78-vjecari,4 vjet emigrant per te shkolluar mbesat.
Nga Bardhyl Berberi.
Ka emigruar per 4 vjet ,pasi kushtet ekonomike rrezikonin qe femijet e djalit te tij te mos vazhdonin shkollen.78- vjecari,Hekuran Doko,i kthyer pak kohe me pare nga emigrimine Greqi,tregon historine e tij te vecante,qe ne moshe te thyer e detyroi te merrte rrugen e kurbetit.
Ne nje dite prilli ,4 vjet me pare,ai qendronte i heshtur dhe i menduar.Asnje pjestari te familjes nuk ja tregonte hallin.Nusja e djalit te tij Tatjana,kishte pesuar nje depresion nervor dhe djali i tij Nexhua i rrinte prane.Nuk munt te merrej me asnje pune tjeter.Mbesa e madhe Enkelejda,ishte nxenese e shkelqyer,studionte ne shkollen e gjuheve te huaja ne Korce.Edhe dy femijet e tjere te Nexhos qe po rriteshin ishin nxenes shume te mire.Por ata nuk kiishin asnje mundesi financiare,per te vazhduar me tej shkollen.Kjo e detyroi 78-vjecarin,qe ate mengjes prilli te nderrmarre vendimin per aventuren e rrezikshme.
........Punoi 4 vjet si coban derisa nje dite policia e kapi dhe i kerkoi dokumentat te cilat nuk i kishte.Dhe keshtu,e dorezuan ne Kapeshtice.
Me leket e grumbulluara ndihmon Enkelejden,mbesen e madhe qe tashme eshte studente ne fakultetin Histori-Filologji,ne degen e Gjuhe-Letersi.
"Dje mbesa mori nje 9 ne nje provim.Jam i kenaqur se djersa dhe sakrifica ime nuk shkuan kot.Si i thon nje fjale te urte popullore,Paret e xhepit prishen,por paret e mendjes ngelen.Shkollimi i tyre eshte kenaqsia ime me e madhe "-thote 78-vjecari Hekuran Doko.
Krijoni Kontakt