ottoman...mbasi lexova dhe njehere postin tim do te thoja ...hitlerian... te pakten keshtu duket, megjithese por nuk ishte ky qellimi. kerkoj te falur nese ndonjeri eshte ndjere i /e ofenduar nga permbajtja e saj.Postuar mė parė nga MisCongeniality
Insane Citizen,
Eshte pikerisht ky lloj toni teper ottoman dhe teper fanatik mbi psikologjine qe kam vene re ne ato psikologe-studente te cilet kam takuar ne jeten reale; vendosmeria e padundeshme qe "ata dine gjithcka" dhe cdo njeri tjeter eshte gabim.
Po, bashkohem me ty qe duhet te ulem me ta dhe te mesoj prej psikologeve, e kjo eshte dhe aresyeja qe mora pjese ne kete teme. Mua nuk me frikeson fakti qe s'di dicka; mua me irriton toni me te cilin flasin disa njerez qe po studiojne per nje fushe kaq "te gjere dhe me kaq anekse" si psikologjia. Me upset fakti qe njerezit qe studiojne ne kete fushe pritet te dine me shume se popullata e gjere mbi sjelljen e njeriut; c'ka pritet nga ta ne shoqeri, por si mund te presesh dicka nga ta, kur ata nuk jane te zotet te komunikojne pa perdorur terma fyese. Per mendimin tim, s'eshte cilesi e psikologu te "frame" njerezit dhe t'u tregoje sa pak dine ata. Psikologu duhet te jete DIPLOMAT. Si mund te pretendoje psikologu te kuptoje dhe te ndryshoje te tjeret, kur ai nuk mund te kuptoje dhe te ndryshoje vetveten?
Dhe oh, mos "claim" te krahasosh dy gjera kur nuk ke konceptin mbi njeren prej tyre. E kam fjalen per Mjekesine. Si mund te pohosh me kaq garanci qe Mjekesia eshte uniforme dhe i trajton pacientet njesoj dhe psikologjia e trajton cdo njeri differently. Lol! Jo te gjithe personat qe vuajne nga nje semundje trajtohen njesoj, ok?Duhet ditur shkaku. Pastaj ajo dege e psikologjise qe merret me semundjet psiqike vjen nga mjekesia, ok? Psikiatret merren me trajtimin dhe kurimin e ketyre semundjeve. Tani psikologet duan dhe ata te drejten te kurojne paciente te tille.
Me respekt!
p.s. shpresoj te shoh shkrime te tjera nga ju me nje permbajtje sa me paqesore dhe informative as well. Te mesojme nga njeri tjetri, por jo te ulim njeri tjetrin sepse askush s'eshte me i mire se tjetri pasi momentin qe e mendojme kete dhe e shprehim nepermjet nje fjale, kemi perdorur egoismin.
me pelqeu se si e kishe konvertuar nickun tim...
megjithate edhe ti kishe shkruar ca gjera qe per cdo psikolog jane mjaft ofenduese ne nje fare niveli....hence the post.
ke shume te drejte ku thua se duhet t'i jepet prioritet informimit dhe jo shprehjes se emocioneve ne kete forum, megjitthate emocionet na bejne te jemi human, dhe psikologet jane me te vertet human...nuk jane makina automate...
sa per te shpjeguar tonin agresiv, mund te them kete qe cdonjeri ndihet i tille kur i shkelin ne kallo me pa te drejte...gjithsesi...
megjithate kam vene re qe figura e psikologut, profesioni i tij stigmatizohet nga njerezit prandaj dua te sqaroj sa te jete e mundur se psikolog nuk lindesh po behesh, pra eshte nje profesion si te tjerat dhe kaq. ndoshta psikologet qe ti mund te kesh takuar kane dashur te bejne pershtypje me faktin qe jane psikologe, ti e ke kuptuar kete dhe prandaj ndoshta te jane dukur antipatike, mendjemedhenj. por ka dhe raste kur mbasi mbaron kete shkolle ndodh me te verett nje transformim i brendshem qe s'mund ta evitosh dhe qe vetem ata qe e ndjejne psikologjine ne kocka mund ta kuptojne, pra eshte zgjedhja e gjithsecilit te mendojne apo veprojne sic duan...
e njejta gje mendoj une, ndodh dhe me nje filozof, letrar, mjek, ...etj...
shpresoj te kem sqaruar dicka....megjithate ka dhe me...ne postin tend te fundit ti insiston ne faktin se psikologu merret me sjelljen dhe krijimin e nje shoqerie te uniformizuar (robotizimin) dhe une prape te them qe psikologu nuk merret ekskluzivisht me sjelljen por merret dhe me sjelljenbashke me komponente te tjere qe perbejne gjendjen shpirterore te njeriut.
dhe kurre psikologu nuk aspiron fshehtesisht qe te behet psikiater, sepse per mendimin tim tashme psikologu ka metoda me te vleshme per te perdorur sesa te kete zili dhenien e recetave...secili ka funksionin e vet...
s'besoj se psikologu duhet te jete diplomat ne sensin qe e perdor ti (me aq sa e kam kuptuar) sepse pastaj do te ishte me shume manipulues...manipulim do te thote pushtet njefare soj, dhe psikologu asnjehere nuk duhet te shikohet si i plotfuqishem por me shume si mbeshtetes, ndihmues...
persa i perket konceptit tim per mjekesine gjithmone flas per ketu ne shqiperi, nuk di ku ndodhesh ti, njerezit trajtohen si derra e jo si njerez nga mjeket shqiptare...asgje nuk u ben pershtypje...mendojen se kane gjithshka ne dore...megjithese jo vetem ne shqiperi, psh ne usa njerezit pa health assurance trajtohen jo si derra po dicka me mire...
keshtu pra shpresoj te kemi sqaruar keqkuptimin, congeniality, egzekutuese, ....everybody...
Krijoni Kontakt