Unė nuk e di se kush ėshtė Shpresmiri, por ai solli shkrimin e marrė nga Historia e Popullit Shqiptar, punuar nga akademitė tona shkencore. Dhe nuk ka rėndėsi shumė se kush e solli, ka rėndėsi pėrmbajtja.
Pėrgjigje mė tė mirė as unė nuk mund tė jap.
Gjithė bota e jo vetėm shqiptarėt e dijnė se arabo-islamizmi ka ardhur me dhunė tek shqiptarėt, e ti nėse do t'ia shtosh dėshirėn kėtu tani (edhe pse me aq sa kam informacion nga vet informatat qė keni dhėnė juve vet kėtu nė forum, ju jeni budist), shtoja pėr veten tėnde edhe pse nuk ėshtė e vėrtetė.
Sa pėr punėn se si kam lindur unė, unė atėherė as qė kam ditur tė flas e lėre mė se ēfarė ėshtė arabo-islamizmi apo fetė nė pėrgjithėsi, dhe edhe kjo ėshtė ēėshtje personale e imja dhe nuk tė pėrket ty aspak sikur edhe familja ime, bile as t'i zėsh nė gojė.
Pėr punėn e bashkėsisė sė popullit tė zotit, e solla pėr tė dėshmuar largimin me tė madhe tė shqiptarėve tė arabo-islamizuar dhunshėm nga islamizmi, dhe kėshtu do tė sjell edhe pėr kishat tjera.
Se ēfarė bėn Kfori Turk mua nuk mė intereson aspak.
Pėr sa i pėrket ēėshtjes se si e mas fenė unė ajo ėshtė njė ēėshtje personale e imja.
Kurse pėr punėn e kombit, ti nuk je as 5 pėrqind nacionalist sa jam unė. Mendimi se krishterimi ėshtė diēka joshqiptare, apo armik i kombit tonė sikurse shkruani juve, ėshtė shumė i gabuar dhe po tė ishte kjo e vėrtetė atėherė arabo-islami ėshtė 500 herė mė jo-shqiptare dhe mė armik i kombit tonė (500 vjet dhunė, miliona shqiptar tė vrarė nė mėnyrėn mė barbare). Atėherė edhe gjithė krishterėt shqiptarė sot qenkan joshqiptar dhe armik i kombit tonė, atėherė edhe Gjergj Kastrioti dhe shqiptarėt para 500 vitesh jo qė nuk paskan qenė shqiptar por edhe armiq tė shqiptarėve sepse kanė qenė tė krishterė etj. etj.
Ai piuni/emisari tu pėrgjigj shumė mirė me atė shkrim tė Historisė sė Popullit Shqiptar pėrgaditur nga akademitė tona, dhe e njėjta pėrgjigje tė vjen edhe nga unė personalisht nėse jeni duke e pritur njė tė tillė nga unė.
Ėshtė hera e fundit qė polemizoj me juve dhe kėtė e bėra jo qė e meritove por vetėm se kam pasur bindje tė mirė pėr juve sepse shkrimeve tė tilla nuk humbas kohė as t'i lexoi dhe lėre mė t'i pėrgjigjem.
Krijoni Kontakt