Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

78-vjecari,4 vjet emigrant per te shkolluar mbesat.

Nga Bardhyl Berberi.

Ka emigruar per 4 vjet ,pasi kushtet ekonomike rrezikonin qe femijet e djalit te tij te mos vazhdonin shkollen.78- vjecari,Hekuran Doko,i kthyer pak kohe me pare nga emigrimine Greqi,tregon historine e tij te vecante,qe ne moshe te thyer e detyroi te merrte rrugen e kurbetit.
    Ne nje dite prilli ,4 vjet me pare,ai qendronte i heshtur dhe i menduar.Asnje pjestari te familjes nuk ja tregonte hallin.Nusja e djalit te tij Tatjana,kishte pesuar nje depresion nervor dhe djali i tij Nexhua i rrinte prane.Nuk munt te merrej me asnje pune tjeter.Mbesa e madhe Enkelejda,ishte nxenese e shkelqyer,studionte ne shkollen e gjuheve te huaja ne Korce.Edhe dy femijet e tjere te Nexhos qe po rriteshin ishin nxenes shume te mire.Por ata nuk kiishin asnje mundesi financiare,per te vazhduar me tej shkollen.Kjo e detyroi 78-vjecarin,qe ate mengjes prilli te nderrmarre vendimin per aventuren e rrezikshme.
    ........Punoi 4 vjet si coban derisa nje dite policia e kapi dhe i kerkoi dokumentat te cilat nuk i kishte.Dhe keshtu,e dorezuan ne Kapeshtice.
    Me leket e grumbulluara ndihmon Enkelejden,mbesen e madhe qe tashme eshte studente ne fakultetin Histori-Filologji,ne degen e Gjuhe-Letersi.
    "Dje mbesa mori nje 9 ne nje provim.Jam i kenaqur se djersa dhe sakrifica ime nuk shkuan kot.Si i thon nje fjale te urte popullore,Paret e xhepit prishen,por paret e mendjes ngelen.Shkollimi i tyre eshte kenaqsia ime me e madhe "-thote 78-vjecari Hekuran Doko.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    14-11-2003
    Vendndodhja
    mendt e mija fluturojne mbi dajT
    Postime
    46

Re: 78-vjecari,4 vjet emigrant per te shkolluar mbesat.

Postuar mė parė nga kolombi

Nga Bardhyl Berberi.

Ka emigruar per 4 vjet ,pasi kushtet ekonomike rrezikonin qe femijet e djalit te tij te mos vazhdonin shkollen.78- vjecari,Hekuran Doko,i kthyer pak kohe me pare nga emigrimine Greqi,tregon historine e tij te vecante,qe ne moshe te thyer e detyroi te merrte rrugen e kurbetit.
    Ne nje dite prilli ,4 vjet me pare,ai qendronte i heshtur dhe i menduar.Asnje pjestari te familjes nuk ja tregonte hallin.Nusja e djalit te tij Tatjana,kishte pesuar nje depresion nervor dhe djali i tij Nexhua i rrinte prane.Nuk munt te merrej me asnje pune tjeter.Mbesa e madhe Enkelejda,ishte nxenese e shkelqyer,studionte ne shkollen e gjuheve te huaja ne Korce.Edhe dy femijet e tjere te Nexhos qe po rriteshin ishin nxenes shume te mire.Por ata nuk kiishin asnje mundesi financiare,per te vazhduar me tej shkollen.Kjo e detyroi 78-vjecarin,qe ate mengjes prilli te nderrmarre vendimin per aventuren e rrezikshme.
    ........Punoi 4 vjet si coban derisa nje dite policia e kapi dhe i kerkoi dokumentat te cilat nuk i kishte.Dhe keshtu,e dorezuan ne Kapeshtice.
    Me leket e grumbulluara ndihmon Enkelejden,mbesen e madhe qe tashme eshte studente ne fakultetin Histori-Filologji,ne degen e Gjuhe-Letersi.
    "Dje mbesa mori nje 9 ne nje provim.Jam i kenaqur se djersa dhe sakrifica ime nuk shkuan kot.Si i thon nje fjale te urte popullore,Paret e xhepit prishen,por paret e mendjes ngelen.Shkollimi i tyre eshte kenaqsia ime me e madhe "-thote 78-vjecari Hekuran Doko.
    gjysh tipik shqiptar!

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Keta jane personat per te cilet duhet te jemi krenar.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

..silent.. Maska e velsa
    Anėtarėsuar
    05-01-2004
    Postime
    58
    Shume storie e bukur edhe prekese,,leximi i saj me rrembeu paksa emocionalisht,,eshte gje e bukur te lexosh sakrificen e te nje moshuari per edukimin e ardhmerise,,nipi dhe mbesa qenkan te bekuar ,,le te shpresojme qe djersa e gjyshit te shperblehet ne te ardhmen, dhe keta femije ta ndritin faqen e tij vetem me suksese

Velsa
    Silence is the perfectest herald of joy: I were but little happy, if I could say how much. W. Shakespeare

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Eshte me te vertete rrenqethese.
    Nje sakrifice per te cilen niperit dhe mbesat e tij kane nderin te krenohen.
    I uroj nga shpirti jete sa me te gjate qe te mund te shohe niperit dhe mbesat te rregulluar dhe sistemuar mire.
    Me ka lene mbresa te jashtezakonshme.
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Kur lexova kete tregim ke shekulli , syte mu mbushen me lot , sepse nje gje te tille do ta kishte bere dhe gjyshi im , apo dhe gjithe gjyshat shqiptare , por me doli papritur nje pyetje tjeter perball qe u vrenjta ne fytyre :

A do jemi ne te zotet tja shperblejm gjysherve tane ate qe ata kan bere per ne ?
    Une per vete nuk gjeta pergjigje, sepse gjyshet me kan vdekur , por deshiroja qe ndonjeri nga ju se cfare ka ber per gjyshin e vet i cili e ka rit , apo ka ber dicka me teper , sikur ky gjyshi ne kete mesazh te Kolombit ?

Pershendetje nga Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar Maska e inspektori
    Anėtarėsuar
    28-12-2003
    Vendndodhja
    korce
    Postime
    79
    kjo eshte nje pyetje e veshtire....
    mendoj se gjysherit tane meritojne me teper per ēka kane bere per ne ,kurse ne ēmund te bejme per ta,kur ndodhemi me shume larg se afer tyre.nuk mund te jemi atje as kur te afermit tone mbyllin syte pergjithmone...deri kur keshtu!!!!!!!?
    me ben te mendoj mendimi,ne me mendon ti sa te mendoj dhe une...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •