Fatkeqsisht opinioni i shkruar neper gazeta... sidomos jashte greqise, eshte krejt i ndryshem me opinionin qe mbizoteron ketu ne vend. Madje nje dite pata mundesine (per habine e te gjitheve) te shoh ne te njejten kohe dy emisione lajmesh (nje me sac dhe nje te zakonshem) qe teorikisht duhet te kishin te njejtin komentim te ngjarjeve, te thone e te komentojne dy gjera te kunderta.
Kjo do te thote se politika, eshte politike.. e per me shume ne Greqi.
Une nuk jam shume i terbuar me kete ceshtje... sepse kohet e fundit sa vjen ora e lajmeve te gjithe e mbyllin TV (sepse flasin vazhdimisht dhe vetem per 17N). Megjithate pershtypja qe egziston midis intelektualeve ketu eshte se 17N nuk eshte ajo qe paraqitet. Sigurisht egzistojne kokat (qe skane ndermend te dorezohen) sepse mund te jene vete pushtetaret.
Psh. askush nuk mund ta kuptje faktin se ku e gjente (vetem brenda disa minutave) gjithe ate informacion kjo organizate. E per me teper mos harroni se te gjitha viktimat ishin "politike".
Nejse... ate qe besojne te gjithe greket, e bashke me ta dhe une eshte se kjo ishte nje "farse" qe ti mbushet mendja Amerikes se Greqia eshte vend i denje per zhvillimin e Lojrave Olimpike 2004.
Per me teper... here tjeter.
miqesisht,
huggos
Krijoni Kontakt