Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123

Te zgjedhurit dhe shpetimi

Ketu do doja te sillnit mendimet tuaja ne lidhje me konceptin e te qenit I ZGJEDHUR.

Sot neper boten kristiane ekzistojne koncepte te ndryshme ne lidhje me shpetimin dhe kuptimin e jetes tokesore.

Une po mundohem te sjell disa koncepte baze.

1-) Kjo jete eshte nje prove. Njeriu nuk e di nese do shpetohet apo jo, por ai duhet te luftoje gjithe jeten per kete. Ai duhet t'i rezistoje provave qe i vijne. Ne rast se ai arrin gjendjen e pamekatshmerise, ai ka arritur shpetimin. Zoti e sheh njeriun nga qielli dhe gezohet me fitoret apo hidherohet me humbjet e njeriut ne keto beteja

2-) Kjo jete nuk ka asnje kuptim te jete nje prove, sepse Zoti e di qe para krijimit se cilet jane te shpetuarit dhe te humburit. Por Zoti i lejon tundimet dhe sprovat ne jeten e njeriut per qellime te tjera. Per humbjen apo shpetimin pergjegjes eshte njeriu dhe vetem njeriu

3-) Zoti jo vetem qe e di se cilet jane te shpetuarit, por eshte pikerisht Zoti Ai qe i ka parazgjedhur ata per shpetim. Kjo nxjerr jashte loje cdo vendim njerezor per shpetim.

Ne fakt sot ka shume, shume teori mbi shpetimin e njeriut. Dhume nga to jane te huazuara nga bota pagane apo dhe nga islami.

Une personalisht pranoj idene e dyte

Pra njeriu zgjedh qe te jete i shpetuar dhe keshtu ai zgjidhet nga Zoti per kete shpetim.
    Por tek Zoti nuk ekziston koha dhe rrjedha e saj!
    Pra Zoti e di qe para krijimit se cilet jane te shpetuarit dhe te humburit, por nuk eshte Zoti shkaku i humbjes te tyre. Keshtu Jezusi e njihte Juden si bir te humbjes, por nuk ishte Ai shkaku qe Juda humbi. Krishti e shihte te ardhmen sic shohim ne te shkuaren. Keshtu psh nqs ne para nje viti ne kemi perjetuar vdekjen e nje te afermit tone , ne sot kujtohemi per kete vdekje.
    Le te supozojme se ne e shohim te ardhmen si te shkuaren, dhe kjo vdekje do ndodhe pas nje viti.
    Ne e kujtohemi per kete ngjarje te se ardhmes duke i thene te afermit tone se ai ka vdekur pas nje viti.
    Ai do cuditet dhe pas nje viti do ta perjetoje kete vdekje.

Solla s'i shembull vdekjen, sepse tek Zoti, humbja e dikujt eshte pak a shume si vdekja e te afermit tone tek ne. Te pakten une keshtu mendoj!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Vella ke plotesisht te drejte!!

une per momentin jam shume i zene dhe skam kohe fare, por po sjell disa vargje nga Bibla.

14 Dhe ashtu si Moisiu e ngriti lart gjarprin nė shkretėtirė, kėshtu duhet tė ngrihet lart Biri i njeriut,
    15 qė kushdo qė beson nė tė tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.
    16 Sepse Perėndia e deshi aq botėn, sa dha Birin e tij tė vetėmlindurin, qė, kushdo qė beson nė tė, tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.
    17 Sepse Perėndia nuk e dėrgoi Birin e vet nė botė qė ta dėnojė botėn, por qė bota tė shpėtohet prej tij.
    18 Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, sepse nuk ka besuar nė emrin e Birit tė vetėmlindur tė Perėndisė.
    Gjoni 3

21 Dhe do tė ndodhė qė kush ta ketė thirrur emrin e Zotit, do tė shpėtohet".
    Veprat 2

Shpetimi vellezer eshte per te gjithe, kushdo qe beson ne Jezusin do te shpetohet. Sigurisht Zoti e di se kush do te shpetohet, Ai deshiron qe te gjithe te shpetohen. Jezusi vdiq per gjithe boten ne kryq.

Zoti ju bekofte!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vella Matrix te pershendes. Zoti Krisht te bekofte me paqe dhe dashuri.
    Ne lidhje me shpetimin ka plot doktrina, te cilat shpeshher te bejne konfuz, dhe mbase dhe te dekurajojne. Nga pervoja ime si i krishtere, por dhe nga mesazhi i Ungjillit te Krishtit qe une kam mare, dal ne perfundimin se, Shpetimi eshte Veper e Perendise, dhe askush nuk mund ti heqe apo ti shtoje dicka.
    Para disa kohesh une solla nje teme rreth shpetimit, dhe mendoj se ishte shume e vlefshme, pasi shume te krishter dhane mendimet e tyre.
    Te qenit i ZGJEDHUR per SHPETIM.
    Se pari mund te them se, jo kushdo eshte i zgjedhur per shpetim, kjo pasi Perendia na njeh perpara se ne te vinim ne ekzistence. Ai nuk gabon ne perzgjehdhejn e te shpetuarve. Nese e shohim kete mendim, duket sikur Perendia disa i ka zgjedhur per shpetim e disa te tjere per denim. Nuk eshte aspak keshtu. Le te shpjegohem pak me poshte.
    Tek letra e Efes:1:3-4, Pali deklaron se, Perendi i ka perzgjedhur bijte e tij, perpara se te themelohej bota. Pra ky fakt verteton katerciperisht se, I zgjedhuri i Perendise, eshte njekohesisht dhe i shpetuar dhe i ruajtur gati per jeten e Perjetshme. Por mos valle ky mendim na nxjer ne perfundimin se, pjesa e paperzgjedhur prej Perendise eshte perzgjedhur per shkatrim? Tek 2Pjet: 3:9. Pjetri deshmon se, Zoti eshte i durueshem ndaj nesh, sepse nuk do qe ndokush te humbase, por te gjithe te vijne ne pendim. Po keshtu 1timot:2:4.Pali thote se, Perndia kerkon qe te gjithe njerezit te shpetohen dhe te arrijne njohjen e se vertetes ( Krishtin).
    Pjetri dhe Pali na njohin me DESHIREN qe ka Perendia per te gjithe krijesen e vet. Ai deshiron qe te gjithe njerzit te shpetohen duke ardhur ne njohje te se vertetes, Zotit Krisht. Pra ky eshte Mendimi dhe deshira e Zotit. Pikerisht Perendia nisur nga ky burim dashurie qe kishte dhe ka per krijesen e tij, dergoi Birine e tij te vetemlindur ne kryq, duke vdekur per mekatet e te gjithve. Me kete veper Pernedia na tregon se, Ai pergati dhe beri gjithshka te mundur qe e gjithe krijesa e tij te Shpetohet. Ai dergoi Birin e tij, i cili vdiq ne kryq per te gjithe njerezit pa perjashtim , qe nga Adami dhe deri tek njeriu i fundit. Por kujt i mbetet te vendose per Shpetimin, Perndise apo njeriut?Perndia pergatiti gjithshka, dhe njeriut i mbetet te perzgjedhe me vullnetin e tij te lire. Pikerisht Perendia njeh perzgjedhjen e gjithsecilit, perpara se ai te vije ne ekzistence, dhe kjo njohuri( sepse eshte Krijuesi) nuk e lejon ate qe te perzgjedhe gabim.
    Besimtari dhe shpetimi.
    Me eshte dhene mundesia te pyes shume e shume besimtare, te grupimeve te ndryshem fetare te krishtere, duke ju thene: a je i shpetuar? Pergjigjet kane qene te ndryshme. Kam pare plot, te cilet deshmojne drejt dhe qarte per shpetimine tyre, por kam pare dhe plot te tjere te cilet, kane qene te dyshuar ne sheptim, duke menduar se ende nuk e dine. Po keshtu ka dhe nga ata qe thone se, ne fund ne diten e gjyqit do ta marim vesh nese jemi apo jo te shpetuar. Pak a shume keto jane opinjonet e ndryshme te besimtareve rreth shpetimit te Krishti.
    Shpetimi nuk eshte nje proces qe zgjat tere jeten e njeriut , ai eshte nje KALIM (Gjon:5:24) nga vdekja ne jete, e cila sic thote Pali tek Romak:6: behet pasi ne jemi PAGEZUAR duke VDEKUR se bashku me Jezusin, dhe duk u ringjallur ne jeten e re se bashku me Krishtin. Une deshmoj se, nje i SHPETUAR pasi ka mare Shpetimin , ai JETEON si i sHPETUAR, pasi Sheptimin nuk e ruan ai, por Zoti. Ne asnje vend ne bibel nuk na mesohet qe te RUAJME me vigjilence SHPETIMIN, por Jezusi na fton qe te VIJME ne Shpetim duke qendruar ne besen e Krishtit. Nese kjo RUAJTJE do ti jepej njeriut vetem per nje cast te vogel, ai me siguri do ta humbiste ate, pasi ai eshte nje qenie e dobet. Davidi thote: ti o Zot je Bariu im. Delja e bindur i neneshtrohet Bariut, dhe bariu ka per detyre te ruaje dhe ta ushqeje delen. Une jam Bariu i mire, tha JEzusi, qe nuk e braktis tufen kur ujku vjen. Faktet qe kemi perara na tregojne se, Ujku eshte me i forte se delja, dhe ai ka aftesi ta caje ate, por kjo ndodh gjithmone nese bariu mungon. Dikush mund te thote se, nese delja largohet a nuk mund ta caje ujku? Jezusi tha: Nese nje dele iken tutje, Bariu e le kopene dhe shkon e kerkon delen e humbur deri sa ta gjeje, dhe me pas kthehet i gezusr me delen ne krahe. Une nuk pranoj se nje Shtepi e ngritur mbi shekmb, te mund te rrezohet. Po keshtu nuk mendoj se apsotujt nuk ishin te sigurte nese ishin apo jo te shpetuar. Pali ne te gjitha letrat e tij deshmon Sigurine e tij te sheptimit, Perse? Sepse siguria nuk vjen prej nesh, por vjen prej Perendise, prandaj dhe Pali ju tha Filipjaneve se, une kam deshire qe te iki nga kjo "tende" ( trupi mishor) dhe te shkoj e te banoj me Krishtin Filip:1:23.). Nese ai nuk do ta kishte MARE ( kohe e kryer) shpetimin, a mund te thoshte se do te shkonte tek Krishti? Perfundimisht them se, nese nje i krishtere nuk di nese eshte apo jo i shpetuar, ai ende nuk e ka takuar dhe pranuar Krishtin ne jeten e tij. Ndersa nje i Krishtere, i cili pranon plotesisht se eshte i shpetuar, ai nuk ben gje tejter vecse deshmon Krishtitn ne zemer te tij, sepse Ai eshte Shpetimi. Shikoni si deshmon Jezusi Gjon:6:35.
    " Une jam Buka e Jetes, kush vjen tek une nuk do te kete me kurre Uri, dhe kush beson ne mua, nuk do te kete me kurre Etje."
    "Urrija" dhe "Etja" jane dy faktoret qe bejne te vdese njeriu fizik. Pra me keto simbole Jezusi na tegon se nuk ka VDEKJE( ndarje prej Perendise) per te gjithe ata qe kane te siguruar kete BUKE dhe kete UJE, ( dmth. Krishtin).
    Shikoni po keshut dhe Djalin palngrpishes. Dy "gjerat" qe kercenonin VDEJEN e tij ishin pikerisht "Buka" dhe "Uji". Keto i gjeti dhe i siguroi pergjithe jeten e tij tek Ati i tij i dashur. Pra kur djali palngprishes shkoi tek Ati, vdekja mbaroj per te, ai fitoi ndaj saj. Po e mbyll me nje varg te thene nga JEzusi tek Gjon:5:24.
    " Ne te vertete ne te vertete po ju them: ai qe digjon fjalen time dhe beson ne ate ( Atin Perendi) qe me ka derguar, ka jete te perjetshme, dhe ai nuk vjen ne gjyq, por ka KALURA NGA VDEKJA NE JETE".
    Por kur vete zoti Krisht me jep kete SIGURI, atehre: kush do te ma heqe mua ate??? Askush.. Rom:8:31-39.
    Mos i lini vend te ligut qe te mbjelle Dyshime (Jakob:1:5-8) tek ju, sepse i dyshuari nuk do te mare azgje. Ne ate zemer qe eshte Krishti , dyshimi ka mare fund. Sepse Dyshimi mer fund, perbale se VERTETES.
    Paqe ne Krishtin.
    Deshmeusi

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    1-) Kjo jete eshte nje prove. Njeriu nuk e di nese do shpetohet apo jo, por ai duhet te luftoje gjithe jeten per kete. Ai duhet t'i rezistoje provave qe i vijne. Ne rast se ai arrin gjendjen e pamekatshmerise, ai ka arritur shpetimin. Zoti e sheh njeriun nga qielli dhe gezohet me fitoret apo hidherohet me humbjet e njeriut ne keto beteja
    Nje fjale e urte popullore qe zanafillen e ka nga proverbat e Bibles thote: "Sikur ta dinte i biri se sa e do i ati, ai do te cmendej!". Zoti nuk e beri jeten e njeriut "prove" apo "test". Zoti i krijuai njeriut toke e qiell, drite dhe erresire, ujin dhe ajrin, kafshet dhe bimesine ne Kopshtin e Edenit. Njeriu vete zgjodhi jeten e mekatit duke shkelur Fjalen e Perendise. Pra eshte gabim te mendosh se njeriu eshte "ne prove" ne ate kuptim. Njeriu eshte ne duart e mbreterise se vdekjes pasi ai u largua nga Mbreteria e Zotit. Prova e vetme e njeriut eshte gjetja e rruges serrisht tek Mbreteria e Atit. Do tia arrij une te bashkohem serrisht me Atin qiellor? Kjo eshte pyetja qe duhet te shtrosh. Zoti beri te pamunduren per te hapur serrisht dyert e Mbreterise se Qiellit per popullin e Tij, por do te jete njeriu ai qe do ti hedhi hapat per te kaluar pragun e kesaj Mbreterie.

2-) Kjo jete nuk ka asnje kuptim te jete nje prove, sepse Zoti e di qe para krijimit se cilet jane te shpetuarit dhe te humburit. Por Zoti i lejon tundimet dhe sprovat ne jeten e njeriut per qellime te tjera. Per humbjen apo shpetimin pergjegjes eshte njeriu dhe vetem njeriu
    Gabimi qe njerezit bejne eshte vendosja e vetes se tyre ne rolin e Zotit. Asnjehere njeriu nuk duhet te mendoje se cilat jane planet e Perendise, pasi ne nuk jemi ne gjendje ti paramendojme planet e Perendise. Ne njohim vetem ate pjese te se Vertetes qe Zoti na ka deshmuar me profetet dhe Birin e Tij. Prandaj njeriu nuk duhet te humbi kohen me filozofimet dhe spekullimet mbi "planet e Atit", dhe ti perkushtoje kohen dhe energjite e tij duke vene ne jete mesimet e Perendise, ato mesime qe vete Ati zgjodhi tu mesoje njerezve, ato mesime qe njeriut i duhen per tu bashkuar me Atin.

3-) Zoti jo vetem qe e di se cilet jane te shpetuarit, por eshte pikerisht Zoti Ai qe i ka parazgjedhur ata per shpetim. Kjo nxjerr jashte loje cdo vendim njerezor per shpetim
    Zoti qe une besoj eshte Ai qe shpagoi me Trupin e Tij, sakrificat dhe vuajtjet e njerezve perpara Atit Qiellor; me Gjakun e Tij Ai u dhuroi njerezve forcen e Shpirtit te Shenjte te Atit e Birit. Ky sakrifikim nuk iu dhurua vetem popullit te zgjedhur te Izraelit, por mbare popujve te botes. Vete ky fakt hedh poshte pretendimin se te shpetuarit jane zgjedhur nga vete AI dhe njerezit nuk mund te bejne gje per kete. Kjo ishte e vertete ne Beslidhjen e Vjeter te Atit me popullin e Tij, por Beselidhja e Re i hap dyert e Mbreterise se Qiellit per kedo qe pranon Jezu Krishtin si Zot dhe ecen ne hapat e Tij ne rrugen drejt Shpetimit e bashkimit me Atin.

Shpetimi per mua...

Femija i keq gjithmone e kushtezon dashurine ndaj prinderve te tij me pasurine qe ky do te trashegoje nga ta. Ai mburret ne popull qe mban ate mbiemer pasi do qe tu lere njerezve te kuptojne se pasuria e atit te tij nje dite do te kaloje ne duart e tij.

Femija i mbare asnjehere nuk i shkon nder mend pasuria e prinderve pasi asnjehere nuk do qe te ndahet fizikisht dhe shpirterisht nga ngrohtesia familjare. E rendesishme per te jane maredheniet sa me te mira me prinderit dhe bekimi i tyre deri ne diten e fundit te jetes.

Ua solla keto analogji nga jeta, per te kuptuar se e rendesishme per Shpetimin e nje te krishteri nuk duhet te jete "trashegimia" e Atit, por maredheniet dhe respekti ndaj Tij. Asnjehere mos enderroni per Parajsen, por enderroni per ate dite kur do te shihni FYTYREN e Atit, ate dite kur do te bashkoheni me te. Te krishteret jane si jetimet ne kerkim te familjes se tyre qe asnjehere nuk e paten. E rendesishme per jetimin nuk eshte nese prindi i tij eshte i pasur apo i varfer, e rendesishme per jetimin eshte qe nje dite edhe ai te kete nje njeri prane qe ta therrase baba e nene.

Njeriu duhet tia perkushtoje gjithe jeten e tij Perendise duke u bere i denje shpirterisht qe te qendroje perpara Madheshtise se Perendise. Nuk ka gezim me te madh per Atin ne kete bote se ribashkimi me birin e tij te humbur.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Postuar mė parė nga Albo
    Te krishteret jane si jetimet ne kerkim te familjes se tyre qe asnjehere nuk e paten.

Eshte e dhimbshme ta degjosh nga nje i krishtere kete.

Ne nuk jemi jetime Albo, ne e kemi gjetur familjen tone.
    Ne kemi nje Ate, kemi e nje familje qe quhet Kishe. Jetimet jane bijte e botes, qe nuk e njohin Atin! Ne jemi me Atin tone cdo dite, me Birin e Tij dhe me Frymen e Tij. Ne nuk duhet te vdesim fizikisht me pare qe ta shohim kete. Por ne kemi vdekur tashme e jemi ringjallur ne fryme dhe mund ta perjetojme kete takim qysh tani.

Nuk ka rendesi se si do jene trupat tane pas 100 vjetesh. Por Ati vete na nderoi duke na bere pjese te Trupit te Birit te Tij sot dhe perjete. Kjo eshte te rendesishme per ne. A ka dhurate me te madhe se sa te jesh pjese e Trupit te Krishtit?

Bie shume dakord me ty per faktin se ne nuk duhet te enderrojme per parajsen, por per takimin me Atin.
    Ne fakt vete ky takim eshte Parajsa. Parajsa e krishtere nuk eshte dhurate e Krishtit, por eshte vete Krishti.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Matrix, te krishteret nuk i perkasin kesaj bote dhe prandaj jane "jetime" e te persekutuar ne te. Kisha eshte Krishti dhe Krishti eshte Rruga, e Verteta, Jeta. Nuk ka shpetim jashte Kishes pasi ajo eshte tufa nga e cila Ati do te zgjedhi qengjat e Tij.

Ne e kerkojme Shpetimin ne nje ze brenda Kishes, por ky shpetim vjen sa nga veprat tona ne driten e diellit edhe nga meshira e Atit karshi femijeve te tij mekatare.

Jezu Krishti ne Diten e Gjykimit do te gjykoje te gjalle e te vdekur mbi VEPRAT e tyre. Vetem ata qe i kane mbajtur besen Perendise do te njohin:

1. Falje te mekateve
    2. Shpetim nga mbreteria e djallit
    3. Ribashkim me Atin e Birin dhe Shpirtin e Shenjte ne perjetesi.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje te gjitheve!

Vella Matrix, ke hapur nje teme qe ne e kemi diskutuar edhe me pare dhe per habine time me te madhe ketu, ne te gjithe te krishteret kemi edhe divergjencat me te medha.

Ne qofte se ne do te lejojme Biblen te flase, do te degjojme zerin e Frymes qe na thote se "Shpetimi eshte dhurate, falas me ane te Hirit, nepermjet besimit, jo nga veprat" (Ef. 2:8-9). Kjo gje eshte nje mrekulli qe shume pak veta e vene re dhe e perjetojne. Fjala e Perendise na thote se ne do te shpetohemi falas, por gjyqi do te behet ne baze te veprave te njeriut. Por gjyqi nuk eshte per bijte e Perendise, ne fakt Jezusi tha :Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Ai qė e dėgjon fjalėn time dhe beson nė atė qė mė ka dėrguar, ka jetė tė pėrjetshme, dhe ai nuk vjen nė gjyq, por ka kaluar nga vdekja nė jetė. (Gjoni 5:24).

Pra bijte e Perendise te bashkuar me Jezu Krishtin nepermjet besimit tashme kane vdekur per mekatin me ane te vdekjes se Jezu Krishtit dhe jane ringjallur perseri per jeten e perjetshme. Krishti eshte Ai qe e pergatiti te gjithen per ne, Ai eshte dhurata e Perendise per ne mekataret qe sic thote edhe Pali (kete them edhe une per veten time), "nder te cilet une jam i pari" (kryemekatari).

Bashkimi me Krishtin me ane te besimit, qe ndikohet ne menyre te padukshme nga Fryma e Shenjte, simbolizohet dhe vuloset dukshem nepermjet pagezimit. Gjate gjithe Testamentit te Ri, Perendia na flet dhe na tregon se tashme jemi te lire prej mekatit, nepermjet Jezu Krishtit qe tashme e ka paguar teresisht ate qe mekati kerkon, vdekjen tone, sepse paga e mekati eshte vdekja, (Rom. 6:23), por dhurata e Perendise eshte jeta e perjetshme ne Jezu Krishtin, Zotin tone. Pali thote qe jemi ne hir dhe jo nen ligj. Jemi te lire, por jo per te mekatuar, por per tju bindur Perendise. Tashme qe u pranuam prej Perendise dhe e dime destinacionin tone qe eshte qielli, me veshtrimin tone drejt Atij qe na thirri duhet ta nenshtrojme trupin tone mekatar, mishin tone te rene dhe ta paraqesim veten tone si "fli te gjalle, te shenjteruar, te pelqyer te Perendia" (Rom. 12:1), me fjale te tjera tani duhet te shenjterohemi, te perpiqemi te behemi me te ngjashem me Birin e Perendise, dhe kjo gje arrihet me ndihmen e Frymes se Shenjte qe banon ne tempullin tone (trupi yne eshte tempulli i Frymes se Shenjte 2 Kor. 6:16) dhe vazhdon gjate gjithe jetes.
    Pra ndersa shpetimi eshte nje moment i vetem i kalimit nga vdekja ne jete (gje te cilen e simbolizon edhe pagezimi, zhytemi ne uje, vdesim dhe varrosemi, dalim nga uji ringjallemi), procesi i shenjterimit vazhdon gjate gjithe jetes sone tokesore, por tashme qellimi i jetes ka ndryshuar. Ndersa me pare perpiqeshim te kenaqnim deshirat e mishit, tani perpiqemi ti vrasim ato (Rom 6:13, Kol. 3:5), ndersa me pare ne kishim ulur vetveten ne fron, dhe gjithshka sillej rreth unit tone, tashme ne Fron eshte Perendia dhe gjithshka sillet rreth Tij. Por gjithmone, vellezer dhe motra, Shkrimi thote "Mbushuni me Fryme", eshte nje urdher dhe pa Frymen e Perendise ne nuk do te arrijme te kontrollojme gjymtyret tona. Eshte nje lufte e vazhdueshme qe zhvillohet ne trupin tone, ne gjymtyret tona, njeriu i ri kerkon ti bindet ligjit te Perendise, por eshte nje ligj tjeter ne gjymtyret tona qe lufton kunder ligjit te mendjes dhe qe perpiqet te na beje skllav te ligjit te mekatit. Dhe kjo lufte eshte aq reale sa qe Pali ne deshperimin e tij therret : Oh, njeri i mjerė qė jam! Kush do tė mė ēlirojė nga ky trup i vdekjes? (Rom. 7:24) Dhe menjehere vjen pergjigja e tij: I falem nderit Perėndisė me anė tė Jezu Krishtit, Zotit tonė. Unė vetė, pra, me mendjen, i shėrbej ligjit tė Perėndisė, por, me mishin ligjit tė mėkatit.

Vellezer dhe motra, le te perjetojme me gezim dhe falenderim shpetimin e Perendise, pasi Ai do qe ne te jemi te sigurte qysh ne kete jete dhe shpetimi eshte teresisht vepra e Perendise dhe ate qe Perendia ka kryer eshte e plote dhe nuk mund ti shtojme apo heqim dicka. Romaket 8:31-39, eshte nje himn per fitoren qe e kemi nepermjet Perendise, gjithashtu apostulli Gjon ne letren e tij te pare na thote : Jua shkrova kėto gjėra juve qė besoni nė emrin e Birit tė Perėndisė, qė tė dini se keni jetėn e pėrjetshme dhe qė tė besoni nė emrin e Birit tė Perėndisė. (1 Gjon. 5:13).
    Dhe vellai Zotin tone Jezu Krisht, apostulli Jakob na thote qe te mos dyshojme ne zemren tone: Por nė qoftė se ndonjėrit nga ju i mungon urtia, le tė kėrkojė nga Perėndia, qė u jep tė gjithėve pa kursim, pa qortuar, dhe atij do t’i jepet. Por le ta kėrkojė me besim, pa dyshuar, sepse ai qė dyshon i ngjan valės sė detit, tė cilėn e ngre dhe e pėrplas era.

Vellezer dhe motra ne Krisht, ju qe keni besuar tek Jezu Krishti, shpetimi yne eshte i sigurte dhe tashme ka ndodhur, prandaj me gezim dhe falenderim le te perpiqemi per shenjterimin tone dhe per ndertimin e vellezerve dhe motrave ne Krisht, ne kishen ku shkojme, dhe le ti kerkojme Zotit te na perdore per lavdine e Tij, por gjithmone dhe ne cdo gje ti kerkojme Atij qe te dergoje pranine e Tij me ne (Eksodi 33:14-17).

Hir dhe paqe nga Perendia.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Albo,

Lajmi i Mire eshte qe pas vitit 33 A.D. Kisha ka zbritur ne toke!

Keshtu pra te qenit jetime ka mbaruar per bijte e Perendise.

Ne bote jemi jetime se bota eshte mish dhe ne jemi fryme, por jo ne Kishe. Ajo Kishe qe i trajton bijte e saj si jetime brenda saj, ka pushuar qe qeni Kishe!

Cili eshte vizioni juaj vellezer per Kishen?

Vizioni im eshte KISHA -NUSJA E KRISHTIT!
    Bijte e Perendise lindin nga kjo marredhenie!
    KISHA- TRUPI I KRISHTIT!
    Bijte e Perendise jane Krishti mbi toke duke formuar Trupin e Tij, Kishen!

Kisha eshte QELLIMI I KRIJIMIT!

Kisha nuk eshte nje Vend ku shkohet, nuk eshte nje organizate, nuk eshte mbledhje.

KISHA JEMI NE!

Kisha nuk eshte tufa ku do zgjidhen qengjat, por Bota eshte Tufa dhe ne jemi qengjat e zgjedhur. Vete Kisha jane qengjat e zgjedhur.

KISHA ESHTE VEPRA E PERENDISE, E VETMJA VEPER QE DO QENDROJE.
    Gjithe veprat tona do bien, sepse ne mish jemi te rene.

Kisha eshte Arka e Noes. Jashte saj ka vec shkaterrim.
    Ata qe hyne shpetuan, ata qe ngelen jashte vdiqen pa perjashtim.

Ajo Varke qe fut uje, do fundoset!

Ne kohen e Noes kishte shume varka, por vetem njera shpetoi, ajo e Noes. Te tjerat futen uje! Varka e Noes ishte Simboli i Kishes!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 20-02-2004 mė 10:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vella Astrit si gjithmone je i sakte dhe i qarte ne besimin tend. Une kam nje pyetje per te gjithe te krishteret. A mundet nje i burgosur ne pranga e ne burg, te mund te beje nje jete qytetare te lire?
    Gjeja e pare qe Jezusi ben tek ne , pasi ne kemi ardhur ne kryqin e tij dhe jemi gjynjezuar para tij duke bere pendesen e mekateve, Jezusi i keput PRNGAT e skllaverise se Mekatit. Pra na NXJER dhe na CLIRON nga BURGU dhe skllaveria e mekatit. Vetem pas ketij FAKIT te kyer ne jeten tone, ne do te mund te ecim si te Lire, te mendojme si te Lire dhe te veprojme si te lire. CLIRIMI nuk eshte nje proces qe zgjat gjithe jeten , por eshte vetem nje CAST, ku JEzusi me SHPATEN e tij keput VARGOJTE dhe PRANGAT e mekatit , duke na dhene LIRINE. Pa e pasur kete liri ne zemren tende, e ke veshtire jo vetem ta imagjinosh ate , por edhe ta provosh edhe ta deshmosh. Nje nga mesimet qe Jezusi ju jepte njerzve te ndryeshm, te cilet kishin pare ne jeten e tyre Krishtin Perendi ne veprim ishte: shkoni dhe DESHMONI, ju thosh Jezusi ketyre njerzve, ate qe PERENDIA BERI NE JU. Cfare mund te deshmoje ai njeri i cili nuk ka Jezusin ne zemer?? Kete fakt e kam konstatuar tek te gjithe ata njerez, te cilet nuk jane te qarte rreth shpetimit te Perendise, dhe qe e vendosin Vepren e tyre si te vetmin mjet per ta mare kete shpetim. Pa pare mrekulli nuk mund te deshmosh per te. Pyeti te gjithe ata te krishtere, te cilet pranojne se jane te shpetuar vetem ne saje te Beses ne Krishti ( pa veprat e tyre), dhe do te shohesh se, ata kene DESHMI te Krishtit ne jeten e tyre per te cilen edhe deshmojne. Nese apsotujt nuk do te kishin DESHMI konkrete ne jeten e tyre, cfare do te deshmonin neper bote?? Nese i krishteri nuk eshte i bindur ne vete te tij, nese eshte apo jo i shpetuar, si do te mund tju shpalle te tjereve Shpetimin e Krishtit??
    Zoti ju bekofte.
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 21-02-2004 mė 03:16

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 194
    Postimi i Fundit: 07-12-2005, 15:36
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •