Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 77
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Si e vendosem - ka apo s'ka?!

Apo ta leme dhe kete si ceshtje personale, dmth ne dac ta besojme ne dac jo?
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Cupka, qenke fare e 'pashpirt' ! (lol)

Puhiza, o bije e eres, le te jetojme kete jete njehere.Po te mendojme kaq shume per ate tjetren,si mund ta jetojme kete ?

Me pelqen ajo qe ka thene Sokoli,'shpirti eshte ajo qe mbetet , nje ulli i mbjelle ne kopesht...'.Shume e bukur.Dhe ulliri jeton 6000 vjet, pothuaj perjetesisht.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

Cfare te them une, kur eshte me mire mos them asgje. Vetem injorantet jane te sigurte per kete pyetje, ata qellojne pa marre shenje.
    o me dy molle moj te godita
    o me vrave o te vrafte pika
    E nuk te rashe per te vrare

i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anėtarėsuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    Meqe per shume njerez jeta mbas vdekjes ka ngelur konfuzion po ju jap disa alternativa llogjikore qe ti pranoni me deshiren tuaj .

Atehere vete jeta te nxjerr ne nje konkluzion se mbas vdekjes ka jete .psh padrejtesite e kesaj bote shtypja e te miturit ose te varferit dhe dalja e krimineleve ne histori varferia dhe pasuria drejtesia dhe padrejtesia bukuria dhe e shemtuara dashuria dhe urretja besimi dhe mosbesimi .te gjitha keto nese ianalizon del me nje konkluzion te qarte se ka jete mbas vdekjes.

.Pra ne si njerez ne jeten tone na behen padrejtesi dikush eshte me i fuqishem ne pushtet dhe pamundesia jone per tu hakmarre nxjerr ne pahe jeten tjeter qe shpesh here themi me goje marrte hak Zoti me ty.Pra vete diversiteti ne kete jete te nxjerr ne konkluzioni se ka jete mbas kesaj bote vete pakryehsmeria e kesaj bote vuajtjet dhimbjet te tregojne ty se kjo bote nuk eshte gje tjeter vetem ure kalimi .sikur qeme ne barkun e nenes dhe aty thonim ska jete pervec kesaj por ketu ka vetem Zorre ose erresire po keshtu dhe ne ne kete jete themi ska jete por ne realitet kur lindem gjetem se kishte qenie te tjera njerez te tjere cdo gje ishte ndryshe.Po keshtu dhe ne ne kete bote kemi nje perde dhe nuk e shhim jeten tjeter sepse fshehtesia e saj eshte lidhur me qellimin ejetes .Pra ckuptim do te kishte besimi e Zotin nese njeriu do ta shikonte boten tjeter ose Zotin te gjithe do besonin.Por kjo eshte nje prej sprovave qe kush e beson Zotin pa e pare kush e beson jeten tjeter pa e pare .Pikerisht per kete besim dhe bindje ne fjalet e Zotit se egziston jete tjeter mbas kesaj jete atehere njeriu do te marri sherblim ose denim.

Cuditem me disa pa te keq bejen pyetjen retorike.Kush ka shkuar dhe ka ardhur dhe na ka treguar per te>betohem ne Zotin se dhe nese i thua ka qene filani ose te shkoje nje person ne te vertete ne kohen e tij prape ky sdo ta besoje sepse ne zemren e tij mbizoteron mohimi.Pra kur ky njeri nuk pranon krijuesin e qiejve dhe te tokes dhe fjalen e tij qer ka jete mbas kesAJ BOTE atehere si do pretendojme ne qe ky do te esoj nje njeri qe ka shkuar dhe ka ardhe.Pra kur sbeson Zotin dhe e di se Zoti eshte ai qe nuk genjen atehere si do besosh njeriun i cili eshte krijese dhe e dobet.Pra eshte absurde.

PSe njerzit nuk e besojne boten tjeter

Thote nje dijetar musliman.
    Nuk e besojne sepse e kane ndertuar kete bote dhe kane shkatarruar boten tjeter dhe njeriu nuk do te shkoje nga ndertimi ne shkatarrim.

Kuptimi i kesaj fjale eshte si puna atij studentit i cili nuk ka mesuar per provim dhe nuk deshiron ta besoje se ka dite provimi dhe deshiron qe koha para provimit te zgjati pofundesisht edhe nese nuk ka fuqi trupore te jetoje me.
    Pra imagjoni veten tuaj ne nje provim te cilin skeni pergatitur asgje atehere kur vjen dita 4e tij ndieni ngshtesi thoni inshalla e shtyn profesori sot provimin qe te kem kohe te mesoj qe te marr kete provim.

Pra kjo jete eshte provim per ne prandaj egziston diversiteti ne gjuhe ngjyre bukuri zgjuarsi e ne cdo gje jemi ndryshe.Dhe ky provim eshte qe ne do jemi njerez qe afetsite ose veten tone do ta veme ne sherbim te te mires apo ne sherbim te te keqes.Ai qe e vendos veten e tij ne sherbim te te mires duke iu bindur Zotit duke besuar duke qene i respektuar me prinderit shoket etj.Atehere ky person e ka marre provimin e tij pa hyre sepse pergatitja e ketij ka qene shume e madhe dhe kj pergatitje so ta leje ne balte.Po c'halli atij personit qe ska pergatit asgje per vten e tij nuk ka qene besimtar e ka mohar Zoti nuk e ka yshqyer trupin dhe shpirtin me ato te mira qe ne mynyre keto ti behen shkak per shperblimin e tij.Ky eshte i frikesuar i duket vdekja si gogol kur i permend vdekjen sikur e ke vrare ne ate moment mundohet ta largoje mendjen duke i dhene shprese te kote vetes se je i ri sikur vdekja eshte ne doren e tij.Po harron i shkreti qe vdekja dhe jeta eshte ne dore te Zotit prandaj nga casti ne cast ajo mund te vije ndoshta dhe une smund ta mbaroj kete shkrim te gjithe.Zoti na falte.

A duhet qe vdekja te behet obkjet i humbjes se mendjes njerszore dhe sjelljes ne mynyre shume te pakuptueshme ose shtrengimin ne vetvete.

Jo aspak vdekja duhet pare si proces i cili te ndihmon ty te veprosh vepra te mira dhe te ndalohesh nga te keqiat duhet pare si fundi i kronometrit mbas te ciles ti sdo kesh te besh me te mira dhe sdo kesh me kohe per tu larguar nga te keqiat.Ajo eshte pjese e finishit te nje sportisti shume te zellshem ne pune.Frika ndaj saj te parandalon qe ti te jesh njeriu keq sepse ndoshta perfundimi i jetes tende mund te jete i keq dhe tek Zoti provimin tend ne kete jete smund ta marresh dhe mund te denohesh per ate qe sbatove ose nuk iu binde Zotit(krijuesit tend)

Kurse per ate qe beson pa dyshim qe ka momente qe vdekja eshte frike por ajo eshte dhe shprese.Eshte frike sepse te gjithe jemi te gabueshem si njerez dhe nuk e dime realitetin e vetes tone por ndonjehere vdekja per besimtarin eshte lumturi e takimit te tij me te dashurin e tij Krijuesin e Tij.E ku ka me bukur te takohesh me krijuesin tend.Duhet te kesh mall per kete takim nese je besimtqr kuptohet sepse mosbesimtari ska se si te kete mall kur ai e ka mohuar ate perkundrazi ai deshiron ti largohet kesaj dite me miliarda vjet ose me mire mos te kete egzistuar fare si qenie.Pra per besimtarin ne fund te jetes se tij duhet te mbizoteroje shpresa e madhe dhe shpresa tiqa kaloj frikes ndaj denimit duke menduar se Zoti i TIj do ta fali per ate qe ka bere nese ky ka qene besimtar i denje qe nuk adhuronte krijesat ose idhujt ose njerzit dhe falesh gjithmone agjeronte.Gjendja jote duhet te jete opermallim per takimin me krijuesin tend per ate qe tiu vendose koken ne toke .Per ate qe ti ngele pa ngrene ne veren e nxehte vetem qe te zbatoje urdherin e tij.Per ate qe te krijoi dhe te furnizoi gjate gjithe jetes dhe se ti ishe falenderues ndaj Zotit tend dhe ihse larg besimeve te kota idhujtareske ose polieteiste.SHpresa e besimtarit i kalon friken ndaj vdekjes.

Poai qe sbeson po ai qe ka bere keq si eshte gjendja e tij .

Ai deshiron te jete toke gur dhe vetem qe mos dali para rijuesit te tij.PSe sepse ai e ka shkatarruar veten e tij e ka shperdoruar vullnetin dhe lirine qe Zoti i ka dhene.me kete liri dhe vullnet qe Zoti i ka dhene ai ka mohuar krijuesin e tij ai ka qene mosbesimtar dhe thyeres i ligjeve te Zotit ai ka qene qe nuk i zbatonte urdherat e Zotit si do te takoje ai Zotin me kete gjendje.
    Imagjinoni veten tuaj duke ju ndjekur policia per nje krim ose keni bere dicka te keqe ju kurre sdo ta deshironit veten te binit ne dore te policise .Po keshtu dhe me Zotin ngaqe ju keni turperuar veten tuaj kurre se doni takimin me Zotin dhe per te hequr ankthin e llogarise i beni qejfin vetes tuaj se ska jete pas vdekje.

Atehere me thoni mua a nuk do te ishte padrejtesi per njerzit qe dikush eshte i pasur dikush eshte i varfer dikush eshte i bukurdikush eshte i shemtuar ne kete jete nese kjo do te ishte evetme/Atehere dalim me konkluzionin se jeta mbas vdekjes egziston dhe eshte me se e vertetete per cdo njeri te gjithe do te dalim nje dite para Zotit dhe do te shperblehemi per veprat tona ose do te denohemi.KJo eshte e vendosur dhe ska kush ta mohoje pervec atij qe do ti largoje brengen vetes er gabimet qe ka bere.
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarėve kishte burra qė vėrtetuan besėn e dhėnė All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhėnė jetėn, dhe ka prej tyre qė janė duke pritur (ta zbatojnė) dhe ashtu nuk bėnė kurrfarė ndryshimi

i/e regjistruar Maska e Fjala e drejte
    Anėtarėsuar
    24-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    188
    "Me mire i drejte dhe i zhytyr ne balte se mashtrues dhe tek sarajet e mbretit".

33:23.
    Prej besimtarėve kishte burra qė vėrtetuan besėn e dhėnė All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhėnė jetėn, dhe ka prej tyre qė janė duke pritur (ta zbatojnė) dhe ashtu nuk bėnė kurrfarė ndryshimi

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Uaaaa....edhe zemren sikur te ma kishit ēare, kaq mire s'do me njihnit

Ediiiii...mos me degjo mua...jepi! provoji te gjitha...nxirrja fundin kesaj bote se do te te vije keq me pas

Pelin, edhe ti qenke hedhur me kampin spiritualist ? I am mortified! (lol) Ku ke qene?

Sokol, ma drodhe eh? Ne sikur e kishim fjalen per jeten serafike o i uruar, c'te zuri qe e bitise me konceptin aristotelian?
    Meqe ra llafi, I love this one:

“His soul was swooning into some new world, fantastic, dim, uncertain and under sea, traversed by cloudy shapes and beings. A world, a glimmer, or a flower? Glimmering and trembling, trembling and unfolding, a breaking light, an opening flower, it spread in endless succession of itself, breaking in full crimson and unfolding and fading to the palest rose, leaf by leaf and wave of light by wave of light, flooding all the heavens with its soft flushes, every flush deeper than the other.”

Joyce! e kush tjeter
    Summertime, and the livin' is easy...

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Jeta eshte e pafund, dhe nuk perkufizohet vetem me trupin qe kemi tani. Shpirti nuk vdes kurre, perkundrasi pas vdekjes se trupit ai gjen nje clirim shume te madh, gjen ate bote qe quajme Parajse.

Si shpirt pas vdekjes se trupit ne kemi tre zgjedhje:

1) Te rrime ne formen e shpirtit si pjese "unike" duke e pare boten vetem si shpirt. Me vdekjen e trupit shpirti merr edhe mendjen, pra dijen qe kemi perfituar si shpirt gjat jetes. Pra bashke me kete zgjedhje shpirti mund te jetoj si forme shpirti.

2) Shpirti mund te zgjedhi t'i bashkangjitet asaj pjese, domethene te (ri)behet prap nje pjese e Zotit/Allahut/Atit/Zeusit/etj/etj si energjia kryesore.

3) Shpirti bashke me dijen qe ka zgjedh te vij prap ne toke duke lindur ne nje foshnje. Pra te rijetoj serisht me trup njeriu ne bote. Shpirti mund te zgjedhi jo vetem planetin Toke, por edhe ndonje trup foshnjeje ne ndonje planet tjeter neper gjithesi. Ka shume planete te tjera me qyteterime shume te avancuara, por edhe me primitive sesa ne.

Une per veten time se fundi kam zbuluar se kam shpirt te hershem, dhe kam ardhur shume here ne toke si trup. Nje nga jetet e meparshme qe pata eshte nje Monk Buddhist ose Tibetian qe po me kurjozon shume, dhe po mundohem te dij me shume rreth "cili" eshte ky Kam qene shume here femer, dhe shume here meshkuj, por akoma nuk i di jetet e tjera qe kam pasur e kush kam qene. Jam akoma ne germim e siper te "pse" rierdha ne toke, dhe cfare desha te perfundoja , sepse sahere kur vendosin te rivijme ne toke brenda nje trupi, hyme gjithnje me nje qellim te caktuar.

Tani kam gjetur edhe tre shoke me te cilet jam takuar ne nje jete e meparshme. Ata po me ndihmojne qe te kujtoj se kur jemi takuar me pare, dhe gjithashtu qe te zhvilloj "syrin e trete" ose shqisen e gjashte. Shqisat qe kemi jane:

1.Shikimi (syte)
    2.Shijimi (gjuha)
    3.Degjimi (veshet)
    4.Prekja (duart/trupi)
    5.Nuhatja (hunda)
    6.Syri i trete (SHPIRTI)

Para disa ditesh dola nga trupi im si shpirt kur isha ne gjum. Kisha shume frike sepse isha akoma ne gjume dhe s'e kisha bere ndonjeher kete gje. Nje "engjell" po e quaj sepse s'di se cfare emri ka, me ndimoj dhe ne fakt ajo/ai me shkuli prej trupit. Me provoj disa here gjerisa u leshova pa frike. Fillimisht pash tavanin tek iu afrova, dhe mendoja "cne kaq i gjate une?", njekohesisht kuptova se isha me shpirt jasht trupit tim. Kalova permes deres, permes murit dhe shkova ne kate te dyte tek dhoma e shokut tim. Fillova t'ia beja me dore qe t'me shikonte, por ai s'me pa dot. Kur u cova nga krevati pash gjithe rrugen qe kalova neper shtepi, dhe ishte pikerisht sic e kisha pare me syrin e trete. Kur ia tregova shokut tim ai me pyeti: "po une cfare po beja?" I thash "Ti ishe ne gjum, dhe ishe gjysem i mbuluar, koken e kishe pak nga kjo ane... a kam te drejte?" "Po, tamam ashtu po flija." "Wow me te vertete qe paskam dalur si shpirt" mesova une, dhe me te vertete eshte nje gje shume e bukur kur je i lire si shpirt

A ka jete pas vdekjes? Jezusi e tregoj se cfare mund te bej shpirti pasi ai u ringjall nga varri i vete. Jetet e tjera qe kam pasur vete une me thone se ka jete pas vdekjes se trupit, sepse Shpirti nuk vdes kurre! Njerzit dehet te KUJTOJNE dhe kan per te rigjetur se cfare po them, domethene une nuk po e shpik por po them te verteten. Do shume fokusim dhe meditim te RIKUJTOSH hyrjen si shpirt ne trup qe foshnje dhe diten gjeri sot. Bej be se u ka rastisur te keni degjuar disa thirrje thelle ne zemer, si nje tip mesazhi qe kerkon t'iu rizgjoj nje memorie te kaluar. Por duhet deshire per ta ditur, dhe duhet pyetur per ta ditur se kush kemi qene ne jetet e meparshme, apo info te tjera.

E di mund te tingelloj i cmendur me cfare po them, por une mund ta ve ne kete kendveshtrim:

Imagjino jemi duke folur une e ti ne nje dhome. Une te them, "Kam pare nje Ferrari te kuq jasht tek rruga, me te vertete shume i bukur," dhe ti qe s'e ke pare me thua mua "Nuk e besoj sepse une nuk shoh nje Ferrari te kuq." Dhe te them prap, "Po e kam pare tek rruga, eja dil tek dritarja ta shohesh", dhe ti prap insiton "Une nuk shoh gje ketu ku jam ulur."

Pra cfare thash rreth shpritit nuk e besoj, por e PERJETOJ. Domethene e shoh me syrin e trete, por jo te gjithe e kane shume te zhvilluar kete shqise. Pra cfare dua te them eshte se megjithese ti mbase nuk e shikon dot ne kete cast cfare shoh une, kjo s'do te thote se nuk eshte e vertete cfare shoh. Do mund te cohesh e te shkosh tek dritarja per te pare qe eshte nje Ferrari i kuq i parkuar tek rruga (Farrari eshte thjeshte si nje shembull ilustrimi). Pra te gjithe kemi mundesi ta zhvillojme shqisen e gjashte, domethene syrin e trete.

Puhiza, mund te lexosh rreth Buddhismit, ata e shpjegojne mire pyetjen qe mundohesh te gjesh.

Me sinqeritet te plote,
    Drini.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Socrates per vdekjen ka thene (nuk kam kohe fare, do e kisha perkthyer ne shqip):
    To fear death, my friends, is only to think ourselves wise, without being wise: for it is to think that we know what we do not know. For anything that men can tell, death may be the greatest good that can happen to them: but they fear it as if they knew quite well that it was the greatest of evils. And what is this but that shameful ignorance of thinking that we know what we do not know?
    MtrX ubicumque felix

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Postuar mė parė nga MtrX
    ...And what is this but that shameful ignorance of thinking that we know what we do not know?
    Cfare nuk dime, mund ta mesojme, apo jo?

Cfare mesojme, mund t'ua tregojme te tjereve, apo jo?

Cfare i thua te tjereve, ata ose degjojne ose nuk degjojne.

Kur nuk degjojne, do te thote se te injorojne (injoranca).

Mos te duash te mesosh eshte tjeter gje...

Drini.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    te mos besosh qe ska jete mbas vdekjes do te thote qe ti sbeson ne ZOT fare. dhe qe te gjithe juve qe jeni ne dilem akoma ,edhe ju jeni materialista [ne menyre temporiale ]sepse ai qe beson ne ZOT e di shume mire se cka do ndodhe mbas vdekjes . e kush pretendon te thote qe nga ta dime ne se se kemi provuar, kjo eshte nje justifikim per ata qe duan ti shmangen ketij debati ose vertet kane frike te mendojne per kete gje. sipas jush[ ata qe smendojne qe ska gje mbas vdekjes] si mendoni ju valle se gjithe ata filozofe idealiste dhe shkencetare te medhenj qe kane ngrite pothuajse shumicen e sistemit shoqeror qe ne jetojme sot dhe aq shume ne i ndjekim udhezimet dhe mesimet e tyre dhe nga keta permend[ socrates ,platoni, isak njutoni ,xhordano bruno,galileo galilei, einschtein ] a ishin keta iluzionista apo injorante qe i dhane pergjigje kesaj pyetje . s'besoj. shikoni jeten e tyre dhe besimin qe ata kishin tek ky realitet ,sepse per mua esht realitet jeta mbas vdekjes.{have u ever thought about the fact that u did not exist before u were conceived and then u born into the world and that u came into existense from mere nothingness?have u ever thought of how your life passes away very quickly,and that u will grow old and became weak, and slowly loose your beauty, health and strength?}sikur dhe vdekja eshte realitet ashtu esht edhe jeta mbas saj o njerez .
    .

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •