Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Tema: MBA

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

MBA anyone?

A eshte ndokush per jete MBA? Dua te lidhem me kolege qe jane pranuar ne MBA ose po mendojne MBA si nje opcion. Une nis kete Shtator ne York U. Toronto dhe mendoj qe do ishte mire te krijonim nje network ku mund te qajme hallet e te ndihmojme njeri-tjetrin.

i/e regjistruar Maska e toni_d
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    gjunje me gjune me popullin
    Postime
    51
    une kam aplikuar te york u. per INTENATIONAL BUSINESS ADMINISTRATION te schulich school of business
    ME MIRE GJALLE SE SA VDEKUR!!!

Miss. Congeniality
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Where else babe?
    Postime
    180
    Hey une jam tek york tek faculty of arts for economics and business viti i 4 dhe dua te vazhdoj per Ma.
    Nuk ju kam pare te dyve tek Yorku
    prane detit i pa lare
    prane drites i pa pare
    prane sofres i pa ngrene
    prane dijes i pa nxene

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Postuar mė parė nga Laerta
    Hey une jam tek york tek faculty of arts for economics and business viti i 4 dhe dua te vazhdoj per Ma.
    Nuk ju kam pare te dyve tek Yorku
    Ndoshta sepse une nis kete Shtator dhe ai tjetri sapo ka aplikuar.
    Si po duket ajo ndertesa e re?

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Edhe une jam nje nga ato qe mendoj te hyj kete shtator per accounting/finace MBA program. Jam duke lexuar mbare test e GMAT qe i gjej ne bibloteka. Kjo teme mu duk interesante dhe mendoj qe mund te ta ndihmojme njeri-tjetrin duke shkembyer experiencen personale. Une kam biseduar me dy studente qe kane mare kete test dhe pak a shume me kane thene te gjenjtem pergjigje, qe duhet te studiosh dhe ja arrin qellimit me sukses. I uroj te gjithe studentet shqiptar suksese.... dhe te na nderoni atdheun

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Une nuk jam akoma ne ato ujra, megjithate shoqeria ime eshte duke aplikuar per te tilla teste. Do ju rekomandoja te interesoheshit prane Universiteteve tuaja, pasi gjate veres ofrohen GMAT pa lek. E mira e ketyre testeve parapregatitore eshte se vleresohen njesoj sikur te kishit mare testin origjinal, si dhe ne te njejten kohe ju japin idene e ambjentit qe krijohet gjate marjes se testeve.

Me sa kam pare vete nuk me jane dukur te veshtire. Duke pasur parasysh si mesojne studentet shqiptare ketu ku jam une, te gjithe duhet te dilni mire. Rendesi ka te mos e stresoni shume veten dhe te kini me shume besim tek njohurite tuaja

Ju pershendes dhe suksese te gjitheve!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Per ata qe kane $1000 per te shpenzuar i sugjeroj kursin Kaplan GMAT Ne rastin tim pata nje permirsim rezultati prej 30 pikesh(Kaplani pretendon qe ta permison rezultatin me 90 pike mesatarisht, por mendoj kjo eshte per ata qe nuk testojne mire paraprakisht). Software e tyre diagnostike eshte e nje kualiteti te larte, konservative (pra te jep nje rezultat te ulet edhe po te jesh i mire, keshtu qe kur testohesh do surprizohesh per mire), dhe e ka matematiken shume te forte. CD-ROM i kursit eshte i njejti CD-ROM qe ka edhe libri i Kaplan-it qe shitet ne librari. Ne rast se $1000 ju duket shume libri i Kaplanit eshte nje investim i mire dhe i lire. Eshte mire qe ti kryeni te gjitha testet e CD-ROM-it (minimum) para se te testoheni.

Paci fat ne pranime. Une kam miq Shqiptare qe jane pranuar ne top-schools si Wharton dhe HBS. Nuk na mungon as vullneti as zotesia per te ngjitur shkallet e Corporate North America.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 02-07-2003 mė 18:49
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Gjeja me e mire qe te beni mas mbarimit te BA eshte te merrni eksperiencen. MBA pa eksperience sidomos ne fushen e finances eshte harrxhim parash. Une qe kur isha ne vitin e dyte undergrad nje nga mesuesit e mi u be my mentor. Ja se cfare me tha ai. Gjate shkolles fillo pune si intern edhe pa para, pasi njerzit qe do njohesh do vjejne me shume sesa money. Ne vitin e fundit fillo kerko pune me cfare do page e cfaredo detyre ( kjo eshte puna jote e pare jo e fundit). Qe te filliosh te kerkosh ngritje ne detyre (promotion) duhet te pakten te kesh 3-4 vjet ne ate pune. Gjate kesaj kohe studjo dhe vure ne praktike GMAT ( do e kesh me te lehte ne provim.) si dhe njihu me MBA programs qe jane te pershtatshem per fushen tende. Dy viteve te fundit vuriu MBA-s. Pasi mbaron MBA , fiton eksperience dhe ke krijuar lidhjet je gati ti marresh bosit vendin e punes.

Ndersa nje keshille nga une per ata qe jane undergrad: Profesoret jane avokatet me mire tuajt. Shfytezoini, pasi eshte hapi i pare drejt krijimit te lidhjeve me real world.

Paci fat

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Doja ndihme nga dikush qe ka mare testin e GMAT...Jam e paqarte per disa shenja qe i kam hasur ne computer test. Ju lutem kush te kete kohe te me kontaktoj.

Faleminderit dhe te gjitheve ju uroj good luck

Miss. Congeniality
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Where else babe?
    Postime
    180
    Hey ju uroj gjithe te mirrat dhe te gjithe shqiptaret qe do shkojne ne York kete vit, le te mblidhemi tek bluberry hill dhe te pijme nga nje korona te festojme vitin e ri shkollor!
    prane detit i pa lare
    prane drites i pa pare
    prane sofres i pa ngrene
    prane dijes i pa nxene

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •