PERGJIGJE SHKRIMIT TEND:
Si ta quaj kete citim? Mohohet Lindja e Krishtit? Po titulli, o i verbuar, i Vetemlindur cdo te thote?
Mohohet lindja si njeri? Po vargjet dhe fjala u be mish, c'kuptim kane? Maria nuk e lindi Krishtin si njeri? Kjo mund tja kaloje te gjithave herezive demoniake e ijnorante qe kane ekzistuar qe nga shekulli i pare.>
"FJALA U BE MISH" , pra FJALA nuk lindi, sepse egsistonte nga perjetesia. "I VETEMLINDURI", Rasti qe Perendia erdhi e u be njeri eshte nje rast i vetem, asnje tjeter nuk e ka bere kete dhe nuk do ndodhe me, prandaj i vetemlinduri. FJALA u be njeri, FJALA PERENDIA. Ai FJALA deshiron te linde ne zemren e te gjitheve edhe sot. Do ta beje jeten tende te re.
"Unike"?? Sepse ishin nen papen? "Pontifix-in, qe sipas jush nderton uren ndemjet njerezve dhe Zotit.
"UNE JAM UDHA, E VERTETA DHE JETA..." thote JEZUSI. Sa konflikte ka pasur derisa u ndane?
Bibla eshte frut i dashurise se Perendise per ne. Njerezve u ndalohej te lexonin Biblen prej asaj kishes qe une "blasfemoj". Sa prifterinj shqiptare u vrane e u helmuan nga prifterinjte greke, sepse i benin meshat ne shqip? Qe ne ate moment qe kisha u be shteterore mori fund si kishe e Zotit. Por kisha e Zotit vazhdonte dhe ne periudha te ndryshme ne menyre ilegale, sepse persekutohej nga "kisha" juaj. Me mijera bej te Perendise u dogjen ne turren e druve nga kisha katolike dhe me mijera u helmuan nga orthodoksit bizantin.
(no coment) per edukaten tende nuk jam pergjegjes dhe nuk besoj se mund te jap kontributin tim per kete. Vetem ne forumin islamik mund te gjesh njerez me te tilla shprehje.]
Krijoni Kontakt