Ne Ungjill thuhet: "Falna fajet tona, sikurse edhe ne ua falim fajtoreve tane".
Nese nuk ua falim fajet te tjereve, Zoti nuk do te na i fale tonat.
Pershendetje!
Ne Ungjill thuhet: "Falna fajet tona, sikurse edhe ne ua falim fajtoreve tane".
Nese nuk ua falim fajet te tjereve, Zoti nuk do te na i fale tonat.
Pershendetje!
Duaje te afermin tend si veten
"Gjella me kripe, e kripa me karar"
Fjalet e urta dhe te lashta te popullit tone kane nje rendesi te madhe.
Mire eshte ajo fjala, por c'do falje ka nje kufi apo rregullat e saj.
Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
Kurse në botën jashta Ungjillit thuhet:
"Teoria është kur di çdo gjë, por asgjë nuk funksionon."
Nuk është puna për të bërë gara se cili dhe ku po gjen fjali më utopike, sepse atëherë Bota do duhej të besonte Marksin e Leninin më shumë sesa Krishtin. Por kërkohet një përgjegje e sinqertë ndaj personave që gabojnë. Pavarësisht se kush çka thotë, për mua nuk është e pranueshme që të falet çdo sjellje, çdo tradhëti. E sidomos jo paraprakisht. Sipas kuptimit: E kemi obligim nga Krishti të falim. Ky lloj mentaliteti nuk sjell asgjë më shumë sesa një ofertë për gabim, tradhëti. Nuk mund të vijë nga Zoti një gjë e tillë. Sidomos jo kur nuk kufizohet, kur nuk tregohen rastet konkrete, të cilat nuk falen. Edhe Zoti i Ungjillit njeh dëshprim, mllef e dënim.
*
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 23-05-2009 më 04:36
Të kërkosh falje don të thotë të hedhësh barrën e rëndë nga shpina, të pranosh falje don të thotë ti i posedon të gjitha cka i ka hije një Njeriu!
Një gjë duhet mos harruar;
Njeriu nuk është makinë që mund ta kumandosh por posedon ndjenja mundohu ta kuptosh!-o Njeri!
Te felsh eshte hynore..por duhet te dish sesa dhe cfare fal..
Te gjithe bejme gabime, asnjeri nuk eshte i persosur.
Ndonjehere bejme gabime pa dashur. Por ndonjehere jemi shume te vetedijshem kur bejme gabime dhe kur u bejme keq te tjereve. Thuhet: "Te gabosh eshte njerezore, te falesh eshte hyjnore". Te dyja pjeset e kesaj shprehjeje jane shume te sakta. Si qenie njerezore ne jemi pergjegjes, por gjithashtu bejme gabime dhe kemi nevoje per falje vazhdimisht.
ingenuous
"Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"
Prandaj shprehja e sakte nuk eshte kjo e thene ketu, por:Kurse un me teper jam me injorimin, se sa faljen. Edhe fal, por me teper i injoroj personat qe mundohen te me bejn dicka te keqe, dicka qe sme pelqen (sic kam bere me ca vrromaxhinj ktu ne fsh qe jan ne ignore list. )
"Te falesh eshte njerezore, te harrosh eshte Hyjnore".
Te gjithe dime te falim, ose te gjithe nuk hakmerremi, por varet si vazhdon lidhja ndermjet personave nen fjale... prandaj nuk flitet per falje, por per harresen e asaj qe ka ndodhur duke i vene nje gur siper.
La vita è bella...
Vetet cdo njeri nuk eshte perfekt dhe se gjithnje ska njeri qe nuk gabon dhe nga gabimet mesohet.....por nuk do isha qind % sigurt e kesaj fjale sepse vertet cdo njeri gabon por te falet cdo gabim i bere qoft edhe me vetdije sbesoj se mund te falet....
Andaj me mir vepro me hapa te sigurt....te jesh ne vetdije se cka ben...MOS E BEN VETEN PER TE KERKUAR FALJE...
Ndryshuar për herë të fundit nga miska : 13-10-2009 më 06:06
Where there is love..there is life.!!
Krijoni Kontakt