Albo!Postuar mė parė nga Albo
Indriti, "Sistemi Politiko-Ekonomik Islam" eshte nje demagogji qe ti vete e thua nuk eshte realitet ne asnje vend islam. Kur nuk ka gjetur aplikim ne shoqerite arabe qe kane bashkejetuar me Islamin qe nga krijimi i tij, kujton se do te gjeje vend ne nje shoqeri shqiptare qe eshte shume me prane jetes europiane e shume me larg jetes arabe?!
Teorite e shumta jane fukarallek. Ky debat nuk duhet te ngrihet mbi teori fetare, duhet te ngrihet mbi realitete qe jetojne kombet e botes sot. Bota sot njeh vetem nje sistem te suksesshem qeverisje te vendit, ajo eshte demokracia e perfaqesuar qe populli amerikan ka perfeksionuar me kushtetuten e tyre. Nga Amerika nuk marrin shembull vetem popuj te vegjel si Shqiperia, por edhe ish-armiq si Rusia, Japonia e Italia.
Fjala e drejte, shqiptaret e bene te qarte ne mase deshiren e tyre te zjarrte, qe ne fillimet e viteve 90 kur brohorisnin: "E duam Shqiperine ne Evrope", "E duam Shqiperine si Amerika". Edhe pse nuk kishin dijen dhe kontaktin e duhur me boten jashte fale izolimit, Evropa dhe Amerika per ta simbolizonte vendet e zhvillimit dhe lirise. Feja nuk luan asnje rol ketu, te gjithe shqiptaret pa perjashtim ne mase kane kete deshire te shohin Shqiperine me nje shtet te konsoliduar demokratik qe mbron lirine e shtetasve dhe krijon sigurine ne vend per te hedhur rrenje ekonomia e tregut qe fillon me insiativen e lire.
Nese ti je kunder nje Shqiperie demokratike, thuaj qe une jam kunder nje Shqiperie demokratike. Por mos e fut debatin ne kanale fetare, kur nuk ka perse te jete i tille.
Albo
P.S Orthodhoks nuk do te thote "vazhdim tradite" do te thote "adhurimi i drejte".
Une nuk kisha qellim ti jepja debatit karakter fetar por ti kerkove qe te dish se ku duhet te mbeshtetemi per nje sistem politoko-ekonomik islam dhe une te shkrova postin e mesiperm dhe nuk e di sa e ke lexuar.
E Para: Nese Arabet do ta zbatonin kete sistem Islam nuk do te ndodheshin ne kete gjendje qe jane sot. Pa marre parasysh se sa kohe kane jetuar arabet me Islamin. Dihet qe eshte ndryshe te jesh musliman dhe ndryshe besimtar musliman.
Muslimane ka 1 miliard e treqind miljon ndersa besimtare muslimane se di cte them pasi smun te gjukoj dot.
Arabet ne kohen e sistemit politiko ekonomik Islam arriten majat si ne civilizim po ashtu edhe ne cdo aspekt tjeter jetesor ndersa kur e hodhen poshte kete sistem duke e nderruar me ate amerikan apo Komunist Rus u poshteruan dhe rane ne kete grade qe jane sot.
Shembujt jane te dukshem.
Ndersa per sistemin demokratik besoj se eshte me i pershtateshmi momentalisht per shqiptaret pasi ata e kane keqkuptuar sistemin Islam por nese do te vije nje kohe qe njerezit te kuptojne mire se cdo te thote Sistem hyjnor atehere sistemi Islam mun te hyje ne fuqi.
Indriti.
Krijoni Kontakt