Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    se harrova............kemi ne gjak ligesine,ironine se kur flasim i interpretojme gjerat qe te tjeret ti marrin gjithnje per keq

Smile Mendimi im pėr thashethemet.

Pėrshėndetje Forumi.

Thashethemet nuk janė pjellė vetėm e popullit apo kulturės shqiptare. Gjithkushi nė shoqėrinė tij ka thashetheme. Unė punoj nė njė ekip ku jemi 24 edukatore femra dhe kemi veē psikologun e kopėshtit mashkull, dhe nė momentet e pozės qė janė 20 min nė mėngjes 20 min pasdite , nuk bėhet gjė tjetėr veēse thashetheme. Sa del njėra tek dera fillojnė zhuzhitjet pėr tė , pėr mėnyrėn e saj tė punuarit , pėr mėnyrėn e saj tė komunikuarit etj.
    Pėr mendimin tim i vetmi ndryshim midis thashethemenve Shqiptare dhe kėtyre tė huaj, ėshtė se ne flasim pėr jetėn tonė private dhe hallet tona me njėri tjetrin , ndėrsa kėto nuk para flasin pėr jetėne tyre private as me vėllanė apo motrėn e tyre nė pėrgjithėsi, por venė tek psikologu pėr problememt private. Ndaj dhe koleget e mia nuk kanė ē'thonė pėr jetėt private e merrem me theshethemet pėr jetėn profesionale.
    Shumė njerėz dhe sidomos pensionistėt ankohen nga vetmia kėtu , pra nga ajo qė nuk kanė me kė ndėrrojnė dy fjalė , tė bėjnė njė thash e them ( ēuditėrisht mua termi thashe them mė duket shumė kuptimplotė = me shkėmbim) e ne ankohemi nga fluksi i tepėrt i tė folurit midis njerėzve.

Nėse gjithkushi e koncepton jetėn se njerėzia mund tė thonė ē'tė duan pėr mua sepse nė fund tė fundit faturat e mia nė fund tė muajit , ose pagesat e mia tė jetės nė fund tė fundit i paguaj po unė vetė e nuk mi paguan as njerėzia as thashethemixhia , nuk ka pse kompleksohet nga thashethemet.

Personalisht nuk e shoh dhe aq negative atė punėn e thashethemeve shqiptare.
    Nėse gjithėseicili do ishte nė gjėndje tė kapėrcente komplekset e kulturės tonė askujt nuk i bėjnė dėm thashethemet si dhe do pakėsoheshin ato ose do merrnin njė tjetėr kuptim.

Dhe pėr tė mbyllur , nuk di pse unė bėj njė lidhje tė ēuditshme midis rėndėsisė sė thashethemeve qė janė nė Shqipėri dhe mungesės sė tyre kėtu. Thashėethem e barazoj me bashkėbisedim , duke patur parasysh qė ēdo nivel popullsie ka pėrbėrjen e tij tė thashethemexhisė . p.sh dy intelktualė do flasin me gjuhė mė tė rafinuar se dy fshatarė apo qytetarė tė thjeshtė , por ama brendėsia ( kuptimi) e thashethemeve do jetė po e njėjtė.

Pse do thoni unė e shoh me sy paksa pozitiv thashėtheminė: - Sepse ēuditėrisht ato thash -e- them ndikojnė tek njeriu pėr tė zbrasur shpirtin kur flasin pėr vetveten ose me shembuj qė mund tė jenė tė vetėt por qė i venė njė emėr tjetė , si dhe pėr tė matur vetveten ku janė me shoqėrinė e sotme nė mendime kur flasin pėr tė tjerėt , pra duke shkėmbyer mendimet e tyre mbi xhestin apo sjelljen e tjetrit shohin ku janė dhe vetė dhe sa e si ecėn shoqėria.
    Pak apo shumė psikologėt e njėri tjetrit.
    Ndėrsa kėtu njė nga shkaqet kryesore qė njerėzia vete tek psikologu ėshtė vetmia si dhe humbja nė kėte tėrėsi jete ku ti nuk di nė cilin ritėm je dhe nga t'ia mbash. Nuk di nėse kjo qė mendon apo vepron ti ėshtė edhe veprimi apo pak a shumė mendimi edhe i tjerėve apo ti je anash pjatės, aq shumė qė njerėzimi ėshtė humbur nė vetmi sa gjithēka pėrkufizohet me punė shtėpi dhe ndonjė dalje weekendi , dhe kėtu jashtė shtėpive, por nė njė piknik , nė lokale, bare apo diskoteka tė ndryshme.

Pra mos u qani aq shumė nga thashethemia se nuk ėshtė vrasėse , por pastroni mė parė komplekset e vetvetes pėr tė mundur thashetheminė .

Me shumė respekt

Elna.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Thashethemet te felliqin jeten! Zakonisht njerezit e papune merren me thashetheme. Theshethemi mund te jete nje kenaqesi personale apo hobi por qe i ben shume dem te zotit. Nga thashethemet njerezit i kane dhene fund jetes.Vite me pare nje vajze qe donte nje djale u be objekt bisede neper te njohur. Ajo perfundoi e vetvrare. Dashur padashur behemi kriminele duke u marre me thashetheme. Nuk kuptoj ku qendron kenaqesia e tyre.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    Kur isha i vogel kisha frikė njė thike guzhine
    u rrita dhe thashethemja mė duket thikė...mbas shpine!
    Agim

Citim Postuar mė parė nga Mina
    Thashethemet te felliqin jeten! Zakonisht njerezit e papune merren me thashetheme. Theshethemi mund te jete nje kenaqesi personale apo hobi por qe i ben shume dem te zotit. Nga thashethemet njerezit i kane dhene fund jetes.Vite me pare nje vajze qe donte nje djale u be objekt bisede neper te njohur. Ajo perfundoi e vetvrare. Dashur padashur behemi kriminele duke u marre me thashetheme. Nuk kuptoj ku qendron kenaqesia e tyre.

Mina

Mė vjen sinqerisht shumė qė i ka dhėnė fund jetės. Por mos harro se nuke vranė fjalėt por komplekset e shoqėrisė sė atėhershme ku ne nuk kishim forcė ti gjuanim tej.

Tani varet dhe nga forcė ekarakterit njerėzor se sa i pėrball apo shpėrfill fjalėt.

Personalisht gjithnjė mė kanė quajtue rrebele nė kėtė pikė sepse nė ēdo moment
    sipas mundėsive tė mia kam shpėrfillur totalisht thashetheminė e tė tjerėve . Po i pėrgjigjem me njė shprehje kuptimplotė kosovare:-" As qė ma ka ni se ē'thonte hallki".
    Nė ndėrgjen time e di qė nuk kam bėre asgjė qė tė dėmtoj shoqėrinė ,as jam kriminele , as jam hajdute , as jam parazit nė kėtė shoqėri , ndaj le tė grijnė ē'tė dojė njerėzia sepse unė kam dashuruar , sepse unė jam veshur mė arrogante sesa moda e stili i kushtėzuar apo sepse unė kam jetuar jetėn time ashtu si mua mė ėshtė dukur normale. Dhe ajo vajzė ta kishte marrė mė shtruar atė punėn e dashurisė i kishte dhėnė drejtim tjetėr jetės. E them me shumė keqardhje sot kėtėsepse ka ndodhur ē'ka ndodhur e sot mė ajo nuk rikthehet nė jetė.

Mos u vini shumė rėndėsi thashethemeve , por lėreni njerėzinė tė thonė atė qė duan nė tė pirit e kafesė sė tyre.
    Jemi nė demokraci , apo jo . ka liri mendimi , eh mė falni stop kur kalon nė liri veprimi. Atėherė vjene e rrezikshme . Kur ē'llafoset nė tė praptė e bėhet strategji apo plan hakmarrje , kjo po qė ėshtė e keqe. Por nė kėtė rast nuk kemi tė bėjmė me thashetheminė por kalon nė kriminalitet.

Mendimi im ky

Me respekt Elna.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •