Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 42 prej 42
    .... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Eagle
    si ka mundesi qe vetem pasi ju preken telat e sedres, filloni e vini trurin ne pune. po te kujtoj se ti vete ke permendur diku me lart qe po engledisesh me gilin. (besoj e kupton tani pse shkrimtaret e mire spara kane qejf te merren me forume apo te lene shkrime neper internet, sepse do kete gjithnje njerez qe engledisen e ia fusin si tiu vije, )kjo nuk eshte serioze, sepse ajo nuk eshte anetare ketu dhe nuk ka rast te mbrohet apo te beje apologji. eshte njelloj si te flasesh pas shpine per dike...gje qe sme habit dhe shume duke pase parasysh origjinen tone te lavdishme. nese je dakort apo jo me shkrimin e saj, ketu ste gjykoj dot, eshte puna jote.
    luanesha, une skam gje me ty, perkundrazi me je duke gjithnje goce e mencme, por eshte ndryshe kur flet per dike qe e ke ketu ne forum dite e nate, e ndryshe per njerez qe i njeh vec permes shkrimeve. qarte besoj,
    naten te gjitheve
    Trurin ne pune? Sic jam shprehur shpesh here ne forum, futem ketu per t'u englendisur Eagle, dhe znj. Gili nuk eshte ndonje perjashtim i vecante. (Per perjashtimet, duhet te lexosh shkrimet e mia ta kesh parasysh.)
    Si ka mundesi qe tani ju ulni tonalitetin e replikes Eagle?
    Ne internet Eagle, gjen shkrimet e shume shkrimtareve. Dhe meqe jemi aty, nje nga fenomenet e te ardhmes jane bibliotekat virtuale, me miliona vepra do te behen te vlefshme virtualisht per lexuesit.

Sic ta thashe me siper, nuk kemi te bejme me nje individ te vecante, me intelektin e tyre, me punen e tyre, me prozen apo poezine e shkruar apo te pashkruar. Po analizojme nje ese, qe fondamentalisht, te pakten per mua, perfaqeson te kunderten e besimeve te mija.

Jane pikerisht tipa te tille, qe me besimet/paragjykimet e tyre, (pavaresisht nga seksi) diskriminojne femrat me shume.

Une jam dikush qe jam e abonuar ne "The Economist", "Foreign Affairs", "Political Science Quarterly", "Le Monde Diplomatique" dhe publikime te tjera qe i lexoj sa here me bien ne duar. Por shume here, ne fund te dites, pas leximeve te shumta, dhe lajmeve te tipit BBC, Euronews, CNN etc, dua te kap nje liber ne dore, nga Julie Garwood apo Johanna Lindsey dhe te imagjinoj qe pas dhimbjeve, katastrofave, "realitetit te cmendur" te se tashmes ... dua te imagjinoj nje "happy ending" qe keta autore me ofrojne. Neqoftese keto femra shkrimtare kane kapur tregun e madh te personave qe jane te gatshem te lexojne shkrime te tilla, atehere kjo s'i ben keto "femra qe shkruajne keq" por femra ekonomikisht te zgjuara. (Qe te mos keqkuptohemi, nga autoret e mi te preferuar jane Balzak, Tolstoi, Dikens, etj etj etj ... )

Per me teper, pa rrezikuar perseritjen e vetes, zonja/zonjusha Gili ben pergjithesime negativisht aq kolosale ne "esene" e saj, saqe ofendon jo vetem femrat, por besimin e shume individeve, dhe ne menyre perpetuale influencon apo "peshon" me shume ne kandarin "pseudo-feminist" qe ne fakt percmon femrat me shume se sa i ndihmon.

Arsyeja qe u zgjata me teper ne "analizen" time ne postimet e fundit, nuk ishte per te "vene trurin ne pune" per esene e saj, por per t'iu pergjigjur pikepamjeve te tua. Sa per zonjen/zonjushen Gili, e kam dhene pergjigjen time qe ne fillim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 05-01-2007 mė 10:11

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    sepse 'i breh' qenia e tyre! inferioriteti i pa shok, qe ne te shumten e rasteve nuk e ka 'burimin' tek prania e mashkullit apo 'dhuntite' (apo perparesite e tij ne syte e nje femre) e tij, por menyra si ato 'degradojne' ne menyre te vullnetshme, (mbase inkoshiente) duke e (nen)vleresuar veten.
    Tashi qe mos behemi si pe te kohes se Dilaverit, ka e nonje te sakte, tek tuk! Ksaj te fundit i them une klas femer...qe ja dhj'et e mashkullit qe e mban veten per mė te zotin ne ket dynja! Por sic e thashe e aty ke kreu...

p.s kush te mos jete dakort, s'na kercet shume...rubineti!

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Objektet fluturuese tė paidentifikuara, UFO
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnė parajsėn
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Femrat dhe meshkujt komunikojnė ndryshe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  4. Si jane Femrat shqiptare ne realitetin e sotshem
    Nga Dito nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 09-10-2004, 16:53
  5. Femrat dhe ekonomia - Nga Kotelja!
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •