Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Fenomeni "Gabi" ..

Me ndryshimet demokratike ne 90 e cane e ketej.. u cfaq ne Shqiperi dhe nje fenomen i ri.. Gabi..

Mirpo Gab ka dhe ketej nga jashte shtetit.. e sigurisht i thone cdo popull me emrin e tyre...
    Le te flasim per Gab-et..

psh ktu ku jam une behet Gab.. shpesh..

Pra ne nje shesh a rruge a magaze gjigande.. ne dit te caktuara.. nga njerez private apo shoqata te organizuara.. ekspozohen qindra apo mijra gjera.. qe nga filxhanat e deri tek bicikletat..nga fustanet deri tek kalltuqet.. nga cd deri tek tv-te..

lezeti i ktyre "gabe-ve" eshte ne radh te pare gjalleria..
    Vjen popull i madh nga tere sojet.. xhep fryre e xhep cpuar..te bardhe e te zinj.. kureshtare e indiferente.. manjake e koleksioniste .. rraqexhij e qibare.. pedanta e rreshqele..

shkurt ka cte sheh syri..

e un shkoj nga njihere..
    se vijne shum shqiptare e ka rast te takojme njeri jatrin..

pse do thoni ju..

a blej une vet ne gab?
    blej.. si nuk blej.. psh nje kuti me kaseta bleva nje dizaj.. ku mes tyre gjeta nana mouskourin..
    vajc ne shum butik moderne cd-esh.. as emrin sja keshen degjuar ata nana mouskurit.. apo itzhakut..
    e gjeta ne Gab..
    sa eshte kjo bicikleta i thash nje dizaj butikaxhiut te bicikletave te reja sportive..
    1000 euro tha..

jo thash un biciklet 1000 euro e tma vjedhi tjatri fet e fet si per asgje skam..
    vajc ne gab dhe e gjeta nje te perdorur.. GIANT .. hmmm. apo TREK.. per sa thoni ju..
    per 10 euro..
    nje ti futur nje vajosje e cent-rosje e pastrosje.. e vidhosje.. gjerave e arzualleve dhe bicikleta duall grenxe.. e kaluar grenxes..
    keshtu punet..
    Cfar sgjen ne Gabet Skandinave.. e mendo sa interesante do jen Gabet gjermano franko italane..
    Kini Gab ju ne Amerike?
    Po ju ne Eu?

bujrum e hidhuni ne teme..

si qe ajo historia me gab ne tiran Mi korason.. se un qesh sa her e kujtoj..

lol.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    U cum heret ne mengjez
    lame fytyren me kujdes
    O sa shume qe jemi gzu
    Se ke Gabi kena me shku
    Do blejm kpuc e kanatjere
    Brek te gjata e tenxhere
    Kushedi na i televizor
    Bardh e zi pa kolor
    Thone se gabi i ka t lira
    Blejm carcaf edhe peshqira
    RRofsh o gabi se na kenoqe
    Na e mbushe shpine plot
    Du me ik e s iki dot

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Po kemi Gab ne te Amerikes, i quajme "flea market." Mua me pelqejne se kane ca gjera te vjetra nga vitet '70 qe nuk i prodhojne me. Shkoj shpesh per te gjetur rekorde gramofonesh, muzike nga vitet '50, unaza me dekorime si nga fillimi i shekullit (1900's), gjera te cuditshme, etj.. Zere se po hap rraqet e vjetra te gjyshes. Mund te ble 20 libra pa mu dredhur qerpiku se s'bejne as nje gjysem dollari. Vetem rroba nuk ma ben dora te blej atje... lol. Por Shqipot qe njoh une as qe u hedhin syte ketyre. Besoj mendojne dicka te perafert me "S'kemi c'i duam ne s'i pati dyqani." Para ca muajsh pashe 2 karroca foshnjesh nga vitet '50, i keni parasysh? Me rrota te medha me gome te holle dhe me strehe qe mos u bjere dielli ne sy bebeve. Karrocat moderne jane teper sportive per shijen time, por te vetmit qe i prodhojne karrocat qe dua une jane ata qe ua shesin VIP-ave me nga $10,000.

Kjo eshte e perafert por s'ka ate pamjen e thjeshte dhe vertete autentike, se s'i dua me lajle-lule. S'futet dot cuni ketu pa te dale me tendecira homo.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 12-09-2006 mė 13:28
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Une kam qene nje here tek gabi dhe keto qe ju shkruani jane ploteisht te verteta, por te me varin nuk shkoj me.

Po i bie shkurt...

Ishte viti 94 me duket e me te luturat e motres mu mbush mendja te shkoja tek Gabi, jo per te blere ( mos e merrni si shenje mendjemadhesie, por kam merak ), por me shume per te shoqeruar ate e per te pare njehere se c'behej. U afruam e pashe nje grumbull me rripa ( kaisha) lol... pantallonash e fundesh e u afrova me shume nga kureshtja. Por s'mjaftoi kjo por u ula e fillova te c'ngaterroj rripat e t'i shoh se kishte gjera te bukura. Ne ate kohe njihja nje mashkull qe punonte ne nje nga institucionet qendrore. Flirtonim nga nje cike, nuk ishte tamam dashuri...(LOL...mos u skuq Brar..). E nderkohe qe isha hedh me not zhyt tek rripat degjova zerin e motres qe thote : Hey Korason, po vjen "filani" per tipin ne fjale. Ishte aq e rrufeshme ngritja ne kembe sa me kerciten tere kockat e kurrizit e mu erresuan syte. E mbaj mend qe nuk ktheva koken as majtas e as djathtas vetem thashe : MOSSSS!....

E ajo debilja ... qeshte e u gajaste...
    U knaqe tani Brar Kingu ?
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shkurt i ke rene se do kec pasur fundin e shkurter...lol..

qe thoni ju..pash njedizaj ne tv nje Gab gjerman.. shkulej gjysma hollandes aty me pa e me ble..
    disa e kishin profesion gabizmin.. co andej merr ketej shit andej e ble ketej..

po jan vertet interesante gabet..

ktu te ne.. e lajmerojne 2muaj para se kur do behet gab.. dhe ate te diele qe behet vec kur shikon mijra makina nga an e anes qe mblidhen e mileti rreshtohet para nje litari qe ulet kur te jap sinjal kryetari i gabit. zakonisht ndonje kryetar komune apo kryetar shoqate.. dhe sapo ai mban nje fjalim te shkurter e shikon oren.. ora 10 xerro xerro..cte shikoc.. lukuni e njerzve shperthen e vrapon te sheshi ku jan mallrat e "cvlehtesuara".. dhe o burra kush te kapi me dore cte munde.. dhe vijne ata vullnetaret gabiste qe te thone.. ti cdo marresh..ja kte pianon thua ti apo ate biciikleten apo kte tavolinen apo ate TV-ne dhe ai ta ben pazarin ne vend..kjo 10 euro kjo 5 kjo 7 kjo 3 ..dhe mileti ngarkojne makinat e yxhum..

ama ka gjera te mira..
    natyrisht se kta vendesit gjimojne me shum gjerat artistike.. psh piktura servise porcelani antike apo mobilje klasike..te mbajtura mire..
    kurse te huajt jan me praktike.. gjejne cti zeri dora dhe bejn dhe pazar te ngratet..jo ma jep 5 jo 3 euro.. nje gje qe ne dyqan do kushtonte 100 euro a me shume..
    nejse..po ka gallate ketej.. kur te vic sdo e leme pa vajt ne gab.. dhe aty mo ki turp se sna njef njeri...lol.

kjo cupka pe korce svete ne gab..se do ket mare pronat ne polene a bilisht e nashi ja con babi lekat ..me poste e i blen ne viksekret gjerat..lol.
    lejlaja shikoka per karroca..
    paska punuar humi.. he me te lumte..
    lol..

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    lol..

Merr shembull !

Where does a thought go when it's forgotten?

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Kore, mire ti se femrat gjate asaj kohe ate pune kishin, po ai tjetri qe ish mashkull c'desh te gabi? Me kujtohet dhe mua, vere e '93-shit, kur gjate asaj kohe banonim ne nje apartament ne fund te bulevardit te stadiumi ne Elbasan ku dilnin dhe shisnin "gabi" perpara stadiumit. Nuk mund te dilja nga lagja per nje xhiro mbasditeve pa dale tek gabi, keshtu qe duke ecur se si me kapi syri nje bluze me prerje te vecante, e i thashe mamit te veshi se isha kalama teper hundeperpjete e s'desha ta merrte vesh bota ku e kisha zemren, "O ma, e dua ate bluzen vishnje me figura e me menge te shkurtra" e prap s'tregoja me gisht apo te shikoja ne drejtim te rrobave. Maja ime e pyet gruan qe shiste se sa kushtonte. Nje t'ia rrembyer nga dora gruaja e huaj pa takt fare e ia beri me te madhe sikur do ia vidhnim, "Ate e dua une per gocen time!" lol Mua sa s'me ra pika. S'hapja me goje deri sa i kaloja e dilja tek bulevardi.

Ndaj s'i desh Elbasanllinjte gjyshja ime. Perzihen me jevgj, thosh... lol. Pastaj kur te vinin jevgat te dera e te kerkonin lemoshe, ta hiqnin trurin se ishin te bukura shejtankat. Vetem me Elbasanllinj dhe me labe mos u ngaterroni, u thoshte kalamajve. Po e degjuan ata se?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 13-09-2006 mė 11:52
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Une vdes per cik "rraqe" ndaj dhe nuk shkoj ne vende te tilla. Mezi heq ato qe nuk me duhen nga shtepija, jo me te shtoj te tjera...Sy kam per shume gjera qe i dua e me pelqejne, e vdes kur shkoj ne dyqane me kinkalerira e gjera te tilla por jam mesuar tu rezistoj se vetem te hap ndonje faqe per koleksionime ka mbetur!

Mamin nuk e kam pasur fare pas "psonisjeve" te ketij lloji ndaj dhe nuk kam pasur probleme ne Shqiperi (ne fakt ajo nuk ka qejf pazarin e asnje lloji). Ndersa tezja dhe me ka terhequr ndonjehere - une koken lart, trupin drejt dhe as syte te shikoja nuk ulja, e kam pasur shume per turp (megjithse une turp quaj 99% te ekzistences njerzore, me shume konservatore se sa e njihja veten).

Ne lidhje me rrobat bashkohem me corazon, ndersa libra blej gjithmone (kuptohet ne internet shumica - ebay e me radhe). Po te jene libra te perdorur (si librat e librarive) duhet ti pastroj para se ti perdor se jam alergjike ndaj pluhurit te tyre.

Ndonje send tjeter te vecante ...?!

p.s. per kete te bebeve duhet te hapim ndonje teme me vehte. Isha me makine dje dhe se si me ra dielli ne sy, thashe po sikur te behem mama shpejt - edhe pse vdes per femije, e vendosa dje qe nuk eshte momenti i duhur tani, se kam frike tu nderroj bebelinot

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ne i kemi ndare detyrat. Une bej feedings, ai ben changes dhe s'kam pse shoh me nje pelene te shit-ur per sa te jem gjalle. Kam nderruar bebelinat e gjithe botes e nuk dashkam t'ia nderroj timit. lol

Vetem per rroba qe s'ma mban dora te blej atje (yikes!) por per libra, jane ata te bibliotekave me te piset se sa ata te gabi. Kam gjetur klasike, libra te Aleksander Sollzhenicit qe kam lene leshte duke i kerkuar neper biblioteka e librarira e amazon.com e nuk i gjeta dot. Vajta e u dergova nje leter amazon.com qe te vinin ne treg "Pavionin e Kancerozeve" dhe e vune pas disa javesh, por prap per cmim nuk ia kalojne dot se i shesin xhevahiret letrare me nga $0.50, shume shume $1. Per piktura, gjemoj galerite e studenteve te artit dhe ua blej atyre para se te behen te famshem e te rrisin cmimet, se per te gabi s'kam pare ndo nje pikture te bukur.

Cudi, ne Shqiperi jane "gabelet," kurse ketu ne Amerike jane WASP-et (Amerikane te bardhe) qe shesin kesoj gjerash sepse gerrmojne nga bodrumet e catite e gjysherve qe kane vite ketu me shtepira. Duke patur shtepia kane se ku t'i ruajne, kurse emigrantet e shkrete qe shpesh ngelen neper apartamente me qera, leviz andej, leviz ketej, cfare s'u duhet i hedhin.
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    kjo cupka pe korce svete ne gab..se do ket mare pronat ne polene a bilisht e nashi ja con babi lekat ..me poste e i blen ne viksekret gjerat..lol.
    lol..
    po c'prona mor aman; s'e di ti qe ne shqipni cupave u japin nga nje denk me placka edhe he...me dere? djemte po qe marrin ndonje kacidhe, pa cupat jane dere e burrit (keshtu u thone; edhe me shajne kur une u them qe dua bossmene pastaj) LOL. Keshtu edhe puna ime...me $700 qe me nisen per ne amerike, ti kujton se do te shopp-ja tek neiman marcus une? jo de jo, kam edhe une ca xhevahire, apo sic quhen me kulture, ca "relike," si psh. ca libra te Getes, Dante Aligerin, nje ore me alarm (gjeja me me vlere!) se me ngre nervat c'do mengjez, kisha edhe nje minifund por e hodha ca kohe me pare...pe Goodwill, te tera keto LOL. Nuku mire do thoni ju. Por edhe kur e le tere rrogen e javes tek Ann Taylor nuku mire eshte, sidomos kur e hedh perpjete me kallme e i them vetes "I wanna look like a lady with class" :P

Po mjaft me mua tani; kalojme ke Gabi. Me kujtohet nje here ne shqiperi, andaj nga mesi i viteve 90, kisha dale pazarit (megjithese atje une mazalla ce e ulja koken) pashe profesorin tim te matematikes (njeri i mrekullueshem!) qe kish ulur koken e zgjidh e zgjidh kish bere nje tog te madh ketej mbrapa. Nuk e di pse me ka erdhur kaq keq! Biles as qe i fola fare se kisha hall se mos turperohej (keshtu mendova une ne fakt) dhe aty me tutje evgjiti, me nje dhemb floriri qe i vetetinte qe atje tutje, kish veshur kostum e kollare dhe shiste mish ne thertore. Ai dukej qe ne surrat qe ish kasap, dhe me nje kame (thike te madhe) godiste nje kuti kartoni....eh, thashe me vete, ku jemi katandisur dhe mu kujtua profesori i shkrete qe po te mos kish qene i persekutuare i ziu, do ish bere deputet. C'nuk te shohin syte ne jete o Brar; mjafton te jetosh nje cike.

more, po na e kaluane keto me lart pa llafosi yve Gjerat behen me kollaj vet i dyte...kore, degjove ti? lol
    Summertime, and the livin' is easy...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e dini c'eshte fenomeni i Katovices?
    Nga kalemi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 09-01-2012, 18:30
  2. Fenomeni Phi
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 13:51
  3. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  4. Fenomeni Kerlton - shpikesi i ''driblimit te fokes'' !
    Nga inter_forever nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2005, 08:26
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •