Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 168
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Miremengjesi te gjitheve. Sot eshte nje dite e bukur pranverore ketu ne Athine. Shpresoj te jete e tille edhe ne Selanik.

E pate Shqiptaren mbreme ne Fame Story? Me pelqeu shume dhe u ndjeva krenar, pasi e tha me gojen plot se ndjehet krenare qe eshte Shqiptare. Eshte e para here qe nje Shqiptare deklaron publikisht krenarine e saj kombetare.

I ftoj te gjithe Shqiptaret e Greqise ta mbeshtesin Sabinen me votat e tyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    JO UNE NUK E PASHE FAME STORY,

NUK I NDJEK KETO EMISIONE TIP FARMA, BIG BRO, FAME STORY ETC. NDOQA VETEM EUROSTAR ME MILTO MAKRIDHIN PER TE NXJERRE FITUES PER EUROVISION.

SOT NE MENGJES ME MORI NJE SHOQE DHE ME THA QE SABINA ISHTE SHUME E BUKUR DHE KISHTE DHE ZE TE MIRE.

UNE S'DO KISHA PROBLEM TE DERGOJ MSG DHE TE HARXHOJ DISA EURO PER TE MBESHTETUR SABIN. PO TE JETE SE DEGJOHET EMRI I SHQIPTAREVE ME KENAQESI I JAP ATO LEKE DHE LE TE PASUROHET DHE ANTENA.

DHE KETU NE SELANIK SOT KEMI DIELL POR ESHTE SHUME FTOHTE.

GJITHE TE MIRAT
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

i/e regjistruar Maska e edi72
    Anëtarësuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane - Albania
    Postime
    190
    Pershendetje te gjitheve.
    Ju kerkoj ndjese per mungesat nqs ju kam munguar sado pak.
    Me behet qefi te them te drejten kur shikoj patriota qe jane pajisur me pasaporta greke dhe s'jane te pakte por asnjeri s'na thote se si ja arriten te pajisen me to.Nuk jam i mendimit qe ata qe kane pasaporte jane me pak patriote se ne,sepse ka dhe nga ata qe s'kane letra fare dhe ndjehen me grek se vete greket.E mira eshte te pajiseshim dhe ne te tjeret qe te na ikte akthi kur do marrim lejen e punes,lejen e qendrimit,apo kur na mbarojne dhe te shkojme neper rradha per rinovimin e tyre.Me sa njoh une ata qe e kane nxjerre pasaporten jane me te lidhur me Shqiperine se shkojne kur te duan dhe kthehen kur te duan.
    Sa per Sabinen tek Fame Story ju lutem me shume respekt sepse ajo arriti te konkuroj ndermjet shume grekeve dhe arriti te hyj ne "shkolle" mqs dikush thoshte te shkoj ne shkolle.Shpresoj te shkoj sa me mire dhe te na nderoj dhe ne te tjereve.
    Jonida mos u qaj per kohen se do vij vera dhe pastaj do thuash plasem vape.
    Gjithe te mirat
    Gjithe te mirat
    mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.

Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    MIRMENGJES EDI,
    SI KE QENE ? UNE SHUME MIRE. VERTET NA KE MUNGUAR. ME KEQARDHJE MUND TE THEM SE KALOI PERIUDHA E ARTE E DISKUTIMEVE TONA TE ZJARRTA. ATE SYLY-NE DHE MORONE JUA RREGULLOJ UNE QEJFIN QE NUK BEGENISIN TE SHKRUAJNE DY RRESHTA. MOROJA E KISHTE PARE SYLYNE NE NJE MBREMJE QE KISHIN ORGANIZUAR NE SELANIK DISA KOHE ME PARE VORIOEPIRIOTET. TELEFONIN E SYLYSE E HUMBA DHE TANI VURA PERPARA AGJENTUREN TA GJEJ PERSERI.

TE REJAT NE EPISODE TE ARDHSHME.

DITEN E MIRE TE GJITHE SHQIPTAREVE (PO DHE GREKEVE) KUDO QE JANE.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Miremngjesi te gjitheve.

Per sa i perket Sabines, doja te thoja se hyrja e saj ne Fame Story eshte nje rast i mire per t'u treguar Grekeve se Shqitaret nuk jane vetem hajduta dhe kriminele. Sa per keto emisionet si Bar, Surviver, Farma, etj, as une nuk kam pasur deshire t'i shoh dhe nuk kam, por Fame Story eshte nje dicka krejt tjeter nga keto emisione. Fame Story eshte nje Akademi dhe atje ke mundesine te shohesh artiste te ndryshem, dhe te kenaqesh me zerin e tyre, apo talente te tjera.

Pershendetje te gjitheve nga Athina.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    live in two places do ta perkrahim sabinen deri sa te na mbarojne impulset.
    Jam plotesisht dakort me ty.

Karakterizimit te Sabines me nje fjale qe nuk me lejon morali te perdor nuk po e komentoj. Me vjen keq per ate qe e shkruajti vetem.

gjithe te mirat

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    pershendetje te ghitheve qe jetojne ne greqi dhe flasin shqip , nuk e di per kete sabinen qe konkuron ne fame story pasi nuk shoh tv por mendoj qe eshte dicka e mire qe nje shqiptare eshte ne kete konkurs dhe shpresojme te jape karakter dhe talent te mire , ju uroj nje dite te begate dhe halle te mbarume te pakten per nje fare kohe se ato nuk mbarojne kurre por besim shprese dhe dashuri ,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2004
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    11

Kjo puna e dokumentave...

Me falni qe po e kthej perseri....ne teme.
    Pershendetje te gjitheve.
    Kam qene 10 vjet ne Athine, derisa ne nej moment me erdhi shpirti ne maje te hundes, dhe cfare kisha e nuk kihsa e dhashe per te nxjerre nje pashaporte fallco per te erdhur ne Kanada.
    Kisha karta omogenous (dhe jam korcare, bije minoritaresh-bi llafi), dhe nuk mora kurre pashaporte. Jo vetem kjo, po kulmi ishte kur nuk me lejuhan te hyj ne bibloteke se isha Shqiptare (kur ne Greqi edhe po te vjedhesh libra nuk te fusin dot ne burg, sepse nuk quhet krim te duash te edukohesh).
    Te mos e zgjas shume, ironia e fatit qendron pikerisht ketu:
    Ne Kanada, duhet te kaloj nje gjyq, ku une ngre ceshtje kunder Greqise sepse 12 vjet atje, me trajtoi si qen, na hidhnin policat si delet andej kendej, kur shkonim ne dhimo te kerkonim te qyteteteroheshim (politeysi), na thonin shkoni se nuk ka dale ligji per juve...
    Oficeri kundra ceshtjes sime, ka gjetur nje artikull ku thuhet se Greqia ju jep status Shqiptareve dhe pasaporta shqiptareve me kombesi Greke.
    Kam sjelle nje ton me letra mi keqtrajtimin e shqiptareve: vetem ka shkuar derite sunigoros tou politi se nuk em jepnin asistencen punonjesit e OAED, megjithse e kihs aprovuar dretjori, dhe prape me thone qe nuk ka evidence qe une te mos kem status ne Greqi.
    Amund te me ndihmoje nonje nga ju, e te me thote, cfare tjeter mund te bej une ne kete mes?
    Shkova ne konsullaten Greeke ketu e ju kerkova te me thone sa Shqiptare me origjine GReke kane marre nenshtetsine?
    Pergjigje ishte: Refuzojme te komentojme mbi kete ceshtje, mund te pergjigjemi vetem po na pyeten autoritetet Kanadeze.
    Greke jane per te .... nenen, turp e faqja e zeze: nuk na lane te benim gjene ne Greqi, po na mbyllin dhe dyert e tjera pale...
    Te gjitha keto, se keta ketu ne Kanada nuk e dine qe ligjin ne Greqi mund ta nxjerre Stefanopoulos po sa vihet ne fuqi e din edhe me qurrashi i vogel, ulur ne karriget e punes te shtetit.
    Ketu nuk ka korrupsion, apo burokraci, dhe per keta eshte e paprnueshme qe punonjesit e marrin ligjin ne ore dhe bejne si duan vete.
    P.S. Kam gjetur ne Ethniko Tupografeio, www.et.gr
    te seksioni nomoi (ligje), ligjin 2910 dhene ne 2001, publikuar ne 20 maj 2001, ne teyxos A, kod publikimi 20910 (me duket), ligjin e fundit qe ka dale mbi civilizimin e te huajve.
    Ne Parliamentin Europina kam shkruar pyetje:
    10 vjetet e fundit kane marren nenshtetsi 8000 persona, por shteti greki refuzon katigorimatikisht te jape analogji te keture njerezve (dmth, sa nga keta qene kineze qe i ulen plithorismone qeverise Simit, sa kane qene rosoponte qe i dhane votate heren e fundit, dhe sa kane qene xazokanadezakia dhe amerikanakia qe e perfitojen deri ne brez te shtate nenshtetsine pa shkelur kurre ne Greqi, por me te drejte studimes pa provime gjenerale).
    Te premten kam gjyqin dhe nuk e di si tja bej te qarte gjyqtares qe ne Greqi nuk ja jete per mua, sepse ne jemi koloalbanoi per Greket, dhe keshtu do ngelemi.
    Ketu kam pare kur arrestuan nje cun qe merrej me femra. I fliste polici: Sir, please follow me!
    Ne Greqi kam qene te policia per te marr ate m. karte dhe me thosh polici: Ty do ta jap karten kur te mbyllim se e paske fytyren e lezetshme.
    Me thoni ju lutem si mund tja piktuorj une ketyre Greqine e aderfive, ku te ka ne dore edhe me idioti i idiotave...sa here jam zene me te mijte, se shkonim nga kapshtica ne follorine dhe na merrshin taksixhite nga 10 mije secilit, kur dueht te vinin taksimetro. E po tju kundershtoje pak, te linin atje dhe humbisje edhe diten e punes, edhe bileten e kthimit....
    Shikoj juve qe ziheni per nje vajze qe vendosi te veje ne Fame Story dhe me pikojen lotet nga syte.
    Paskemi qene popull shume i duruar ne Shqiptaret, na kane hipur ne kurriz e ne zihemi per mustaqet e Celos.
    Ketu nuke dine se cfare eshte kercenimi, apo pyetja: apo pou eisaste, giait ego to spiti den to noikiazo se albanous, per gjerat me te thjeshta ne bote: sic eshte vendbanimi.
    Kur isha ne Athien rrija ne orofdiamerisma, babain me mercedes, cfare tjeter (? te gjithe shqiptaret kemi merzedez)
    Po laja makinen.
    Vjen nje Grek, me thote kush e ka kete makinene?
    I them nje shqiptar, mua me ka vene ta laj... (nga theksi nuk dalloj e huaj, dhe koken e kisha poshte).
    Mori xhaja policine: Shqiptari ka vene Greken ti laje makinen dhe me ka zene thean (ne bodrum xhaja, dritaret nendhe). U be nami....
    Me perjashtuan nga shkolla, u desh te vinte mamaja e gjithe fisi ti puthini b. drejtorit, sepse ne ore te istorise thashe qe revolucioni i Troizines u mbajt greqishte sepse mbledhja u be ne territor Grek, dhe bytheziu nuk ishte pseudonimo ke ikishin dhen kalamajte Kolokotronit, po qe emri i tij ne shqip.
    Mu desh te zihem me grushta si kalamajte e vegjel, me nje bm.t qe thosh Shqiptaret jane te ardhur, dhe jane bastardim i sllaveve ne ballkan, kur zona me e vjter e athines e ka emrin plaka....
    Po si tja them keto gjykateses, as ne endrra nuk i shofin keto ketu.
    Per mua, gabimi me i madh i te gjitheve ka qene qe jemi larguar nga Shqiperia, vetem ne vendin tend nuk te perbuz njeri, vetem atje je krenar dhe e ngre koken lart.
    Ne Kanada tani pranojne 3% te shqiptarev qe bejne kerkese per azil. Qeveria vendosi te prese fondet per mbulesen e avokatit, sepse i teoron leke te humbura. 70% e shqiptareve qe njoh une jane te erdhur nga Greqia dhe Italia. Asnje nuk i ka marre karta si shqitar, te gjithe si kosovare.
    Gjeja e pare qe me thane ishte: Nuk duhet te kishe thene te verteten, po te genjeje, se keta dien se Greqia eshte akoma me shtepite me shtylla, dhe me kurorat e ullinjve. Eshte vedni ku lindi demokracia....Nuk dua tju them qe kane te drejte.....
    Me ndihmoni o njerez, si mund ti japesh te kuptoje nje njeriu qe ka pare vetem fletushkat e Ellinkos Organisoms Tourismou, te kuptoje cia eshte ikona e vetrete e Greqise (si po na q. mbare e prape Greket, e po i paguajme dhe nga lart)?
    Faleminderit qe e lexuat kete mesazh.
    Qofshi mire, dhe i marshi kartat sa me pare (se te gjithe e kemi paguar haracin).....
    Une vdes per Mistrecin Beratas

Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    SHTOJZOVALLE PERSHENDETJE,

SE PARI TE FALENDEROJ QE E SHTOVE HISTORINE TENDE KETU NE
    BISEDEN TONE. E LEXOVA ME KUJDES SHKRIMIN TEND POR PERSERI NUK ARRITA TE KUPTOJ SHUME GJERA.
    PER KE ARSYE TI KE GJYQ ? MOS VALLE AUTORITETET CANADEZE DUAN TE TE KTHEJNE NE GREQI DHE TI DUHET TE VERTETOSH REALITETIN E NJE EMIGRANTI SHQIPTAR KETU NE GREQI ?
    NQS ESHTE KESHTU ATEHERE TI DO KESH PLOT MATERIALE POR NUK E DI SA ZYRTARE DO JENE KETO MATERIALE. PO MUNDE NA E ANALIZO PAK CESHTJEN.

PERSA I PERKET PASHAPORTAVE GREKE. UNE NJOH SHUME MINORITARE NGA DROPULLI KRYESISHT DHE I KAM SHOKE TE CILET NUK KANE MARRE PASHAPORTA GREKE. KANE VETEM LEJE QENDRIMI 5 VJECARE QE I RINOVOJNE. NJE SHQIPTAR QE MORI PASHAPORTE GREKE (NGA TIRANA) NDODHI PARA 2 MUAJSH ME DISA VERTETIME FALLCO NGA "SHOQATA SHQIPTARE MINORITARE" DHE NEPERMJET NJE DEPUTETI TE PASOK-UT PER TE VOTUAR PASOK SIGURISHT E RREGULLOI DHE MORI PASHAPORTEN GREKE SI OMOGJENIS. BESOJ QE ATA SHQIPTARE QE E KANE MARRE PASHAPORTEN NE KETE MENYRE E KANE MARRE. NUK BESOJ TE KETE DALE NDONJE LIGJ PER OMOGJENIS NGA SHQIPERIA. ME SA NJOH LIGJI QE ESHTE NE FUQI KETU E DISA VJET U DREJTOHET PERSONAVE ME ORGJINE GREKE NGA ISH BASHKIMI SOVIETIK DHE ATA ME ORGJINE E PA ORGJINE GREKE JANE GREKEZUAR TE GJITHE.
    MEGJITHATE UNE DO FLAS DHE ME MIQ TE TJERE DHE DO KONTAKTOJME PERSERI.

ME RESPEKT
    JONA

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •