Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Fatkeqsisht shume njerez jane perpjekur qe te gjejne nje date te caktuar per fundin e botes. Shume here kane parashikuar se fundi i botes do te vije ne kete apo ate date. Ia kane mbushur mendjen edhe ndjekesve te tyre, e bashke me ta kane shitur gjithe plackat e kane qendruar ne maje te cative duke pritur fundin e botes. Mirepo, dita e parashikimit ka kaluar dhe bota ka vazhduar. Deshmitaret e Jehovahit kane bere disa parashikime te tilla, por qe nuk u kane dale.

Nje gje dihet me siguri: Fundi i botes do te vije. Dihet dhe nje gje tjeter: Ne nuk e dime se kur fundi i botes do te vije - vecse Perendia e di. Ne vend qe te merremi me parashikime datash qe nuk sjellin asnje dobi, duhet te jemi te pergatitur qe kur te vije dita e fundit te mos jete vone e te mos jemi te pashprese.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Dikush nje dita tha; Graviteti Egziston sepse ja, molla ra mbi koken time.
    Dikush tjeter nje dite tjeter sigurisht tha; Zoti na krijoji, zoti na ka ne dore, dhe ai do te na marri, por asgje nuk eshte vertetuar.

Shume te tjere, ne dita te ndryshme kane thene se botes do i vije fundi nje dite. ditet ikin dhe fundin e botes nuk po e shohim.
    Eksperimenti i pare eshte vertetuar, i dyti dhe i treti jane thjesht iluzione, mbase dhe i pari eshte i tille.
    E ardhmja e kesaj bote eshte nje pikpyetje e madhe e shoqeruar nga pikpyetje me te vogla.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nalu beg se ka hejnek!

Stella, pamvaresisht se klodi o sarkastik, ironik e flet me dialekt, sikur po tallet, mos kujto se nuk i dime keto pune.

Une pranaj edhe i thashe zotnise qe hapi temen, se ja njoh anatomine e trunit, tema eshte fetare dhe nqs duhet te diskutohet le te bohet tek forumi fetar, se ky o ai shoqnor, apo jo?

Ndersa "Mesu'si" mu drejtu, se diten e funit ka me qone ai qe do qeshet e jo un', edhe pse un' s'jam shpreh per nonji qeshje ne lidhje me funin! Nejse..mos e zgjat...se cfare o vertetu e cfare nuk eshte, po deshe edhe ti hape nje teme tek forumi fetar dhe e diskutojme.

Patjeter qe do vije fundi, dhe qe Zoti ka me gjyku' boten! Nuk jam kundra kesaj pike! Debati ne vend te duhur..!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 11-07-2002 mė 05:49

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

klod

Eshte e vertete qe ne fillim te shekullit deshmitaret e Jehovait ose studentet biblike sic quheshin atehere, kane percaktuar ne menyre te gabuar data te fundit te botes.
    Jo vetem kaq , ne vitin 1914 ne kapakun e kulles se rojes mund te gjeje kryqin.

Organizata qe ekziston sot , nuk percakton data ne lidhje me fundin e botes, ajo thjeshte po merr persiper te terheqe vemendjen e njerezve ndaj normave dhe parimeve biblike.

Une e di mire cdo te thote te shohesh nje organizate te tille nga pozitat e nje ortodoksi sepse kam qene vete i tille.

Provo te gjykosh nje here me sinqeritet dhe mendje te hapur dhe do te shohesh qe gjerat jane krejtesisht ndryshe nga sa i ke ditur deri tani .

gjithe te mirat!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pleeeeaaaase...! Deri kur keshtu ju femijet e Luterit?????Ju dhe evangjelistet!

"gjyko me sinqeritet e mendje te hapur" !!!!!

"une kam qene ortodoks"!!!!!!!!

Lene edukaten edhe pershenetjet ne fund, po me thuj ti je i sinqerte dhe mendje hape se ke qon' nonjihere ortodoks?????

Te garanton Klodi, se ju njof si doktrine dhe njoh me shume deshmitare se sa ty! Dhe jam i sigurte qe s'ja ke haberin per ortodoks, dhe pse mund ta qujne nonji gjysh Llaqi!

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Klod
    sa per ortodokset i njoh shume mire nga kushdo,do te doja ti njihje dhe ti ketu ne Greqi.
    Duke lene menjane degjenerimin dhe moralin,po ndalem me shume te faktori toke qe ti i anashkalove vetem e vetem per te thene ato qe doje ti,per mesuesin,besoj se ta dha pergjigjen dhe mesuesi dhe berati persa i perket fundit,asnje se di pervec Perendise.
    Po ndalem te disa pika dhe shpreh mendimin tend kushdoqofte ai,
    Nqs ke parasysh brojtja e planetit po bie,vrima e ozonit,kemi fenomenin sere,kemi ndotjen e dhe pakesimin e burimeve ujore,kemi shkrirjen e akujve ne pole ,kemi prerjen dhe djegjen e pyjeve,dhe shume e shume fenomene te tilla qe kane ndikim per jeten ketu ne toke,si mendon se per sa koha do duroj planeti njerz barbar si puna jone?
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ju lutem shume edhe nje here! Respektoni secilen dege te forumit!
    Nuk ta ka per borxh ai qe s'beson dhe qe s'do te nigjoje tematika eskatologjike fetare ketu!

Tjeter, ai qe do te shaje dicka e shan! Une ua kam thene juve qe rrini ne Greqi dhe myslimoneve ne perendimin qe se du'n: Cfare boni ju ne nji vend qe se doni??? Ikni mer, kthehuni mrapsht!!!

Kujto ti se une s'kom pase mundesine te shkoj e punoj ne Greqi??? S'du edhe pike!

E po kur me nji ven shko i padetyrum dhe ha buken e venit mos prrallisni shume...

Une per vete keshtu u pergjigjem shume anglezeve te vjeter kur me pyesin se c'mendoj per angline! Se ata i dine te gjithe si zezot qe hane buken e permysin kupen! Une u them, qe une ketu jetoj, punoj dhe po te mos me kishte pelqy' s'me ma njeri me zor!

Vec kesaj Ari nuk paske mjaft info-se mu afer selanikut jane yjet e ortodoksise!

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    U perket moderatoreve te vendosin nese perket kjo teme ketu apo jo.
    Sa per Greqin mik nese nuk je ketu ti provosh gjerat ne kuriz mos thuaj llafe te medhaja.
    Do te doja ta lexonte shkrimin tend ndonje qe punon ne greqi qe te pergjigjej,per vete do ta konsideroja humbje kohe te sqaroja,kur dikush ka idene se i di te gjitha.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

klodi

Une kur e hapa kete teme ketu nuk kisha aspak per qellim ta ktheja ne diskutim fetar. Ideja qe pata ishte te diskutonim rreth planetit tone dhe problemeve qe po has jeta jone sot .

Thjeshte jam i interesuar te di rreth opinioneve qe kane njerezit e shtresave dhe feve te ndryshme rreth te ardhmes sone mbi toke.

Kur perdora nje shkrim nga bibla nuk kisha ndermend te predikoja , por te bazoja temen ne nje burim te mirenjohur qe per mua eshte burimi me i mire per te marre keshilla dhe per te ditur se cfare paraqet e nesermja jone .
    Ne kete kontekst, bibla jo vetem lidhet me anen shoqerore, por them me bindje se eshte baza me e mire per te gjithe shoqerine njerezore dhe mbarevajtjen e jetes sone .

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Bioetika shkenca dominante nė tė ardhmėn

Ēka mendoni pėr tė ardhmėn ku sipas gjitha gjasave do tė mund tė deshifrohet informacioni i kodit tėnd gjenetik. Me fjalė tė tjera, a do tė kishit pasur dėshirė qė mjeku t'ua thotė troē tė vėrtetat biologjike mbi personin tėnd: sėmundjet e trashėguara, rreziku i ndonjė tjetre si psh. shterpėsia etj.? Si e shikoni hyrjen nė sistemin gjenetik tė individit nga ana e eksperimentistėve?
    IHS

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  2. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Florim07 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:51
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Amerika, kjo shoqėri qė sheh nga e ardhmja
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09
  5. SHQIPERIA ....e ardhmja pesimiste!!!
    Nga tani_26 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-05-2004, 06:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •