e kujt t'ia ndreqnin... keshtu qe nuk benin ze, por ndiqnin urdhrat e te tjerave. Gjate asaj periudhe, ishin meshkujt e klases qe me bashkuan me to dhe me fusnin ne loje me vajzat dhe u bertisnin nqs s'me pranonin. Nuk kaloi shume, pune 1 jave, dhe gjithe sherri u harrua. Luanim krejt normal.

Gjerat shkojne downhill kur nje femer tjeter hyn ne ate rreth shoqeror sepse femra eshte femer, dhe nqs ndjen qe njera po merr me shume komplimenta se sa ajo vete, ose nqs ndjen se ajo "tjetra" ka nje miqesi me te afert me mashkullin, automatikisht do sulmoje tjetren ose do mendoje se NUK ekzistojne miqesite midis nje femre dhe nje mashkulli... sepse ky arsyetim eshte me i lehte per t'u besuar, me i lehte per t'u ndjere mire per veten, me i lehte per t'u bere pak... self-righteous (hundeperpjete). Te jemi realiste; RRALLE ndodh qe kjo shoqeri te shnderrohet ne dicka me intime, edhe pse eshte frika me e madhe qe shprehin njerezia kur behet fjale per miqesi midis femres dhe mashkullit. Prej statistikave cuditem se si e beni kaq gogol kete shoqeri qe rralle here behet romantike. Edhe sot e kesaj dite, te dalesh cift (double-dating) me shoke te vjeter, me burrin, e me te dashurat/grate e tyre, eshte fantastike. Shoket e burrit interesohen per mua all the time dhe kerkojne te krijojne miqesi midis meje dhe grave ose te dashurave te tyre... ose qe te bejme pushime te gjithe bashke. Edhe burri im flet krejt normal me grate e shokeve te vet, se s'eshte harbut qe t'i injoroje nqs i dalin ne telefon ose ne rruge. Lloj flirti eshte kjo? lol Come on!

Njoh njerin qe hyn e del ne shtepine e tjetrit dhe injoron komplet gruan e tij, dmth zonjen e shtepise, e as qe denjon ta shohe ne sy kur flet... se kush e di, i duket vetja burre i ndershem ashtu. Turp! Njeri shpellash, tamam.
    nuk munda te rri pa e nenvizuar: analize shume e shpenguar (ne kuptimin, qe vjen nga nje njeri i hapur) dhe e plote. komplimentat e mia!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Kush eshte per ty tipi i femres apo i mashkullit ideal ?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 71
    Postimi i Fundit: 16-01-2024, 05:15
  2. Psikiatria dhe psikoterapia sistemike
    Nga Psikiatria në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 07:48
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Barazi midis mashkullit dhe femres
    Nga skerdi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-06-2004, 08:22
  5. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •