Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Kur 7 milion shqiptaret ne Ballkan qe flasin e shkruajne shqip te mesojne se cdo te thote te jesh shqiptar, atehere do te jemi ne gjendje tu mesojme edhe shqiptareve te asimiluar se cdo te thote te jesh shqiptar.

Nuk mund tu flasesh te tjereve per shqiptarizem kur vete shqiptaret jane ende ne kerkim te saj.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Puna eshte se hoby i poltikaneve shqiptare seshte arsimi , energjtka ne vend ,transporti..... ekonomia vendit ne pergjithesi.Hoby i tyre eshte zhvatja e parave dhe korrupsioni.Duket se paske kohe pa vajtur ne shqiperi.Ne disa shkolla shqiptare eshte njelloj si te besh mesim ne natyre. C'ka bie jashte futet brenda. Kur vete ekonomia dhe arsimi Shqiptare mbahet me"Pampersa" eshte e veshtire te kerkosh nisma nderkombetare.
    More bussy, more easy to find time for everything.

Elbasani mė pranė jush

i/e regjistruar Maska e Eni_Gambeta
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Postime
    30
    Me duket si ide qe s'mund te realizohet dhe qe s'duhet te realizohet. Boshnjaket nuk jane Shqiptar, dhe persa i perket atyre, nuk kane ardhur 2-3 shekuj para Serbve se vet jane Serb ose Kroat te convertuar ne myslyman. Mesiguri qe ka shume Shqiptar qe jane Sllavizuar nga Serbet, po kta nuk ndodhen vetem ne Boshnje por ne gjithe ish-Jugosllavine. Ata jane te humbur per Shqiperine, se nuk mind ti dish se kush jane dhe s'ka menyre per ti treguar se c'jane. Te pakten s'ka menyre paqsore, se Serbet i Sllavizuan Shqiptaret nepermjet dhunes.

Boshnjaket kane shume qe ngjajn me ne se jane myslyman. Po jo vetem kaq. Ne te gjithe Ballkanin mund te gjesh qytete si Berati e Gjirokastra, jo vetem ne Bosnje. Arsyja per kte eshte se Slavet qe erdhen ne Ballkan e Sllavizuan popullin Ilir dhe morren traditat e tyre...ashtu sic Greket apo Malazezet moren traditat e kostumet e Shqiptarve. Po kjo nuk i ben Shqiptar.

C'po sygjeron ti eshte e njejta gje qe ben Grekrit ne trojet Shqiptare qe pushtuan e me vone ne Shqiperi vet. S'eshte e drejt e s;mund te ndhodhe se Boshnjaket nuk jane Shqiptar e as Ilir. Jane Serb te islamizuar.

i/e regjistruar Maska e Lumjan|Kukėsian
    Anėtarėsuar
    11-05-2004
    Vendndodhja
    Dike ne shtetet Nordike.
    Postime
    25

Angry

Citim Postuar mė parė nga Qerim
    Ne kontaktet e shumta qe kam pasur me boshniake ,te gjithe kur marrin vesh se jam shqiptar me thone "vella".Ne gjuhen boshniake ekzistojne mjaft fjale shqip si "besa" etj.Ne ish-jugosllavine boshnjaket konsideroheshin si me te lashtet ,per shkak se u myslymanizuan te paret dhe vuajten me pak nga asimilimi turk.Pra per mendimin tim ata jane ilire.Shqiperia eshte me mire ekonomikisht se sa Bosnia dhe kultura jone mund te futej lehtesisht atje.Edhe mentalitetin e kemi pothuajse njelloj.Ne Bosnje ekziston nje urrejtje per sllavo-maqedonasit nje lloj si tek ne.Ne Bosnje ekzistojne qytete qe ngjajne kopje me Beratin dhe Gjirokastren tone.Pra une mendoj se duhet te hapen shkolla shqipe atje.Ky do te ishte nje hap i pare per ri-ilirizimin e Dalmacise, pasi edhe kroateve ju pelqejne iliret dhe kultura ilire.

?????????

Or Qerim, nuk te kuptoj fare se cfar je duke na shkruar.
    Boshnjaket jan serb me te paster ne Ballkan.
    1980 kur jan zgjuar Kosovaret ne kemb duke kerkuar pavaresi, kan shkuar forcat speciale nga BOSNIA ne Kosove dhe kan ber gerdi!
    Perse thuajne Kosovaret, "kur te pren nje Boshnjak dalin 7 shkije(serbian)" ??
    Dhe une kam takuar shume boshnjak ketu ku jam une, serbet se pari gjuhen e kan komplet si serbet, ato flasin serbishte me nje theks iĒik ndrryshe.
    Dallon sikur nje person nga Mitrovica me nje nga Tepelena.
    Shkurt, Boshnjaket jan SERB me fejen Islame, prandaj te thuajne "vella" se jan qorruar nga feja islame tani mbas luftes, se nuk din nga me ja mbajte..

i/e regjistruar Maska e Lumjan|Kukėsian
    Anėtarėsuar
    11-05-2004
    Vendndodhja
    Dike ne shtetet Nordike.
    Postime
    25
    Nje korrixhim:

serbet se pari gjuhen e kan komplet si serbet, ato flasin serbishte me nje theks iĒik ndrryshe.

Boshnjaket se pari gjuhen e kan komplet si serbet !!!

c'jane keto budalliqe
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2004
    Postime
    115

albanizimi

Albanizimi (shqiptarizimi) i Bosnies eshte e pamundur te realizohet, por duhet te behen perpjekje per te shqiptarizuar Sanxhakun. Rajoni i Sanxhakut ka nje pozite mjaft strategjike dhe sherben si ure lidhese mes Serbise dhe Malit te Zi. Deri relativisht vone Sanxhaku ka pasur nje popullsi te konsiderueshme shqiptare, nje pjese e se ciles eshte sllavizuar, dhe shume historiane te kohes i referohen Sanxhakut si territor shqiptar (ka bere pjese ne kater vilajetet shqiptare). Raportet mes sanxhakasve dhe serbve nuk jane te mira, dhe duke u nisur nga ky fakt si dhe nga fakti qe Sanxhaku kufizohet me Kosoven, ka pasur perpjekje nga ana e tyre te vendosin mardhenie te mira me shqiptaret. Prandaj nje projekt per shqiptarizimin e ketij rajoni duhet te merret ne konsiderate prej politikaneve dhe akademikeve shqiptar.

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Tė lumt Qerim , jam embel i befasuar qe ti posedon nje moral te shendosh dhe nje largepamesi te shquar.Pe ndjeje thell ne vetedijen time mbaz te shkrimit tende se e ki nje shpirt fisnik dhe nje mendje te k'thjellte, te lumt te lumt o Qerim, me ty mundem te krenohem te te tjeret se jam shqipetare kosovare dhe qe ty te kam vella.

Do ishte mire ta fillonim me shqiptarizimin e shqiptareve njehere.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Lol, teme me mediokre s'kisha hasur me pare ne kete forum. Urime Qerim qe na defren here pas here.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Xhamitė e Bosnjės dhe xhamitė e Kosovės
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-02-2009, 06:30
  3. Dejtoni shenoi fundin e nje lufte apo fillimin e nje ndarje te re?
    Nga DYDRINAS nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 13:18
  4. Katalog i Kodikėve Kishtarė Mesjetarė tė Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •