Fjali te tille hera e pare qe lexoj ne forum.Une kam shkruar shume here ketu ne sit per katovicen shqiptare.
Dhe ka kohe qe eshte shtjelluar fjalimi ramiz alise per te.
Qe do lindte nje parti qe do ta shante komunizmin me themel e me cati(pd)
Ku te persekutuarit do ti jepnin ndonje kocke po kurre pushtet
Ku pronaret e tokave do ju jepej nje cope leter e do silleshin gjithe jeten gjyqeve e kurre sdo i jepej prona
Etj Etj
Dhe sa kem qene ne Shqiperi e kam pare nga afer realizimin e saj qe hem erdhi si pasoje e protestes studentore hem u luajt ne background nga komunistet ne pushtet.
Pak fakte kane dale ne drite nga katovica shqiptare.
Po sa per ta kuptuar boll jane. Agim Hamiti ne nje pasazh te librit te vet pershkruan me gojen e Ilri Hoxhes se gjithe levizjet qe po beheshin ne 91 kishin kudo njerezit e partise se punes ne partite e reja.
Komunistet perdoren per vete ne partite e reja vetem te persekutuarit qe i kishin sherbyer komunizmit. Sic e keni pare disidentet e vertete o u shuan me plumb e tortura o flene poshte urave sic ben sot Hysen Sheshori hedhesi i trakteve ne Tirane
Ne ps lane komunistet e vertete dhe ne pd futen armen famekeqe te sigurimit dhe vune si kapo Saline qe ishte dhe ai sherbetor i sigurimit per te bere kariere.
Kaluan 20 vjet dhe as dekomunisrizim su be as prone su dha as shtet u ndertua as ne Eu nuk hyme.
Vetem u realizua plani komunist qe Shqiperia na takon ne se ne e beme.
Dhe per pushtimin ekonomik te Shqiperise partia punes ndau leke dhe krijoi biznesmenet e rinj shumica kriminele dhe u krijua klasa e re komunisto kapitaliste , qe ja ka zene frymen ekonomise se eshte bere monopliste, nuk le investime te huaja, dhe njerezve te thjeshte copen e bukes.
Kjo eshte historia 22 vjecare e demokracise se pjerdhur shqiptare ku njelloj cdo dite qeveria mendon si te rjepe qytetaret e vet e keta cfare pislleku te bejne qe ti shmangen hajduterise se qeverise.
Gjithsesi beni mire qe e celni po gjeni te pakten fjalimin e Ramiz Alise i cili eshte pikenisja e katovices sone, se me mire vone se kurre ti celen syte shqiptareve e te shone cfare tradhetie te dyte kombetare i bene komunistet shqiptareve pas asaj te Nenetorit te 44.
me gjithe shpirt nje Raki nga mua.
Gezuar!
Krijoni Kontakt