Me tremb shume ideja e vdekjes se shpirtit me shume sesa ajo e vdekjes fizike...Cfare ndodh kur ne nuk e prekim me trupin tone? Ndiejme apo jo me? Kush jemi ne? Cfare behemi me vone?
Me tremb shume ideja e vdekjes se shpirtit me shume sesa ajo e vdekjes fizike...Cfare ndodh kur ne nuk e prekim me trupin tone? Ndiejme apo jo me? Kush jemi ne? Cfare behemi me vone?
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Une nuk jam i sigurt, tham se ka por ose me mire neve njerzit duam qe te ket se kemi frik vdekjen sidomos te vjetrit.
Por nuk e kam provuar prandaj nuk di gja.
Pyetje e veshtire moj puhiza.si ta dime ne te shkretet.me mire te pyesim nje qe e ka provuar nje gje te tille.po ku ta gjejme ama.
Tashi sa per mua une them do te kete..
.................................................. ..........
sigurisht qe ka .... si mendon ti ne jemi thjesht nje krijese qe mbaron egzistencen vetem me kaq vite jete .......u rijuam per te vdekur ne ?patjeter qe ka jete pas vdekjes dhe kete e di akoma dhe dikush qe nuk ka studiuar ,,,,,,,por problemi eshte se njerezit nuk e besojne jo sepse nuk duan por sepse nuk dine se si do jete jeta pas vdekjes dhe nga frika se cfare do ti prese ne ate jete ,,,,,,,,,,,,pra une e di fatre mire dhe do doja te bindeshe edhe ti duke e mesuar nje gje te tille vetem nepermjet shkrimeve te shenjte pra bibles .......atje tregohet pse nga dhe ku do perfundoja fati i njerzimit .......
Kjo ėshtė njė pyetje qė kėrkon vetėm pėrgjigje pa bazė.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
C'fare eshte shpirti?Postuar mė parė nga Puhiza
Summertime, and the livin' is easy...
Kur njeriu vdes shpirti i tij c'lirohet nga burgu i trupit dhe shendrrohet ne drite ,ne tingull ,ne arome.Eshte tashme i padukshem ,i paprekshem,pergjithesisht i pakuptueshem per te gjallet.Eshte ide ,eshte mendim.Po po mendim,psh c'eshte mendimi tek te gjallet?Postuar mė parė nga Puhiza
Eshte element i perbashket i te dyja formave te ekzistences d.m.th,edhe kur ekziston trupi,edhe kur nuk ekziston.Sepse ne fund te fundit ai eshte produkt,eshte atributi brendshem i sistemit nervor dhe trurit te njeriut ne vecanti.Edhe kur vdes njeriu,truri tij ne nje fare menyre jeton me shpirtin.Duke qene nje energji radioaktive,ai vazhdimisht,dite dhe nate shperndan mesazhe ,sinjaleDhe c'do mesazh,c'do sinjal kapet nga shembellimi i tij ne jeten e gjalle.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Vetem spekulime...!
Megjithate, para se te pyesni veten nese ka jete pas vdekjes apo jo, me pare pyesni veten nese jeni te pergatitur te degjoni pergjigjen!
Vete nuk jam i sigurte, megjithate anoj nga jo, ashtu sic nuk jam i sigurte edhe nese jam i pergatitur te degjoj te verteten, edhe sikur dicka e tille te ishte e mundur.
Nga halli,
derrit i thuhet dajo.
Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
Sa shumė vėllezėr paska patur!
Sigurisht qe ēdo fillim ka edhe nje fund.
Ashtu edhe shpirti nuk mund te rroje ne infinit.
Na pelqen te mendojme qe shpirti jone nuk vdes,sepse eshte ego jone qe e kerkon.
E kerkon jeta jone per te ndjekur iluzionin e endrres pavdekshmeri.
Ndoshta gaboj sepse akoma nuk kam njohur shpirtin,dhe si perfundim nuk mund te flas per destinacionin e tij.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Puhiza,
Pėr mendimin tim Shpirti vazhdon tė jetojė nė njė gjėndje qė pėrshkruajti dhe Kolombi. Prova dhe fakte pėr kėte nuk ka por nqs njė ideja e pėrjetėsisė na jep shpresė, atėherė nuk tė ndalon njeri tė jėtosh jetėn me kėtė shpresė. Ti jetoje jetėn sikur nuk ka vdekje, pastaj kur tė vijė vdekja le tė bėhet siē ėshtė pėr tė bėrė. Edhe nqs shpirti merr fund me vdekjen e trupit, nuk ka asgjė pėr te patur frikė. Frikė duhet tė kesh kur e di qė ke pėrjetėsi por do jesh nė dhimbje, nė skėterė.
Edi
Krijoni Kontakt