Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 77
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Postuar mė parė nga Sokoli
    Per cilin moment e ke fjalen?
    Per cilindo qe te duash...vetem ma perkufizo pak se nuk kam si ti pergjigjem pyetjes "c'fare ndodh me te?" nese nuk e di se c'eshte.
    Summertime, and the livin' is easy...

Dark Angel Maska e smokkie
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Jete pas vdekjse?
    kush e di? mbase ka, mbase nuk ka.

personalisht nuk besoj se mbas vdekjes ka jete, do ishte kulmi, por edhe sikur te kishte, nuk besoj se do na kujtohej jeta e tanishme, keshtu qe pse ta dime ka apo jo jete pas jete?
    shumica e njerezve, kane nevoje per nje ndihme per ti dhene shprese per te ecur para, keshtu ka lindur besimi ne zot, edhe automatikisht jeta pas jete, shpirti ehe keshtu me radhe.
    pas vdekjes ka vetem krimba, keshtu qe hajde te bejme dicka ne kete jete, mos te presim ta bejme ne jeten tjeter, sepse mbase nuk do na jepet me shansi ta jetojme nje te tille.
    Cdo gje eshte relative...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22
    Ju pyesni a ka jete pa vdekjes. Une ju pyes:

A do te arrinit qe te vinit gjume ne sy nese une do tu thosha qe pas kesaj nate dielli nuk do te lindi te nesermen?!

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Kjo pyetja qe ke bere ti Albo me duket sikur i drejtohet nje femije qe ka frike nga endrrat dhe cdo fjale ngushelluese qe i thone prinderit eshte nje shpetim shume i madh per ta.

Nganjehere njeriu ben pyetje dhe ajo qe ka me shume rendesi nuk eshte pergjigja qe do marre por ballafaqimi i asaj qe ai ka akumuluar me pare ne mendjen e tij me ate qe "te tjeret" akumulojne ne mendjet e tyre.

Kjo do te thote qe para se njeriu te shtroje nje pyetje deri diku e di pergjigjen. E kam fjalen per ate te brendshmen, per ate qe ngjizet ne vetedije. Eshte nje loje mendimesh me shume se nje kerkim i tipit sifizian.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

E vėrteta :
    Njė pjesė e njeriut ėshtė e lidhur pėr kohėn dhe zhduket me te :
    -trupi , qė me kohėn bėhet ,rritet dhe vjetrohet.
    Pjesa tjeter , shpirti ,nuk rritet as nuk vjetėrsohet e as nuk zhduket !
    Vdekja ėshtė shkaterrim dhe zhdukje tė cilėn shpirti nuk e njeh.
    E pas vdekjes , sigurisht se vjen zgjimi i sėrishėm i njeriut - ringjallja!

Shkenca e vėrtetė , qė nuk ėshtė tendencioze, KURRĖ nuk ka qenė dhe NUK MUNDET TĖ JETĖ nė kundėrshtim me fenė!

Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Per cilindo qe te duash...vetem ma perkufizo pak se nuk kam si ti pergjigjem pyetjes "c'fare ndodh me te?" nese nuk e di se c'eshte.
    Pse dija jote do varet nga perkufizimi im? Dmth. qe po e perkufizova une do e dish ti, dhe po e dite ti do i pergjigjesh pyetjes menjehere dhe pergjigja do jete e sakte?

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb

Nė vend qė tė asfiksohemi nė hipoteza e supozime tė ndryshėme, mė mirė ėshtė tė besojmė nė botėn e fshehtė(gajbin : shpirti,engjujt,ringjallja,parajsa,...), botėn transcedentale, nė tė Mėshirėshmin , Mirėbėrėsin, KRIJUES .
    Nė anėn tjetėr qėllimi i qytetėrimeve ėshtė(dhe duhet tė jetė!) i pėrbashkėt : Kundėrshtimi me ateizmin , agnosticizmin dhe materializmin.
    Qė tė trija ato ,qė u pėrmendėn mė lartė ,fillin e kanė nga koha e rilindjes , iluminizmit dhe pozitivizmit , tani nėn mbulesat e marksizmit , darvinizmit dhe frojdizmit !

Vdekja ėshtė ndėrrim i jetės !

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Postuar mė parė nga Sokoli
    Pse dija jote do varet nga perkufizimi im? Dmth. qe po e perkufizova une do e dish ti, dhe po e dite ti do i pergjigjesh pyetjes menjehere dhe pergjigja do jete e sakte?
    Dija ime nuk varet nga perkufizimi jot, diskutimi mbase. Nese une them qe shpirti nuk ekziston, c'do te thuash ti?

Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Dija ime nuk varet nga perkufizimi jot, diskutimi mbase. Nese une them qe shpirti nuk ekziston, c'do te thuash ti?
    Meqenese nuk varet nga perkufizimi qe mund ti bej une at'here perse e kerkon? Nejse e the vete qe e kerkon per diskutim.
    Gjithsesi, poplli e ka mjaft te zgjeruar dijen mbi nivelet e ndryshme te egzistences, keshtu qe ti duhet te argumentosh mosegzistencen e shpirtit ne cdo nivel.
    E ben dot?

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Ufffff...

...dhe une kujtoja se ti e dije dallimin midis njohurise "a priori" dhe njohurise "a posteriori." Puna eshte se, une e kerkova pasi e di qe shpirti nuk ekziston (ose te pakten, nuk mund te provohet). Qe te grish sallate se c'fare ndodh me shpirtin pas vdekjes, se pari duhet qe te provosh se ai ekziston, dhe une nuk kam grire sallate deri tani apo jo?

Bujrum! ju te tjeret. Ku e gjetet shpirtin?

Mos duhet ti mbush mendjen vetes se, kur fundi te kete erdhur, nga kadavra ime do te dale AI [shpirti] duke valevitur flamurin e fitores?

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •