Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054

Per te qene te lumtur

A jeni dakort qe per te qene te lumtur duhet te:

clirojme zemren nga urrejtja
    largojme shqetesimet nga mendja
    bejme nje jete te thjeshte
    japim shume
    por te presim pak....

Cfare do t'i shtonit ju?
    Pres t'ju lexoj

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850

Te japesh me shume nga ajo qe pret.

Sekretin e te qenit te lumtur pikerisht tek nje parim te tille e kam gjetur pra qe te jap me shume nga ajo qe mar.
    Duke ditur qe perkushtimi im karshi dickaje, qofte shoqerise, familjes, punes, mesimeve, dashurise etj, eshte ne maksimumin e tij atehere pavaresisht nga rezultati qe do nxirrja koshienca ime do mbetej e paster dhe une do ndjehesha e kompletuar si njeri pasi rroli im nga ana ime u luajt me forcen me maksimale.

Jam ketu ku jam dhe jam kjo qe jam per hir te mendimeve dhe vendimeve qe kam marre ne jete. Nese nuk do ndjehesha mire keshtu sic jam atehere ne rradhe te pare do i hidhja syte drejt vetes time duke kerkuar per mangesira, per neglizhime, per abandonime nga ana ime pasi nuk kam si te jem e lumtur ne rast se ka boshlleqe apo indiferentizem tek une.

Persa i perket thjeshtesise qe kishe permendur e nderuara hope31, kjo eshte relative per mendimin tim pasi perkufizimi qe mund ti japesh ti thjeshtesise mund te ndryshoje nga i imi.
    Personalisht aspiratat e jetes time pak a shume jane keto , pasi te mar graden BA ne Shkenca Politike te futem ne Juridik(International Law) mundesisht te punesohem tek UN ketu ne New York e te kem ze ne tribunat nderkombetare. Tani per George W. Bush kjo eshte fare e thjeshte per tu arritur dhe ai kerkon me teper se kaq dhe ai ka arritur me teper se kaq. Per mua nuk eshte fare e thjeshte madje eshte e kunderta e te thjeshtes per shume faktore te ndryshem. Nese do ja arrij apo jo nuk e di se ne kete jete asgje nuk dime pasi asgje nuk eshte e garantuar por megjithate sidoqe te ndodhi dua te jem e qete brenda vetes qe une thash maksimumin tim per realizimin e ketij qellimi e neser nuk do jem duke mallkuar veten 'pse nuk mesove apo pse nuk u dedikove etj etj.

Ndersa urrejtjen qe kishe permendur ne lidhje me lumturine time nuk di cte te them pasi eshte nje ndjenje qe nuk kam pasur force ta ndjej(e as qe dua te kem) ndaj dhe nuk me ka penguar.

E shkurt, ndjesia e te qenit te lumtur, sipas meje, eshte ne varesi te dedikimit qe u dhuron gjerave apo njerezve.

Pershendetje kordiale,
    Kaltersi.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Per mua qe te jem e lumtur duhet te jem e dashuruar, mund te ndjehem e kenaqur kur gjerat me shkojne mire dhe me realizohen planet, po per lumturi tamam love is the answer.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Edhe kur je në LOVE, s'mund të jesh i lumtur tërë kohës.
    E rëndësishme mendoj unë , është të kesh edhe momente të lumtura në jetë. Sepse siç e dini .... nuk është kollaj.
    Where does a thought go when it's forgotten?

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Te jesh i lumtur? Keep life simple! Ky eshte celesi! Dhe gezohu me c'te eshte dhene sepse mendo qe ka te tjere qe u eshte dhene me pak.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Te jesh i lumtur?
    Te dhurosh lumturine dhe ta lexosh ne syte e dikujt.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Re: Per te qene te lumtur

Postuar më parë nga hope31
    A jeni dakort qe per te qene te lumtur duhet te:

clirojme zemren nga urrejtja
    largojme shqetesimet nga mendja
    bejme nje jete te thjeshte
    japim shume
    por te presim pak....

Cfare do t'i shtonit ju?
    Pres t'ju lexoj

sinqerisht
    hope31
    Bukur i ke rreshtuar ,vecse jemi njerez dhe jo perendi.
    Zemren nga urrejtja e kamc'liruar prej kohesh,por shqetesimet nga mendja nuk i largova dot kurre,pasi jetojme ne nje bote xhungel.
    Me ngjyrat e thjeshtesise ,ngjyrosa faqet e jetes,dhashe shume e morra pak,por keto nuk me dhane celsin e lumturise.
    E di pse?
    Sepse lumturia ekziston vetem e fragmentuar ne kohe,ekziston ne formen e casteve,te momenteve te bukura te ndara here pas here ne perjetime,ne ndjesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 25-05-2006 më 21:35
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Flm te gjitheve per pjesemarrjen tuaj ne kete teme dhe i vleresoj te gjitha mendimet.

Por desha t'i them kolombit qe e rendesishme eshte qe keto fragmente e caste te mbizoterojne ne jeten tone qe te mund te themi " jemi te lumtur".

Ndersa Kaltersise i them qe termi i thjeshtesise nuk mohon objektivat e jetes e te karrieres.Perkundrazi i pranon keto por kerkon qe te jemi te thjeshte pavaresisht nga arritjet qe kemi patur.E ndoshta kjo na le te qete, me kembe ne toke e ndoshta dike e lumturon.Sepse"kenaqesia me e madhe dhe gezimi me i larte i jetes eshte t'a ndiesh veten te nevojshem e te afert per njerezit e tjere" -Gorki

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Postuar më parë nga hope31
    Flm te gjitheve per pjesemarrjen tuaj ne kete teme dhe i vleresoj te gjitha mendimet.

Por desha t'i them kolombit qe e rendesishme eshte qe keto fragmente e caste te mbizoterojne ne jeten tone qe te mund te themi " jemi te lumtur".

hope31
    Plotesisht dakort me ate qe thua.Nje njeri i mencur ka thene "Nje cast i lumtur vlen sa nje shekull"
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

ALB4EVER
    Anëtarësuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    83
    o hope, paske hapur shum tem te zorshme ti zemra. un per vete them se njeriu tamam i lumtur esht vetem kur esht bebe, se pastaj kur rritesh, sido qe te vjen puna, do kesh nonji telash, sado te vogel. kur je bebe, aq s'te behet vone, saqe e leshon aty ku te teket.
    baby if u give 2 me
    i'll give it 2 u
    i know what u wan

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqiptarët, popull jo i lumtur!
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku në forumin Muzika botërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •