Ke qene ndonjehere ne restorantet greke ne Astoria ti Izi? Aty dhe punonjesit mexicane flasin greqisht ngaqe greket nuk mesojne dot anglisht.Postuar më parë nga Isomer937
![]()
Ke qene ndonjehere ne restorantet greke ne Astoria ti Izi? Aty dhe punonjesit mexicane flasin greqisht ngaqe greket nuk mesojne dot anglisht.Postuar më parë nga Isomer937
![]()
Ketu greket per mendimin tim kane disa avantazhe mbi ne
1. Terheqin klientele me baze greke qe eshte shume me e madhe se nje klientele me baze shqiptare. Ne NY mund te kete shume shqiptare po ne vende te tjere lind pyetja A mund ta mbash nje restorant vetem me klientele shqiptare?
2. Ne shqiptaret kemi nje xhelozi e nje macke perbrendra; themi pse o te vete te ha une lakror ne klubi/restoranti i kuqes ma ben motra/gruaja/mamaja/tezja, etj mua 100 here me te mire. Dua te dal qe ne nuk e mbeshtesim shume njeri tjatrin.
3. Zakonisht nje klientele me thjesht baze shqiptare sjell problemin tjeter shqiptar; se jemi gango ne apo jo? MUA PO ME SHIKON TI O?? dhe plas e sherri qe ka bere vaki ne shume ahengje shqiptare sic e di mire dhe une dhe ti.
Ne jete ne qofte se do te ecesh perpara nuk krahasohesh me te tjeret. Qielli eshte kufiri arrije po te jesh i zoti. Nqse nuk do te arrish qiellin arri atje ku do ti; por jo me mendimin te arrij me shume Goni apo se Bledi, Mira ose Entela.
Liberty, if it means anything, is the right to tell people what they don't want to hear.
WCC 2006 ITALY
Duke i pare greket se sa punen jane duke pasur me Spanakopita, qe eshte dukshem me pak e shijshme se Pitja me Spinaq e jona, e shto ketu edhe pitet tjera qe bejme ne si: Me Presh/Purri, Mantia, Me Mish, Me Qepe, Me Lakra, Me Kos, Me Molla, Me Pasul/Fasule, Me Patate, etj. etj. pra, kemi shume variacione te piteve qe kane potencial te arrijne suksesin e picave ne bote. Pastaj kemi edhe pitet me miell misri, Resenikun e shume tjera. Keto jane vetem pitet tona, shto ketu edhe gjithe gjellat tjera qe kemi ne shqiptaret ne te gjitha krahinat tona, ne kemi kuzhine shume te pasur, nga me te pasurat, por e pa publikuar dhe panjohur sa duhet per boten.
Ketu ne Amerike e kudo, hapja e restoraneve shqiptare, me punesimin e disa kuzhiniereve te zote, dhe rregullimin si duhet te restoraneve, eshte nje nga ndermarrjet me fitimprurese qe mund te bejne Albanian Entrepreneurs. Une shpesh i kritikoj disa ketu qe hapin piceria gjithe kohen, duke pasur gjithe kete kuzhine tone, aq te pasur.
Tung
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
o cufo
une do vija ne specialitet si meposhte:
tave me kos
peshk i pjekur me ereza
sardele te skuqura
fasule me mish
bizele me mish
thjerreza
turshi si hapese oreksi
sallate mesdhetare (not Greek)
sallate me portokalle
mish jahni (beef stew)
musaka
spinaq i pjekur(musaka)
barbunja fasule me karrota
lakror (korce)
peshk i zier
qebabe: pule,qengji,vici,derri
pilaf me gjalp
speca te rregjura
supe me elb,oriz,brumera(pasta)shum formash
japrak me gjethe rrushi dhe me laker
spinaq me oriz
gjize me domate te regjura per appetizer
kos me mjalte per embelsire
revani,pandispanje,qumeshtor,bakllava,
speca,domate, patellxhane,kunguj, te mbushur
tave me patate me pule
melci te skuqura
prrresh me mish
qepujka me mish
byrek me fasule fasulnik (korca)
trahana me djath
gjelle me bamje,kungull,bizele,bathe,
qofte me salce domate, qofte me leng,
lakra te ziera me limon dhe uthull (appetizer)
recel,fiku,ftoi,lekure shalqini,rrushi,pjeshke,dardhe,molle
shendetllije (embelsire)
argjinare me mish(artichokes)
kokorec,paca,tru te ziera
pasticho
MENGJES
Petulla me mjalte, ose djath
kulac i skuqur me mjalte ose djath
vez te rrahur me kos
vez te zier me rigon
kos
buke e skuqur me veze
etj etj etj...............
une besoj se shumica e gjellrave te lartpermendura jane autentike dhe duhen vleresuar si shqiptare pervec disave qe jane mesdhetare...
prandaj mos u befasoni sepse me vullnet cdo gje eshte e mundur
kuzhinieret jane te paket.....por nese i shohim gjerat realisht ......shumica e restauranteve greke ka 'mexican chefs' sesa greke vete....prandaj mos u shqetesohuni
Çufo !!Postuar më parë nga Çufo_ Çufo
Në USA, populli është mësuar me dyqanet e qosheve, ushqimeve të shpejta (fast food) si MCD, Burger King, Subway.
Për mua, është SUBWAY, sepse ka ushqime më të shëndetëshme se sa MCD dhe tipi tillë. Drejt kësaj po drejtohet amerikani. Këtë do hapja (nëse do kisha durim të rrija nga 4 e mëngjesit deri në 12 të natës).
Për të hapur një të tillë, çmimet fillojnë nga 80.000 $ dhe ka shumë lehtësira për furnizimin e dyqanit me mall të përditshëm, si edhe për pagesën e kredisë.
Humdinger,
Edhe pitet tona mund te jene ushqim i shpejte. Ne Prishtine jo vetem qe ka fast food qe ofron edhe pite e mantia por edhe Delivery ke, ta bijne drejt ne pune a ne shpi apo kudo.
Amerikanet por edhe gjithe bota kane qejf te provojne ushqime te ndryshme, keshtu qe, ushqimi shqiptar si dicka e re per ta, do kishte shume sukses. Di qe ne New York, ka nje restoran shqiptar ku ofrohen edhe flia e ushqime tjera, kryesisht nga kuzhina e krahinave te Kosoves.
Ne Prishtine, kur isha heren e fundit, para disa muajsh, kishte restorane nga me te ndryshmet, nga italianet e deri te meksikanet, indianet, aziatiket etj. por restoranet qe kishin me shume pune me te huajt atje ishin restoranet autentike shqiptare qe sherbenin vetem ushqim shqiptar. Te huajt rezervonin vendet dhe prisnin ne rradhe te hanin ushqim shqiptar. Cmendeshin pas si i thone atje Langut me speca te djegste, si appetizer apo paragjelle.
Tung
Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 16-03-2006 më 23:43
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Pasi ti kenë provuar e të mos i kenë pëlqyer (marrim rastin më të keq) ç'do bëhet me biznesin??!!Postuar më parë nga dodoni
Në atë vend (shtet) ku kërkon të hapësh restorant apo fast food, duhet të kesh menunë e vendalinjve dhe gjëra speciale, të cilat kanë dhënë prova për mos falimentim.
Këtë të thashë dhe më lart. Ata vijnë dhe provojnë guzhinën tonë, sepse edhe për këtë shkojnë të vizitojnë Kosovën dhe Shqipërinë, por nuk është e thënë që pasi ti kenë provuar, të kërkojnë në USA, se ku ka restorante që gatuajnë të tilla siç hëngrën në Kosovë dhe Shqipëri.Ne Prishtine, kur isha heren e fundit, para disa muajsh, kishte restorane nga me te ndryshmet, nga italianet e deri te meksikanet, indianet, aziatiket etj. por restoranet qe kishin me shume pune me te huajt atje ishin restoranet autentike shqiptare qe sherbenin vetem ushqim shqiptar. Te huajt rezervonin vendet dhe prisnin ne rradhe te hanin ushqim shqiptar. Cmendeshin pas si i thone atje Langut me speca te djegste, si appetizer apo paragjelle.
Amerikanët, njohin për të përditëshme break time tek DUNKIN' DONUTS, Mc Donalds etj. dhe nuk mund aq lehtë ti ndryshosh këtë "ritual".
Kot e themi ne:
Sipas vendit dhe kuvendi??!!
Ndryshuar për herë të fundit nga Humdinger : 17-03-2006 më 00:26
Normal dhe ata njerez qe hane kto gjera jane kopeja e deleve. Njerzit qe kane pak kohe dhe disa para ekstra per te harxhuar hane ne restorant tamam autentik te pakten dy tre here ne jave.Postuar më parë nga Humdinger
dyqan autentik me speca te mbushura dhe fasule![]()
Ti do prisje të bjerë shiu që të të rriten shalqinjtë apo do ti vaditje me ujë çezme??!!Postuar më parë nga i_pakapshem
Krijoni Kontakt