Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366

Disa pyetje per te gjithe

Le te shpresoje se kjo teme nuk do devijohet sipas interesave.

1)Shume here kam degjuar se ne(si besintar si fe) jemi nje miliard miliard kurse ju nje miliard e ........
    Do te doja se a jane me te vertet ata nje miliardet te Krishter apo Mysliman?

2)Nqs dikush thyen disa here urdherimet qe jane dhene ne Bibel apo Kur'an,a perjashtohen keta pjestar,nga feja e tyre?

3)Shume pretendojne se njera pale apo tjetra nuk jane luftenxitese,atehere kush jane ata qe pretendojne se luftojne ne emerin e Perendise.

4)A duhet qe ai qe e mban veten si perfaqesue i fese te bekoj armet.

5)A duhet te urrejme njeri tjetrin.

Pyetjet jane te shumta por per mos tu krijuar konfuzion po i sjell ne ndonje postim tjeter.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Re: Disa pyetje per te gjithe

Postuar më parë nga ari32
    O Ari, po a mendon me te vertete se kjo teme nuk do te vijohet sipas interesave? Une per veten time e ve ne dyshim kete gje.

Me fal qe une per vete nuk do pergjigjem por mendoj se me e mire do ishte heshtja. Ne kesi rastesh eshte me mire te heshtesh se sa te mbrosh gjera tokesore, por qe vetem emrin kane se jane Qiellore. Heshtja tregon me qarte qendrimin tend se sa mijera fjale dhe argumente, te cilat nuk shkaktojne gje tjeter vecse grindje dhe fanatizem.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Pershendetje Ari

1)Shume here kam degjuar se ne(si besintar si fe) jemi nje miliard miliard kurse ju nje miliard e ........
    Para se gjithash, nje statistike zyrtare mund ta gjesh fare lehte ne cfaredo gjuhe qe ti zoteron, qofte edhe ne greqisht. Mesa di une, krishterimi si konfesion qe permbledh te gjitha grupimet e krishtera, eshte ende ne vend te pare. Nderkohe qe pretendimi musliman eshte se eshte feja me rritjen me te shpejte.

2)Nqs dikush thyen disa here urdherimet qe jane dhene ne Bibel apo Kur'an,a perjashtohen keta pjestar,nga feja e tyre?
    Zakonisht po. Megjithese duhet kuptuar se behet fjale per ceshtje serioze, si mekata te vdekshme, ku hyjne herezia, apostazia, apo kembengulja pa u penduar ne nje mekat serioz qe i dihet dikujt, si imoraliteti, vjedhja, vrasja.

Gjithsesi, ka perjashtime, edhe rregullat nuk mund te jene ne cdo kohe strikte edhe te njellojta. Po ashtu qellimi i rregullave nuk eshte per te zene dikend ne gabim e per ta ndeshkuar, por ne te kundert per ta rruajtur dike nga rrenia ne gabim, ose per ta therritur ate ne pendese.

3)Shume pretendojne se njera pale apo tjetra nuk jane luftenxitese,atehere kush jane ata qe pretendojne se luftojne ne emerin e Perendise.
    Luftenxitja nuk vjen nga feja, por nga natyra e rene e njeriut, ne te cilen kane pjese shume te krishtere ne momente dobesie. Gjithsesi, kur behet debate per fe luftenxitese, si per shembell krishterimi edhe islami, zakonisht me kete kihet parasysh krahasimi i mesazhit te te dy feve ne vetvete, e jo se cfare bejne njerezit si individe!

Feja, Ari, une e kam sqaruar ne disa tematika kete, ka filluar te shihet ne keto breza te fundit me syzet laike afetare te nje shoqerie atesite, ku Zoti eshte nje figure babaxhane, qe na meson vetem se si te mbajme rregull, te rrime urte, mos ti prishim qetesine ateistave, pushtetdashesave (PD-PS etj), perkundrazi ti bindim njerezit qe te bejne cfare duan ata....

por Zoti nuk shihet as se si si qendra edhe burimi i jetes, para se cilit njeriu si individ edhe shoqeri, dmth shtet, do te jape llogari nje me nje, te tmerrshme, prej ku do te varet perjetesia e tij/tyre.

Si e tille, feja eshte pare si zemra e nje shoqerie, burimi i se mires edhe mbrojtja nga e keqja.

Mbrotja nga e keqja perfshin edhe rastet konfliktuale, ne lufte, ku nje popull besimtar i kerkon Zotit mbrotje, qe ti bekoje armet edhe ushtaret e vet qe te mund te mbrojne padrejtesine qe po u behet. Gjithashtu bekimi behet qe ne lufte te jete paresore jo egersia, hakmarrja njerezore, por qe Zoti te nderhyje sa me shume per te shmangur aq sa te jete e mundur gjakederdhjen e panevojshme te seciles pale.

Ndersa bekim armesh me qellim qe Zoti, si te thuash, tua beje mbare ushtareve per te vrare sa me shume njerez e te pafajshem, ne krishterim nuk njihet!

Jo, sigurisht qe nuk duhet, e kjo nuk do te thote qe te pajtohemi me veprimet e tjetrit e te cdokujt e ti quajme normale. Ka situata kur perjashtimi i nje individi behet i pashmangshem, jo per shkak te urrejtjes por per shkak te te lidhurit te ketij personi apo grupi njerezish me te ligen qe ata mbarsin!

Edhe ne kete rast, nje nga lutjet e Kishes ne cdo meshe eshte per te gjithe ata qe jane jashte Kishes, Trupit te Zotit, qe Zoti ti ndricoje e ti ktheje ata ne grigjen e vet!

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90

Pyetjet jane te shumta por per mos tu krijuar konfuzion po i sjell ne ndonje postim tjeter.

1.qe te quhesh mysliman mjafton te thuash shehadetin dhe je,te pakten te gjithe njerezit jane te detyruar te konsiderojne si te tille,duke u nisur nga ky aspekt ne azi dhe afrike shumica e ka thene kete duke futur edhe shume konvertime qe jane bere ne europ dhe mendohet pasi me saktesi nuk mund ta vertetosh qe ne jemi mbi 1 miljard.

2.ne islam ka urdherime qe edhe po te thyhen(nuk eshte mire ti thyesh)nuk del nga feja por ka disa te tjera sic eshte pranimi i ZOTIT nje pranimi i te gjithe te derguarve fut ketu edhe ISAIN a.s edhe profetin e fundit MUHAMEDDIN s.a.s,pranime KURANIT si liber nga ZOTI dhe si rrjedhoje cdogje qe shkruhet ne te,kur flas per pranim e kam fjalen vetem per deshmin me goje dhe me zemer pastaj nese nuk i vepron nuk del nga feja.

3.islam domethene paqe dhe te lufta ne islam quhet xhihad,ka dy lloj xhihadesh i madhi dhe i vogli,i madhi eshte xhihadi me unin tend domethene me veten tende,kurse i vogli eshte lufta,por gjithmone ne baze te rregullave,sipas islamit nuk vriten asnjehere te pafajshmit nuk priten pemet nuk vriten femite,grate apo pleqte dhe ne raste lufte luftohet vetem kundra ushtareve dhe askujt tjeter pra luftohet vetem kundra atij qe vjen per te te luftuar,po ta shohesh ne islam vetvrasja eshte rreptesiht e ndaluar pra kamikazi nuk ka vend ne islam.

4.te thashe pak me pare islam domethene paqe pra armet skane vend ne te,vetem e vetem kur lufta mbetet zgjidhja e fundit atehere luftohet.arma e islamit eshte paqja,eshte sjellja e cdo myslimani,eshte dashuria mes tyre eshte vllazeria.

5.nje mysliman nuk mund te urrej askend pasi cdokush eshte veper e ALLAHUT xh.sh e duke urryer dike ke urryer vepren e ZOTIT tend,nuk eshte e lejuar.

besoj se jam pergjigjur qarte.
    paqja qofte me ty.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Pakicë apo shumicë

Do të reflektoj vetëm për pyetjen e parë.

Në lidhje me numrin e besimtarëve ky shikim i problemit është interpretim disi i thjeshtuar i thelbit të tij. Statistika në vlerat e fesë nuk është e zbatueshme. Edhe pse sociologjia e fesë është e dobishme ajo nuk thotë shumë në këtë rast. Kurrfarë statistike nuk arrin në thelbin e çështjes. Në fe nuk mjaftojnë vetëm shifrat.
    Nga pikëpamja e Ungjillit, çështja nuk qëndron në numër. Jezu Krishti njëherë tha: "Mos ki frikë, grigjë e vogël, se Atit tuaj i ka pëlqyer t`ju japë mbretërinë e vet" (Lk 12,32). Madje në një tjetër vend thotë: "Biri i njeriut, kur të vijë për së dyti, a do ta gjejë ende besimin mbi tokë?" (Lk 18,8). Nga kjo shihet se Jezu Krishti ishte thellësisht real. Nuk i përgatiste apostujt për njëfarë triumfi. Fliste qartë, madje për përndjekjet që do të pësonin. Në të njëjtën kohë ndërtonte sigurinë e besimit: "Kur më kanë përndjekur mua, do t`ju përndjekin edhe ju"; por menjëherë shtonte: "po të kenë mbajtur fjalën time, do të mbajnë edhe tuajën" (Gjn 15,20).
    Papa Gjon Pali II thotë: Ungjilli nuk është premtimi për arritje të lehta. Nuk i premton askujt një jetë të rehatshme. Shtron përpara kërkesa. E në të njëjtën kohë, është një Premtim i Madh; premtimi i jetës së pasosur për njeriun, i cili i nënshtrohet ligjit të vdekjes; premtimi i fitores me anë të besimit për njeriun e kërcënuar nga shumë disfata.

Më tutje thotë:

"Ungjilli përmban një paradoks themelor: për ta gjetur jetën, duhet ta humbasësh jetën; për të lindur, duhet të vdesësh; për të shpëtuar, duhet të marrësh mbi supe Kryqin. Kjo është e vërteta thelbësore e Ungjillit, që gjithmonë e kudo do të hasë në protestën e njeriut.
    Gjithmonë e kudo Ungjilli do të jetë një sfidë për dobësinë njerëzore. Por pikërisht në këtë sfidë qëndron e gjithë forca e tij. Njeriu, ndoshta në nënvetëdije, e pret këtë sfidë, ekziston në të vërtetë tek ai nevoja për të tejkaluar vetveten. Vetëm duke tejkaluar vetveten, njeriu është plotësisht njeri (shih Blaise Pascal, Pensees: ta dini që njeriu e tejkalon në mënyrë të pakufishme njeriun).
    Kjo është e vërteta më e thellë mbi njeriun. Krishti i pari e njeh këtë. Ai e di me të vërtetë "ç`ndryn çdo njeri përbrenda" (Gjn 2,25). Me Ungjillin e Vet Ai ka prekur të vërtetën e brendshme të njeriut. E ka prekur para së gjithash me Kryqin e Vet. Pilati që, duke treguar Nazarenin e kurorëzuar me ferra pas rrahjes me kamxhikë, tha: "Ja, njeriu!" (Gjn 19,5), nuk e kuptonte se po shpallte një të vërtetë thelbësore, se po shprehte atë që gjithmonë e kudo përbën përmbajtjen e ungjillëzimit."
    IHS

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

.
    Ari po te pergjigjem pjyetjes te pare

Muslimane ne bote jane rreth 1 miljard e 200 miljone pra 22% e botes . Feja Islame ka nje rritje 2.9% ne vite

per te dhena me te sakta kliko tek ky link www.religioustolerance.org/isl_numb.htm

me te mira
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Ju falenderoj te gjitheve per pergjigjet.

liveintwoplaces e drejta juaj qe te mos pergjigjeni,asnjeher ne postimet e mija nuk kam pasur deshire te nxis fanatizem dhe postime qe mund te sjellin kontradita,kete mund ta vertetoni.
    Mbase jam shprehur gabim ,por nese ndjek kete forum shpesh nga tema qe eshte hapur secili thote ate qe do ai dhe jo ate qe keron tema.

Seminarist te them te drejten me pelqyen pikat qe sqaroje me lart.Ate qe do te thosha eshte persa i perket numrit,qe te jesh i Krishter duhet te zbatosh rregullat apo jo.Besoj se jo te gjithe ata qe thone jane te Krishter,jane te tille ne zemer.
    Te njejten gje do te thosha dhe per Altinin55,keto jane thjeshte statistika,ata qe me te vertet jane Musliman qe zbatojne ato qe thote Kur'ani sa jane?
    Nuk mund te futen ne te njeten kategori Altini,Sokoli me teroristet,te cdo feje qofshin,pra persa i perket kesaj pike besoj se satatisitikat nuk jane te vlefshme.(Sigurisht te pakten ky ngelet mendimi im)
    Shpresmir te falenderoj per pergjigjen,jam i te njejtit mendim me ju.

Nje gje nuk kuptova nga postimi i jim_morrison3 nqs shkel ato rregulla qe te jane urdheruar si mund te ngelesh perseri pjestar po i asaj feje(ketu e kam llafin per gabime te perseritura)

Shendet
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Ari, ti ben pyetje legjitime qe mund ti beje cdo njeri, por jane pyetje qe nje besimtar asnjehere nuk i ben. Ti do thuash, perse o Albo nuk kam une te drejte si besimtar te shtroje keto pyetje?

Besimi yt apo imi nuk eshte (nuk duhet te jete) i ndikuar nga numri i besimtareve te fese qe ti beson, apo feve te tjera. Nese feja do te vleresosej sipas ketij kriteri atehere ajo nuk do te ishte nje Shtepi e Shenjte por nje parti politike e forte. Njerezit anetaresohen ne ate parti politike qe ka shanset me te mira per te ardhur ne pushtet pasi ka me shume anetare e simpatizante. Por feja nuk eshte politike.

Besimi ne Zot eshte nje yll i rene nga qielli mbi kryet e tua apo te mia qe na ndricon mendjen dhe zemren per te pare ato gjera qe shumica e njerezve te kesaj bote nuk i shohin. Kjo krijon nje maredhenie intime midis nesh dhe natyres se Zotit, qe eshte nje natyre Shpirterore e jo njerezore. Kjo maredhenie eshte e juaja, intime dhe shume personale dhe kjo maredhenie nuk ka per tu ndikuar nga jashte per aq kohe sa ti do te gjesh kohe per te degjuar e komunikuar me Zotin.

Nese i shtron keto pyetje pasi kerkon te shikosh madheshtine e Zotit, une te them se po i kerkon ne vendin e gabuar. Vendi ku duhet te kerkosh madheshtine e Zotit eshte tek ajo qe te rrethon dhe te ndihmon ty te jetosh. Vendi ku ti duhet ta kerkosh madheshtine e Zotit eshte jeta juaj, si Zoti i degjon lutjet e tua dhe te sjell gezime, ashtu sic te qendron prane ne dite te veshtira. Numrat, statistikat, debatet nder-fetare nuk kane per te nxjerre ne drite madheshtine e Zotit, kane per te nxjerre ne drite mendjengushtesine njerezore.

Une besoj ne fene e krishtere qe nuk me lejon te gjykoj as njeriun, e jo me fene qe besojne miliarda. Kjo nuk do te thote se une i mbyll syte perpara feve te tjera. Zoti me ka bere te kuptoj me Fjalen e Tij qe edhe pse te gjitha fete predikojne nje Zot te vetem, kjo nuk do te thote qe te gjitha rruget te cojne tek Ai. Nese kjo do te ishte e vertete besimtaret e feve te ndryshme nuk do te ndjenin urrejtje ndaj njeri-tjetrit por ne kete bote do te mbreteronte paqia.

Fjala e Perendise eshte fara qe mbillet ne mendjet e njerezve, ujitet me Shpirtin e Shenjte gjate gjithe jetes mbi toke dhe me kohen i jep frutet e saja. Keto fruta nuk jane fruta njerezore, jane fruta qiellore qe bejne te mundur qe njeriu te mos vdesi nga uria rruges drejt Mbreterise se Qiellit, ribashkimit me Atin.

Nuk flas pe fete e tjera, por ne fene Kristiane te cilen une e besoj besimi nuk vleresohet ne masen e njerezve qe besojne, por ne jeten qe ben cdo besimtar dhe sa kjo jete i afrohet mesimeve dhe jetes se Jezu Krishtit.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    liveintwoplaces e drejta juaj qe te mos pergjigjeni, asnjeher ne postimet e mija nuk kam pasur deshire te nxis fanatizem dhe postime qe mund te sjellin kontradita, kete mund ta vertetoni.
    Ari, nuk e kam pasur aspak me ty dhe nuk them se ti nxit fanatizem, por duke pare shkrimet me te shumta ne kete forum, pra ne "Pyetje per Besimtaret", eshte vene re se pikerisht ketu shfaqet fanatizmi me i madh. Myslimanet sulmojne te krishteret dhe anasjelltas. Duke pare pra se pyetjet e tua mund te shkaktonin dicka te tille (kjo nuk te ve me faj ty), vendosa te mos pergjigjem.

Meqenese po shoh se deri tani fryma eshte e bute, po jap edhe une mendimin tim. Ne rralle te pare do doja te citoja keto fjale te Albos.

Numrat, statistikat, debatet nder-fetare nuk kane per te nxjerre ne drite madheshtine e Zotit, kane per te nxjerre ne drite mendjengushtesine njerezore.
    Ky kuotim me shpreh plotesisht. Kam vene re ne shume diskutime ne kete forum qe disa veta mundohen te "vertetojne" saktesine e fese se tyre duke treguar numrat e fese se tyre, apo duke treguar sa me shume numra te konvertuarish nga nje fe tjeter ne te tyren. Eshte me te vertete per te ardhur keq. Dhe falenderoj Zotin personalisht qe nuk kam nevoje te bind te tjeret per vertetesine e Tij me shifrat e medha. E ndjej veten te privilegjuar qe i perkas pakices. E ndjej veten te privilegjuar nese perndiqem nga shumica, nese akuzohem nga shumica, nese luftohem nga shumica. Vertetesine e Zotit tim, mund ta shfaq vetem me jeten time, dhe kjo jo per te gjithe njerezit, ose me mire jo per shumicen, por per ata qe jane zgjedhur nga Ai. Dhe kurre nuk mund te pretendoj se mund t'i vertetoj dikujt egzistencen e Zotit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Nje gje nuk kuptova nga postimi i jim_morrison3 nqs shkel ato rregulla qe te jane urdheruar si mund te ngelesh perseri pjestar po i asaj feje(ketu e kam llafin per gabime te perseritura)

Shendet

Ari nuk ka njeri pa te meta ne bote! Shkelje rregullash fetare bejme te gjithe kush te vogla kush te me dha por me pendim dhe lejen e Allahut falen Allahu i Lartesuar ZOTI NJE dhe pa partner na thote ne Kur'an

Thuaj O roberit e Mi te cilet kini ngarkuar me shume gabime veten tuaj , mos humbni shpresen ndaj meshires se Allahut sepse vertet Allahu i fale te gjitha mekatet . Ai eshte qe shume fale dhe eshte Meshirues !(Ez Zumer- 53)

Ky ajet Kuranor i sqaron te gjtha

Per sa i perket asaj qe te nxer nga feja quhet shirk po ne rast se ky njeri nuk ka ditur gje ateher i falet

Por shirku (Allahu te me rruaj nga kjo) nuk falet kur behet me dashje pra me qellim ne raste se ky njeri e bene me qellim ateher nuk i falet sepse i ka bere Zotit shok qellimisht

Kush eshte shirku??? (Allahume na rruaj nga shirku)

Kur i drejtohesh ndonje varri i lutesh

Kur ther kurban neper vareza ne emer te ndonje statuje etj etj

Kur nje njeri bene keto me qellim ateher ka dale nga feja se i ke bere Zotit shoke

Per pjyetjen qe mu drejtove mua . Po ai eshte numri i muslimanve ne bote .......nuk ma mer mendja se te gjith keta praktikojne Islamin ..... dhe nuk e di sa perqind te tyre e praktikojne dhe them se pervec Allahut asnje nuk e di

shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 18-02-2004 më 17:34
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •