Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42

Perse ndodh keshtu?

Mesa ve re ketu ne forum apo dhe jashte ketij forumi qellimi kryesor i "Besimtareve" eshte te vene ne dukje se feja e tyre eshte me e mire se te tjerat dhe se Zoti eshte ai qe pershkruhet ne librat qe ato kane lexuar dhe te gjitha te tjerat jane perralla..Nuk e di por kam ndjesine qe ketu me shume reklame i behet Kuranit e Bibles sesa vepres se Zotit ne teresi..Perse ato qe ju keni lexuar e studjuar nuk i shtoni per diskutim ne nje menyre tjeter, me te kuptueshme dhe me te thjeshte, qe cdo antar/e i/e forumit ta kete me te thjeshte te kuptoje rendesine dhe qellimin kryesor te te Besuarit ne Zot....Do te deshiroja qe cdonjeri nga ju me fjalet e tij sado te thjeshta te shpjegonte gjerat me me vlere nga ato qe ai ka lexuar dhe jo Fragmente nga njeri apo tjetri liber sepse jo cdo njeri mund te kuptoj kuptimin e thjesht dhe thelbesor te tyre..O njerez lereni politiken fetare dhe meruni me ate qe ka me shume rendesi,Besimin ne teresi dhe jo vetem me menyren e te besuarit..Nuk e di por me duket sikur ketu flisni vetem per te treguar dhe per tu bindur se sa te zote jeni dhe sa te forte e keni besimin...BRAVO JENI ME TE VERTE BESIMTARE TE DENJE(te ideve tuaja)
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Te pershendes per kete postim... qe me kujton shume postimin tim te pare.. dhe perplasjen time te pare me kete forum. Di te them qe jep kontributin qe ke DiamondRing, se ka dhe nga ata qe bejn diskutime me vlere. Njerezit nuk ndryshohen me thirrje(e provova vete), por me fjalet e tua dhe kontributin tend asnjanes ... apo dhe si besimtar... por me tolerance.

Kalofsh mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Jeta me kryqe

Cyclotomic, pikerisht ate desha ta them. DiamondRing, nese pra je i bindur ne qendrimin qe parashtrove, atehere eja te lutem dhe jipe kontributin tend, vertetoje se me te vertete mendon ashtu si the. Nuk dyshoj se edhe ti ke cfare te na thuash te bukur. Dhe une gezohem qe ke nje qendrim te tille. Po te premtoj se ne kete qendrim do te te ndihmoj. Do te mundohem te te kuptoj se cfare deshiron te thuash. Nese nuk kupton dicka je i lire te pyesesh. Por shpresoj se edhe do te pergjigjesh ne pyetjet e te tjereve.
    Qysh tani po ta bej me dije qe mos te deshprohesh te qendrosh ne kete vendim tendin. Por do te gjesh edhe diskutues qe deshirojne te degjojne. Per shkak te ketyre ia vlene te diskutosh.

Mos harro: pak jane ata qe ia fillojne dhe e mbarojne mire!

Me nderime!
    IHS

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Nga kafshet, gomari eshte me i zhurmshmi, ai pellet me te madhe aqsa edhe sikur te duash ta injorosh te pellituren e tij eshte gati e pamundur.

Me e urta dhe me puntorja nga kafshet eshte Bleta. Ajo eshte e vogel ne trup, ben shume pak zhurme ama frutet e punes se saj jane te pakrahasueshme me veprat e kafsheve te tjera. Bleta prodhon mjaltin.

E perbashketa e njerezve me kafshet eshte fryma e tyre qe te le te kuptosh qe kane te njejtin krijues. Keshtu qe mos u habisni sa here qe ne jete apo ne forum degjoni gomarin te pellase dhe provoni embelsine e mjaltit te bletes. E rendesishme eshte qe njerezit te dine te zgjedhin.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    qe une te pretendoj se thelbin e fese do te mund ta shpjegoj jashte KURANIT pasi jam mysliman,pra me fjalet e mija eshte dicka e gabura,pasi ALLAHU xh.sh KURANIN pikerisht per ket ma ka derguar per ta kuptuar ISLAMIN me mire dhe une kur kam burimin pra KURANIN perse duhet te pi uje neper rrjedhat e tij dhe ti nese ke deshire te mesosh vertete shko e pi uje ne burim e jo nga ne,ne smund te bejme gje tjeter vetem mund te tregojme burimin uje nuk mund te te japim,do te pishe vete,nuk e di por me duket absurde te flasesh per ZOTIN e te mos mbeshtetesh e te mos citosh ate cka thene AI per veten.besoj se me ke kuptuar.
    paqja qofte me ty.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Fjala e Zotit liron dhe obligon

jim_morrison3, ke tė drejtė kur thua se tė besosh nė Zotin domethėnė tė besosh nė Fjalėn e Tij. Pėr besimtarėt myslimanė ėshtė Kurani, pėr tė krishterėt Ungjilli apo Bibla. Dhe me plot tė drejtė thua se ėshtė apsurde tė besosh e tė mos dish ēfarė ka thėnė Zoti nė tė cilin besoj. Kėndej edhe arsyshmėria e citimit tė Librit.
    Problemi ėshtė se shumica prej nesh nuk distancohemi nga keqinterpretimet e Fjalės sė Zotit, thjesht pėr arsye se dikush ėshtė besimtar i fesė sime unė ia mbroj edhe gabimin. Me fjalė tė tjera, ne nuk jemi nė gjendje qė tė keqen ta quajmė tė keqe pa marrė para sysh se kush e bėri, por e zbukurojmė apo nuk na intereson nėse e bėn njė anėtar i fesė sė cilės i pėrkas. Me kėtė dua tė them se feja si fe kurrė nuk tė mėson qė tė keqen ta quash tė mirė, apo qė tė drejton pėr tė keq, pėr tė bėrė krime, pėr tė bėrė padrejtėsi, mirėpo janė njerėzit shkurtpamės dhe mėkatar qė vehen nė rolin e Zotit.
    Mua nuk mė brengos kur dikush beson nė Kuran apo Vede apo Bibėl etj., por mė brengos kur pėr shkak tė kėtyre Librave nuk e respekton tė afėrmin para syve tė vet. E vėrteta e fesė sonė duhet tė na lirojė nga robėritė e mėkatit, gabimit, mashtrimit, padrejtėsisė... Nuk mund tė jetė qė Fjala e Zotit tė mos e respektojė lirinė e njeriut qė vullnetarisht ta pranojė kėtė Fjalė pėr vetė arsyen se edhe Zoti e respekton lirinė e njeriut.

Nėse unė nuk mund tė zgjedhė ndėrmjet jetės dhe vdekjes atėherė nuk kam as pėrgjegjėsi sepse jam i detyrueshėm. E ku ka detyrim aty nuk ka as pėrgjegjėsi, sepse nuk kam vepruar sipas vullnetit tim tė lirė. Nėse pra nuk jam i lirė, pėr shkak tė detyrimit qė mė bėhet unė nuk kam as pėrgjegjėsi para Zotit.
    Kuptohet, e kam fjalėn pėr njerėzit e zakonshėm, e tė pėrditshmės. Ndryshe do tė silleshim me njerėz tė hendikepuar, mentalisht tė sėmurė... Mirėpo, nga shumė reagime kam pėrshtypjen se njeriut i mohohet e drejta pėr tė zgjedhur sipas vullnetit tė lirė tė tij, vetėm e vetėm, mendon ky, sepse unė e posedojė tė vėrtetėn. Thjesht ne bėhemi gjykuesit e ndėrgjegjės sė atij qė nuk beson si unė qė ėshtė detyrė e Zotit e jo e jona.
    Zoti e nderon lirinė e njeriut edhe atėherė kur njeriu zgjedh qoftė tė keqen radikale, qoftė tė mirėn radikale dhe jo vetėm atė tė pėrkohshme por edhe tė pėrjetshme (ferri dhe parrizi).

Pra, indiferenca ndaj tė mirės dhe ndaj tė keqes nuk vjen nga liria si e tillė, por nga liria e kufizuar e njeriut (aludoj nė ata qė nuk marrin qėndrime ndaj tė keqes qė pėrmenda mė lartė).
    Nuk mund tė na bėjė tė lirė njė Ligj qė nuk na drejton kah e mira e pėrbashkėt. S`mund tė ketė diēka tė mirė vetėm pėr njė njeri apo grup. E mira ėshtė e tė gjithėve dhe nuk mund ta mbajmė vetėm pėr veti apo vetėm pėr njė grup ēfarė mėson feja Islame kur i quan vėllezėr vetėm ata qė besojnė nė kėtė fe.
    IHS

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    32
    He!
    Po si te paraqesim fene pa u mbeshtetur ne kuran apo bibel?
    Une si musliman e besoj Zotin sipas Kuranit po ashtu i krishteri e beson sipas udhesimeve te bibles dhe palit. Pra ska asgje te keqe te behet krahsim midis ketyre se fundja njeriu te verteten do gjithmone apo jo?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po e dite ate te verteten per car beson Enesi.

Nje Zot i kuptuar nuk eshte i denje te quhet Zot. Prandaj kemi dhe simbolet. Krahasime KRITIKE PO, por jo KRAHASIME ME SYNIM TE NXJERRIM TE "VERTETEN"...
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    21:18.
    Pėrkundrazi, Ne tė pavėrtetėn e godasim me tė vėrtetėn dhe ajo (e vėrteta) triumfon mbi tė ndėrsa ajo (gėnjeshtra) zhduket. E juve (jobesimtarėve) u takon shkatėrrimi, pėr atė qė i pėrshkruani (Zotit, si fėmijė etj.).

Pra koncepti i te dialoguarit eshte qe te behet e qarte e verteta me te koten sepse duke u perplasur argumentat ti do ta kesh me te lehte te shikosh se kush ka te drejte.Prandaj dialogu ose debati gjithmone ka qene pjese e profetve me njerzit qe nuk besojne sepse ne kete mynyre duke diskutuar sqarohet e verteta dhe hidhet poshte e kota.

Sa per albon mos kopjo ti albo

31:19.
    Tė jesh i matur nė ecjen tėnde, ule zėrin tėnd, se zėri mė i egėr ėshtė zėri i gomarit.
    62:5.
    Shembulli i atyre, qė janė obliguar me Tevrat, dhe nuk e zbatojnė atė, ėshtė si shembulli i ndonjė gomari qė bart libra. Shembull i keq, ėshtė shembull i popullit qė pėrgėnjeshtroi ajetet e All-llahut, e All-llahu nuk udhėzon nė rrugė tė drejtė popullin jobesimtarė.

16:68.
    Zoti yt i dha instinkt bletės: "Ndėrto shtėpi nėpėr kodra (male), nėpėr drunj (pemė) dhe nėpėr kulmet qė ata (njerėzit) i ndėrtojnė.
    16:69.
    Pastaj ha nga tė gjitha (llojet) frutat dhe futu nėpėr rrugėt e nėnshtruara (e tė mėsuara) prej Zotit tėnd. Nga barqet e tyre (tė bletėve) del lėng, ngjyra e tė cilit ėshtė e ndryshme dhe nė tė cilin ka shėrim (bar-ilaē) pėr njerėz. Edhe nė kėtė ka arsye pėr atė popull qė mendon thellė.

Pra shiko sa bukur thuhet per cifutet dhe krishteret qe e kane biblen por se zbatojne ate dhe per bleten qe i ben gjerat me instikt pallogjike kurse njeriu duhet te fusi arsyen ne pune .Pra mos besoni me instikt tre Zota por vejeni llogjiken ne pune.

I sinqert me tė gjith Maska e Shkupjani
    Anėtarėsuar
    07-01-2003
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    124
    __________________________________________________ _Mesa ve re ketu ne forum apo dhe jashte ketij forumi qellimi kryesor i "Besimtareve" eshte te vene ne dukje se feja e tyre eshte me e mire se te tjerat dhe se Zoti eshte ai qe pershkruhet ne librat qe ato kane lexuar dhe te gjitha te tjerat jane perralla..
    __________________________________________________ __
    Ti vellai gabim ke vene re ne ket forum po edhe jasht keti forumi gabim katastrofal se askush kur flet per fene ne te cilen ai gjindet nuk ben reklama por ai e ndjen ne zemren e tij se kjo fe eshte e vertet se ketu eshte shpetimi i popullit nese nuk besojn keshtu do te jen ne FERR dhe duke i ardhur keq per vellaun e motren e vet shoqerin e gjer ai mundohet qe me mish e eme shpirt tju refej te verteten dhe ne te njejten kohe duke e lutur edhe Zotin qe tua hap zemrat e te kuptojn te verteten dhe te jen nga te shpetuarit .
    Se sa per reklama vellai as qe e kam ndermend ti flas ndokujt qe tia knaq veshet edhe ne fund te me thot kalofsh mir se askush nuk ka nevoj te reklamoj edhe te thot se feja ime eshte me e mir apo rugen ne te cilen une besoj eshte me e mire apo kjo eshte rruga e besimit por keta vertettohen me argumente kur njerezit dijalogojn dhe e tregojn te verteten dhe i hedhin posht argumentet boshe fjalet boshe perallat te cilat i hutojn njerezit keni kujdes kur te flisni per ceshtjet fetare apo kur te shtoni nje kritik fetare qoft ne Islam apo ne Krishterizem eshte qeshtje shpirterore nuk eshte qeshtje kombtare se askush nuk do futet ne xhenet apo ne xhehenem se eshte shqipetar apo italijan apo kutadiun se cfar por do ta gjej shpetimin duke e njohur fene e vertet .
    E per ta njohur fene e vertet duhesh te shohish edhe argumentet te cilat sjellin keta fe .
    edhe njiher ke kujdes.,
    Me respekt
    SHKUPJANI
    Nese njeriu nuk e ka nji gjė pėr tė cilėn duhet tė vdes,ska vler jeta e tij nė kėt botė...

Tema tė Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01
  4. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  5. ABC-ja e Demokracisė
    Nga Redi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-05-2002, 09:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •