Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13

A krijon distanca autoritet?

Pershendetje

Fitimi i nje autoriteti eshte dicka teper e rendesishme per jeten e nje njeriut. Une kam verejtur nje fenomen ne shoqerine shqiptare se duke u mbajtur ne distance me njerezit krijon autoritet, se ne te kunderten po ju afrove shume, te humb autoriteti. Psh: ne te gjithe kemi qene nxenes e studente dhe e dijme fort mire se me profesoret qe njiheshim benim c'te donim, dmth profesoret qe ne njihnim nuk kishin ate respektin e duhur te nje profesori, e ne te kunderten me ato qe nuk njiheshim silleshim me ndryshe. Nga jeta ka plot shembuj, vetem analizoni pak dhe do te perforconi ne veten tuaj bindjen time se distanca ka krijuar, krijon dhe do te krijoj gjithmone autoritet.

Si mendoni ju?
    æQuién ganarį la Champions? = BARĒA

Citim Postuar mė parė nga Manci Lexo Postimin
    Si mendoni ju?
    Nuk mendoni asgje per kete fenomen ju te dashur forumiste? Do te isha teper kureshtar te lexoj opinionet tuaja ne lidhje me temen e shtruar.

Me respekt, Manci.
    æQuién ganarį la Champions? = BARĒA

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Ska te bej fare distanca.

Njeriu e krijon vet autoritetin
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

Ne nje mentaliet siq e kemi ne,PO krijon .

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anėtarėsuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Citim Postuar mė parė nga Kėnga Lexo Postimin
    Ne nje mentaliet siq e kemi ne,PO krijon .
    jam shum dakort...shqipetaret keshtu kane mundur ta krijojne autoritetin,nepermjet distances por ne shoqerite e urbanizuara kjo ska lidhje fare...autoriteti lind...per shum arsye te ndryshme qe un nuk di ti argumentoj por nje gje jam e sigurt prej distances jo se jo
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    [B]distanca per mua krijon dobesi dhe ngurteson raportet.Baza e nje individi nuk eshte autoriteti por personaliteti Njeri formohet krijon identitetin e tij qe mbart firmen e personalitetit,autoriteti vjen i kushtezuar nga rrethana te ndryshme[ /B]
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    nje vend pune p.sh krijon auteritet eprori juaj doni apo nuk doni ka autoritet mbi ju ketu nuk ka te bej fare distanca
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Citim Postuar mė parė nga stella_senza_cielo Lexo Postimin
    jam shum dakort...shqipetaret keshtu kane mundur ta krijojne autoritetin,nepermjet distances por ne shoqerite e urbanizuara kjo ska lidhje fare...autoriteti lind...per shum arsye te ndryshme qe un nuk di ti argumentoj por nje gje jam e sigurt prej distances jo se jo
    E ke gabim Stela.
    Edhe ne shoqerite e zhvilluara distanca krijon autoritet dhe respekt. Gjermanet kane nje shprehje te bukur lidhur me kete:
    Willst du was gelten, mache dich selten! (Nese do te kesh vlere, beju e rralle)
    Urime per temen. Me pelqen.

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anėtarėsuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Me shmebullin konkret qė ke dhėnė:

Une kam verejtur nje fenomen ne shoqerine shqiptare se duke u mbajtur ne distance me njerezit krijon autoritet, se ne te kunderten po ju afrove shume, te humb autoriteti.
    A krijon distanca autoritet?
    Patjetėr qė PO!
    Pijetoret janė vendet ku ēmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Kam mendimin se distanca jo domosdoshmerisht imponon autoritet.

Kuptohet, nese midis dy individeve (pedagog - student) krijohet konfidencialitet, mund te ndodh qe studenti ne kete rast te keqperdor kete afrimitet apo tolerance te dhene.

Por duhet theksuar se gjithēka varet nga aftesia e individit (ne rastin tone pedagogut) te krijoj marredhenie te atilla me studentet pa cenuar statusin e tij, e njekohesisht t'i jape hapesire studenteve te tij te shprehen lirshem.

Nje sjellje e moderuar nga pedagogu mund te jap fryte te mira. Ne kete rast pedagogu zhvillon nje ore mesimi te kendshme dhe produktive per studentet e tij, e jo te ftohte apo te merzitshme. Te nxenit nga ana e studenteve eshte me e larte, mesimi behet me terheqes per ta dhe njekohesisht pedagogut nuk i cenohet autoriteti.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Angelin Preljocaj (koreograf)
    Nga ornament nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 07-10-2023, 20:01
  2. Kush i krijon stemat e Google?
    Nga Lokjaa nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2006, 12:11
  3. A kanė autoritet prindėrit e sotėm?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-04-2006, 15:50
  4. Shkrimtari Dhe Vepra Si Autoritet Publik
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 17:29
  5. Shpėrndarja e internetit pėr distanca tė mėdha
    Nga alditirona nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-01-2005, 06:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •