Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Fatkeqsisht opinioni i shkruar neper gazeta... sidomos jashte greqise, eshte krejt i ndryshem me opinionin qe mbizoteron ketu ne vend. Madje nje dite pata mundesine (per habine e te gjitheve) te shoh ne te njejten kohe dy emisione lajmesh (nje me sac dhe nje te zakonshem) qe teorikisht duhet te kishin te njejtin komentim te ngjarjeve, te thone e te komentojne dy gjera te kunderta.

Kjo do te thote se politika, eshte politike.. e per me shume ne Greqi.

Une nuk jam shume i terbuar me kete ceshtje... sepse kohet e fundit sa vjen ora e lajmeve te gjithe e mbyllin TV (sepse flasin vazhdimisht dhe vetem per 17N). Megjithate pershtypja qe egziston midis intelektualeve ketu eshte se 17N nuk eshte ajo qe paraqitet. Sigurisht egzistojne kokat (qe skane ndermend te dorezohen) sepse mund te jene vete pushtetaret.

Psh. askush nuk mund ta kuptje faktin se ku e gjente (vetem brenda disa minutave) gjithe ate informacion kjo organizate. E per me teper mos harroni se te gjitha viktimat ishin "politike".

Nejse... ate qe besojne te gjithe greket, e bashke me ta dhe une eshte se kjo ishte nje "farse" qe ti mbushet mendja Amerikes se Greqia eshte vend i denje per zhvillimin e Lojrave Olimpike 2004.

Per me teper... here tjeter.

miqesisht,
    huggos
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    mesa po duket nje loje e madhe po behet per keto punet e lojrave pasi grqia do qe te organizoje edhe kampionatin evropian ne 2008 bashke me turqine dhe duket se po luftojne ne te gjitha menyrat (ashtu sic dine greket qe njehere te lyejne me m.. pastaj kthehen e te lepijne) per ta terhequr edhe kete kampionat evropian pas lojrave olimpike qe do zhvillohen ne 2004.
    te njejten loje po ben edhe turqia.njeriu qe fitoi zgjedhjet e fundit mgjs ne parim per te fituar keto zgjedhje kishte nacionalizmin shkon dhe deklaron se prioritet i joni do te jete bashkimi i qipros (kush ka lidhje me turqit ose qipriotet e kupton se cdua te them).
    por hajde mo prishur mos u qofte se jane komshinjte tane dhe si te tille mund te hame edhe ne nanji kocke nga mishi i madh qe po pergatitet ne greqi. se u pa puna keta tanet spo organizojne gje keteja.
    PAUCA SED MATURA

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Nejse... tema ishte per 17 Nentorin.. qe edhe per 5 dite do kete pervjetorin..

Te shohim cdo shohin tjeter syte tane..

huggos
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Episode te renda, u zhvilluan dje (17.11.2002) ne qender te Athines nga perkrahes te 17 Nentorit (jo si organizate por si dite perkujtimi..). Me shume se 8 vete priten te cohen ne gjykate per tu denuar me 1-5 vjet heqje lirie, si organizues te episodeve.

Ne te njejten kohe, anonime, vazhdojne te dergojne letra te dyshimta ne redaksite e gazetes "Eleftherotipia" duke kercenuar se ata jane 17N i vertete dhe do te terrorizojne Athinjotet e te huajt sidomos gjate zhvillimit te Lojrave Olimpike.

Qeveria i pergenjeshtron vazhdimisht keto letra, duke u perpjekur te binde popullin se ka te gjitha informacionet ne dore e se nuk ka mundesi te kene mbetur te pakapur extremiste te kesaj organizate.

vazhdimin askush nuk e di,
    huggos

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    hugos te lutem nqs ke mundesi te me tregosh kush ka interes qe te mos ndodhin lojrat ne greqi dhe cmendon populli grek kush mund te fshihet pas ketyre letrave?
    PAUCA SED MATURA

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Per pyetjen e pare maringlen,

Askush nuk ka interes qe te mos zhvillohen lojrat ne greqi. Thjesht ngjarjet kane marre nje rjedhe (te zakonshme per politikanet) por paksa te cuditshme per popullin. Per here te pare gjerat fillojne te thuhen ne shesh. Dmth, Amerika (pas 11.09) "kercenoi" se nese Greqia do te kishte grupe terroriste, do te ndalonte pjesmarrjen e amerikaneve ne lojrat olimpike si shenje proteste.. Dhe per cudi.. brenda 3 - 6 muajve, terroristit Savas Ksiros i plasi ne duar bomba qe duhet te vinte ne Drejtorine e Portit te Pireut....

Vetem rri e imagjino...
    Grupi me i tmerrshem terrorist (ndoshta i gjithe Europes) sepse nuk ishte kapur asnje anetar i tij prej nje jete rreth 30vjecare.. duke pasur nje pune krejt "te paster" e te perkryer...

...papritur, brenda 48 oreve kapen te gjithe anetaret e saj, nga nje gabim trashanik i njerit prej anetareve...

ky eshte edhe opinioni i popullit grek,
    mas exoun gia koroidha (na kane marre per budallenj)

megjithate te gjite po presin me padurim, veprimin tjeter te grupit te vertete 17N, qe mesa duket nuk do te vonoje...

nderimet e mia,
    huggos

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    faleminderit huggos!
    PAUCA SED MATURA

Shpirt i Lirë
    Anëtarësuar
    15-04-2002
    Postime
    898

më 3 mars fillon proçesi*

Proçesi gjyqsor ndaj 18 anetareve te Grupit terrorist grek "17 Nentori" njoftohet se do te filloje me 3 mars 2003, ne sallen-bunker te burgut Korydallos, te Athines.

*(ANSA)

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Në ëndërrim për një botë ideale
    Postime
    604

Pjesëtarët e '17 Nëntorit' në gjyq

Gjyqi kundër 19 personave të arrestuar si pjesëtarë të organizatës guerrilase '17 Nëntori', nis të hënën në Athinë nën masa shumë të rrepta sigurie.

Gjykimi fillon në një situatë të tensionuar që është krijuar nga reagimet e mediave për shkak të kufizimeve në publicitetin e zhvillimit të procesit gjyqësor.

Tensioni vjen gjithashtu edhe për shkak të qëndrimit të avokatëve mbrojtës, të cilët e cilësojnë trupin gjykues si të paaftë për të gjykuar këtë proces.

Shumica e të pandehurve pritet të tërheqin dëshmitë që patën dhënë gjatë procesit të hetimit, me arsyetimin se autoritetet kanë përdorur manipulime dhe barna hipnotizuese për marrjen e këtyre dëshmive.
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit është Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

Shqiperia Etnike Maska e shoku_sar
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    176
    Greek Terror Suspect 'Proud' of Killings

ATHENS, Greece - A beekeeper accused of being the chief assassin for Greece's deadliest terrorist organization told a court Thursday that he was proud of the group's legacy because "it targeted symbols of imperialism," raising cheers from his supporters in the room.

Dimitris Koufodinas, 45, has admitted belonging to the November 17 terror group. The militant group attacked American and British military personnel, Western diplomats and Greek industrialists, eluding police for decades before being exposed after a bungled bombing attempt last year.
    "They describe the actions of November 17 as terrorism. No, it targeted symbols of imperialism ... and we are proud of it," Koufodinas told the court.
    Koufodinas is accused of participating in 17 of the group's 23 murders since 1975, including the 2000 killing of British military attache Brig. Stephen Saunders. He and 18 other alleged group members are being tried inside a maximum security prison in Athens.
    Koufodinas refused to provide any details of November 17's activities, claiming the court did not have the authority to try him.
    "I refuse to cooperate and help you try a revolutionary organization as criminals," he said.
    "I am a member of November 17. I assume political responsibility for its actions ... Most of its actions were anti-imperialist and anti-American."
    Koufodinas was applauded and cheered by supporters in the prison courtroom sitting next to relatives of November 17's victims.
    "To the families of those who became a target — unfairly according to them, but rightly according to the organization — history will judge us," he said.
    Presiding Judge Michalis Margaritis ordered a brief recess after Koufodinas wept while reading a poem by a Greek writer. Several supporters were not allowed to return after the recess.
    November 17 was named after the date of a student-led uprising in 1973, which helped topple the military dictatorship that had received some American assistance. Its first victim was Richard Welch, the CIA (news - web sites) station chief in Athens in 1975.
    The group also is suspected in more than 100 bombings and armed robberies.
    Nuk lejohen adresa Interneti ne firme. Stafi i Forumit.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  2. Vriten ekstremistët e fundit, mbyllet sulmi terrorist ne Indi.
    Nga Soccerboy në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 10:10
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-04-2006, 11:45
  4. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-09-2005, 10:45
  5. Raporti i Grupit Ndërkombëtar të Krizave
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-06-2005, 03:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •