Close

Rezultati i Sondazhit: Kujt ideologjie politike i perkisni;

Votues
71. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Komunizem

3 4.23%
  • Socializem

8 11.27%
  • Pluralizem- Liberalizem

17 23.94%
  • Nacionalizem-Monarki

10 14.08%
  • Globalizem

9 12.68%
  • Teoria e Mjedisit

3 4.23%
  • Teokraci

3 4.23%
  • Anarki

4 5.63%
  • dicka tjeter

14 19.72%
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 58
  1. #-9
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Kujt ideologjie politike i perkisni?

perSHENDETje
    Kete teme e hapa me qellim qe te kem nje imazh me te plote reth formimit te ideologjive politike ne shoqerine shqiptare, midis pergjigjeve tuaja. Me siper kam vendosur nje sontazh ku ju ftoje te votoni per ideologjine qe mendoni se ju shpreh me shume. Ju lutem mos e ktheni temen ne debat partishe!
    falemiNDERit

2. #-8
    Mendoj se me pare duhet te kishe shkruajtur pak per cdo opsion qe ke bene aty per ne te tjeret qe sdime dhe aq rreth ketyre sistemeve ,
    une per vete per shembull di vetem nje gje qe dua liri pavarsi demokraci dhe nje jete me te mire
    !!!

3. #-7
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556

Nje pershkrim i shkurter, bebushe, s'thote asgje. Thejsht do te ta beje zgjedhjen me te veshtire se me aq sa do dish, do te te duken te gjitha te bukura.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

4. #-6
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Teorine e mjedisit.
    Nuk e dij nga e ke marre kete fjale por per sondazhin shkon mire
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

5. #-5
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,109
    Postimet në Bllog
    22
    Kryplaku, ato qe ke renditur ti me lart nuk jane "ideologji politike", jane forma qeverisje dhe rende boterore. Nuk kane asgje te perbashket me politiken apo me vetveten. E perbashketa e vetme eshte se jane ngritur mbi nje ideologji te vecante.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

6. #-4
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Bebushe, nese interesohesh me te veretete, ne fund te forumit Kulture Demokratike, faqa e pare, kam hapur nje teme "kujt shkolle i perkisni" atje kam sqaruar pergjithesisht per tre ideologjite baze te shkencave politike.

Leci, me teorine e mjedisit doja te perfshija politiken qe mbrojne ato parti qe mbajne titullin "jeshile" (green) te cilat kohet e fundit po fitojne shume tifoz ne te gjithe Europen dhe kan zhvilluar disa ide politike te vecanta dhe perparimtare. Midis ketyre perfshihet edhe teoria e "zhvillimit pa deme" dmth. duhet qe njerezit te perdorin mjedisin me nje menyre qe te munden edhe brezat e tjera ta perdorin. Brezi jon nuk ka te drejte te perdori mjedisin pa menduar per brezat qe do vine. Kjo teori, dhe te tjera, po kalojne ne politiken e disa partive (kryesisht ne Europe) dhe me kalimin e kohes po perben politiken e disa shteteve. Por sic kuptohet nje gje e tille ka ndikime ne politiken ekonomike dhe sociale te nje shteti, nuk eshte dicka e thjeshte, prandaj e quajta si teori politike(e cila ndodhet ne zhvillim e siper). Shtese: "partite jeshile" quhen si parti te majta, sepse menjanojne nga socializmi.

Albo mbase ke te drejte! Mund te quhej gabim qe t'i quanim ideologji disa nga tezat e mesiperme, sepse shume prej tyre jane te veshtira t'i percaktosh. Pluralizmi dhe Globalizmi (me pak kjo e dyta) perbejne ideologji politike!
    Megjithate une u mundova qe te permbledh te gjitha sistemet e pergjithshme qe njeh bota si dhe ndonje teori tjeter qe ka mbeshtetje sot dhe zgjodha termin "ideologji politike" sepse mu duk me i leht per t'i dhene tjetrit te kuptoj ne lidhje me temen e postimit.
    falemiNDERit

7. #-3
    ________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    kurse une te jap te drejte qe i quan ideologji sepse po te mos ishin secila prej tyre nje ideologji nuk do te emertoheshin me emra te ndryshem...........

pervec pikes DICKA TJETER per ate nuk mund te flas me siguri.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

8. #-2
    Kryeplaku un kam mendimet e mia per ato odeologjite por dua te shoh se me cfare syri i sheh dhe ti , mendoj se te flisnim rreth ketyre ideologjive dhe te zgjidhnim kush eshte me me te mira mbase do te ishte nje debat konstruktiv dhe do kisht enje drejtim se sa vetem kshu kush ju pelqen ,
    !!!

9. #-1
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Green ose jeshile eshte nje ide qe e nisur ne vite 70' dhe po merr permasa globale.
    Eshte jo-politike,jo qeveritare dhe nuk ka te beje fare me partite.
    Disa parti e perdorin ne menyre per te fituar votat,por shkon ne kundershtim me idete e levizjes.
    Zhvillimi pa dem eshte parulle dhe jo teori ose ideologji, per mendimin tim modest.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Qe kur na u bene keto ideologji OPINIONE qe duhet ti themi tjetrit, "Si e shikon nga pikepamja jote?" Secila ideologji eshte ashtu sic eshte dhe secili ka preferencen e tij. Ama, kjo preference apo pikepamje, bebushe, kurre nuk ndryshon kuptimin/percaktimin/shpjegimin e ideologjise. Po te thoshte nismetari i temes, "Kjo ideologji eshte e keqe..." do bije dakort me te?

Pse s'i bini shkurt e thoni te verteten, SE KAM IDENE FARE SE C'JANE KETO... ne vend te perrallisni per pikepamjet e njeri tjetrit.

Une jam per globalizmin. Megjithese me frike, sepse eshte dicka qe shkon ose shume shume mire... ose shume shume shume keq. S'ka nje zgjedhje ideale aty me siper; secila ka pros dhe cons te vetat.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Partitë politike dhe sfidat e sigurisë
    Nga Davius në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 20:28
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •