Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 77
    Sallata ka vlera ushqimore ne fakt e po u privove krejtesisht prej saj mund te dalesh dhe anemike lol.
    Sidoqofte, s'ta marr per keq.
    A priori dhe a postiriori jane ABC po ato jane vegla jo synime.
    Une ta bej qefin sa te duash e them ashtu si kujton ti. Pse duhet te kujtosh ti se une i di njehere? A nuk je partizania e logjikes ti me aprioret e aposterioret? Si ka mundesi qe kujton kaq shume pra?

Fakti qe ti permend keto shabllonet si flamur, te pakten per mua, eshte i pavlefshem fare. Nuk po te kerkoj te jesh origjinale, ti a dikush tjeter, po ca autenticitet do synuar te pakten. (Te ishim origjinale ne do ishim koka.)
    Dmth qe keto dijet duhet tentuar te perdoren si trampolina jo tavane... tentuar te pakten.
    Them keshtu se ketyre termave s'eshte per ti zene bese perjetesisht. Shabllone te sterskalitura neper shkemb e beton ka pasur plot, ashtu si ka ndodhur plot here qe te fryje nje puhize e ti shperfytyroje a zhduke fare. Ato qe permend ti jane ne libra e i ka lexuar a mund ti lexoje gjithkush e nese do i merrnim per te verteta biblike nuk do qe nevoja fare t'i diskutonim, rrjedhimisht ... ne i dikemi te tera, mjafton ti aplikojme.
    Pra ku i dihet, mund te dale ndonje i manget neser e te nxjerre neser dhe "prinmetapriorin" e gjithe arsyetimet e deriatehereshme dalin te mangeta... ku do mbytemi ne pastaj?

Sidoqofte, nese ti nuk ma argumenton dot mosegzistencen e shpirtit ne cdo nivel egzistence, une nuk kam asnje arsye te mos vazhdoj te besoj ne egzistencen e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 05-03-2004 mė 19:23

IAmTheOneJesusLoves Maska e Sefedin
    Anėtarėsuar
    03-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    30

jete pas vdekjes....

Puhiza,

Njerezit vdesin.
    Njerezit jane te perkohshem,te pakten ne kete jete.
    Njerezit mundohen te arrijne shume gjera ne jete.
    Ne fund, vie koha, (qe njeriu nuk eshte ne gjendje t'a dije), dhe ky njeri vdes.
    Ku mbeten gjithe planet e tij ? Gjithcka qe ka bere, grumbulluar .... asgje s'ka marre me vete. Njerezit e tjere mund ta kujtojne emrin e tij per njefare kohe, por ai nuk eshte me.
    Une besoj se ka dicka me shume se kjo qe ne shohim sot.

Si mendon ti, cili eshte qellimi i jetes tende ?
    Nese ti je e pasigurte per ate se cfare do te ndodhe me shpirtin pas vdekjes, a po veren se dicka po mungon ? (sikur te mos mungonte nuk do te ishe e pasigurte).
    I pari qė mbron ēėshtjen e vet duket sikur ka tė drejtė; por pastaj vjen tjetri dhe e shqyrton.
    [Fj. e Urta 18:17]

Per shpirtin jane thene plot ne fakt. Ka thene shkenca, ka thene feja, ka thene kinematografia, por me bukur ka thene Driteroi:

Po kur te jesh merzitur shume.
    ne raft te librave kerkome,
    atje do te jem i fshehur une,
    ne ndonje varg a ndonje shkronje.

Mjafton qe librin pak ta heqesh
    dhe une do zbres, do vij pas teje;
    ti si dikur me mall do qeshesh,
    si nje blerim pas nje rrekeje.

Sidoqofte une desha t'u pyes: c'vlere apo rendesi ka kjo teme?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 05-03-2004 mė 19:38

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Ne jeten e perditshme ne merremi me kaq gjera te pavlera sa nuk besoj se kjo teme eshte nder me te pavlerat.
    Te pyesesh per vdekjen me duket se eshte e drejta e gjithesecilit. Eshte nje lloj kujdesi dhe pergjegjesie qe merret para kohe ndoshta. Por ne kete bote , shyqyr qe ekzistojne pyetjet te pakten.
    E keshtu.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Postuar mė parė nga Sokoli
    Te ishim origjinale ne do ishim koka... Ato qe permend ti jane ne libra e i ka lexuar a mund ti lexoje gjithkush e nese do i merrnim per te verteta biblike nuk do qe nevoja fare t'i diskutonim, rrjedhimisht ... ne i dikemi te tera, mjafton ti aplikojme.
    Pra ku i dihet, mund te dale ndonje i manget neser e te nxjerre neser dhe "prinmetapriorin" e gjithe arsyetimet e deriatehereshme dalin te mangeta... ku do mbytemi ne pastaj?

Sidoqofte, nese ti nuk ma argumenton dot mosegzistencen e shpirtit ne cdo nivel egzistence, une nuk kam asnje arsye te mos vazhdoj te besoj ne egzistencen e tij.
    Kete e ke thene me tamam! ma ke bere qejfin

Mor po une ne u befsha bulimike, se anemike (dmth anoreksike) kam qene gjithe kohes. Qe thua ti Sokol (qe e ke thene mire!) te kishim qene dicka me teper se kokelakra, nuk do te "lulezonim" ne FSH. Tani me te drejte mund te me quash kryekokelaker, dhe besome, nuk ta mar per ters se jo rralle me duket vetja e tille, dhe me vjen te vras veten Pastaj, c'ne qe me bere mua partizanen e llogjikes aman. Jo se, po t'ja nisim nga llogjistika, kam frike se do te hyjme ne nje pyll te dendur, dalja nga i cili s'do te jete e lehte, per te mos thene e pamundur. Per me teper, llogjistika ne kohet moderne duket si jashte mode.

Fatkeqesisht, ne i dime te tera! Nese jo, me thuaj ti: C'gje tjeter nuk dime? Puna eshte se ULERIMA e se VERTETES na tremb, dhe ne mundohemi ti shpetojme asaj duke mbuluar veshet me duar. S'kemi faj...njeriu ende nuk eshte rritur--eshte nje femije tekanjoz qe ja therret te qares kur e ema i thote "JO!" Ku te mbytemi? Akoma s'e paske kuptuar qe rraca njerezore eshte e mbytur--dhe nje nje pellg me uje te zgjebur biles?

Mosekzistenca e shpirtit eshte me se e argumentuar. Une te bera nje pyetje me duket, te ciles ti ju shmange. Pra deri tani, SHPIRTI nuk eshte nje tjeter vecse nje nocion, si shume nocione te tjera. Eshte njesoj sikur te thuash: "E pashe bukurine kur kalonte poshte rruges" Ma thuaj, ku eshte ekzistenca e bukurise ketu?
    Edhe dicka: c'do te thuash me fjalet "ne c'do nivel ekzistence?" Ekzistenca qenka e fragmentuar keshtu? Sa nivele paska?

Per shpirtin jane thene plot domosdo, llafe...llafe! Kjo Poezia e Driteroit me kujtoi ca vargje:

Dhe po te jem nen toke,
    Qe vdiqa ti mos thuaj;
    Me shkruaj dhe nen toke,
    Dhe une do te te shkruaj.

Me vjen t'ja plas gazit kur kujtoj se ishte i njejti person qe i kishte jo vetem dashnoret me thase, por edhe kopilet me thase. Sa shpirt "te madh" paska pasur bre! Mua me duket se, ata qe cirren per madheshtine e shpirtit jane ata qe nuk kane fare. Nejse, nuk mund ti ve faj se, me shume se veten, njeriu nuk do askend tjeter. E tille eshte jeta--nje menxyrre--ju pelqen juve apo jo.
    Summertime, and the livin' is easy...

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Ah Ēupkė moj Ēupkė qė na depresove njė forum tė tėrė.

Kėrkon ta kthesh edhe shpirtin nė matematikė. Kėrkon ta hedhėsh nė letėr dhe ti gjesh limitin me ligjet e matematikės. Vetėm atėherė mund tė bindesh ti pėr ekzistencėn e tij.

Kėrkon prova pėr ekzistencėn e shpirtit?!
    Nuk je dehur ndonjėherė me bukurinė e natyrės?
    Nuk tė ka dhėnė nėna gji? Nuk ke dashuruar ndonjėherė? Nuk tė ka thėnė njeri "tė dua"? Nuk ke ndjerė ndonjėherė gėzime?

Po dhimbje? Nuk ke qarė ndonjėherė pėr njė njeri tė larguar? Nuk je bėrė ndonjėherė xheloze? Nuk i ke ēmuar ndonjėherė njerėzit si "tė mirė" dhe "tė liq", "tė butė" dhe "tė egėr"?

Tė diskutosh ekzistencėn e shpirtit ėshtė njėsoj sikur tė diskutosh ekzistencėn tėndė. Pickoje njėherė veten dhe na kthe pėrgjigje.

ps: llogjistika apo llogjika
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 07-03-2004 mė 20:37
    Edi

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Edi...

Lus zotin, mos t'u errte mendja dhe tenton te provosh nese kane shpirt gomeret apo kuajt, se do hash ndonje patkua surratit (me merr vesh apo jo?)

Mos e kishe fjalen per VETEDIJEN gje? Po qe keshtu....pardon!

Cupka qe, si gjithmone, te ka shume xhan

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565

Re: Edi...

Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Cupka qe, si gjithmone, te ka shume xhan
    Xhan = Shpirt, apo jo? Tė shkau goja kėshtu?

Ēfarė ėshtė vetėdija? Janė kafshėt tė vetėdijshme? Tregoi maces njė pasqyrė dhe shiko si do reagojė. Diskutimi ishte pėr njerėzit. E ke pėrvetėsuar filozofinė e njerėzve ti qė kėrkon tė analizosh edhe kafshėt?
    Edi

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Aman, aman, aman-aman
    Sec mu dogj i shkreti xhan
    Pėr PERKUFIZIMIN tend-ė
    Truri mė s'po mė mban (lololol)

--po c'fare eshte mor c'fare eshte se me lojte kafazin me lojte. Zyrtarisht, une jap doreheqjen

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    S'esht ngushelluese te dish qe i vetmi element hyjnor esht injoranca?

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •