Lirishte mund te them se kam qene i habitur dhe i shqetesur kur kam gjetur argumentet te cilat flasin per kundershtimin e (shokve-ithtareve)ashabeve ndaj Profetit saa.dhe shume kontradikta te quditshme ne sjelljen e tyre.Por,kete teme(shkrtimisht) dhe keto mund ti sjelle vetem nese pajtoheni me kete titull dhe teme.
Mbeshtetja ime ne kete ka qene arsyeja,ngase ajo eshte shperblimi me i mire qe Zoti ia fali njeriut dhe me cka i dalloi nga krijesat tjera.Allahu kerkon qe njeriu te shfrytezoje mendjen,per kete dhe shpesh i drejtohet njerezve ne Kuran me: Valle nuk kuptojne? , Valle nuk e kane te qarte? , Valle nuk shohin? .....Qendrimi im ne besim ēdo here ka qene se,kurr nuk do te besoje verberisht,po edhe ne rastin e ashabeve,pavaresisht nga pozita dhe raporti i tyre me Profetin a.
Ne fillim dua te cek se ne kete hulumtim nuk e kam ndier veten as Umajjad,as Abbasid,as fatimid,as sunit e as shiit e tjera.Nuk kam ndijere armiqesi ndaj Ebu Bekrit as Omerit,Osmanit e Aliut,bile as Vashiut,vrasesit te Hamzait te tone,sepse u perpoqa te lirohem nga paragjykimet dhe keshtu ta arrije te verteten,ne veqanti ne disa raste me rendesi per historin Islame.
Selam dhe pres pergjigjen.
HENDRIX
Krijoni Kontakt