Nisesh per me u bo tip 'hyjnori' gjasme...
...dhe na perfundo 'mekatar' pa shpetim ee ?!
Ketu jam me ty, Livo!
Me mire mekatar vallai, se kto hyjnoret e forumit sec na rrejne veten kot...
Te pakten kshu e kena barazimin ne xhep![]()
Nisesh per me u bo tip 'hyjnori' gjasme...
...dhe na perfundo 'mekatar' pa shpetim ee ?!
Ketu jam me ty, Livo!
Me mire mekatar vallai, se kto hyjnoret e forumit sec na rrejne veten kot...
Te pakten kshu e kena barazimin ne xhep![]()
lol
Nuk po citoj mo...biles, c'mu desh qe!
Se me kete te rame qe i ke bo pragut ti, gjithe penxheret e morren vesh (lol)
Nuk mundem mo me dal bashkfajtor neper krime...kam boll te miat!
Masanej, mos ti absolutizojme gjerat...se ka edhe nga ato qe ta dine...
...lezetin![]()
te falesh eshte njerzore, te gabosh eshte hyjnore (well, this just applies to me anyway)
Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.
Te gabosh eshte NJEREZORE, te falesh Hyjnore. Sa here e degjoj kete shprehje me kujtohet shprehja tjeter: "Kur te qellojne ne nje faqe, ktheji faqen tjeter".![]()
Shprehje si keto te dyja kane thjesht karakter frenues. Frenojne apo i vene nje cak "terbimit" apo zemerimit njerezor qe me te shumten e rasteve gjasat jane te shkoje ne nje udhe pa kthim mbrapa. Dhe kjo "arrati"nuk ka sjelle kurre asnje te mire.
Kur vjen puna tek ajo qe ndodh me te vertete, edhe pse kemi futur ne pune "rregullatore" te tille si kjo shprehje/koncept, ate qe te lendon apo qe e shtyp/neperkemb limitin e mirekuptimit dhe ia "dhuron" gremines, askush nuk e ka falur dot kurre perjetesisht dhe ashtu ka per te mbetur perhere sado qe te vazhdojme pa rreshtur te besojme se ka dhe pak nga ajo "hyjnorja" tek cdo njeri.
Ndoshta ngaqe hyjnore vs. llogjike/natyre humane, eshte nje kontest aq i veshtire, ku se fundmi fiton kjo e dyta per arsye te ndryshme si frika per te mos u lenduar serish(vetembrojtja-instikti me i fuqishem); shtysat e unit turivaruretj, apo thjesht te qenit tone "njerezore" dhe asgje me teper se kaq!?
Ndryshuar për herë të fundit nga green : 17-10-2004 më 17:22
Me pelqejne temat qe trajton Kolombi dhe per kete ju pershendes. Vertet te falesh eshte hyjnore po ketu ka nje gabim te vogel dhe per kete desha te te pyes. Vertet falim pa ndienjen e interesit apo e bejme njerzishem pa pare te miren e asaj falje? Une di qe ne 95% te rasteve njerzit falin per arsye interesash si mos humbja e dickaje apo perfitimi i mevonshem. Asnje nuk fal se e ndjen se eshte hyjnore te falesh por nisen nga egoja per te perfituar dicka ose gjithcka!.Postuar më parë nga kolombi
Postuar më parë nga kolombi
Zoti ka then qe nje shpirt i penduar, do shkoje ne parajse si ai qe ka gjith jeten qe falet nate e dite.
Ai nuk thote qe gaboni sa te doni, edhe nje dite te bukur pranvere te pendohesh per mekatet e tua edhe te presesh qe te shkosh ne parajse..!!
Zoti Fal, por edhe ndeshkon....
Kte shprehjen "Te gabosh eshte njerezore,te falesh eshte hyjnore" thone qe e ka then zoti, ama un jam i mendimit se e ka then 2PAC.
Eshte pikerisht ashtu.Ne jemi larg hyjnores,ndaj nuk falim kollaj ose s'falim fare.
Varet shume nga cili eshte faji. Ka gjera qe falen dhe mund t'i vesh ne te kaluaren, ka gjera qe eshte shume e veshtire t'i vesh ne te kaluaren. Se kur dikush fal eshte nje zgjedhje personale.
Dhe nuk jam dakort qe duhet te falim gjithmone sepse pastaj cilat jane konsequencat e gabimeve te te tjereve? Personat qe bejne gabimet mesohen keq dhe abuzojne vetine e njeriut qe te fal. Ne fund te fundit, frika e konsequencave mban shume njerez larg gabimeve.![]()
vertetPostuar më parë nga selvie
eshte nje bote e shthurur ,por jo cdo njeri eshte i shthurur.
detyrohemi te jetojme ne kete bote ,pavaresisht se sa te shturur jane njerezit dhe se sa mund te na lendojne dhe mund ti lendojme.
jam i bindur qe ti je ne gjendje te falesh , por a do mund te te falte dot ty dikush ?
Te gabosh eshte njerezore ,te falesh eshte hyjnore.
JAM PLOTESISHT DAKORT ME KETE FRAZE.
ESHTE SHUME E LEHTE TE GABOSH DHE ASNJERI NUK MUND TE MBURRET ME FAKTIN QE AI VETE NUK GABON DHE NUK KA GABUAR KURRE.
GABIMI ;PESIMI EDHE SHUME GJERA TE TJERA NGA NDJEKIN NE TE GJITHE JETEN TONE KESHTU QE PRANDAJ ESHTE PLOTESISHT NJEREZORE.
GABIME MUND TE BEJME SHUME EDHE SECILI NGA NE PER TE QENE REALISTE;MENDON SE VETVETEN MUND TA FALI ME KOLLAJ SE DIKUSH TJETER.
EDHE KJO MENDOJ QE ESHTE NJEREZORE POR PAK EGOISTE.
NUK DUHET TE HARROJME QE NE JETEN TONE JEMI TE SHOQERUAT GJITHMONE NGA FAMILJA;MIQTE;SHOQERIA EDHE PER KETE ARSYE NUK DUHET TE HARROJME QE EDHE ATA GABOJNE ASHTU SI NE.
KUR JEMI TE ZHGENJYER NGA JETA VETE.;NGA NJEREZIT QE NE RRETHOJNE E KAM TE QARTE EDHE PROVUAR PERSONALISHT QE NUK ESHTE E LEHTE TE HARROSH PRA NUK ESHTE E LEHTE TE FALESH.
POR SI DO TE ISHIM NE NE VENDIN E KETIJ PERSONI..SI DO NDJEHESHIM NE VETE SIKUR DIKUSH QE KA SHUME RENDESI NE JETEN TONE NJE DITE MOS TE NA FALTE ATE GABIM QE MUND TE BENIM??!!!
SECILI NGA NE DUHET TA VERE VETEN NE SHUME POZICIONE OSE RRETHANA SADO TE VESHTIRA QOFSHIN.
TE FALESH DO TE THOTE TE KUPTOSH..TE GJYKOSH..TE PRANOSH GABIMET E GJITHKUJT..TI JAPESH NJE SHANC TE DYTE ATIJ PERSONI..TE MUNDOHESH TA NDIHMOSH QE EDHE AI OSE AJO TA KUPTOJE QE NUK PO EFAL SEPSE NUK JE AQ I FORTE SA
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt