Mos u nxito o liveintwoplace se faktet jane komplet ndryshe nga ato qe ju interesojn juve ketej nga Kanadaja ka dhe greke qe po pranojne Islamin dhe me hixhab njelloj si Muslimane te lindura
Keto dite ne Kanada vajza ne moshe dhe disa me te vogela me te madhe veshin hixhabin perkunder frikes se madhe nga veshja e tij ne disa vende tjera. kanada llogaritet prej vendeve qe i respektojne lirite personale te individve
ja nje ankete te kryer me disa vajza Muslimane te cilat kohe me pare apo tash rishtazi jane mbuluar me hixhab se si e ndjene veten pasi jane mbuluar
Bettul s (punetore ne nje kompani) thote ! kame vu hixhabin para 9 muajsh. Me origjin jame nga Palestina dhe lindur ne Mreterine e Arabis Saudite dhe kam jetuar dhe jame rritur nen hijen e kryerjes se urdhrave te Islamit dhe respektimit te Allahut subhanehu ve teala. ne Kanada kame ardhur para 8 vjetesh ndersa shoqa ime eshte shkak i mbulimit tim me hixhab dhe kur e lajmerova nenen time per kete u gezua shume .....
ferijal B (nxenese 14 vjecare ) thote ! une jame lindur ne Kanada dhe tere jeten time e kame kaluar ne Kanada ndersa babai im gjithmon mundoheshe qe ta binde nenen time dhe mua per hixhabin por ai nuk na detyroj per te . Para 5-muajsh shkova une me nenen time ne Jordani qe ta vizitojme gjyshin tone te semur. Atje gjyshi na sqaroj per hixhabin dhe dobite e tij. U binda edhe une edhe nena ime dhe ne te kethyer per ne Kanada u kethyem me hixhab qe te dyjat . babai kur na pa u gezua pa mase por edhe une jame shume e gezuar me hixhab
Sara J (22-vjecare studente ne universitet) thote ! Une dhe prinderit e mi kemi ardhur ne Kanada para 17-vjetesh. Atebote kur e leshuam egjiptin isha shume e vogel . Familja ime eshte fetare dhe jane te kujdeseshem per kryerjen e Frazave te Islamit ne teresi. hixhabin e kame vu para 3-vjetesh dhe nuk me ka detyruar askush. Une bashke me shoqen time vendosem per hixhabin dhe Elhadulilah (Falenderojme Allahun) akoma jame e bindur plotesisht dhe ndihej reati shpirterore me te . Ketu ne Kanada nuk kame pasur asnje problem
Muna Sh (nxenese 15-vjecare) thote! Hixhabin e vura para 4-viteve ndersa nena ime ishte ajo e cila me bindi. ne fillim e kisha te veshtir dhe kisha frike se mos e nderoj mendimin por tash jame plotesisht e bindur dhe nuk ka asnje shkak qe ta nderoj mendimin tim dhe shpresoj per te gjitha vajzat muslimane qe te veshin hixhabin duke patur parasysh mbrojtjen e tyre ne te
Nifin S (18-vjecare studente ) thote! Hixhabin e kame vu para 3-javesh dhe me te vertet prindrit e mi u befasuan me vendimin tim dhe me pershendeten per kete . Une fali namaz dhe agjeroj qe nga vegjelia ime dhe Elhamdulilah u binda per kete
Rita Z (26-vjecare inxhiniere kompjuteresh) thote ! Hixhabin e vura gjate muaj te bekuar te Ramazanit ndersa motrat e mia me kane kaluar ne kete qe prej para disa vitesh isha e luhatur por Elhamdulilah erdhi koha te falenderoj Allahun subhanehu ve teala per udhezimin tim ne vecanti kur ne jemi ne nje vend jomusliman . I fejuari im ishte nder te paret qe me uroj per hixhabin
Samije F (23-vjecare progamere kompjyteresh) thote! Shkuam qe ta kalojme nje pjese te muajt Ramazan ne Egjipt pastaj shkuam bashke me motren time qe ta ktyejm Umren per te cilen kaq shume enderonim . Pas kesaj vendosa per hixhabin i cili ma shtij besimin ne Allahun subhanehu ve teala Allahun e Lartemadherur e falenderoj per kete dhe shpresoj nga ai ti udhezoj te gjitha muslimanet dhe muslimanėt
Lejla H (23-vjece asistente dentiste) thote Hixhabin e kame vu qe para dy vitesh dhe jame shume e gezuar . Ketu ne Kanada nuk kame hasur asnje problem dhe i lutem Allahut per shendet dhe miresi ndersa te gjitha vajzat i kurajoj qe te vene hixhab
Mare nga www.islamway.com
Krijoni Kontakt