Nje fshatar duke prere dru mbetet ne maje te pemes dhe nuk
zbriste dot.I tmerruar filloi te therriste:
-Ndihme,ndihme.
E degjojne disa te tjere dhe shkojne poshte pemes,po pa ditur se cfare te benin.Secili filloi te jape nga nje ide po pa rezultat..
-Shkoni therrisni xha Rizain-thote njeri-ai eshte me i moshuari
ne fshat dhe pa tjeter qe duhet te dije ndonje menyre per
ta zbritur poshte.Shkojne me vrap disa te rinj dhe e sjellin per krahu xha Rizain.
-He xha Riza cfare duhet te bejme-i thone disa burra.
Umendua xha Rizai dhe thote:-sillni nje litar te gjate.
Ia sollen menjehere.
-Tani hidhjani atij-u thote perseri xha Rizai.
I lidhin nje gur litarit dhe ia hedhin.Ai qe kishte mbetur ne maje te pemes e kapi plot shprese.
-Po tani o xha Riza.
-Tani mblidhuni nja dhjete burra dhe terhiqeni litarin fort.
E kapin litarin nja dhjete burra dhe e terheqin fort.
Ai qe kishte mbetur ne maje te pemes,bie poshte dhe
vdes ne vend.
-Po c'na bere o xha Riza- i drejtohen te gjithe xha Rizait.
-Phhhhhhhhh-psheretin xha Rizai- po ku ta di une,ne keshtu
e kemi nxjerre nga pusi nje partizan te plagosur ne kohen e luftes
kur gjermanet u larguan nga fshati.
.................................................. ...............................................
.................................................. ...............................................
Tre shoke shkojne ne teater.Nja dy rreshta para tyre qe ulur nje tullac.Dy prej cunave i thone te tretit:-po vajte ti biesh me shpulle fort ne tulle atij burrit atje para ke 100 000lek.
-Ne vend ore-ia u kethen i treti.Shkon prapa tullacit dhe me sa force kishte i bie me shpulle ne tulle,dhe i thote:Peci, po ku je bre se mi thave syte.
-Ej s'jam Peci une ore-i thote tullaci shume i inatosur.
-Ou me fal,mu duke tamam si nje shoku tim nga mbrapa,
me fal e.Dhe largohet i kenaqur qe fitovi bastin.
Dy te tjereve u erdhi aq inat sa qe i thane:-po vajte dhe nje here
do te japim 500 000 lek.
Shkon perseri dhe perseri me sa force qe kishte i bie ne tulle me
shpulle dhe i thote :-Peci po ku je bre boss.
-Ej te thashe qe s'jam Peci une-ia kethen tullaci,dhe ngrihet
shume i irrituar nga kolltuku dhe shkon e ulet ne kat te dyte tek ballkonet e teatrit.
Perseri dy te tjereve u erdhi aq inat qe e humben bastin,saqe i thane tjetrit:-po i vajte dhe nje here te fundit ke 1 000 000 lek.
Perseri leshohet ky dhe vete ne kat te dyte.Shkon mbrapa tullacit dhe me sa force qe kishte i bie ne tulle dhe i thote:
-Peci,po ku je bre **** se kam nje ore qe po te ngaterroj
me nje tullac tjeter aty poshte.
.................................................. .................................................. ..
.................................................. .................................................. ...